Şimdi Ara

renault 1.5 dci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben yeni kayıt oldun öğrenmek istediğim renonun kullandığı 1.5 dizel motorlar uzun ömürlü değilmiş (kullananlara göre) acaba bilgisi olan varmı?

• Dizel motor herzaman benzinliden daha uzun ömürlü olur diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin.
  • yok öyle bişey....tamamen uydurmaca...güvenle alabilirsiniz...
  • elbette dizel motor benzinliden daha uzun ömürlüdür benim merak ettiğim yapı bakımından gereğinden erken ömrünü tamamladığı veya problemlere erken başladığı doğrumudur.özellikle büyük şehirlerde çok km yapanlar yavaş yavaş şikayetlere başladılar.
  • gerçi reno bu motoru çesitli modellerinde kullanıyor ama motor kalitesi clio gibi alt sınıf bir seviyede ise düşündürücü.
  • dizel motorlar uzun ömürlüdür. Renonun kullandığı motorlar güzel, kaliteli motorlardır.
  • tamamen hıkaye.......
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.3 tcE / 1.5 dCi megane4
    4 yıl önce açıldı
    1.6 multijet,1.5 dci
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • iki uç nokta var iyimi kötümü
  • 3 sene sümbül dci kullanmış birisi olarak iyi bir motor olduğunu söyleyebilirim.
    100bin de sattık ve o km ye kadar bir kere kalitesiz mazot yüzünden tek enjektör değişti (380 ytl. serviste)

Onun haricinde bize hiç sorun çıkarmadı.

Selamlar.
  • renaultun tüm motorları uzun ömürlüdür.. renault9 gtd vardı bi taksici abimizde ilk motoru 800.000 de yaptırmış sonrakiler 200.000 de olmuş araç 1.200.000 km deydi..

ancak bir yazı okumuştum bosch enjektörlerine kaliteli mazot kullanmak kaydıyla 100.000 garanti veriyor.. ancak 1.5dci 80 lik meganı eniştenin bir arkadaş yedi ısrarla biodiesel kullandı.. ne kadar masraf yaptı bilmiyorum..2-3 milyar varmıdır acaba?
  • 1.5dci motorlar çok sessiz ve uzun ömürlüdür..
  • bu durumda 0 veya 100-150 bin km de bakımlı bir araç alıp mazota dikkat edip fazla zorlamadan kullanırsak diğer dizellerden pek bir farkı gözükmüyor gibi
  • 200.000 deviren Clio Symbol taksiler var dizel
  • quote:

Orjinalden alıntı: geremy

bu durumda 0 veya 100-150 bin km de bakımlı bir araç alıp mazota dikkat edip fazla zorlamadan kullanırsak diğer dizellerden pek bir farkı gözükmüyor gibi

aracın temiz kullanılmış olmasına özen göster
  • ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
  • clio 1.5 dci 65 ile 300.000 i deviren taksici var
  • Bence şu markadan veya bu markadan uzak demek çok mantıksızca bir davranış şekli. Renkler ve zevkler tartışılmaz. Senin beğendiğini bir başkası beğenmeyebilir veya tam tersi olarak senin beğenmediğini bir başkası beğenebilir. İnsanlar farklı farklıdır,elbette istekleri, beklentileri, beğenileride farklı farklı olacaktır. Buna saygı göstermek gerekiyor neticede...

Önemli olan kişinin arabasını sevip sevmediğidir. İsterse dünyanın en güzel arabasına biniyor olsun, eğer kişi o arabaya ısınamadıysa,beğenmediyse kişinin gözünde o arabanın hiç değeri yokdur. Bunu tam terside olabilir. Kişi arabasını seviyordur,mutludur. Bu noktada o kişinin arabası iyi olmayabilir. Bu hiç önemli değildir. Çünkü kullanan kişi seviyorsa arabasını herşey bitmişdir.

Tekrar ediyorum, önemli olan aracın sahibinin arabasını sevmesi... Eğer seviyorsa mutludur. Onun bu tercihine, sevgisine saygı göstermek gerekiyor.

Nasrettin hocaya bir gün sormuşlar bu insanlar neden hep bi yerlere dağılıyor, Nasrettin hocada eğer hepside aynı yere gitseydiler dünya devrilirdi demiş. Elbette insanlar farklı farklıdır, elbette istekleri, beklentileri, beğenileride farklı farklı olacaktır. İsteyen istediği yöne gider, istediği şekilde tercihini yapar... Saygı duymak gerekir. Saygı erdemdir.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 3 Eylül 2006; 16:54:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: the engine

nedir bu şundan uzak dur, bundan uzak dur.. dayanağı nedir keşke yazsada arkadaşımız vatandaşımızda istifade etse? pazarın %20 sini elinde bulunduruyo millet uzak durmuyo demekki bi bilinçsizlik var ama nerde acaba??

Bn o lafın dogrusunu solıyım Troy dan uzak dur
  • 150.000 de clio sümbül dci var dayımın şirket arabası
  • Renault dizel motorları yakıt tuketimi ve uzun omurluluk konusunda oldukca basarılı, problem yasamazsın... Ama kursad'a katılıyorum 2.el dizel genelde yıpranmıs olur, aracın temiz olması onemli, guvendigin bir yetkili sevrise goturup baktır mutlaka...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.