Şimdi Ara

RENAULT 21fan club 21ciler BURAYA!!!! efsane araç 21 optima-manager-concorde-turbo-quadra (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.098
Cevap
39
Favori
1.312.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gakgunlu kaça anlaştın? bi de boya fırınlı mı? bitince bizimle paylaşır mısın?
  • Commonwealth merhaba, 1300 ytl ye anlaştım,yetkili servis 12 ay vade farksız taksit yapıyor.Boya fırınlı yapılacak.
  • arkadaşlar yakıt durumunu karşılaştıralım. gecen bir concorde gördüm 91 adam benimki 300bini geçiyor dedi lpg de.
    ben 150-160 diyince şaşırdı kaldı.
    ayrıca 10-15 milyonluk lpg alınca daha fazla yok yapıyorsunuz. deneyin göreceksiniz.
    benim araba şehir içi 150-160 civarı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gakgunlu

Commonwealth merhaba, 1300 ytl ye anlaştım,yetkili servis 12 ay vade farksız taksit yapıyor.Boya fırınlı yapılacak.

senin adına çok sevindim gakgunlu bu servisin telefon numarası ve adresini bana verebilir misin? klima kompresörüm için bir görüşsem? taksit durumlarını falan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: forumus

arkadaşlar yakıt durumunu karşılaştıralım. gecen bir concorde gördüm 91 adam benimki 300bini geçiyor dedi lpg de.
    ayrıca 10-15 milyonluk lpg alınca daha fazla yok yapıyorsunuz. deneyin göreceksiniz.

gerçekten çokmuş ben benzinle o rakamı son zamlardan sonra gördüm.
  • taksit şansı sadece boyada değil hertürlü tamiratda geçerli diye biliyorum.Şimdi aracı bırakmaya gidiyorum.Akşam daha detaylı adres tlf vs. verebilirim.
  • ya arkadaşlar arabalarınızın frenleri konusunda bir şikayetiniz varmı.
  • quote:

Gergy merhaba ; Evet kapı içleri ve kaput içleri gayet iyi. Boyanın kalitesi hakkında söyleyebileceklerim ise , aracı boyatacağım yer Reno yetkili servisi ,orjinal boyasının kullanılacağını söylediler (arka bagajda sağ alt tabanda orjinal boya kodunu gösteren etiket var ) ancak astar vs hakkında fazla bilgim yok ,zannederim mevcut boya tamamen sökülecek ve onun üzerine işlem uygulanacak , bu işlemler hakkında bilgin varmı yani astar vernik vs. hangi sırayla yapılmalı nasıl yapılmalı?
    ha bu arada cam fiyatları hakkındada bilgin varsa paylaşırsan sevinirim zira ön camı değiştirmeyi düşünüyorum.

Servis'te nasıl yapıyorlar bilemem, ancak sanayide türlü türlü yapanlar var. Usulune uygun olanı ise önce eski boyanın zımparalanması (pasta da uygulayanlar var boyanın durumuna göre), varsa paslanmış yerlerin iyice zımparalanıp çıplak metale kadar temizlenmesi. Daha sonra astar boya vurulması, bunun üzerine darbe vs gereken yerlere macun çekilmesi daha sonra tekrar zımparalanması ve gerekirse tekrar astar çekilmesi ve en son da asıl boyanın vurulması gelir. Eğer boya metalik boya ise üzerine vernik çekilir. Ama sanayi de çoğu usta bunları yapmadan hafif bir zımpara vurur paslı veya ezik yerlere, sonra macun çeker, sonra keyfine göre astar vuranı da var vurmadan direkt boya vuranı da var. Genelde metal üzerine bol miktarda ve direkt çekilen macun zamanla kabarma ve çatlama yapar. Sonra da tekrar boyacının yolu gözükür :) Ama sen neticede servise yaptıracaksan, herhangi bir sorun gördüğünde gidip adamlara bunu masraf etmeden düzelttirebilirsin. Tabi servis dediğin adam gibi bir servis ise.

Orjinal boya olayına gelince benim kanaatimce orjinal boya diye birşey yok Renault firması yıllar içinde farklı farklı boya firmaları ile çalıştı. Dolayısı ile herhangi bir modelin boyası zaman içinde farklılıklar göstermiştir. Hele ki Concorde'ların üretiminin kalktığı 12 yıl olduğuna göre, varın gerisini siz düşünün . Bence kaliteli boya olması daha önemli, benim işyerimdeki boyacı arkadaş Dyo'nun boyalarının şu an Türkiye'deki en kaliteli oto boyalarından olduğu konusunda iddialı, ancak ben emin değilim

Cam fiyatları hakkında bilgim yok, ancak broadway'in ön camı 160 YTL (burda bir arkadaş 1 hafta önce değiştirdi) ise Concord'un ki biraz daha yüksektir diye tahmin ediyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: forumus

arkadaşlar yakıt durumunu karşılaştıralım. gecen bir concorde gördüm 91 adam benimki 300bini geçiyor dedi lpg de.

Benim LPG'de yakıt tüketimim de yaklaşık sizinki gibi. Benzinde ise 250-260 YTL civarında.
  • quote:

Commonwealth merhaba, 1300 ytl ye anlaştım,yetkili servis 12 ay vade farksız taksit yapıyor.Boya fırınlı yapılacak.

Aslında vade farkını çoktan dahil etmiş arkadaşlar O arabaya harcanacak salt boya ve diğer sarf malzemeleri taş çatlasa 300-400 YTL'yi (en kaliteli ithal boyaları ve malzemeleri bol bol alsan 500 YTL diyelim) geçmez. Gerisi işçilik ve kar. Ama hakkı ile fırın boya yapacaksa gerisini vermeye de değer bence. Bunları diğer arkadaşlar da zannetmesin ki işkembeden atıyorum, çalıştığım yerde bir boya atelyesi ve oto boyacısı arkadaş var (bu arada sektör gıda sektörü, ne alaka demeyin patronun özel ilgi alanı) Geçen burada çalışan bir arkadaşın arabasını komple (broadway) boyadı, boya ve diğer sarf malzemelerinin toplam maliyeti 130 YTL tuttu. (boyalar marshall).

• Cam fiyatı Başkent-olimpia öncam:160 ytl önkapı cam;35 ytl ,arka kapı cam;25 ytl.
    Şimdi gelelim Boya kaporta işine .Boya fırın boya yapılacak.
    Tamamı 1300 ytl 12 ay vade farksız." elbette ben kendim yapsam 500-600 ytl hallederim ama malesef yapamam . E bide 1500-2000 ve hatta 3500 ytl isteyenler var onlara ne dersin desene adamlar aylıklarının bir kaç katını benden çıkaracaklarmış..Ayrıca bu 1300 ytl lik fiyata ufak tefek kaporta işleride dahil.Daha ucuza olurmu? olur ama biraz yavan olur gibi yada dediğim gibi kendin yaparsın.
    Servis adam gibimi ? bakıcaz görücez umarım adam gibidir.Deneme için ben kendimi feda ettim.İşler yapılırken ara ara gidip bakıcam bakalım boyayı senin dediğin gibi yapıyorlarmı bakıcam.Bu arada gerektiği zaman araç tahsis edecekler ancak önceden haber vermek şartıyla.
    Kaporta boya atölyesinin sorumlusu Mehmet YILMAZ . Kendimce bilgilerini ve güvenilirliklerini kontrol-test ettim .Öntakımda problem var dedim, klimada problem var dedim.Hemen diğer ustalara inceletti .Sonuç hemen sökelim yenisini takalım olmadı, öntakım gayet iyi dendi.Klimada ise daha evvel sizede anlattığım ses hakkında normal çalışma sesi dendi.Sedace gazı eksik olabilir dediler.R12-R134a gazları ile ilgili olarak bir test yaptım.Bizim araca R134a nın uygun olmadığını söylediler.Zannediyorum klima gazı konusunda bizim vardığımız sonuçda öyle.
    Mehmet beyin telefonu: 0312-278 78 40 kendisi gayet makul biri , umarım işin sonundada aynı düşüncede olurum.Aracı teslim ettikten sonra bol bol foto ve video çektim umarım satmam ama en azından aracın kaza yüzünden boyanmadığını bu şekilde izah edebilirim. Aracın fotolarını koymaya çalışacam.İyi akşamlar.

• quote:

Cam fiyatı Başkent-olimpia öncam:160 ytl önkapı cam;35 ytl ,arka kapı cam;25 ytl.
    Şimdi gelelim Boya kaporta işine .Boya fırın boya yapılacak.
    Tamamı 1300 ytl 12 ay vade farksız." elbette ben kendim yapsam 500-600 ytl hallederim ama malesef yapamam . E bide 1500-2000 ve hatta 3500 ytl isteyenler var onlara ne dersin desene adamlar aylıklarının bir kaç katını benden çıkaracaklarmış..Ayrıca bu 1300 ytl lik fiyata ufak tefek kaporta işleride dahil.Daha ucuza olurmu? olur ama biraz yavan olur gibi yada dediğim gibi kendin yaparsın.
    Servis adam gibimi ? bakıcaz görücez umarım adam gibidir.Deneme için ben kendimi feda ettim.İşler yapılırken ara ara gidip bakıcam bakalım boyayı senin dediğin gibi yapıyorlarmı bakıcam.Bu arada gerektiği zaman araç tahsis edecekler ancak önceden haber vermek şartıyla.
    Kaporta boya atölyesinin sorumlusu Mehmet YILMAZ . Kendimce bilgilerini ve güvenilirliklerini kontrol-test ettim .Öntakımda problem var dedim, klimada problem var dedim.Hemen diğer ustalara inceletti .Sonuç hemen sökelim yenisini takalım olmadı, öntakım gayet iyi dendi.Klimada ise daha evvel sizede anlattığım ses hakkında normal çalışma sesi dendi.Sedace gazı eksik olabilir dediler.R12-R134a gazları ile ilgili olarak bir test yaptım.Bizim araca R134a nın uygun olmadığını söylediler.Zannediyorum klima gazı konusunda bizim vardığımız sonuçda öyle.
    Mehmet beyin telefonu: 0312-278 78 40 kendisi gayet makul biri , umarım işin sonundada aynı düşüncede olurum.Aracı teslim ettikten sonra bol bol foto ve video çektim umarım satmam ama en azından aracın kaza yüzünden boyanmadığını bu şekilde izah edebilirim. Aracın fotolarını koymaya çalışacam.İyi akşamlar.

Hocam, en iyisini sen bilirsin. Dediğim gibi işi hakkıyla yaparlarsa bence helali hoş olsun, hakkıdır. Ama bizim burada tek bir servis var, onun da tek niyeti tabir-i caiz ise müşteriyi yolmak. Ama beş parmağın beşi bir değil. Umarım sen dürüst ve iyi bir servis bulmuşsundur ve yine umarım araban dilediğin gibi güzel olur. Resimleri dört gözle bekliyorum.

Cam konusunda demek ki broadway ile concorde'un cam masrafı hemen hemen aynı. Bu da concorde'un parçalarını pahallı bulanlar için bir emsal olabilir.

R134a konusunda ise forumus'un mesajına cevaben yazdıklarım aynen geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gergy -- 15 Mayıs 2007; 22:15:55 >

• Arkadaşlar merhaba; daha evvelde bi mesajla araçlarımızın parçalarının çok pahalı olduğu yönündeki tamamen gerçeği yansıtmayan söylentiyi kırmak için değişirdiğimiz parçaların fiyatlarını buradan bildirelim dedim ama malesef ilgi görmedi.

Alexair öncam için 120 ytl diyor ,eğer bu fiiyatı duymasaydım ciddi ciddi düşünüyordum 160 ytl ye ön camı değiştirmeyi.Bu durumda kalan 40 ytl ile yan camlardan birini kazıklanmadan halledebileceğim.

Bu tür haksız fiyatlarının önüne geçebilmek , her parçanın çok pahalı olmadığını göstermek-duyurmak için buraya değiştirdiğiniz parçaların fiyatlarını yazsanız bir şey kaybetmezsiniz. Tam aksine birbirimizi uyarmış oluruz. Öte yandan gerçekden pahalı olan parça fiyatlarında ise entersan farklılıklar olabiliyor. Bu şekilde bununda önüne geçebiliriz.

Örnek ; Ön tampon sizin tespitiniz varsa ne kadardır fiyatı bilen varmı ? Ben söyleyim 600-700 hatta 800 ytl olduğunu söyleyen var ama ben 250 ytl ye buldum.Yazık değilmi fazladan ödenecek 500 ytl ye .

• Commonwealt,alexair80,gergy , iyi dilekleriniz için teşekkür ederim .Servisin adresi İstanbul yolu 10 km.Bp benzin istasyonu içi.(Şaşmaz kavşağı).
  • quote:

Arkadaşlar merhaba; daha evvelde bi mesajla araçlarımızın parçalarının çok pahalı olduğu yönündeki tamamen gerçeği yansıtmayan söylentiyi kırmak için değişirdiğimiz parçaların fiyatlarını buradan bildirelim dedim ama malesef ilgi görmedi.

Alexair öncam için 120 ytl diyor ,eğer bu fiiyatı duymasaydım ciddi ciddi düşünüyordum 160 ytl ye ön camı değiştirmeyi.Bu durumda kalan 40 ytl ile yan camlardan birini kazıklanmadan halledebileceğim.

Bu tür haksız fiyatlarının önüne geçebilmek , her parçanın çok pahalı olmadığını göstermek-duyurmak için buraya değiştirdiğiniz parçaların fiyatlarını yazsanız bir şey kaybetmezsiniz. Tam aksine birbirimizi uyarmış oluruz. Öte yandan gerçekden pahalı olan parça fiyatlarında ise entersan farklılıklar olabiliyor. Bu şekilde bununda önüne geçebiliriz.

Örnek ; Ön tampon sizin tespitiniz varsa ne kadardır fiyatı bilen varmı ? Ben söyleyim 600-700 hatta 800 ytl olduğunu söyleyen var ama ben 250 ytl ye buldum.Yazık değilmi fazladan ödenecek 500 ytl ye .

Ben birkaç fiyat verebilirim, ancak 2006'nın ikinci yarısında elde ettiğim fiyatlar bunlar ve yine bu fiyatlar Düzce gibi ufak ve yedek parçanın pahallı satıldığı yerdeki fiyatlardır. Mesela ön amortisörlerin tanesini 110 YTL'den aldım (supra marka), arka amortisörlerin tanesini ise 70 YTL'den aldım. Ön aks rulmanı İspanyol malı 35 YTL, fransız malı 70 YTL. Arka aks rulmanı Fransız malı 150 YTL, Çin malı 70 YTL. Amortisör kulelerine takılan rulmanlar 10 YTL. Trigger kayışı 25 YTL. Hava filtresi 7.5 YTL. Rotiller 15 YTL. Merkezi kilit kapı motoru tanesi 10 YTL (broadway ile aynı motor). Cam fitilleri 60 YTL. Ön far 60 YTL. Hidrolik direksiyon pompası orjinali 450 YTL(renault servisi 650 YTL fiyat çıkarmıştı), yan sanayi 220 YTL, çıkması ise 100 YTL civarında. Klima kompresörü 450 YTL, kondanser 350 YTL.

Adapazarı'nda ise fiyatlar biraz daha düşük. Ancak, anormal fiyat farklılıkları da olabiliyor. Sanırım bazı parçacılar artık satamayacaklarını düşündüklerinden ellerinde kalan concorde parçalarını ucuz satabiliyor. Liste fiyatı uygulayanlar ise pahallı fiyat çekiyorlar, benim şahsi kanaatimce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gergy -- 16 Mayıs 2007; 9:34:01 >

• Arkadaşlar bir durumu daha sizlerle paylaşmak istiyorum
    Dün enson aracı bıraktıktan yani pazarlık vs işlemlerden sonra yetkililere bir R_21 forumuna üye olduğumu söyledim ve diğer üye arkadaşlarımın verdiği paranın hakkını arayan insanlar olduğu ve araçlarına özendiklerini söyledim . Ancak gerek yetkili servislerde gereksede özel servislerde dikkatli-ekonomik-gerçekci bir tamir anlayışının olmaması sebebiyle (parça fiyatı - değişimin gerekliliği - aksaklığın giderilmesi) sıkıntı yaşadıklarını söyledim. Bu konuda kendilerinin ne yapabileceğini sordum ancak klasik cevabın ..... gelsinler yardımcı olalım.. dan öte bir cavap olması gerektiğinide bildirdim .
    Bilginiz olsun.
  • Gergy, değiştirdiğin cam fitilleri ve kapı kilit motorları hakkında bilgi verirmisin.
  • Sağ arka kapı kilidinin motoru tam olarak açıp kapamıyor ve tıklama gibi bir ses çıkartıp takılıyordu. Komple değiştirdiler. zaten basit bir işlem. Sadece parça parası aldılar 10 YTL ancak benim tahminimce o motor daha ucuz olabilir, çünkü broadwaylerdeki motorun aynısı, bu arada cam kaldırma motoru da broadwaylerde kullanılanın aynısı. Ben zaten öğrendiğim ve bildiğim parçalar için bundan sonra concorde parçası diye almayacağım, direkt broadway diyince daha ucuza çıkacak gibime geliyor

Cam fitilleri konusuna gelince ben değiştirmedim ancak içi metal olduğundan paslanmaya başlamış ve hafif kabarmalar olmuş. Cam fitilleri satan yerlere sordum, onlar da zor bulunacağını ancak başka fitil uydurulabileceğini söylediler. Renault yedek parça satan yere sorduğumda ise 60 YTL olduğunu söylediler.

• Cam fitilleri derken , pencere çerçevesinimi yoksa camın kapı kasasına girdiği yerdeki fitilimi kastediyorsun.
    Ayrıca bu bahsettiğin cam kaldırma motoru nun fiyatını biliyormusun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gergy

Sağ arka kapı kilidinin motoru tam olarak açıp kapamıyor ve tıklama gibi bir ses çıkartıp takılıyordu. Komple değiştirdiler. zaten basit bir işlem. Sadece parça parası aldılar 10 YTL ancak benim tahminimce o motor daha ucuz olabilir, çünkü broadwaylerdeki motorun aynısı, bu arada cam kaldırma motoru da broadwaylerde kullanılanın aynısı. Ben zaten öğrendiğim ve bildiğim parçalar için bundan sonra concorde parçası diye almayacağım, direkt broadway diyince daha ucuza çıkacak gibime geliyor

Cam fitilleri konusuna gelince ben değiştirmedim ancak içi metal olduğundan paslanmaya başlamış ve hafif kabarmalar olmuş. Cam fitilleri satan yerlere sordum, onlar da zor bulunacağını ancak başka fitil uydurulabileceğini söylediler. Renault yedek parça satan yere sorduğumda ise 60 YTL olduğunu söylediler.

gergy concorde kapı kilit motoru broadway dan farklı motor 30 ytl ve sen gerçekten ucuza yaptırmışsın.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.