Şimdi Ara

renault 19 K7M motor arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
9.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar r19 1.6 rte enjeksiyonlu k7m motorlu aracımda rölanti problemim var. nereye gittiysem ne yaptıysam buna bir çözüm bulamadık bir sürü para harcadım arabanın yağı suyu hava filtresi yağ filtresi rölanti motoru bujiler ve kabloları lpg enjektörleri değişti gaz kelebeği temizlendi sübap ayarı yapıldı ama hala aynı sorunum şu araç ısınınca yani normal sıcaklığına yaklaşmaya başlamasından itibaren başlayan rölantide aşırı derecede oynama rölanti 450-850 arası sürekli ritimsel olarak oynuyor bir inip bir çıkıyor sürekli ama sıcak havalarda iyice yapıyor soğuk havalarda motor tamamen ısınınana kadar normal çalışıyor nedense bunu sıcak havalarda daha aşırı yapıyor arkadaşlar yardımcı olursanız çok minnettar olurum bendeki sorunun aynısı olan bir aracın videosu var onun linkinide vereyim videodakiyle tamamen aynı sorun

video: http://www.youtube.com/watch?v=Ah8lebYZ1Wg

• Bizde de 3 sene önce reno 19 vardı ama 1.6 karbüratörlü olan modeliydi. LPG liydi. Onda da buna benzer sorun vardı. Rölantiyi ayarlatmamıza rağmen motor ister soğuk ister sıcak olsun 600-1000 devir arası dalgalanma yapıyodu. Hatta bazen motor sıcakken bile debriyaja basınca devir düşüp stop ediyordu. Sorunu bizde bilmiyorduk öylece kullanmıştık.
  • Arabanın şarj dinamosunu kontrol ettirin saçma demeyin bir bildiğim var.
  • Benim roccomun sorunundan benzin filtresi ve pompasına bi baktır öylede boşa para saçma. Isınınca benzin çekemiyor olabilir.tabi arabada gaz yoksa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dediğinizi yapıcam ancak ne gibi bir problemi olabilir çünkü ısınınca yapıyor bunu yada ısınmaya başlayınca
  • arabada lpg de var ve bunu ikisindede yapıyor malesef :(
  • Ilk arabam 1.6 rne serisi idi bu rolanti sorunu çözülemediği için sattım.yapılacak olanların hepsini yazmışsınız peki bilgisayara bağlattınmı?lambda (oksijen )sensörünü kontrol ettirdiniz mi?kontrol edildi ise arkadaş yazmış şarj dinomosunu bak veya en son çare beyine giden kablolar ve soketlerin olduğu yerleri iyi kontrol ettir. Umarım çözülür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok basit bir sorununuz var.
    emme manifoldundaki contaları değiştireceksiniz. sorun ortadan kalkacak .
  • tarals40 kullanıcısına yanıt
    evet bilgisayara bağlandı değerler normal dedi adam ama sorun devam ediyor malesef
  • blackcoupe kullanıcısına yanıt
    kelebeğin contasını değiştirdim başka conta var mı orda acaba
  • evet var. dört adet

http://www.renaultfanclub.com/renault-megane-coupe-cabrio-kulubu/8300-megane-1-coupe-rolanti-sorunu-ve-cozumu.html

burdan takip edin. araç aynı olmasa da emme manifoldunun mantığı ve yapısı aynı.
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream Cars -- 20 Mart 2014; 10:18:07 >
  • blackcoupe kullanıcısına yanıt
    ben manifoldu nasıl sökeceğim yahu somunları arka tarafta kalmış ne anahtar giriyo ne bişey kolay bir yöntemi varmı bunun
  • bilmiyorum
  • motorcuya söyle pazarlık yap değiştirsin bakalım değişecek mi durum.
  • evet arkadaşlar dün akşam iş çıkışı manifoldu söktüm tamamen contayı değiştirdim içini temizledim yerine taktım sonuç çok değişti gerçekten hava alıyormuş manifolddan ama rölanti hala azda olsa inip çıkıyor sorun tam olarak düzelmedi ama büyük bölümü azaldı bende tekrar baktım lpg regülatörünün basınç ayar bölümünde bulunan ve manifolda bağlı olan hortumu çıkarttım elimle kapattım motor saat gibi çalışmaya başladı takıyorum bozuluyo kapatınca tamamen düzeliyo acaba regülatör bozuk olup içinde hava kaçağı falan mı vardır birde o hortum oraya bağlanmış ne işe yarıyor
  • arkadaşlar sorunu çözdük artık ustaya gittim dedim yeter bul şu sorunu hallet neyse bozuk olan değiştirelim baktı baktı map sensöründen olabilir denemek lazım dedi tamam dedim denemeye bile uğraşmadım gittim aldım bir tane 40 tl taktım bir çalıştırdım motor saat gibi tıkır tıkır çalışıyo bütün sorun map sensöründenmiş ilgilenen yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim
  • Rolanti motorunu çıkar rolanti motorunun ucu sivri tarafı sağa sola dönen bir vidadır.sağa çevirince baş uc mesafesi daralır yani hava daha fazla girer sola çevirince mesafe uzar yani daha az hava girer. buradan ayar yapıması gerekiyor ayrıca boğaz kelebeğinin altında rolanti ayarı yapılan bir vida daha var bunuda ayarlamak lazım önce bunu biraz açarak rolantiyi biraz kaldır muhtemelen sorunun düzelecek tamirciler boğaz kelebeği rolanti motoru değişecek deselerde çoğunluğu rolanti motoruna ayardan anlamazlar.
  • boğaz kelebeği de contada hava alablir sıvı conta sıkıp yapabilirsiniz. bende yapmıştım sıvı conta ile hava alıyordu. düzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe45iso

Rolanti motorunu çıkar rolanti motorunun ucu sivri tarafı sağa sola dönen bir vidadır.sağa çevirince baş uc mesafesi daralır yani hava daha fazla girer sola çevirince mesafe uzar yani daha az hava girer. buradan ayar yapıması gerekiyor ayrıca boğaz kelebeğinin altında rolanti ayarı yapılan bir vida daha var bunuda ayarlamak lazım önce bunu biraz açarak rolantiyi biraz kaldır muhtemelen sorunun düzelecek tamirciler boğaz kelebeği rolanti motoru değişecek deselerde çoğunluğu rolanti motoruna ayardan anlamazlar.

1 yıl sonra cevap yazmışsınız, adam sorununu çoktan çözmüş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.