Şimdi Ara

RENAULT 21fan club 21ciler BURAYA!!!! efsane araç 21 optima-manager-concorde-turbo-quadra (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.098
Cevap
39
Favori
1.312.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

camlar renkli cam mı? yoksa film kaplama mı?

camlar film çekili. yeni yıkamıştım. boya bakımlarıda yaptım. ondan sonrada en son kendim makine ile cila çektim. suyu tutmuyor. öbür resimleride koyarım inşallah.
  • KLİMACILARRRRR

Arkadaşlar klima konuşunda biraz yardımcı oluyum. Aslında başka konulardada yardımcı olacam ama bir konunun üstüne başka konu okuyunca öncekini unutuyorum. Maşallah hızlı gidiyor forum.

Klima konuşunda ben geçen yıl Konyada doldurdum. Kodaman bir adamdı. Gönülsüz oldu yapmış bulunduk. Gecen hafta açtım ama çalışmıyor. Neyse uzatmayım ustalar orayı sökecez burayı takacaz şöyle kaçağı buluruz diyenler vardı. Gazla birlikte boya katıp kaçağa bakılacaktı. Aklıma sinmedi. Hasılı aynı gün başka bir nedenle ustamın yanındaki elektrikçiye baktırdık. Adam klimaya hava basarız dedi. o zaman belli olur dedi. Hasılı havayı bastı. kacağa baktı. kaçak yok. kacırma yok. bunun birkaç nedeni olabilirmiş tahminimce kaçak yoksa.

1- Kışın kullanılmamasından dolayı(ki, geçen yıldan önceki senelerdede kışın pek kullandığım söylenemez.)
    2- Önceki gazın kalitesiz olmasından dolayı bitebilir.
    134 A gazı r12 nin yerine iyi olabilirmiş

ayrıca lpg nin en büyük eksigi arabanın çalışması (rölantisi)nde çok sıkıntılar yapabiliyor. onun dışında performans yakıt gibi sebepler iyi ayarlanmış bir lpg sisteminde dert değildir.

kolay gelsin herkese...

• quote:

Orjinalden alıntı: forumus

KLİMACILARRRRR

Arkadaşlar klima konuşunda biraz yardımcı oluyum. Aslında başka konulardada yardımcı olacam ama bir konunun üstüne başka konu okuyunca öncekini unutuyorum. Maşallah hızlı gidiyor forum.

Klima konuşunda ben geçen yıl Konyada doldurdum. Kodaman bir adamdı. Gönülsüz oldu yapmış bulunduk. Gecen hafta açtım ama çalışmıyor. Neyse uzatmayım ustalar orayı sökecez burayı takacaz şöyle kaçağı buluruz diyenler vardı. Gazla birlikte boya katıp kaçağa bakılacaktı. Aklıma sinmedi. Hasılı aynı gün başka bir nedenle ustamın yanındaki elektrikçiye baktırdık. Adam klimaya hava basarız dedi. o zaman belli olur dedi. Hasılı havayı bastı. kacağa baktı. kaçak yok. kacırma yok. bunun birkaç nedeni olabilirmiş tahminimce kaçak yoksa.

1- Kışın kullanılmamasından dolayı(ki, geçen yıldan önceki senelerdede kışın pek kullandığım söylenemez.)
    2- Önceki gazın kalitesiz olmasından dolayı bitebilir.
    134 A gazı r12 nin yerine iyi olabilirmiş

ayrıca lpg nin en büyük eksigi arabanın çalışması (rölantisi)nde çok sıkıntılar yapabiliyor. onun dışında performans yakıt gibi sebepler iyi ayarlanmış bir lpg sisteminde dert değildir.

kolay gelsin herkese...

Benim klimamda kaçak tespiti yapıldı, ancak hava değil azot gazı basıldı. Söylenildiğine göre azot gazı R12 (freon 12) ve benzeri soğutma gazlarına nazaran daha ufak moleküllü olduğundan en ufak mikron delikten dahi sızabiliyormuş, nitekim sızdı da Klima ustalarına gösterdim, kimi tüm hortumlar değişecek dedi, kimisi kompresörün ve kondanserin değişecek dedi. Ben ise çalıştığım yerde bulunan ve daha önce klima tamir işlerinde çalışmış olan bakımcı arkadaşa gösterdim sistemi. Bana tek bir boruyu söktü verdi, git bu borudan yaptır dedi. Ne kondanserinde ne de kompresöründe sorun yok dedi. Ben de hortumu yaptırdım ve monte ettirdim. Sonra sistemde vakum yaptırıp R12 gazı bastırdım ve artık problemsiz ve mükemmel soğutuyor.

Kışın klimanın kullanılmamasından dolayı ustaların tabiri ile r12 gazı çökme yapıyor deniliyor. Yani aslında gaz özelliğini kaybediyor, yağlama yapılmadığından kısmen de kaçak veya hava alabiliyor. Kışın haftada bir en az 10-15 dakika klimanın çalıştırılması tavsiye ediliyor.

Ancak R134a gazını direkt R12 kullanan sisteme veremezsiniz. R12 sistemde mineral yağ kullanılırken R134a'da sentetik yağ kullanılıyor. Eğer R12 yerine yağı sistemden komple temizletmeden ve uygun yağı koydurmadan R134a kullanırsanız sistemi bir daha kullanılamaz hale getirmeniz işten bile değil. Mineral yağın temizlenmesi için ise tüm sistemin sökülüp (özellikle kompresör ve boruların) tamamen mineral yağdan arındırılması ve contalar dahil gerekirse boruların bile değişmesi gerekiyor. Bu arada R12 ile R134a arasında fiyat farkı henüz fazla değil. Ancak yasaklandığı için zamanla fiyatı artabilecek. Ozon tabakasına zararlı olması konusunu tartışmıyorum. Ancak R12'ye göre dizayn edilmiş klima sistemlerinin R134a ile aynı performansı alamadıklarını belirten birçok kaynak var.

LPG konusunda ise size katılıyorum, ancak rölanti sorunu da bir şekilde çözülebiliyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: tomisus

quote:

Orjinalden alıntı: Gergy

quote:

Orjinalden alıntı: tomisus

quote:

Orjinalden alıntı: Gergy

hocam, tamponu delmek için aparatı (punch) zaten paketten çıkıyor, sana gereken bir adet kurşun kalem, şeritmetre, matkap ve tornavida. Bagaj kısmında kapağın oturduğu yerin arkasındaki plastik kormayı sökmen gerekiyor. Tampona kullanma kılavuzunda belirtilen yükseklik ve aralıklarla sensör yuvalarını açman gerekiyor. Concorde'un arka tamponundaki siyah bölgeler sensör için en uygun yüksekliği sağlıyor, ayrıca monte ettikten sonra aynı siyah renkte kaldığından göze de batmıyor. Ama istenirse sensörler tampon rengine boyanabiliyor.

Seni zorlayacak olan daha doğrusu beni en çok zorlayan nokta sensör kablolarını tampon tarafından bagaj kısmına geçirmek olmuştu, bunun en kolay çözümü de yukarıda bahsettiğim bagaj içi arka kapağı sökünce tampon kısmına açılan delikler var. Montajın diğer aşamaları ise nispeten daha kolay. Kabloları geçirmek vs.

merhaba gergy..sensörü taktığın bölgenin resmini foruma koyabilirmisin,benimde aklıma park sönsörünü düşürdün şimdi.ben severim böyle işleri.

tampondaki yerini mi soruyorsun, eğer öyle ise koyabilirim, ancak iç kısımdakileri sökmem gerekir, onun için koymam zor. Ancak çizimle gösterebilirim.

tamponun fotoğrafı
    URL=http://img352.imageshack.us/my.php?image=dsc00010editit1.jpg

merhaba gergy.sensörlerin tampona yerleştiriliş şekli için istemiştim fotoğrafı,teşekkür ederim bir fikir edinidim yerleştirme konusunda.birde sendeki hangi marka ve hangi model sensör.dün gittigidiyora ve birkaç siteye baktım basit olarak3-5 çeşit var.birde benim baktıklarımda 4 adet sensör vardı senin tamponda 3 tane gördüm.sen birini takmadınmı yoksa senin aldığında 3 sensörmü var?bu konuda bana bir tavsiyede bulunabilirmisin.görüşmek üzere

Bendeki de 4 sensörlü ancak sensörlerin yerleştirme ve gömülme şeklini görün diye yandan çektim. Tampon eğimli olduğu için dördüncü sensör görünmüyor.

Gitti gidiyorda benim aldığım sensörün aynısının linki burada :http://urun.gittigidiyor.com/Hertur-Otomobile-PARK-SENSOR-4-lu-KALITELI-yeni_W0QQidZZ4848328

ben memnun kaldım, ancak daha pahallı ve farklı dijital göstergesi olan sensörler de var. Tamamen zevk meselesi yani Mesela dikiz aynasında dijital göstergeli olanları var. Benim tavsiyem mutlaka sesli uyarı sistemi olan bir sensör al, çünkü her ne kadar gösterge faydalı olsa da anlık ve hızlı hareket etmen gereken durumlarda ses de çok işine yarıyor. Bu arada bendeki sensörde özellikle şeritmetre ile kontrol ettim ve gösterge % 100 doğru gösteriyor.

Arabanın içinde dijital göstergeyi yerleştirdiğim yeri (ön konsolda cama hava üfleyen kanalların ortası) ve sesli alarm için verilen hoparlörü de (ön sol kapı direğinin altına) yerleştirdiğim yeri ekledim aşağıdaki linklerde:

http://img294.imageshack.us/my.php?image=dsc00011ue3.jpg

http://img519.imageshack.us/my.php?image=dsc00012sc2.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gergy -- 12 Mayıs 2007; 22:06:34 >

• arkadaşlar merhaba,benim 94 model concordum var.Arabamdan memnunum ama yolbilgisayarım bozuk.en büyük sorun da depodaki benzini doğru göstermiyor.servisine de sordum.Şamandradan diyorlar.Bir usta da saatten olabilir dedi.Kayseride bir usta arkadaş kendi şamandrasının sağlam olduğunu söyleyip onu denedi ancak yine aynı hatayı verdi.şamandra alacağım ama hata orda değilse boşa gider.Ben yozgat/sorgun'da devlet memuruyum.Bu konuda bana yardım edecek arkadaş var mı?Ankara ,kayseri veya çorum'da concorddan iyi anlayan usta tavsiye edebilir misiniz? Bir de bu forumda daha önce yazmış olan atlantis_5636 nickli arkadaş sanıyorum bu konuda bilgili.Kendisine nasıl ulaşabilirim.İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Selam arkadaşım. Senin problemin bana kalırsa bir bozukluk değil. Yani ortada bir problem yok. Çünkü araba lpg de iken sanki benzini tüketiyormuş gibi benzin göstergesi düşer. son 0-5 göstergesinden sonra (bir ara artık oda arabayı stop ettikten sonra olur genelde) tekrar asıl benzin miktarına döner. Benim anladığım kadarıyla senin arabada böyle bir problem var. Başka bir problemse yinede yazarsın.

Yozgat sorgunda görevme. sağlıkçımısın. sözleşmeli mi acaba. merak ettim.

• yazımın üst 1. paragrafı TOKADİ arkadaşımın yazısıdır. çıkmamımş. bilginize...
  • baba bizdede optima war 21 lerin en düz modeli. zaten optimanın cıkış amacı concorde we maneger lerin fiyatı dolayından. bunlar düşük gelirli aileler için üretilmiş. gecen bi arkadaş bu üçü hakkıında biligi sahibi olanlar paylaşsın diyordu ben zamanında bunlarla cok ilgileniyordum malum bizdede oldugundan. dogrusu biz bunu almadan önce böyle bir arac oldugundan haberim yoktu malum piyasasaı yok. cünkü aracın parcası pek bulunmuyor bulunsada pahalı. ewt concorde lar bu üç modelin en iyisi klima,hidrolik direksiyon,çelik jant, dört cam otm,motor full enjeksiyon,marshpyel,vs. maneger lere gelince bunların bazılarında klima yok ama diger özellikleri aynı sayılır.ama optimada klima,enjeksiyon,marshpyel,çelik jant,yok we sadece ön ikıi cam otm, ama konfor üst düzeyde bu aracların cogu su 2007 model arabalara tas cıkarır helede concorde 2.0 turbo ile 0 bir cok arabayla kapısabilirsiniz yok işte dacıa tata falan vız gelir. piyasası olduğundan kimse bilmiyor hatta bazıları küçümsüyor ama binmeyen anlayamaz zaten binenlerin önyargısı direk cürüyor. arabada cl
    ioda olmayan özellikler war. en önemsiz olan bi torpito lambası, bagaj lambası yok clioda. zaten 21 ler makam arabası olarak baya kullanıldı. ecevitin bile bir zamanlar makam aracı 21 di. araba hem ucuz hemde coğu sıfır arabadan iyi bitrek parca sorunu oluyor oda aşılamayacak bişey deil. tam bir uzun yol arabası ben optimada lpg de oldugu halde 180i gördüm hemde bizdeki 1,6 düşünün bide benzinde olsa nolurdu. merak edenler youtube a girip renault21 yazsınlar orda bir concorde 2,0 turbonun ibresi 260ı görüyor. lütfen bu arabaları küçümseyenlere bunları anlatın....

• meraba arkadaslar 1 haftadır bu sayfayı inceliyorum gerçekten çok yararlı bilgiler veriyorsunuz. size birşey soracağım babam araba almaya karar verdi ve reno 9 almak istiyo bende aynı fiyatlara bir concorde alalım diyorum. bu arabalar hakkında fazla bilgim yoktu hepsini bu siteden öğrendim anlatılanlara gore çok güzel bir araba fakat arabadan anlayanlara sorduğumuzda aman ondan uzak durun o arabalar tedavülden kalktı parçası çok pahalı zor bulunur bir daha o arabayı satamazsın son kullanıcısı olursun diyorlar. bu sitede incelediğime göre parçaları bulunabiliyor ve çoğu parçada okadar pahalı değil. fakat babam biz istediğimiz zaman bu arabayı satamayız diyor. bu yuzden sizden tavsiye istiyorum bu arabayı alsak elimizdemi kalır. çok masrafı olurmu biz araba konusunda acemi sayılırız ve eğer çok masrafı çıkarsa bir memur olarak sıkıntıya düşebiliriz ama bir yandanda özelliklerine baktığım zaman 30 milyarlık arabanın özellikleri. şimdi size göre concorde mı alalım yoksa reno 9 brodway mı alalım lütfen bir yardımcı olun

• quote:

Orjinalden alıntı: moonlight2279

meraba arkadaslar 1 haftadır bu sayfayı inceliyorum gerçekten çok yararlı bilgiler veriyorsunuz. size birşey soracağım babam araba almaya karar verdi ve reno 9 almak istiyo bende aynı fiyatlara bir concorde alalım diyorum. bu arabalar hakkında fazla bilgim yoktu hepsini bu siteden öğrendim anlatılanlara gore çok güzel bir araba fakat arabadan anlayanlara sorduğumuzda aman ondan uzak durun o arabalar tedavülden kalktı parçası çok pahalı zor bulunur bir daha o arabayı satamazsın son kullanıcısı olursun diyorlar. bu sitede incelediğime göre parçaları bulunabiliyor ve çoğu parçada okadar pahalı değil. fakat babam biz istediğimiz zaman bu arabayı satamayız diyor. bu yuzden sizden tavsiye istiyorum bu arabayı alsak elimizdemi kalır. çok masrafı olurmu biz araba konusunda acemi sayılırız ve eğer çok masrafı çıkarsa bir memur olarak sıkıntıya düşebiliriz ama bir yandanda özelliklerine baktığım zaman 30 milyarlık arabanın özellikleri. şimdi size göre concorde mı alalım yoksa reno 9 brodway mı alalım lütfen bir yardımcı olun

büyük ihtimalle son sahibi olursun.bunu belirtmeden geçmek seni kandırmak olur.parçası cidden pahalı.birde bulamama gibi sorunun da var.ama az paraya çok konforlu çok güzel araba istiyorsan hiç düşünme al kardeşim.reno9 a bineceğine reno 21e bin.

• quote:

meraba arkadaslar 1 haftadır bu sayfayı inceliyorum gerçekten çok yararlı bilgiler veriyorsunuz. size birşey soracağım babam araba almaya karar verdi ve reno 9 almak istiyo bende aynı fiyatlara bir concorde alalım diyorum. bu arabalar hakkında fazla bilgim yoktu hepsini bu siteden öğrendim anlatılanlara gore çok güzel bir araba fakat arabadan anlayanlara sorduğumuzda aman ondan uzak durun o arabalar tedavülden kalktı parçası çok pahalı zor bulunur bir daha o arabayı satamazsın son kullanıcısı olursun diyorlar. bu sitede incelediğime göre parçaları bulunabiliyor ve çoğu parçada okadar pahalı değil. fakat babam biz istediğimiz zaman bu arabayı satamayız diyor. bu yuzden sizden tavsiye istiyorum bu arabayı alsak elimizdemi kalır. çok masrafı olurmu biz araba konusunda acemi sayılırız ve eğer çok masrafı çıkarsa bir memur olarak sıkıntıya düşebiliriz ama bir yandanda özelliklerine baktığım zaman 30 milyarlık arabanın özellikleri. şimdi size göre concorde mı alalım yoksa reno 9 brodway mı alalım lütfen bir yardımcı olun

Ben 2 yıldır Concorde kullanıyorum, ondan önce Ford Taunus ve ondan önce de Lada Samara arabam vardı. Tofaş ve Renault'un concorde dışında birçok modelini de kullanmışlığım vardır. Concorde kadar rahat ve zengin özellikli olanlarını görmedim. (ortanın üstü ve üst sınıf arabalar bu değerlendirmeye dahil değil). İyi durumda temiz bir concorde size broadway ve tofaş serisinden daha ekonomik ve lüks gelecektir. Yedek parça konusunda çok fazla sıkıntı yok ancak broadway veya tofaş kuş serisine göre nispeten pahallıdır.

Özetle, ikinci eli iyi ve yakıtı çok düşük bir araba istiyorsanız broadway alın. Konforu iyi, sürüşü rahat ve broadway ile tofaş arası bir yakıt tüketimi düşünüyorsanız Concorde alın, ama her ikisi içinde durumu muhakkak iyi olan bir araç bulmaya çalışın derim. Aksi takdirde hangisini alırsanız alın ekstra masraflar kaçınılmaz olacaktır.

• arkadaslar yardımlarınız için çok teşekkurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: commonwealth

quote:

Orjinalden alıntı: Gakgunlu

Commonwealth ,şu an için e-mailden ulaşmaya çalışıyım ancak dediğin gibi akşam tlf u verirsen iyi olur direk bir görüşüyüm belki anlaşabilirim.

dsc86 , tavsiyen için teşekkür ederim bu hususuda göz önünde bulunduracam.

gakgunlu servisin telefonu 0318 3572337
    servis sahibi erhan aşkın

tokadi numara burada. Geçmiş olsun
  • arkadaşlar ben burdayım ayrılmadım sizi takip ediyorum bari bişeler de yazayım ki hep er olmayayım. verdiğiniz biligler için çok teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: araf2344araf

arkadaşlar ben burdayım ayrılmadım sizi takip ediyorum bari bişeler de yazayım ki hep er olmayayım. verdiğiniz biligler için çok teşekkürler.

• quote:

Gecen reno 9 a bindim. Aradaki farki anlatamam, resmen iki araba arasinda ucurumlar var. Tavsiyem almadan önce ikisinide sürmeniz o zaman burada yazilanlari cok daha iyi anlayacaksiniz. Ve tasarruf mu konfor mu karar vereceksiniz.

• Arkadaşlar yarın concorde mu boya kaportaya ya sokuyorum , gerçi kaporta işçiliği fazla yok ama zannederim 2-3 hafta aracımdan uzak kalacağım. Eğer varsa son tavsiyelerinizi almak isterim. İyi akşamlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alexair80

concord lastiği takabilirsin lastik hesaplama siteleri var ordan isteğine göre belirleyebilirsin linkde var

http://www.merkezlastik.com/hesaplama.php

Sağol kardeş verdiğin link ve yardımın için...
  • Evet sık sık kontrol etmekde benim aklımda ama ben Ankaranın bir ucundayım servis diğer ucunda, fazla bir sıklıkda olamayacak gibi.
    Ayrıca hala tam olarak karar veremediğim bir husus var onuda sizlerle paylaşmak isterim.
    Aracı tamamen söktürüp boyatmak için anlaştım , daha doğrusu bu ustanın tavsiyesi iyi bir şey olmasını istiyorsan tamamen sökülmesi daha iyi olur dedi.Ancak benim aracın gerek kapı içleri gereksede ön kaput arka kaput içleri çok iyi durumda , acaba diyorum kapı ve kaput içlerine girmeden yani kapı fitillerini , cam çerçevelerini arka kelebek camlarını söktürmeden mi yaptırsam .Bu yolu seçersem hem daha kısa sürede bitecek , hem daha az parça ısrafı olacak (usta fitil ve çerçevelerini temiz bir şekilde sökeceğini söylüyor ama...? ) hemde daha ekonomik olacak. Ne dersiniz hangisi daha uygun fikirlerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gakgunlu -- 15 Mayıs 2007; 8:40:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gakgunlu

Evet sık sık kontrol etmekde benim aklımda ama ben Ankaranın bir ucundayım servis diğer ucunda, fazla bir sıklıkda olamayacak gibi.
    Ayrıca hala tam olarak karar veremediğim bir husus var onuda sizlerle paylaşmak isterim.
    Aracı tamamen söktürüp boyatmak için anlaştım , daha doğrusu bu ustanın tavsiyesi iyi bir şey olmasını istiyorsan tamamen sökülmesi daha iyi olur dedi.Ancak benim aracın gerek kapı içleri gereksede ön kaput arka kaput içleri çok iyi durumda , acaba diyorum kapı ve kaput içlerine girmeden yani kapı fitillerini , cam çerçevelerini arka kelebek camlarını söktürmeden mi yaptırsam .Bu yolu seçersem hem daha kısa sürede bitecek , hem daha az parça ısrafı olacak (usta fitil ve çerçevelerini temiz bir şekilde sökeceğini söylüyor ama...? ) hemde daha ekonomik olacak. Ne dersiniz hangisi daha uygun fikirlerinizi bekliyorum.

Eğer, kaput içleri ve kapı içleri iyi durumda ise hiç dokundurtma derim, hem kısa sürede hem de daha az maliyetle biter. Zaten usta dürüst değilse (burada dürüst ve iyi ahlak sahibi ustaları ayrı tutuyorum) size her tarafı boyadım diyecek ancak gözle dışarıdan görünmeyen yerleri boyamamış olacak fakat tam boyamış gibi para alacaktır. Ama ufak da olsa çürümeler başlamışsa boyatmanda fayda var. Bu arada boyacının ne marka ve ne özellikte boya kullandığı da boyanın ve aracın ömrü açısından önemli. Ayrıca, zımparalayıp da astar atmadan yüzeysel boya işlemi yaptırmamanızı tavsiye ederim. Yüzeyle çok iyi tutunup boya ve macunun kısa sürede çatlamasını önleyen özel ve pahallı astarlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gergy -- 15 Mayıs 2007; 10:21:29 >

• Gergy merhaba ; Evet kapı içleri ve kaput içleri gayet iyi. Boyanın kalitesi hakkında söyleyebileceklerim ise , aracı boyatacağım yer Reno yetkili servisi ,orjinal boyasının kullanılacağını söylediler (arka bagajda sağ alt tabanda orjinal boya kodunu gösteren etiket var ) ancak astar vs hakkında fazla bilgim yok ,zannederim mevcut boya tamamen sökülecek ve onun üzerine işlem uygulanacak , bu işlemler hakkında bilgin varmı yani astar vernik vs. hangi sırayla yapılmalı nasıl yapılmalı?
    ha bu arada cam fiyatları hakkındada bilgin varsa paylaşırsan sevinirim zira ön camı değiştirmeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gakgunlu -- 15 Mayıs 2007; 10:27:29 >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.