1994 model renault toros marka arabam var ve orjinal kilometresi 62.000. dağa taşa her türlü bozuk yollara giriyorum banamısın demiyor. yağına suyuna bak, ver gaz gitsin. ön takımının çift salıncak olması sebebi ile bana göre dünyanın en sağlam arabası.
Artık birçok araçta çift salıncak var. Çift kat şase olan araba olmasa gerek. Kuş serisi de kullandım fakat şase yönünden Renault 12' den daha iyi bir araç tanımam.
Bu arabalarda konfor aramamak lazım, fakat sağlamlık yönünden çok çok iyidirler, insanı üzmez. bende bir ara 1987 model 12 TX vardı, ne yalan söyleyeyim bu araba, malzeme kalitesi ile şimdiki 94 model torosumdan kat ve kat daha sağlamdı. hele hele motor performansı süperdi, şimdiki torosumda o eski performansı yakalayamadım. bence 87'den sonraki toroslarda malzeme kalitesi ile her yönüyle bariz bir düşüş var.
Babamda önceden 98 model SW Toros vardı. Arabayı neredeyse sıfırken kullanmaya başlamıştık. 10 sene içinde çürümeye başladı. Şimdiki bindiğim 1977 model Renault 12 TL daha iyi kaportaya ve yaylı koltuklara sahip. Toros' ta 1995 gibi sünger koltuğa geçildi. Uzun yolda tam bir işkenceye dönüşüyor.
Konfor olarak bence üretildiği döneme göre gayet iyiler. Şimdi yollarda kullanılan A ve B segmentindeki araçlara göre kıyaslarsak çoğundan iyiler.
arkadaşım 2500 tl ye sigortası muayenesi sıfırdan ruhsat çıkarılması gereken,
ve 500 tl mekanik ve kaporta masraflı
sedan model toros marka 1994 model 160000 arabasını satıyor
lastikler yeni araba fazla yorulmamış yük falan taşınmamış
bu fiyata 2500 tl ye bu araba alınır mı?????
arabanın fotosu yokmu?
MALESEF FOTOSU YOK :((
Selamın aleyküm arkadaşlar..
Laguna grubundan sonra burayada gelmezsem gerçek yadigara ayıp olur dedim
merhaba arkadaşlar 12 tx 86 sahibiyim kaloriferim ısıtmıyordu kafayı takmış durumdaydım düşün düşün hortumları kontrol etmeye karar verdim hsoğutma sistemindeki sıvıda hava olmadığından emin olduktan sonra arabayı 15 dk çalışır halde tutup stop ettim kalorifer gene soğuk. yarım saat bekleyip soğuttuktan sonra lpg beynine giren hortumların yerini değiştirdim sistemin havasını alıp çalıştırdım sonuç inanılmaz kalorifer canavar lpg beynide sıcak
bilginize sunulur iyi paylaşımlar
quote:
Orijinalden alıntı: lastona
merhaba arkadaşlar 12 tx 86 sahibiyim kaloriferim ısıtmıyordu kafayı takmış durumdaydım düşün düşün hortumları kontrol etmeye karar verdim hsoğutma sistemindeki sıvıda hava olmadığından emin olduktan sonra arabayı 15 dk çalışır halde tutup stop ettim kalorifer gene soğuk. yarım saat bekleyip soğuttuktan sonra lpg beynine giren hortumların yerini değiştirdim sistemin havasını alıp çalıştırdım sonuç inanılmaz kalorifer canavar lpg beynide sıcak
bilginize sunulur iyi paylaşımlar
O zaman senin LPG sistemini bağlayan kişi yanlış yapmış. Benimde Torosum LPG'i ama her şey yerli yerinde.
Ömür bahçemde 77 stw ve binek toros kullanmak nasip oldu. Hidrolik olsa satmazdım. Ama direksiyon illallah ettirdiği için satmak zorunda kaldım.
Köy yerlerinde tarla için en uygun araçlardan. Sağlam araç.
quote:
Orijinalden alıntı: renault 12
1976 tl iç
merhaba, 71-75 arası içi bu resimdeki gibi türbün göğüs, kemik direksiyon, deri koltuk olan dışıda dikdörtgen farlı ,stopları küçük olan tl,ts serisi araç arıyorum, önerileriniz ve yardımlarınızı olursa sevinirim, saygılar.
quote:
Orijinalden alıntı: forbidden_man
quote:
1976 tl iç
merhaba, 71-75 arası içi bu resimdeki gibi türbün göğüs, kemik direksiyon, deri koltuk olan dışıda dikdörtgen farlı ,stopları küçük olan tl,ts serisi araç arıyorum, önerileriniz ve yardımlarınızı olursa sevinirim, saygılar.
Babamda bu arabanın 72 modeli vardı, topaç gibi derli topluydu, daha sonra satmak zorunda kaldık. Böyle arabalar bulmak artık çok zor. Bir çoğu hurdaya gitti sayılır. Piyasada az miktarda varsa o da meraklısının elindedir. Böyle meraklıların aracını ne zaman satacağı belli olmuyor. Bıkmadan üşenmeden her gün İnternet ilanlarını takip etmen gerekiyor. Yakın çevre illerdeyse bile olsa gidip bakman gerkiyor. Taa ki bir gün denk gelene kadar.
quote:
Orijinalden alıntı: kak0s1
quote:
Orijinalden alıntı: forbidden_man
quote:
1976 tl iç
Babamda bu arabanın 72 modeli vardı, topaç gibi derli topluydu, daha sonra satmak zorunda kaldık. Böyle arabalar bulmak artık çok zor. Bir çoğu hurdaya gitti sayılır. Piyasada az miktarda varsa o da meraklısının elindedir. Böyle meraklıların aracını ne zaman satacağı belli olmuyor. Bıkmadan üşenmeden her gün İnternet ilanlarını takip etmen gerekiyor. Yakın çevre illerdeyse bile olsa gidip bakman gerkiyor. Taa ki bir gün denk gelene kadar.
resimleri nasıl yüklüyosunuz acaba
quote:
Orijinalden alıntı: mendel50
TOROSUMU ELEKTRONİK ATEŞLEME YAPTIM YAPMAK İSTEYENE DEVRE ŞEMASI
Arkadaş bu sistemin bir benzerini yaptım. Malzeme olarak da S2000(Soğutuculu) BDX54C(Soğutuculu) 22 OHM 2 ADET TAŞ DİRENÇ 470 OHM 1 KOHM 220 nF 400 VOLT
Bu sistem torosun kendi ateşleme bobini ile sorunsuz çalıştı. Ancak elektronik bobin taktığımda 10-15 dakikada devre iflas etti.
Acaba elektronik bobinle kullanacağım bir sistem önerirmisiniz. Şimdiden teşekürler.
Kilometrem çalışmıyo ne yapmam lazım yönlendirirseniz sevinirim ..reno 12 stw 1986 model
Kilometrem çalışmıyo ne yapmam lazım yönlendirirseniz sevinirim ..reno 12 stw 1986 model
quote:
Orijinalden alıntı: haydia
İzmir'de oturuyor olsaydın sana bir yer tarif ederdim.
merhabalar 1972TL krem ve 1973SW savanna sarı komple orjinal yıllara meydan okuyan iki emektar 40 yıldır bizimle bu arabalar, siz onu bırakmazsanız o sizi hiç bırakmaz kalender arabalardır herkese selamlar
quote:
Orijinalden alıntı: fatihkucuk2
arkadaşım 2500 tl ye sigortası muayenesi sıfırdan ruhsat çıkarılması gereken,
ve 500 tl mekanik ve kaporta masraflı
sedan model toros marka 1994 model 160000 arabasını satıyor
lastikler yeni araba fazla yorulmamış yük falan taşınmamış
bu fiyata 2500 tl ye bu araba alınır mı?????
sen almazsan bana haber ver abi ben alim
R12 hastası olarak konuyu takip etmek isterim.
tx ve gts ler özelikle favorimdir.5 yılda toros kullandım
quote:
Orijinalden alıntı: yunice
sevgili kardeşim, bende torosumun torpidosunu seninki gibi bej rengine çevirek istiyorum... kaplama mı yaptırdın yoksa bilmediğim bi modelinin orjinalinde mi var bu torpido_? kaplattıysan neye mal oldu? bana bilgi verebilirmisin