Şimdi Ara

renault 1.5 dci (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: kyibe

Şimdi konu başlığını cevabı ne?Dci motorlar uzun ömürlümü yoksa diğerleriye kıyaslandığında kısa ömürlümü?

yukarıdaki taxi örneklerine bakarsak gayet uzun ömürlü, ayrıca bizde clio dizel taxi işletiyoruz, motordan yana bi sorun yok (aslında hiçbi sorun yok)...
  • teorik olarak düşük devirlerde çalıştığı için dizelin ömrü tabiiki çok daha yüksek bir benzinli motordan, ancak yakıtın yarısının spec dışı olduğu bir ülkede hangisi daha uzun ömürlü olur o tartışılır tabii :)
  • renault un dizelleri güzel ama beygiri ve tork u düşün opel veya ford da olduğu gibi renault dada turbo dizel motor kullanılsa tadından yenmez valla yaa renault şu turbo teknolojisine geçsinn
  • quote:

Orjinalden alıntı: fiesta1903

renault un dizelleri güzel ama beygiri ve tork u düşün opel veya ford da olduğu gibi renault dada turbo dizel motor kullanılsa tadından yenmez valla yaa renault şu turbo teknolojisine geçsinn

senin dünyadan haberin yok
    Renault'ta turbo dizel yokmuş.
    turbo dizel common rail sana bir şey ifade ediyormu
    yada dTi dCi
    Bunlar Renault'un dizel motorları
    yada Dünyanın en güçlü 2000 cc dizel motoru 175 bg Laguna 'da desem
  • 2 hafta önce sattığımız kangoo 1,5dCi 65hp idi veee 160.000devirmişti....
    şimdiki 1,5dCi 80Hp 180nm tork, motor farklı olduğunu fazlasıyla hissetiriyo...
    ve ilk bindiğimde marşa iki kere bastım
  • quote:

renault un dizelleri güzel ama beygiri ve tork u düşün opel veya ford da olduğu gibi renault dada turbo dizel motor kullanılsa tadından yenmez valla yaa renault şu turbo teknolojisine geçsinn

arkadaşım yıl kaç biliyormusun?
  • arkadaş yok ortalıklarda galiba ben hatırlatma yapayım bari yıl:2006

quote:

Orjinalden alıntı: kürsad

quote:

arkadaşım yıl kaç biliyormusun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wicked -- 22 Eylül 2006; 12:51:45 >

• ARKADAŞIM SYMBOL DİZELİ 60.000 DE ALDI 265.000 DE SATTI VE HER ZAMAN SÖYLERDİ EN ÇOK KEYİF ALDIĞIM ARABA DİYE
  • dci daha uzun ömürlü motor ama benzinli aractan daha cok ilerki zamanlarda sorun cikarır bir farkındaysanı traktorler dızel neden daha saglam daha uzun ömürlü bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: musalla

dci daha uzun ömürlü motor ama benzinli aractan daha cok ilerki zamanlarda sorun cikarır bir farkındaysanı traktorler dızel neden daha saglam daha uzun ömürlü bence

traktorle sen yılda 10 000 km falan mı yapıorsun. ya da tarlada makaas mı atıosun
  • sizinle bir deneyimimi paylaşmak istedim şirketimizde aynı zamanda alınmış 2 clio var biri şehir içinde sürücülüğü pek iyi olmayan biri tarafından ötekide sadece şehirler arasında 4-5 kişi tarafından kullanıldı(km si daha fazla)km si az olup şehir içinde kullanılan clio nun motor durumu ötekine göre çok çok iyi birinden inip ötekine binince sanki farklı bir modele binmiş gibi oluyorum.kullanım durumlarına göre bana garip geldi.
  • arkadaşlar bildigim kadar benzinli araclar daha uzun ömürlüdür çünkü dizeller yüksek basınc altında calısırlar ve daha cok yıpranırlar. örnegin benzinli bir arac 10-1 sıkıştırma oranına sahipken, dizeller 18-1 oranında sıkıştırırlar ve ayrıca dizellerin cogu turbo oldugu için basınc iki kattan daha fazla. yakıt kalitesi olarakta benzin mazota göre cok daha kaliteli bir yakıttır. zaten periyodik bakımları dizellerin daha sıktır.
    ama bende clio dci almayı düşünüyorum. arkadasım bir süre 65 bg olandan kullandı. araba hiç 65 bg gibi davranmıyo. gercekten iyi gidiyo ben 80 bg olandan almayı düşünüyorum. yakıt tüketimi şehir dışı 3,9 lt fabrika verisi.
  • bazı arkadaşlarbahsettiğimiz dizel moptorlaın TURBO olduğunu unutmuşlar.

dizel motor benzinliden uzun ömürlüdür, fakat işin içine turbo girince işler tersine döner

kısaca aynı kalitede motorlar için motor ömürleri;

atmosferik dizel> atmosferik benzinli

atmosferik benzinli> turbo diesel

turbo dizel> turbo benzinli
  • 250.000km deviren var, ODTÜ-Eysan Taksi'de sorabilirsiniz..
  • Arkadaşlar,OYAK ın grup şirketlerinden birinde çalışıyorum..Dolayısıyla bütün araçlarımız renault..İki aracımız dci motorlu..2004 kangoo ve 2004 clio smybol..Kangoo 270 binde,clio 190 binde..Periyodik bakımlar haricinde anormal hiç bir şey yok..

'kkvan' arkadasımızın söylediği ilk çıkan 1.5 dci motorların sorunlu olduğuna katılmıyorum..Sanırım kendisi yanlış ifade etti,sorunlu olan motorlar, 1.5 dci öncesinde kullanılan 1.9 hacimli motorlar..Zaten piyasada bu hacme sahip renaultların çok ucuz olduğundan olayı kaparsınız..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.