Şimdi Ara

Remote Programi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar remote administrator disinda remote programi bilen var ise yazsin delirmek uzereyim.Is yerimdeki herhangi bir makinaya baglanamiyorum cunku ADSL in aldigi ip ile makinalarin aldigi ip biliyorsunuzki farkli.Dolayisiyla bir turlu yapamiyorum.Lutfen yardim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kawil Quetzal -- 30 Haziran 2005, 23:45:49 >

• merak ettim neden remote administrator dışında? ben de onu kurmayı düşünüyodum da..
  • Sorun programda değil istersen fazla detaya inmeden anlatayım.

Adsl modeminaldığı ip modemde sonlanır. internetten, içerideki makinalara ulaşmak için modeme port yönlendirme yapman gerekir bu ister radmin oldun ister windows un uzak masaüstü olsun farketmez kural budur.

Port yönlendirme modeminin marka ve modeline göre değişik yerlerde yapılır genelde:
    - Virtual server.
    - Napt
    - Nat
    - Port forwarding

Gibi başlıkların altındadır, ben radmin ile evimden şirketteki 5 makinaya ayrı ayrı sorunsuzca bağlanabiliyorum.

Makinalarda statik ip olması şart yani ip adreslerini el ile ayarlayacaksın örnegin bizim şirkette

192.168.1.10 - 15 arası ip leri makinalara el ile atadık

ve bu makinalara radmin in server ini tek tek kurduk radmin portlarını da default değil de el ile yapılandırdık şema aynen şöyle

IP ADRESI PORT
    192.168.1.10 9900
    192.168.1.11 9901
    192.168.1.12 9902
    192.168.1.13 9903
    192.168.1.14 9904

modemin de aynı şekilde portlarını yönlendirdik
    Örneğin:
    herhangi bir ip adresinden 9900 nolu porta gelen tcp istegini 192.168.1.10 ip li makinanın 9900 nolu potuna yönlendiriyorsunuz

Ve radmin in viewerine tanımladığınız pc lerde modemin ip adresini yazıyorsunuz ve bağlandığınız porta göre makinaya yönlendiriliyorsunuz.

Modemin markasına göre port yönlendirme hakkında bilgi DH>Donanım>Network İnternet Forumunda bol miktarda bulabilirsin.i

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.