İkinci elde hangi marka olursa olsun fazla kilometre yapmış dizel araçtan uzak durun derim. Bulusanız 15-20 binde makul ama daha fazlası başınıza ummadığınız işler açabilir. Bu arada Megane dizelimiz vardı gayet de memnunduk. Hele şehir içinde giderken 5.5-6 litre ortalama yakıt tüketimi göstermiyor mu insanın keyfine diyecek olmuyor.
dizel motor hakkında fikir almaya çalışmıştım ama konu marka fanatikliğine gitmeye başladı lütfen birbirimizi kırmayalım selamlar.
quote:
Orjinalden alıntı: DELTA53
Dizel motor herzaman benzinliden daha uzun ömürlü olur diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin.
tam tersi olmasın
quote:
Orjinalden alıntı: okyaypay
quote:
Orjinalden alıntı: DELTA53
Dizel motor herzaman benzinliden daha uzun ömürlü olur diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin.
tam tersi olmasın
bence dizel derken kamyon otobus motorlarını kast edıolar.Onlarında uzun omurlu olması normal cınku amacları yok gıtmek ve performans beklenmıor onlardan 1 araba kadar.
yoksa benzınlı otonun motor omru dızelden daha uzun
benim duyduğum dizel motor km bakımından benzinliden daha fazla gider ama bakım ve rektifiye masrafları benzinliye göre 2 hatta 3 misli daha fazla tutar.ama 40 dinde motoru yapılan octavya ve duobloyu bizzat gördüm
dizel motorun ömrü (piston ve silindirler kastedilerek) mazotun yağlayıcı özelliğinden dolayı benzinlinin en az 2 hatta 3 katıdır..800.000km yapmış dizel biliyorum.
ama enjektör olayı farklı 100.000km de enjektör isteyebilir(biodizel yada bol kükürtlü normal dizel kullanılırsa yarısı kadar) yeni araçlarda bunlar çok masraflı.. teki 400 civarı renultlarda işçilik filan nasıl bilmiyorum..
RENO NUN RESMİ SİTESİNDE CLIO DİZELLER İÇİN KULLANILAN YAKITTA : MOTORİN, MEGAN VE ÜST MODEL DİZEL ARAÇLAR İÇİN EURO DİZEL YAZILMIŞ, BU KONU HAKKINDA YORUMLARINIZ???????
merhaba arkadaşlar ben yeni kayıt oldun öğrenmek istediğim renonun kullandığı 1.5 dizel motorlar uzun ömürlü değilmiş (kullananlara göre) acaba bilgisi olan varmı?
Dediğin Renault Kangoo'ların ilk çıkan 1,5 dci motorları için geçerli. 100.000'i bulmadan motor istiyorlardı. Sorun silindirlerin iç yüzeyini kaplayan tabaka ile ilgiliydi. Ama şu anki motorlarda aynı sorun devam ediyor mu bilmiyorum. Dizeller daha uzun ömürlüdür ama genel olarak.
mck arkadaşım clio nun motora sessiz demişin ?
bu konuda çok bir iddiam yok ama bizim bir cliomuz var ve öküz gibi de sesi var
65bg için pek sessiz diyemem ama 80bglik ve 100bglik dci motorlar oldukça sessiz..
eski kasa clio ve symbolün izolasyonu yetersiz - ama aynı motor yeni clioda çok sessiz çalışıyor..
quote:
Orjinalden alıntı: m.C.k
65bg için pek sessiz diyemem ama 80bglik ve 100bglik dci motorlar oldukça sessiz..
eski kasa clio ve symbolün izolasyonu yetersiz - ama aynı motor yeni clioda çok sessiz çalışıyor..
aynı şekilde megane II dede ses içeride çok az dışarıda ise volkswagen lere oranla daha sessiz
tdi motorlara göre gerçekten daha sessiz dci
Alakasız olcak ama 1 fıkra annatayım arda 1 ii gider Şimdi volkwagen le tofaş ın yanyana fabrikası warmıs. Fabrikaları gezen adamın 1 i önce volk wagene sormus izolasyon testini nası yapıonus die. Adam yanıtlamıs aksam arabanın içine 1 tane kedı koyuyos sabah kedi yasıosa izolasyon tmm dır demıs sonra gıtme tofas a sormus o da aynı cevap sayılır aksam arabanın içime 1 tane kedi koyuyos sabah kedı arabanın içindeyse izolasyon tmm
Yanlız sozum meclısden dısarı tofasa laf yoq
quote:
Orjinalden alıntı: geremy
dizel motor hakkında fikir almaya çalışmıştım ama konu marka fanatikliğine gitmeye başladı lütfen birbirimizi kırmayalım selamlar.
dizel motorun ömrü benzinliden azdır
dizelmi uzun ömürlü yoksa benzinlimi bir türlü karar veremedikki renonun dizel ömrünü öğrenelim
quote:
Orjinalden alıntı: geremy
dizelmi uzun ömürlü yoksa benzinlimi bir türlü karar veremedikki renonun dizel ömrünü öğrenelim
her zaman benzinlinin ömrü uzundur ve bakım maliyetleri azdır yeni nesil dizel aracın enjektör parasına benzinliye motor yaptırırsın soğuk memleketlerde de dizelde mazot donar
kayın biraderim 2003 de benzinli clio aldı aracına her zaman biniyor ve hala araç 25 binde ve memnun arkadaşı aynı tarihte 2500 ytl fark verdi dizel aldı o da 40000 de ama benzinlinin kullanımı daha rahat
quote:
Orjinalden alıntı: m.C.k
tdi motorlara göre gerçekten daha sessiz dci
Doğru diyebilirim..!
Şimdi konu başlığını cevabı ne?Dci motorlar uzun ömürlümü yoksa diğerleriye kıyaslandığında kısa ömürlümü?