Şimdi Ara

Renaul Laguna'da çözülemeyen klima problemi:::ÜRETİM HATASI, ÇÖZÜLDÜ::: (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
17.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: kürsad

arkadaşlar ben renault kullanıcısıyım ayrıca imzamda gördüğünüz gibi kulüprenault un üyesiyim yani neden renault gibi büyük bir firmayı karalamaya çalışıp kendinizi gülünç durumuna düşürüyorsunuz

her markanın arızalı araçları var fabrikada üretim hatası olur eğer üretim hatası olup geri almıyorsa yaptırmıyorsa o zaman firmanın ayıbıdır ama burada çok ön yargılı davranıyorsunuz

gelelim arkadaşın sorununa aynı sorun bendede oluştu 1 yıl gibi bir sürenin sonunda ama sebebi polen filtresiydi onu değiştirince olay çözüldü acaba arkadaşım serviste polen filtresi değiştirilirken aracın başındamıydın

yada klima gazı mı bitti

sen onu bşka bir servise göster

Polen filtresi gözümün önünde değiştirildi. Klima gazı normal. Araç içeriye nemli hava veriyor.

Servis bizzat klimanın devreden çıkarıldığını söylüyor arkadaşlar, başka arıza yok.

şikayetvar.com'a göre otomobillerin müşteri memnuniyet raporu:

Renaul Laguna'da çözülemeyen klima problemi:::ÜRETİM HATASI, ÇÖZÜLDÜ:::

• şikayetvar artık bana ticari geliyor.eskidendi tarafsızlık...

opelin şikayetlerinin silindiğini duymuştum,burda da en yüksek memnuniyet çıkmış..chevrolet de yani opelin sattığı araçlar da 3...acaba bunlar bir tesadüf mü?

edit : ekleme

bir kere esas saçmalık bu grafiklerin şikayetvardaki verilerle elde edilmesi(gördüğüm kadarıyla)..

şikayeti olmayan adamın ne işi var şikayetvarda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre. -- 29 Haziran 2006; 18:15:09 >
  • öyle saçma hıza göre kapanan klima olmaz..

bence servis müdürüne falan ulaşbildiğin tüm mercilere durumu bildir, eğer dedikleri doğruysa bunu başka bir lagunada deneyerek teyit etmek istediğini belirt aksi takdirdeyse sorunun çözülmesini talep et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilx -- 29 Haziran 2006; 18:16:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: netfriend

quote:

Orjinalden alıntı: coxackie

Arkadaşlar aracımı İzmir'de gösterdim, gene bir sürü test yaptılar. Sonuç normal.

Gerçek şu (Servis'ten söylenen):

Bu araçlarda yeni bir sistem uygulanıyor, seyir halindeyken gaza yüklendikçe klima otomatik olarak devre dışı bırakılıyor, bu bir arıza değil, Renault'un tercihi.

Yani aracım Renault normlarına göre arızasız. Ama genel standartları düşünürseniz bu olacak şey değil. Renault'un muhteşem mühendisleri, motoru korumak, yakıt sarfiyatını azaltmak için böyle dahiyane bir yol bulmuşlar: KLİMA BYPASS EDİLİYOR.... İşte Renault'un sözüm ona üst kategori aracındaki konforun özeti...

Yani ben serinlemek için aracı sağa çekmek zorundayım.

Renault'a şikayetimi yazdım, sikayetvar.com'a yazdım. Gerekirse, klima standartlara uymadığı için Renault'u dava edeceğim..

Aracı alırken renonun bu özelliğini biliyor muydunuz ? büyük bir ihtimalle bilmiyordunuz ve bilseydiniz almayacaktınız.O yüzden satıcının bunu size açıklaması gerekirdi tabi böyle birşeyden haberleri varsa. Yani araç bir nevi ayıplı mal sayılır. O nedenle dava açmanız halinde kazanabilirsiniz.

Tabii ki bilmiyordum ve tabii ki de almazdım. Polo alırdım, ne bileyim Honda City- Civic alırdım. Arabada klimadan daha iyi bir konfor olur mu?
    Üstelik Renault bu aracı beygir gücü artırılmış olarak sattığı için aklıma böyle bir şey gelmedi bile, bir önceki modelde de bu tür problemler yokmuş zaten.

• quote:

Orjinalden alıntı: asilx

öyle saçma hıza göre kapanan klima olmaz..

bence servis müdürüne falan ulaşbildiğin tüm mercilere durumu bildir, eğer dedikleri doğruysa bunu başka bir lagunada deneyerek teyit etmek istediğini belirt aksi takdirdeyse sorunun çözülmesini talep et

tam gazda anlık klima kompresorunu devre dışı çıkaran sistem vardır.birçok firma arafından da kullanılmaktadır.

ani hızlanma gerektiği durumlarda motordan yük çekme kesilir.

ancak arkadaşımızın problemi bununla ilgili değil gibi duruyor.
  • coxackie ;

önceki sayfanın sonundaki mesajımdaki içeriği önemse derim.sonra burda yine tartışalım.

koaly gelsin sana...
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre.

quote:

Orjinalden alıntı: coxackie

Arkadaşlar aracımı İzmir'de gösterdim, gene bir sürü test yaptılar. Sonuç normal.

Gerçek şu (Servis'ten söylenen):

Bu araçlarda yeni bir sistem uygulanıyor, seyir halindeyken gaza yüklendikçe klima otomatik olarak devre dışı bırakılıyor, bu bir arıza değil, Renault'un tercihi.

Yani aracım Renault normlarına göre arızasız. Ama genel standartları düşünürseniz bu olacak şey değil. Renault'un muhteşem mühendisleri, motoru korumak, yakıt sarfiyatını azaltmak için böyle dahiyane bir yol bulmuşlar: KLİMA BYPASS EDİLİYOR.... İşte Renault'un sözüm ona üst kategori aracındaki konforun özeti...

Yani ben serinlemek için aracı sağa çekmek zorundayım.

Renault'a şikayetimi yazdım, sikayetvar.com'a yazdım. Gerekirse, klima standartlara uymadığı için Renault'u dava edeceğim..

reno nun başka hangi modellerinde varmış?

başka markalarda da varmıymış?

kaç devirden sonra devreden çıkıyormuş?

başka servise gidip böyle birşey varmı diye sorabilirsin.

açık konuşmak gerekirse bana bu tuhaf geldi.yani klimayı öyle bir devirde devreye al,sonra devreden çıkar klimanın ömrüne zarar verebilir.ayrıca daha da önemlisi klimayı kapayıp fan açık kaldığında bir süre aynı klima gibi soğuk hava veriyor.yani devreden çıktığında da soğuk vermeye devam etmesi gerek.

şimdi 2 önerim var.

1-aracı düşük devirlerde veya klimanın devreden çıkmaması şartlarında kullanıp denemek.
    2-klima açıkken vücütta oluşmayan nem,fan açıkken oluşuyor.bu nemi tespit etmek.

dava açmadan önce epey bilgi edinmek lazım.yoksa sonuç olumsuz olabilir.zaten önceden edinmezsen mahkeme esnasında,kazanmak için öğrenmek zorundasın.

bu üretimden kaynaklanan bir sorun değil,sonuç..adamlar böyle üretmişse,kesin kazanırsın demek güç.

emre, servisten kendi aracımla ilgili olarak bile zorla bilgi aldım. Malatya ve İzmir'de gösterdim, her iki servis da, klima kompresyonunun devreye girerek klimanın bypass edildiğini söylüyorlar, bilgisayarda yapılan incelemeler kendi normlarına göre tamamen sağlam. Ancak sorun şu ki, aracın içinde serinleyemiyorum, fan açık kalıyor, klima devrede değilken, ama mesela İzmir gibi bir yerde fan ancak birkaç sn idare ediyor, dur-kalklardan zaten klime nerdeyse hiç devreye girmiyor, uzun yolda problem yok.

Söylediğin gibi nerdeyse gaza basmadan ilerlediğimde klima çalışıyor, ama öyle de yol gidilmez ki.
    Klima devreden çıktığında nem ve hafif bir koku oluşuyor.

Daha önce Polo Classic kullanmıştım, 4 kademe olan klimayı hiçbir zaman 4. kademeye getirmemiştim, uzun yolda da 1-2. kademeleri kullanıyordum. Sıcak memelekette yaşayanlar bilirler, klima devreden çıktıktan yaklaşık 30 sn sonra arabanın içinde durulmaz oluyor.

• emra selam
    Söylediklerinde çok haklısın, çalıştığım firmanın sırf şikayet var sitesindeki şikayetlerle ilgilenmek için oluşturduğu ekipteki arkadaşlarla çok samimiyim ve bu sitenin rakip firmaların reklamını almak karşılğında şikayet sildiklerini yada milletin yazdığı şikayetleri yayınlamadığını hatta çözülmemiş olayları çözülmüş gibi gösterdiğine çok şahit olduk
    adam işi abartıp birde aylık dergi çıkartmaya başladı.

elindeki siteyi potansiyel bir silah gibi kullanıyor, ha ben başvurmadım mı evet başvurdum ve sorunum çözüldü.
    Muhakkak firmalar üzerinde bir yaptırım gücü var ancak kötü amaçla kullanılmadığı sürece,

quote:

Orjinalden alıntı: emre.

şikayetvar artık bana ticari geliyor.eskidendi tarafsızlık...

opelin şikayetlerinin silindiğini duymuştum,burda da en yüksek memnuniyet çıkmış..chevrolet de yani opelin sattığı araçlar da 3...acaba bunlar bir tesadüf mü?

edit : ekleme

bir kere esas saçmalık bu grafiklerin şikayetvardaki verilerle elde edilmesi(gördüğüm kadarıyla)..

şikayeti olmayan adamın ne işi var şikayetvarda..

• Arkadaşlar sorunu defalarca Renault TR'e ve daha sonra Fransa'ya yazdım. 3 ayrı servise toplam 5 defa başvurdum, en son geçen ay Renault'un bu arızayı artık kabullendiğini öğrendim.

Problem klima kumanda paneliyle ilgiliymiş. Yani üretim hatası.

Renault Malatya, bugün aracımın klima kumanda panelini değiştirmiş ve problem hallolmuştur.

Yani aylar süren maceram bu şekilde mutlu sonla bitti çok şükür.

Her gidişimde servis yetkilileri "Hocam arıza yok" demişlerdi, her servise gidişim masraftı benim için. Koca bir yazı sıfır aracımla klimasız geçirdim. Bakalım bu mağduriyetim için Renault ne yapacak artık?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 30 Eylül 2006; 11:31:03 >
  • google a reno yazdım bu çıktı çok ilginç
  • Hayırlı Günler dilerim. Yeni almış olduğum laguna II privilage aracımda bahsetmiş oldunuz sorunların aynısını yaşamaktayım. Servis bugün aracın klima komprasörünün arızalı olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi ama arıza durumu tamamen aynı sızın durumunuz ile . Bu konu ile ilgili olarak neler yaptınız ve sorunu çözümü için değişmesi greken parça net olarak nedir bilgilendirirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

Arkadaşlar sorunu defalarca Renault TR'e ve daha sonra Fransa'ya yazdım. 3 ayrı servise toplam 5 defa başvurdum, en son geçen ay Renault'un bu arızayı artık kabullendiğini öğrendim.

Renault Malatya, bugün aracımın klima kumanda panelini değiştirmiş ve problem hallolmuştur.

Her gidişimde servis yetkilileri "Hocam arıza yok" demişlerdi, her servise gidişim masraftı benim için. Koca bir yazı sıfır aracımla klimasız geçirdim. Bakalım bu mağduriyetim için Renault ne yapacak artık?

Hayırlı Günler dilerim. Yeni almış olduğum laguna II privilage aracımda bahsetmiş oldunuz sorunların aynısını yaşamaktayım. Servis bugün aracın klima komprasörünün arızalı olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi ama arıza durumu tamamen aynı sızın durumunuz ile . Bu konu ile ilgili olarak neler yaptınız ve sorunu çözümü için değişmesi greken parça net olarak nedir bilgilendirirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: keanean

quote:

Arkadaşlar sorunu defalarca Renault TR'e ve daha sonra Fransa'ya yazdım. 3 ayrı servise toplam 5 defa başvurdum, en son geçen ay Renault'un bu arızayı artık kabullendiğini öğrendim.

Hayırlı Günler dilerim. Yeni almış olduğum laguna II privilage aracımda bahsetmiş oldunuz sorunların aynısını yaşamaktayım. Servis bugün aracın klima komprasörünün arızalı olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi ama arıza durumu tamamen aynı sızın durumunuz ile . Bu konu ile ilgili olarak neler yaptınız ve sorunu çözümü için değişmesi greken parça net olarak nedir bilgilendirirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler

Merhaba, üzerinden çok zaman geçti ama hatırladığım kadarıyla garantiden değişim yapılmıştı. Bir daha tekrar etmedi. Saygılar...

• quote:

Merhaba, üzerinden çok zaman geçti ama hatırladığım kadarıyla garantiden değişim yapılmıştı. Bir daha tekrar etmedi. Saygılar...

Hala aynı aracı mı kullanıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yesazuma

quote:

Geçen yıl sattım, güzel araçtı. Klima problemi ve işçilik kalitesi dışında tabi. Ama yol tutuşu harikaydı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yesazuma

quote:

Geçen yıl sattım, güzel araçtı. Klima problemi ve işçilik kalitesi dışında tabi. Ama yol tutuşu harikaydı.

İşçilik açısından da segment beklentilerini karşılıyor aslında. Ne gibi hatalar gördünüz?

• Ön taraftan çok ses geliyordu, bir de renault'un bitmek bilmeyen ufak tefek arızaları. Şu anda Honda Accord kullanıyorum, çok şükür unuttum arızayı. Tabi arada ciddi fiyat farkı var, o fiyata Laguna çok iyi bir araç.
  • Vay be Neler yaşanmış. Okurken heycanla okudum. Sorununuzun çözüldüğüne sevindim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Vay be Neler yaşanmış. Okurken heycanla okudum. Sorununuzun çözüldüğüne sevindim.

Teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.