Şimdi Ara

Cilo 4 1.5 Dci Mi? 0.9 Tce Mi? ( 0.9 Tce Alindi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun zamandir araba arayisindayim. Fiesta ve Clio arasinda kalmistim.

Fiesta daha pahali oldugundan Clioya yoneldim.

2018 Clio 1.5 Dci Joy 87 bin km, 108 bin Lira.

2019 Clio 0.9 Tce Joy 9 bin km, 102 bin Lira.

senede 10 bin km anca yapilir. 2 sene min. kullanilir. Yakit ve performans farki muhim degil.

0.9 motorun kronik sorunu var mi? 2 sene sonra dizele gore deger kaybi olur mu?

belirtmeyi unutmusum ikisi de Hatasiz boyasiz tramersiz.

-2020 Clio joy gri 3800 km.de hatasiz aldim.-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 29 Temmuz 2020; 15:6:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinlikle 0.9 tce hem vergi avantaji var hem de 2 sene sonra kmsi cok yukselmemis olucak 1.5 dci motorun triger baski balata fren disk gibi bakim ihtiyaçları olabilir 4 lastik vb. Yakit olarak da cok bir uçurum yok asla 9 bin kmdeki clio yerine 80bin km gitmiş arabayi almayin biri sıfır nerdeyse zaten.
    Sıfır almaya çalışırdım tabi ki sıfırın kafa rahatlığı çok başka 9 bindeki aracta gizli bir kusur da olabilir.
    NOT: Mesela egea 1000tl indirime gitti cok sattığı halde, o zamanki fiyat illa yüksek olcak diye bir sey de yok belki düşer belki ayni gibi kalır kısmet artık ama az nüfuslu illerdeki bayilerde hazir bulunan olabiliyor tavsiye ederim sıfır sıfırdır daha iyi bir alternatifi yoktur.
  • Kesinlikle 0.9 tce hem vergi avantaji var hem de 2 sene sonra kmsi cok yukselmemis olucak 1.5 dci motorun triger baski balata fren disk gibi bakim ihtiyaçları olabilir 4 lastik vb. Yakit olarak da cok bir uçurum yok asla 9 bin kmdeki clio yerine 80bin km gitmiş arabayi almayin biri sıfır nerdeyse zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALPHA LION KING

Kesinlikle 0.9 tce hem vergi avantaji var hem de 2 sene sonra kmsi cok yukselmemis olucak 1.5 dci motorun triger baski balata fren disk gibi bakim ihtiyaçları olabilir 4 lastik vb. Yakit olarak da cok bir uçurum yok asla 9 bin kmdeki clio yerine 80bin km gitmiş arabayi almayin biri sıfır nerdeyse zaten.
    Cok tesekkur ederim.

bayiyi aradık 110 bin mis sifiri.

lakin ellerinde yok 2 aya anca gelirmis ve o zamanki fiyat neyse ondan olurmus.

9 bin km ve 1 yil farka 8- 10 bin Lira deger mi?

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Değer, başka bayileri arayın sıfır kesin bulursunuz..
    Sıfır almaya çalışırdım tabi ki sıfırın kafa rahatlığı çok başka 9 bindeki aracta gizli bir kusur da olabilir.
    NOT: Mesela egea 1000tl indirime gitti cok sattığı halde, o zamanki fiyat illa yüksek olcak diye bir sey de yok belki düşer belki ayni gibi kalır kısmet artık ama az nüfuslu illerdeki bayilerde hazir bulunan olabiliyor tavsiye ederim sıfır sıfırdır daha iyi bir alternatifi yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALPHA LION KING -- 25 Temmuz 2020; 16:32:32 >
  • Yani sıfırı varken 2. el almayın.

• pazartesi baska illerdeki bayileride arayayim.
    yoksa vereyim burdaki bayiye kaporayi.

bi de galericilerde sifir araclar 112 - 113 gibi yazmislar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.3 TCE vs 1.5 TSI
    4 yıl önce açıldı
    megane 4 (1.5 dci VS 1.2 TCe)
    8 yıl önce açıldı
    Clio 0.9 tce icon vs 1.5 dci joy
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 0.9 un kronik sorunu yok ama 1.5 dci nin sürprizleri var. durduk yere yağ soğutucu patlatıp motor suyuna yağ karışması, enjektör hassasiyeti kaynaklı problemler sürekli enjeksiyon kontrol ettirin uyarısı. düşük devir kullanmaktan partikül tıkanması.
  • 2020 model 3500 km'de buldum gri renk 108 500 diyor.

biraz daha arastirip alip gececem bu araba arama isi sinir stres etti beni

Aklınıza yattıysa iyi bir ekspertize götürün alın hocam hayırlı olsun araba araması zordur
  • Sonunda arayis bitti aldim araci.

2020 Gri Clio joy 0.9 Tce 3900 km.de

kullandikca yazarim arti eksilerini.

Hayırlı olsun kazasız belasız inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: predator93

0.9 un kronik sorunu yok ama 1.5 dci nin sürprizleri var. durduk yere yağ soğutucu patlatıp motor suyuna yağ karışması, enjektör hassasiyeti kaynaklı problemler sürekli enjeksiyon kontrol ettirin uyarısı. düşük devir kullanmaktan partikül tıkanması.
    2014 model 105 bin km de dCi Clio 4 kullanıyorum aktif olarak köy yollarına vurduğumda çok oldu ama aks başı değişimi dışında (130 TL) sıfır masraf, yakıt tüketimi muazzam az 1 depo (45 lt) ile 1000 km der susarım şehir içi ve dışı karma tüketim ortalaması.

• Dci nin yakit tuketimine soz yok.

aradaki fiyat farki cok oldugu icin bu araci aldim.

2-3 yasinda 150 bin km dizel clio şirket araci fiyatina bunu aldim.

senede 10 bin km anca yaparim bunun vergi avantajiyla dizelin yakit farki ayni olacak gibi.

• clio 1.0 SCe 72 bg
    clio 1.0 TCe 100 bg

Biri atmosferik diğeri turbo herhalde.
    sıfırında arada 30 bin tl fark var..
  • 1 yıla yakındır kullanıyorum. aracım 8000kmde memnun olmadığım 1 gün bile yok motordan. küçük şehirde yaşıyorum(çanakkale) ve 33km ortalama hızla 5.8-6lt/100km yakıt tüketimim var. araçla ilgili memnun olmadığım bir kaç nokta var ama hiç biri motor ile ilgili değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Sonunda arayis bitti aldim araci.

2020 Gri Clio joy 0.9 Tce 3900 km.de

kullandikca yazarim arti eksilerini.
    hayırlı olsunn, kaça aldınız?
  • 108.250.

tesekkur ederim.

Hocam selamlar, bende bu araçtan aldım. Bayramdan sonra teslim alıcam inşallah. Kullanıcı yorumunuzu bekliyoruz. :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.