|
Bildirim
|
F10 520i nin motor kodu N20B16 diye geçer. Bu motor sadece Türkiye ve Yunanistan a özgüdür. Bu motorun aslı N20B20 dir. Yani avrupada satılan 2.0 hacimli 184 hp lik 520i ve 528i nin downsize halidir. Motor tamamen aynıdır fakat downsize edilmiştir. Motor temelde tamamen aynı ancak her silindir hacmi 500cm küp den 400cm küp e düşürülmüş, Yüzde 20 oranında bir tenzilat söz konusudur. Bu biyel kolunu hafifçe uzatarak veya pistonu hafifçe bombeleştirerek yada yükselterek mümkündür. Performansla ilgili söyleyeceklerim ise ; 1 ay boyunca f10 520i aracımı stock olarak kullandım, daha sonra yazılım yaptırdım. Orjinal değerleri 170 hp 250 nm iken yazılımdan sonra 220hp 320nm civarlarına ulaştı. Yaptırdığımız yazılım soft sayılabilecek nitelikte oldu bmw forumlarında dahada açanlar var 250-260 hp aralığında yapanlar mesela.. Aracın stock hali normal bir kullanıcı için biraz fazla bile güçlü.. Ben hız yapmayı sevdiğimden yazılım yaptırdım şuan gerçekten güçlü bir araba haline geldi. Ancak dediğim gibi standart kullanıcı için yazılıma ihtiyaç yok stok hali fazlasıyla yeterli. Araba gitmiyo çekmiyo vb. gibi problemleri zaten düşünmeyin bile 8 İleri zf şanzımanla araba 100 hp bile olsa köpek gibi gider.. Aktarma çok başarılı. Sport modda zaten işler baya değişiyor.. Hayırlı olsun şimdiden. |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 25 Mayıs 2016; 8:59:08 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 25 Mayıs 2016; 14:47:15 > |
|
|
|
|