Şimdi Ara

Clio 1.5 dCi - 1.3 Tce - 1.0 Tce Fikir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Maksimum 800-850 bin TL civarında param var.

Şahsıma ait bir araç almak istiyorum. İlk arabam olacak. Clio düşünüyorum.

Yıl olarak en düşük 2019, KM'de en fazla 50 binlerde düşünüyorum. Masraf çıkarmasın sanayiye sokmasın ve uzun ömürlü kullanabileyim diye.

1.0 Tce motorlar gitmiyor ve sorun çıkarıyor diyorlar o yüzden 1.5 dCi ve 1.3 TCe arasında kaldım. Şehir içinde kullanacağım İstanbul'da yaşıyorum en fazla yakın çevre illere gider gelirim. Dolayısıyla performanslı olsun ve otomatik araç olsun istiyorum.

Bu fiyata bu aracın hangi modelini önerirsiniz, ilanlara bakıyorum ama fiyat algım bozuldu resmen. Önerileriniz nelerdir nasıl bir yol izlemeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yanumthe -- 9 Temmuz 2024; 10:35:32 >

• 1.3 TCE'de asıl devirdaim gibi sorunlar olabiliyor. 1.0 TCE kullanıcısı olarak öneririm. CVT şanzımanlı olanı biraz fazla yakıyor ama kronik sorunu yok motorun. Üstteki gibi motor takozu bozulabiliyor sadece. Dizelin EGR'si, kurumuyla uğraşılmaz.

Gitmiyor diyenler neye göre diyor anlamıyorum. 1.0 TCE ile İstanbul-Ankara 3 saatte viraj hariç tapagaz gidiyorum molasız.

5 Yıl 1.2 Clio 2 kullandım, 7 yıl clio 4 1.5dci 90 beygir kullandım. Bu yıl şubat ayında sıfır 1.0 otomatik clio 5 aldım. 1.5 dci 90 motordan 1.0a geçtim. Çokta dizeli aramadım. Şehiriçinde evet yakıt yüksek ama şehirdışı 5.3 gibi değerlerle geziyorum. Sessizlikte cabası. Performans sadece ara hızlanmalarda dci aratıyor onun harici hiç birşekilde aramadım. Yokuşları dci’da 1.0tce de aynı çıkıyor.
  • 1.0tce gayet sorunsuz bir motor, belli bir seride motor kulağı problemi olmuştu, onun dışında kronik bir sorunu yok. 1.0 veya 1.3 tce tercih ederdim ben dizele pek girmezdim bu saatten sonra.

• 1.3 TCE'de asıl devirdaim gibi sorunlar olabiliyor. 1.0 TCE kullanıcısı olarak öneririm. CVT şanzımanlı olanı biraz fazla yakıyor ama kronik sorunu yok motorun. Üstteki gibi motor takozu bozulabiliyor sadece. Dizelin EGR'si, kurumuyla uğraşılmaz.

Gitmiyor diyenler neye göre diyor anlamıyorum. 1.0 TCE ile İstanbul-Ankara 3 saatte viraj hariç tapagaz gidiyorum molasız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 9 Temmuz 2024; 10:45:20 >
  • 5 Yıl 1.2 Clio 2 kullandım, 7 yıl clio 4 1.5dci 90 beygir kullandım. Bu yıl şubat ayında sıfır 1.0 otomatik clio 5 aldım. 1.5 dci 90 motordan 1.0a geçtim. Çokta dizeli aramadım. Şehiriçinde evet yakıt yüksek ama şehirdışı 5.3 gibi değerlerle geziyorum. Sessizlikte cabası. Performans sadece ara hızlanmalarda dci aratıyor onun harici hiç birşekilde aramadım. Yokuşları dci’da 1.0tce de aynı çıkıyor.
  • 1.5dci gidiyor 1.0tce gitmiyor öyle mi? kim bunu diyen clio4 sahibi olup 750k ya satmaya çalışanlar mı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuksws_99 -- 9 Temmuz 2024; 11:37:29 >
  • 1.0 TCe için güzel mesajlar gelmiş teşekkür ederim hepinize. Daha detaylı araştırmalarda bulunacağım. 1.0 daha ılımlı bakıyorum şu an. Paket olarak RS Line paketi çok hoşuma gitti sizce bu paketi almaya değer mi yoksa touch paket bu araç için yeterli mi. RS Line olsa 2020 model min. 60 km'de, touch olsa 2022 model min. 30 km'de araç olur gibi duruyor şu anlık. Km bazında mı yoksa yıl bazında mı karar vermek daha mantıklı tercih olur?

• 1.3 tce cok iyi bir makine imkan varsa icon hatta rs line, 2 ay kadar birlikteliğiyimz oldu fiyatına göre cok iyi arac. 1.0 tce olan 3 silindir, ısıklarda vs beklerken belirgin bir titreme mevcut bilginize, ayrıca cvt ile sehir içi iyi olsada uzun yolda keyifsiz. bu arada yalıtımı özellikle alt yalıtım zayıf
  • Bütçe Yetiyorsa net 1.3 alırım.

1.0 cvt'yi çok hantal buluyorum, daha doğrusu şanzıman çok keyifsiz.

1 sene kullandım aracı.

• 1.3 veya 1.0 tercih edin 1.0 motor da gayet yeterli hiç gitmem etmem diyen bir motor değil ayrıca cvt şanzıman da güncel jatco şanzıman ne motor sesi ne cvt anlamıyorsunuz bile yine yalıtımı iyi bir araç
  • 1.3 tce alırdım ben sebebi sorunsuz benzinli motor

Dizel pis yakıt egr dpf vs orası tıkanıyor burası tıkanır az km yapıyorsanız benzin

850 bin TL Clio ver kaskosuna sigortasına yakıtına dünya para ver ama sonra masraf açmasın demek yok araba makinasına masraf yapacaksın bakımını aksatmayacaksın ki oda sana baksin

• EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Tapagaz gidiyorsanız gitmediği için tapagaz gidiyorsunuzdur.

Gitse zaten gaza sonuna kadar basmaya gerek kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 10 Temmuz 2024; 1:29:18 >
  • ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt

170-180 ile gidiyorum benim için yeterli. Önceki aracım 230 yapıyordu tamam bu yapmıyor fakat ihtiyacım yok Ankara yolunda 230'a.

• Merhaba 2020 1.0 tce 100hp Icon geri görüş paketli aracı kullanıyorum. Son derece memnunum.

• Duster 1.3 tce EDC kullanıyorum. Şıkır şıkır gerçekten. Yakıtı çok önemsemezseniz bence güzel tercih. Duster şehir içinde 7 altına zor düşüyor. Önceki aracımda dpf vs sıkıntı yaşadığım için artık güncel bir dizel araçla uğraşmak istemedim.
  • 1.3 TCe touch paketlerde; 2020 model 40 bin KM'de hasar kayıtsız değişensiz boyasız araçlar sarı sitede 830 bin TL civarında.

1.0 TCe icon paketlerde; 2022 model 40 bin KM'de hasar kayıtsız değişensiz boyasız araçlar aynı sitede yine 830 bin TL bandında.

Bir tarafta daha düşük motor ama daha yeni ve dolu pakette bir araç var.

Bir tarafta da çok daha performanslı ve 2 yaş eski, bir alt pakette araç var.

Tercihiniz hangisinden yana olurdu?

Açıkçası 2 yaş fark ve icon-touch farkı çok önemli bir detay mı bilmiyorum o yüzden bilenlere danışıp fikir almak istiyorum.

• Sırf 4 silindir olması bile 1.3 tce yi seçmem için bir sebep 3 silindirli motorlara güvenemiyorum tabi herkesin kendi seçimi
  • Biraz performans beklentiniz varsa ve benzinde binecekseniz 1.0 tce aldığınıza pişman olursunuz. 1.3 tce normal kullanımda 1.0 tceden az tüketecektir. Bunun yanı sıra sınıfının en hızlı modellerinden.

1.0 tce yi sadece lpg uyumu için düşünürdüm.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.