Şimdi Ara

RENAULT 21fan club 21ciler BURAYA!!!! efsane araç 21 optima-manager-concorde-turbo-quadra (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.098
Cevap
39
Favori
1.312.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben park sensörü taktım arkaya, gayet rahat ve kullanışlı oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dsc86

quote:

Orjinalden alıntı: Gergy

Benim yaptığım gibi yap o zaman

Ben park sensörü taktım arkaya, gayet rahat ve kullanışlı oluyor.

önerin için teşekkür ederim...
    dostum nasıl yaptırdın ve kaça mal oldu nerede yaptırdın...
    ankarada mı yaptırdın.....

Kendim yaptım, herhangi bir tamirciye gitmedim. Ama sen herhangi bir elektrik tamircisine düşük ücrete yaptırabilirsin. Ben araç park sensörünü gitti gidiyor'dan 46 YTL'ye aldım, başka sitelerde marka, model ve özelliklerine göre farklı fiyatlarda sensörler var. Dilediğini seçebilirsin. Özetle ben kendim monte ettiğim için bana sadece 46 YTl'ye mal oldu

• hocam, tamponu delmek için aparatı (punch) zaten paketten çıkıyor, sana gereken bir adet kurşun kalem, şeritmetre, matkap ve tornavida. Bagaj kısmında kapağın oturduğu yerin arkasındaki plastik kormayı sökmen gerekiyor. Tampona kullanma kılavuzunda belirtilen yükseklik ve aralıklarla sensör yuvalarını açman gerekiyor. Concorde'un arka tamponundaki siyah bölgeler sensör için en uygun yüksekliği sağlıyor, ayrıca monte ettikten sonra aynı siyah renkte kaldığından göze de batmıyor. Ama istenirse sensörler tampon rengine boyanabiliyor.

Seni zorlayacak olan daha doğrusu beni en çok zorlayan nokta sensör kablolarını tampon tarafından bagaj kısmına geçirmek olmuştu, bunun en kolay çözümü de yukarıda bahsettiğim bagaj içi arka kapağı sökünce tampon kısmına açılan delikler var. Montajın diğer aşamaları ise nispeten daha kolay. Kabloları geçirmek vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gergy -- 9 Mayıs 2007; 23:18:35 >
  • Arkadaşlar hepinize merhaba;

Bende R21 OPTİMA var.Malumunuz 13 cant ben bunu 14 canta çıkarmak istiyorum.Acaba Performansını yada yol tutuşunu nasıl etkiler, Araç yürüyen aksamı buna uyum sağlarmı bilgi verirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertuana -- 9 Mayıs 2007; 23:22:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ertuana

Arkadaşlar hepinize merhaba;

Bende R21 OPTİMA var.Malumunuz 13 cant ben bunu 14 canta çıkarmak istiyorum.Acaba Performansını yada yol tutuşunu nasıl etkiler, Araç yürüyen aksamı buna uyum sağlarmı bilgi verirseniz sevinirim.

benim bildiğim optimalar 14 jant zaten. 175/70 r 14 lastik kullanıyorlar. öyle değilse bile ki zannetmiyorum 21 lerin tamamı 14 jant ve performans yol tutuş çok iyi.
  • arkadaşlar merhaba,benim 94 model concordum var.Arabamdan memnunum ama yolbilgisayarım bozuk.en büyük sorun da depodaki benzini doğru göstermiyor.servisine de sordum.Şamandradan diyorlar.Bir usta da saatten olabilir dedi.Kayseride bir usta arkadaş kendi şamandrasının sağlam olduğunu söyleyip onu denedi ancak yine aynı hatayı verdi.şamandra alacağım ama hata orda değilse boşa gider.Ben yozgat/sorgun'da devlet memuruyum.Bu konuda bana yardım edecek arkadaş var mı?Ankara ,kayseri veya çorum'da concorddan iyi anlayan usta tavsiye edebilir misiniz? Bir de bu forumda daha önce yazmış olan atlantis_5636 nickli arkadaş sanıyorum bu konuda bilgili.Kendisine nasıl ulaşabilirim.İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • evet atlantis ben her akşam bakacam filan dedi ama yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: commonwealth

quote:

Bende R21 OPTİMA var.Malumunuz 13 jant ben bunu 14 janta çıkarmak istiyorum.Acaba Performansını yada yol tutuşunu nasıl etkiler, Araç yürüyen aksamı buna uyum sağlarmı bilgi verirseniz sevinirim.

benim bildiğim optimalar 14 jant zaten. 175/70 r 14 lastik kullanıyorlar. öyle değilse bile ki zannetmiyorum 21 lerin tamamı 14 jant ve performans yol tutuş çok iyi.

Yok Kardeş Optimaların Orjinal lastik ve jantları 165/80 R13 şüpheye düşürdün beni tekrar baktım.Şikayetim jant'ın R13 oluşu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertuana -- 10 Mayıs 2007; 14:54:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tomisus

quote:

hocam, tamponu delmek için aparatı (punch) zaten paketten çıkıyor, sana gereken bir adet kurşun kalem, şeritmetre, matkap ve tornavida. Bagaj kısmında kapağın oturduğu yerin arkasındaki plastik kormayı sökmen gerekiyor. Tampona kullanma kılavuzunda belirtilen yükseklik ve aralıklarla sensör yuvalarını açman gerekiyor. Concorde'un arka tamponundaki siyah bölgeler sensör için en uygun yüksekliği sağlıyor, ayrıca monte ettikten sonra aynı siyah renkte kaldığından göze de batmıyor. Ama istenirse sensörler tampon rengine boyanabiliyor.

Seni zorlayacak olan daha doğrusu beni en çok zorlayan nokta sensör kablolarını tampon tarafından bagaj kısmına geçirmek olmuştu, bunun en kolay çözümü de yukarıda bahsettiğim bagaj içi arka kapağı sökünce tampon kısmına açılan delikler var. Montajın diğer aşamaları ise nispeten daha kolay. Kabloları geçirmek vs.

merhaba gergy..sensörü taktığın bölgenin resmini foruma koyabilirmisin,benimde aklıma park sönsörünü düşürdün şimdi.ben severim böyle işleri.

tampondaki yerini mi soruyorsun, eğer öyle ise koyabilirim, ancak iç kısımdakileri sökmem gerekir, onun için koymam zor. Ancak çizimle gösterebilirim.

tamponun fotoğrafı
    URL=http://img352.imageshack.us/my.php?image=dsc00010editit1.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gergy -- 10 Mayıs 2007; 17:31:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tokadi

arkadaşlar merhaba,benim 94 model concordum var.Arabamdan memnunum ama yolbilgisayarım bozuk.en büyük sorun da depodaki benzini doğru göstermiyor.servisine de sordum.Şamandradan diyorlar.Bir usta da saatten olabilir dedi.Kayseride bir usta arkadaş kendi şamandrasının sağlam olduğunu söyleyip onu denedi ancak yine aynı hatayı verdi.şamandra alacağım ama hata orda değilse boşa gider.Ben yozgat/sorgun'da devlet memuruyum.Bu konuda bana yardım edecek arkadaş var mı?Ankara ,kayseri veya çorum'da concorddan iyi anlayan usta tavsiye edebilir misiniz? Bir de bu forumda daha önce yazmış olan atlantis_5636 nickli arkadaş sanıyorum bu konuda bilgili.Kendisine nasıl ulaşabilirim.İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Şamandıra benim arabada da bozuk, daha doğrusu bazen kendiliğinden düzeliyor, bazen de bitik gösteriyor, ben LPG'de kullandığım için pek umursamıyorum, yenisinin fiyatı oldukça pahallı. (geçen sene sorduğumda 200 YTL demişlerdi) Zamanında depoda kalan benzini dijital olarak gösterebilen yegane araçtı R21. O yüzden şamandırası klasik şamandıralara göre farklı dizaynda. Tamir edilebileceğini pek sanmıyorum, ancak yine de araştırmakta fayda var.

• Gergy arkadaşım,cevabın için teşekkür ederim.Ancak lpg zararverir diyorlar.Taktıramıyorum.Ne zamandır ve hangi tip lpg taktırdığını öğrenebilir miyim?AYRICA BEN BU FORUMA KATILAN TÜM ARKADAŞLARIN YOL BİLGİSAYARLARININ BOZUK OLUP LPG KULLANDIĞINI SANMIYORUM.YOLBİLGİSAYARININ ARIZASININ ÇÖZÜMÜNÜ BİLEN BİRİLERİNİN BULUNACAĞINI ÜMİT EDİYOR VE CEVAP BEKLİYORUM.
  • quote:

Gergy arkadaşım,cevabın için teşekkür ederim.Ancak lpg zararverir diyorlar.Taktıramıyorum.Ne zamandır ve hangi tip lpg taktırdığını öğrenebilir miyim?AYRICA BEN BU FORUMA KATILAN TÜM ARKADAŞLARIN YOL BİLGİSAYARLARININ BOZUK OLUP LPG KULLANDIĞINI SANMIYORUM.YOLBİLGİSAYARININ ARIZASININ ÇÖZÜMÜNÜ BİLEN BİRİLERİNİN BULUNACAĞINI ÜMİT EDİYOR VE CEVAP BEKLİYORUM.

Rica ederim. LPG'nin zarar verip vermediği konusu tamamen tartışmaya açık bir konu. Bir takım uzmanlar zarar vereceğini iddia ederken, bir takım uzmanlar da zarar vermeyeceğini iddia ediyorlar. Concorde'a 2 yıldır LPG taktırdım ve bugüne kadar LPG'den kaynaklanan hiçbir sorun yaşamadım. Yani özetle motorla ilgili bir sorunla karşılaşmadım. Zaman zaman testlere sokturuyorum ve herhangibir sorun görmedim. Ben BRC marka mikserli sistem taktırdım. Performansta da çok büyük sorun yaşamadım. Concordelar büyük hacimli motora sahip olduğundan, ECU kontrollü olduğundan ve yüksek kompresyon oranlarına sahip olduğundan diğer eski teknoloji ve nispeten ufak hacimli motorlu araçlara kıyasla LPG'ye daha iyi uyum sağlıyorlar. Birçok usta concorde motoruna LPG'nin zarar vereceğini ve LPG'yi sevmediğini söylemesine rağmen hiçbiri bunun nedenini teknik olarak açıklayamıyor. Aksine concorde (R21) motorlarının Renault'un bugüne kadar yaptığı en iyi ve dayanıklı motorlardan biri olduğunu söyleyen uzman ve ustalar var.

Benim aracımın yol bilgisayarı bozuk değil, sadece şamandırada sorun var, şamandırayı bir ara söküp tekrar taktığımda bir müddet depodaki benzini doğru gösterdi sonra tekrar eski haline döndü. R21'lerde yol bilgisayarı depoda kalan yakıtı hesaplarken şamandıradan gelen verilerle birlikte anlık yakıt tüketimi ve katedilen mesafeyi de hesaba kattığından, LPG'de kullanırken depodaki benzin azalmasa da yol katettikçe benzin seviyesini sanki yakıt tüketiliyormuş gibi düşürüyor yol bilgisayarı. Sadece böyle bir sorun var. Bu da yol bilgisayarının o zaman ki dizaynından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Bu konuda forumda daha önceki sayfalarda benzer sorunlardan bahseden arkadaşlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gergy -- 11 Mayıs 2007; 2:21:11 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: commonwealth

quote:

Bende R21 OPTİMA var.Malumunuz 13 jant ben bunu 14 janta çıkarmak istiyorum.Acaba Performansını yada yol tutuşunu nasıl etkiler, Araç yürüyen aksamı buna uyum sağlarmı bilgi verirseniz sevinirim.

Yok Kardeş Optimaların Orjinal lastik ve jantları 165/80 R13 şüpheye düşürdün beni tekrar baktım.Şikayetim jant'ın R13 oluşu.

pardon kardeş ben 14 sanıyordum. Ama manager'ler 175/70 r 14, condorde 185/65 r 14 optima da managerle aynı diye biliyordum. öyle değilse de bence bir sakıncası olmaz sanıyorumçünkü her iki kasa da 14 jantı zaten kullanıyor.

• quote:

arkadaşlar merhaba,benim 94 model concordum var.Arabamdan memnunum ama yolbilgisayarım bozuk.en büyük sorun da depodaki benzini doğru göstermiyor.servisine de sordum.Şamandradan diyorlar.Bir usta da saatten olabilir dedi.Kayseride bir usta arkadaş kendi şamandrasının sağlam olduğunu söyleyip onu denedi ancak yine aynı hatayı verdi.şamandra alacağım ama hata orda değilse boşa gider.Ben yozgat/sorgun'da devlet memuruyum.Bu konuda bana yardım edecek arkadaş var mı?Ankara ,kayseri veya çorum'da concorddan iyi anlayan usta tavsiye edebilir misiniz? Bir de bu forumda daha önce yazmış olan atlantis_5636 nickli arkadaş sanıyorum bu konuda bilgili.Kendisine nasıl ulaşabilirim.İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

arkadaşım, Kırıkkale yi çıktıktan hemen sonra Ankara yolu üzerinde Aşkınlar otomotiv Renault yetkili servisi var. benim Concorde'nin bütün sorunlarına o bakıyor. parçalar falan da hep orijinal. eğer fabrika da orijinal parça yoksa mutlaka diğer servislerden bulup sorunu çözüyor. faturalandırdığı arıza için de 2 yıl garanti veriyor. boya kaporta için ise 5 yıl garantisi var. düşünürsen telefon ve e mailini 9 ya da 10 sayfada vermiştim. bi ara istersen

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: tomisus

quote:

hocam, tamponu delmek için aparatı (punch) zaten paketten çıkıyor, sana gereken bir adet kurşun kalem, şeritmetre, matkap ve tornavida. Bagaj kısmında kapağın oturduğu yerin arkasındaki plastik kormayı sökmen gerekiyor. Tampona kullanma kılavuzunda belirtilen yükseklik ve aralıklarla sensör yuvalarını açman gerekiyor. Concorde'un arka tamponundaki siyah bölgeler sensör için en uygun yüksekliği sağlıyor, ayrıca monte ettikten sonra aynı siyah renkte kaldığından göze de batmıyor. Ama istenirse sensörler tampon rengine boyanabiliyor.

merhaba gergy..sensörü taktığın bölgenin resmini foruma koyabilirmisin,benimde aklıma park sönsörünü düşürdün şimdi.ben severim böyle işleri.

tampondaki yerini mi soruyorsun, eğer öyle ise koyabilirim, ancak iç kısımdakileri sökmem gerekir, onun için koymam zor. Ancak çizimle gösterebilirim.

tamponun fotoğrafı
    URL=http://img352.imageshack.us/my.php?image=dsc00010editit1.jpg

arkadaşım fotoğrafı attığın site meb. tarafından filtrelenmiş. başka bir şekilde gönderebilir misin?

• commonwealth ve gergy,ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.Ben de aslında lpg nin zarar vereceğine pek inanmıyorum ama güvenlik açısından emin değilim.Commonwealh arkadaşımın bahsettiği yeri de arayacağım inşallah iyi olur.Tekrar teşekkürler
  • tomisus gördüm aleti. Çok hoş olmuş. özellikle siyah yerler. monitörü nasıl aletin. Teyp yuvasının altındaki yuvaya uyar mı? yani içeride de bazılarının taktığı yumatu monitör tv lere benzemesin?
  • arkadaşım fotoğrafı attığın site meb. tarafından filtrelenmiş. başka bir şekilde gönderebilir misin?

sitede bir sorun yok, ben rahatlıkla girebiliyorum farklı bilgisayaralardan, sizin internet bağlantınızda bir filtreleme olmasın.

bu foruma koymayı denedim defalarca ama olmuyor, hata veriyor. Konmasını istediğiniz özel bir url veya site varsa belirtin oraya koyayım.
  • Orjinalden alıntı: Gergy

arkadaşım fotoğrafı attığın site meb. tarafından filtrelenmiş. başka bir şekilde gönderebilir misin?

sitede bir sorun yok, ben rahatlıkla girebiliyorum farklı bilgisayaralardan, sizin internet bağlantınızda bir filtreleme olmasın.

bu foruma koymayı denedim defalarca ama olmuyor, hata veriyor. Konmasını istediğiniz özel bir url veya site varsa belirtin oraya koyayım.

ilgine teşekkür ederim ben tomisus gönderdi zannettiğim için bir önceki mesajı yanlışlıkla tomisus adıyla açtım. gördüm gerçekten de beğendim.
  • commonwealth,kusura bakma 9 ve 10.sayfalarda aradım.Ama bahsettiğin kırıkkaledeki ustanın adres ve telefonunu bulamadım.Sanırım yazmamışsın.Belki de ben bulamadım.Zahmet olmazsa telefonunu yazabilir misin?teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.