Şimdi Ara

RENAULT 21fan club 21ciler BURAYA!!!! efsane araç 21 optima-manager-concorde-turbo-quadra (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.098
Cevap
39
Favori
1.312.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: tomisus

quote:

Orjinalden alıntı: Gergy

quote:

Orjinalden alıntı: commonwealth

arkadaşlar farkındamısınız en düzeyli ve beirbirine yardımcı olmaya çalışan insanların olduğu yer burası. bu kaliteden dolayı herkese teşekkür ederim.

R21 kardeşliği mi desek

evet arkadaşlar hakikaten forumda ki tüm arkadaşlar bütün samimiyetiyle birbirine yardımcı olmaya çalışıyor ve çok güzel bir sinerji yakaladığıza inanıyor,tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
    arkadaşlar benim bir teklifim var.birbirimizi daha iyi tanımak adına kendimizle ilgili bilgileri burada paylaşsak nasıl olur? örneğin yaş,meslek,memleket,ilgi alanları hatta resimlerimizi koysak,birbirimizin görünüşünü öğrensek mesela benim tahminim gergy 1,75 boylarında siyah saçlı beyaz tenli gözlüklü,göbeksiz birisi (tutturabildimmi?)
    ne dersiniz?

Boydan 5 cm at, saçlarda kırlar oluşmaya başladı, gözlük yok, çok hafif de göbek var :) anlayacağın tutturamadın

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: tomisus

quote:

Malum havalar da iyice ısındı, klimaları ile problem yaşayan arkadaşlar var mı? Benim klima hortumlarında kaçak olduğunu öğrendim bu hafta sonu. Hortumları değiştirteceğim, ancak tamircilerin herbiri ayrı telden çalıyor. Kimisi kondersörün de değişmesi lazım kimisi kompresörün de değişmesi lazım diyor :)
    Hani bir laf vardır; Allah kimseyi hastaneye düşürmesin diye !

Allah kimseyi oto sanayine de düşürmesin :)

evet haklısın sanayiye düşmeye gör bi kere...
    geçen yaz benim klima soğutmadığı için sanayiye gittiğimde(antalya'da) kompröser bilyaları dağılmış değişmesi lazım dediler,200 ytl ye çıkma kompresör taktılar gazı mazı 280 e maloldu bana.fakat mart ayında sıcak bir günde klimayı açınca gene sıcak hava üflemeye başladı..burada bosch servisine götürdüm(kırşehir'de) onlarda bana vidaların tam sıkılmadığı için gazının bittiğini söylediler,"bilmemneresini temizledik yeni gaz bastık "dediler,bu işte 90 ytl ye patladı bana .şu anda güzel çalışıyor ama bakalım havalar ısınınca nasıl olacak..inşallah bir masraf daha çıkarmaz

Benim işyerinde bakımcı arkadaş var soğutma ve klima sistemlerinden anlayan. Ona bir göstereceğim. Eğer kompresörün değişmesi gerekecekse, sistemi komple R134'e çevirtmeyi düşünüyorum. Borularda kaçak olduğundan nasıl olsa değişecek, kondansörü de tamir ediyorlarmış, ancak pek randımanlı olmadığı söyleniyor. Kaynak yerlerinden tekrar kaçırma yapabiliyormuş. Commonwealth'in dediği gibi dryer'ın tuzlu olmadığını biliyordum ben, yenisi 30-40 USD'ye satılıyor demişlerdi. Kompresör değişince dryer da nem alacağından mecbur değişmesi lazım diye biliyorum.

açıkcası dryer in tuzlu olmadığı haberine çok sevindim. çünkü bu yaz ben de kompresör değiştiriyorum.

• aslında yılın belli günü arabalarımızla bi araya gelip bi kutlama filan mı yapsak
  • quote:

Orjinalden alıntı: araf2344araf

aslında yılın belli günü arabalarımızla bi araya gelip bi kutlama filan mı yapsak

çok güzel bir organize olunursa,çok keyifli olacağına şüpheniz olmasın
    ben 20 gündür concorde sahibiyim
    önce ise Focus C-Max ım vardı,satınca böyle tercih yaptım ve de memnunum
    ford topiğinde de yazıyoruz oradaki arkadaşlar ile
    biz bu bahsi geçen buluşmayı gerçekleştirdik,ve süper keyifli oldu
    umarım RENO 21 ciler olarak da böyle bir org. gerçekleştirebiliriz
    o zaman burada yazmak daha farklı oluyor,tanışıp kaynaşma olduğunda daha farklı oluyor
    resimleri filan da koyarız buraya
    bu arada benim aracım 07 plakalı
    istanbul da böyle geziyorum ben,buluşma yerine geldiğimde umarım herkes antalya dan geldiğimi düşünmez
    birde eklemek istediğim bişi daha var
    bu topicte güzel paylaşımları olmasını,bu otomobili tercih eden müşteri kitlesine bağlıyorum
    yani 18-25 yaş arası genç ve öğrenciler çok fazla tercih etmiyorlar bu otomobilleri ve bizlerde belli hayat tecrübelerine sahip,yaşını almış,belli standartlara kavuşmuş bir kitle olarak bunu sağlayabiliyoruz(yanlış anlaşılmalara yol açıp da polemik yaratmak istemem,lütfen okuyup saldırmak isteyenler bir kez daha iyi niyetli okusunlar)
    herkese sevgiler bol ve güzel paylaşımlar

• Commonwealth merhaba; Erhan bey le görüştük belliki reno 21 lere oldukça hakim ve sağolsun oldukça ilgilendide ancak verdiği fiyat hernekadar taksit şansıda olsa benim için pahalı onun için şimdilik erteledim.İlgin için teşekkürler.
  • Arkadaşlar hazır klima hakkında konuşuyorken benim de bir sıkıntım klima ile ilgili. Tamirciye hazırlıklı gitmeliyim yoksa dediğiniz gibi yolunacak kaz gibi görüyorlar gerekli gereksiz bir çok parçayı değiştiriyorlar.
    Sorun şu; Klima devreye girdiğinde klima kayışının olduğu yerden bir ses geliyor sanki dönen bir bilyanın sesi gibi, soğutmada problem yok.Bu ses neye dalalet olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gakgunlu -- 8 Mayıs 2007; 14:15:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gakgunlu

Arkadaşlar hazır klima hakkında konuşuyorken benim de bir sıkıntım klima ile ilgili. Tamirciye hazırlıklı gitmeliyim yoksa dediğiniz gibi yolunacak kaz gibi görüyorlar gerekli gereksiz bir çok parçayı değiştiriyorlar.
    Sorun şu; Klima devreye girdiğinde klima kayışının olduğu yerden bir ses geliyor sanki dönen bir bilyanın sesi gibi, soğutmada problem yok.Bu ses neye dalalet olabilir.

klima ilk devreye girdiğinde yapıyor. bende de aynısı oluyordu. bu ses kayıştan değil, klima pistonlarından geliyor. çalıştıktan sonra yapmıyor. felaket haberi vermek istemiyorum ama bu klima kompresörünün bozulma alarmı verdiğini gösteriyor. umarım benim başıma gelenler de senin başına gelmez. çünkü o ses için bir ustaya gittim. güya tamir edecekti, kompresör elden çıktı.

• Peki ne yapmalıyım ustaya gittiğimde onu nasıl yönlendirmeliyimki fazla hasar olmadan atlatabileyim ,ayrıca sen nasıl hallettin?
  • quote:

Peki ne yapmalıyım ustaya gittiğimde onu nasıl yönlendirmeliyimki fazla hasar olmadan atlatabileyim ,ayrıca sen nasıl hallettin?

halledemedim. usta kompresörü dağıttı 200 ytl ye çıkma kompresör alıyorum. değiştirip kurtulacağım.sonuçta o sesi vermeye başladıysa eninde sonunda kompresörün gidecek. sadece ömrünü uzatabiliyorsun.
  • sadece kompresörün içi açılması lazım derlerse sakın açtırma. çünkü kompresör tamirinin hiçbir işe yaramadığını çok iyi biliyorum.
  • Gerçi şu an için önceliğim klimada değil boyada ama yinede dediklerini aklıma yazdım sağol.
  • Arkadaşlar Ankara'da bana tavsiye edeceğiniz bir usta var mı? (genel bakım için)

Benim bir akrabamın özel renault servisi var ama ben oraya gitmiyorum düşünün artık. İyi ustadır o da ama benle pek ilgilenmiyor anca çay kahve içip geliyorum.

Bu arada tesadüfen geçenlerde ivedik organize sanayide(665sk.) Bir Safranla uğraşırken kendi kendine söylenen bir usta gördüm merak ettim gittim tanıştım. Daha önce tamir görmüş bir arabaymış ne biçim yapmışlar diye önceden tamir edenlere kızıyormuş. :)
    Mais ten ayrılmış kendi yerini açmış (onunda da concorde var bir görün içini neler yapmış) tek başına çalışıyor. Onun için çok kaba işleri yapamıyor ama tavsiye ederim.
    Ben bir iki sefer gitim muhabbete saolsun diye çok ilgilendi hatta benim çok pimpirikli olduğumu görünce bu bilgisarlı test çantasıyla(kendi deyimi) benim aracada baktı.

İçine yaptıklarına gelince -bu arabaların çok özelliği var ama kimse bilmiyor dedi. mesela silecek kolunun önüne yeni meganlardaki gibi teyp kontrol yuvası varmış ama dışa açık değil. oraya megandan söküp takmış kolu buna ek olarak bence pek güzel görünmesede yeni renaultlardaki bu ayrı olan teyp ekranınıda takmış.

Daha sonra koltuk döşemeleri dikkatimi çekti pırıl pırıl yeni gibiydi. Bunları nasıl temizledin dedim -çıkartıp çamaşır makinesinde yıkamış. Ama söküp takması çok uğraştırıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpermad -- 8 Mayıs 2007; 17:10:19 >

• quote:

quote:

arkadaşlar farkındamısınız en düzeyli ve beirbirine yardımcı olmaya çalışan insanların olduğu yer burası. bu kaliteden dolayı herkese teşekkür ederim.

R21 kardeşliği mi desek

Zaten forma girerkende belirtmistim ''cok samimi bir hava var formda'' diye. Bu RENO21 KARDESLİGİ SOZU COK HOSUMA GİTTİ. Bugune kadar ki yardimlariniz hepinize cok tesekkurler

• quote:

quote:

Arkadaşlar hazır klima hakkında konuşuyorken benim de bir sıkıntım klima ile ilgili. Tamirciye hazırlıklı gitmeliyim yoksa dediğiniz gibi yolunacak kaz gibi görüyorlar gerekli gereksiz bir çok parçayı değiştiriyorlar.

klima ilk devreye girdiğinde yapıyor. bende de aynısı oluyordu. bu ses kayıştan değil, klima pistonlarından geliyor. çalıştıktan sonra yapmıyor. felaket haberi vermek istemiyorum ama bu klima kompresörünün bozulma alarmı verdiğini gösteriyor. umarım benim başıma gelenler de senin başına gelmez. çünkü o ses için bir ustaya gittim. güya tamir edecekti, kompresör elden çıktı.

Öncelikle kaçak kontrolü yaptırın kaçak yoksa, kompresörün yağ miktarı tam mı değil mi onu araştırın eğer bunlarda bir sorun yoksa, kompresörün önünden gelen ses büyük ihtimalle clutch (kavramanın) aşınmasından kaynaklanan bir sorundur, dolayısı ile o kısım kolayca değiştirilebiliyor. Öyle çalışmasının bir sakıncası yokmuş, bana tamirciler öyle söyledi, en son kavrama çalışmaz hale gelince o kısmı söküp değiştiririz dediler.

Bu arada sanayide benim kompresörü ve kondansörü değiştirmem gerektiğini söyleyen ustalara da sinir oldum bugün, işyerimdeki arkadaştan rica ettim, sistemi kontrol etti, kompresör ve kondansör sağlam sadece bir adet hortumu söktü ve bana verdi. Bunu değiştir ondan sonra sistemde sorun kalmayacak dedi. Çocuklar gibi sevindim valla, ama bir yandan da sanayideki o çakallara da kızmadan edemiyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: kecekece

quote:

aslında yılın belli günü arabalarımızla bi araya gelip bi kutlama filan mı yapsak

o zaman burada yazmak daha farklı oluyor,tanışıp kaynaşma olduğunda daha farklı oluyor
    istanbul da böyle geziyorum ben,buluşma yerine geldiğimde umarım herkes antalya dan geldiğimi düşünmez
    bu topicte güzel paylaşımları olmasını,bu otomobili tercih eden müşteri kitlesine bağlıyorum
    yani 18-25 yaş arası genç ve öğrenciler çok fazla tercih etmiyorlar bu otomobilleri ve bizlerde belli hayat tecrübelerine sahip,yaşını almış,belli standartlara kavuşmuş bir kitle olarak bunu sağlayabiliyoruz(yanlış anlaşılmalara yol açıp da polemik yaratmak istemem,lütfen okuyup saldırmak isteyenler bir kez daha iyi niyetli okusunlar)

ne demek istiyorsun sen şimdi.ben 21 yaşındayım ama bu arabayı tercih ettim.

• quote:

Orjinalden alıntı: recep41

quote:

quote:

sen genç yaşta doğru yolu bulanlardansın da ondan

• quote:

Orjinalden alıntı: alpermad

Arkadaşlar Ankara'da bana tavsiye edeceğiniz bir usta var mı? (genel bakım için)

Benim bir akrabamın özel renault servisi var ama ben oraya gitmiyorum düşünün artık. İyi ustadır o da ama benle pek ilgilenmiyor anca çay kahve içip geliyorum.

Bu arada tesadüfen geçenlerde ivedik organize sanayide(665sk.) Bir Safranla uğraşırken kendi kendine söylenen bir usta gördüm merak ettim gittim tanıştım. Daha önce tamir görmüş bir arabaymış ne biçim yapmışlar diye önceden tamir edenlere kızıyormuş. :)
    Mais ten ayrılmış kendi yerini açmış (onunda da concorde var bir görün içini neler yapmış) tek başına çalışıyor. Onun için çok kaba işleri yapamıyor ama tavsiye ederim.
    Ben bir iki sefer gitim muhabbete saolsun diye çok ilgilendi hatta benim çok pimpirikli olduğumu görünce bu bilgisarlı test çantasıyla(kendi deyimi) benim aracada baktı.

İçine yaptıklarına gelince -bu arabaların çok özelliği var ama kimse bilmiyor dedi. mesela silecek kolunun önüne yeni meganlardaki gibi teyp kontrol yuvası varmış ama dışa açık değil. oraya megandan söküp takmış kolu buna ek olarak bence pek güzel görünmesede yeni renaultlardaki bu ayrı olan teyp ekranınıda takmış.

Daha sonra koltuk döşemeleri dikkatimi çekti pırıl pırıl yeni gibiydi. Bunları nasıl temizledin dedim -çıkartıp çamaşır makinesinde yıkamış. Ama söküp takması çok uğraştırıyormuş.

Ben de arka koltukların kılıflarını söküp yıkamıştım, ama çok zahmetli oluyor, dikkat edilmezse süngerler parçalanıyor, ayrıca eskiyen kılıflar makinede yıkamaya dayanmayabiliyor, benim kılıfların püskülleri çıkmıştı makineden aldığımızda
    (bu arada ben keyiften değil, üzerine şerbet döküldüğü ve silinmesine rağmen yapış yapış olduğu için sökmüştüm )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gergy -- 8 Mayıs 2007; 23:12:17 >

• alpermad, iyi valla, kendi kendine söylen usta görüyorsun, gidip tanışııyorsun, ve adam servisten ayrılmış ve concorde si olan biri çıkyor iyivalla. ben daha koca istanbulda concorde si olan usta görmedim valla, gidip b i konuşayım, ne dir bu araba , neyi var diye...
  • quote:

quote:

quote:

akıl yaşta değil baştadır

• quote:

quote:

quote:

anlayışın için sağol recep kardeş

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.