Şimdi Ara

Clio 4 0.9 tce hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
14.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dur kalkı çok olan bir yerde yaşıyorum şehir merkezine git gel yapacağım 50 km yokuşlar da var araç yolda üzer mi ? Performansı nasıldır? Renault bu motoru kaldırmış yakıt püskürtme sorunu yüzünden diyorlar bilgisi olan kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ? İyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dur kalk yokuş bol ise 8 lt altını unutun. çekiş olarak yeterli. Renault türkiye 0.9 motor getirmiyor diye kaldırılmış mı oluyor? Fransa, Almanya, İtalya gibi avrupa ülkelerinde hala satılıyor. Ayrıca hala sandero stepwayde 09 turbo satışta. Yakıt püskürtme meselesi ise bir sorun değil aksine motor silindir içi aşırı yüksek sıcaklıklara çıkarsa silindirleri korumak için yapılmış bir durum asıl bir motorda bu kadar sıcaklığa çıkıp böyle koruma önlemi yoksa o motor sorunludur.
  • predator93 kullanıcısına yanıt
    Ben araç hakkında pek bilgi sahibi değilim o yüzden sordum kalkmış diyorlardı forumda bazıları. Dur kalk olayı derken çok virajlı yollar 100le giderken bir anda 40/50 ye düşüyorsun çok mu yakar diyorsunuz ? Pek anlamadığım ve ilk aracım olduğu için soruyorum cevap için teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: alprklt

Ben araç hakkında pek bilgi sahibi değilim o yüzden sordum kalkmış diyorlardı forumda bazıları. Dur kalk olayı derken çok virajlı yollar 100le giderken bir anda 40/50 ye düşüyorsun çok mu yakar diyorsunuz ? Pek anlamadığım ve ilk aracım olduğu için soruyorum cevap için teşekkür ederim

yüksek hızları görüyorsan 6 lt lere düşer. benzinli olmasına rağmen tasarrufludur.
    Yokuş performansı nasıl peki babamda 1.2 symbol var yaşadıgım yere gelirken biraz zorlandı. Açıkcası yok 50 km her 5-10 km bir viraj var. Ortalama 70-80la giderken bir anda 40-50lere düşüyorsun bazı yerlerde 30lara kadar iniyorsun yol dar çok yakıyorsa malum benzin fiyatları yüksek lpg takılırsa nasıl olur

• quote:

Yokuş performansı nasıl peki babamda 1.2 symbol var yaşadıgım yere gelirken biraz zorlandı. Açıkcası yok 50 km her 5-10 km bir viraj var. Ortalama 70-80la giderken bir anda 40-50lere düşüyorsun bazı yerlerde 30lara kadar iniyorsun yol dar çok yakıyorsa malum benzin fiyatları yüksek lpg takılırsa nasıl olur

O kadar kmde tce motorlar çok yakar hele yokuş varsa. Dizel veya LPG uyumlu araç bakın. Devir verince çoğu LPG'li araç çıkar çoğu yokuşu

• Ben 2 ay kadar kullandım icon donanım performans olarak güzeldi şuan araç arkadaşımda landirenzo lpg taktırdı sorunsuz bir şekilde biniyor kendisi İstanbul’da ayda 1 yada 2 ayda Kırşehir’e gelir hiç şikayet ettiğini duymadım. Çok dik rampada çok sorun yaşamaz atmosferik 40 a düşerse bu 60 a düşer anca. Düz yolda 5 kişi araba ile bastım biraz 205 km hıza kadar çıkmıştı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 0.9 tce icon vs 1.5 dci joy
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • batkent B kullanıcısına yanıt
    Lpg takılıyormus bu araca da donanımı çok iyi o beni cezbediyor açıkcası
  • quote:

Lpg takılıyormus bu araca da donanımı çok iyi o beni cezbediyor açıkcası

hocam tce motorlar bu iş için çok uygun değil siz bilirsiniz. ama o güzergahta 10lt ortl yakalar söyleyeyim. çok dikkat etmeniz lazım ki 8 yaksın. Bende 1.2 tce 130luk var gerçekten yokuşta hızlanayım dedim mi içiyor depoyu
    Giresunda biri de yokuşta 7leri anca görürsün demişti ama 10 litrede çok fazla bence

• quote:

Giresunda biri de yokuşta 7leri anca görürsün demişti ama 10 litrede çok fazla bence

aynen öyledir eminim. Alınca anlarsınız kaç yaktığını :) benzinli araçta dikkat etmezseniz affetmez dizel gibi değil mubarek içiyor basınca
    Hadi ya başka araçlara bakmak lazım artık

• quote:

Hadi ya başka araçlara bakmak lazım artık

tüp uyumlu olacak yoksa incir ağacı
    Bu da tüple uyumluymuş

Fazla ortaya cikan harareti onlemek icin fazladan yakit enjeksiyonu yapmasi ki silindir ustu hararet artiyor,bir sorundur ve hicbir uretici boyle fazladan yakit sarfiyatina yol acacak bir durumu normal olarak kabul etmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Fazla ortaya cikan harareti onlemek icin fazladan yakit enjeksiyonu yapmasi ki silindir ustu hararet artiyor,bir sorundur ve hicbir uretici boyle fazladan yakit sarfiyatina yol acacak bir durumu normal olarak kabul etmez.

sürekli püskürtme yapmıyorki zaten motoru aşırı zorladığın zaman ısı yönetimini sağlamak için mühendislerin düşünüp tasarladığı bir thermomanagement olayı.

şuan ş.içi 24.9 kmh ort hızla 1100 kg bir araçta 6.3lt/100 ortalama yakalayan 1 depoyla 800km yapan LPG ye uyumlu başka bir "fazlada benzin enjeksiyonu" yapmayan benzinli motor varsa görelim ortalamasını.
    Ben zaten surekli yapilan bir durum oldugunu soyelmedim ancak planlanmos bir durum degil bu sonradan ortaya cikan bir zorunluluk.Mecburiyetten muhendisler bu cozumu bulmak zorunda kalmiski bu durumda ilaveten emisyon artiyor ev tum hedefler sapiyor ki bu durum motorun yapisal butunlugunude tehlikeye atan bir durum.

Bu sekilde durumu kurtarmaya calisan ikinci bir uretim yok.

Iyi aksamlar.

• 2013 2017 yılları arasında icon donanımını kullandım. Yakıt tüketimi iyi ancak motor ve araç bana güven vermedi sattım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.