Şimdi Ara

RENAULT 21fan club 21ciler BURAYA!!!! efsane araç 21 optima-manager-concorde-turbo-quadra (483. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.098
Cevap
39
Favori
1.312.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 481482483484485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende ilk arabam olarak concorde almak istiyorum öğrenciyim ve sürekli uzun yol yapıcam önerir misiniz ? Şuan bir tane buldum 7000 tl civarında hala pazarlık yapıyoruz :) 94 model , keyif için boyattığını söylüyor , arka camların otomatikleri dışındaki her şey çalışıyor. Yorum yaparsanız çok sevinirim.
  • Arkadaşlar geçen cuma aldım arabayı radyatör daha önceden tamir görmüş birde radyatör hortumlarından birinin dibinden su kaçırıyor şimdi ilk önce hortumları değiştiricem daha sonra radyatörü de değiştirmeyi planlıyorum. Onun dışında motoru iyi durumda kasası da çok düzgün bir araba. Arka cam otomatikleri biraz zor çalışıyor hatta neredeyse çalışmıyor döşemeleri söküp bakıcam büyük ihtimal biryerde sıkıştı.
  • gkhn1907 G kullanıcısına yanıt
    zinle yoksa tiner veya balata spreyi ile yıkayıp yağlamadan kapatma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gergy

quote:

Orjinalden alıntı: türkmen58

Bu sabah aldım benim kızı lpg taktırdığım yere götürdüm renix emilatörle değiştirsinler diye işyeri sahibi renix diye bişey duymadım öyle bişey yok ben bulamam zart zurt demeye başladı heralde sabah sabah karısıyla kavga etmişdi yüzü sirke satıyordu herifin bende tabi dersimi çalışmış vaziyette gittim renix emilatörleri yükledim laptop a hepsini gösterdim bunu takınca dedim bu problemler halloluyor falan dedim.ben bulamam ben takamam demeye başladı bu seferde de dedimki ben bulurum takarımda ama ben buraya 600 lira verdim bu hizmeti senden almak istiyorum sen yapacaksın dedim sonra bda arıza lambasını gösterdim herif bu sefer demezmi bana sen hastamısın bu dedi rezistans lambası dedim yaw usta bu arıza lambası rezistans dedim diğer tarafda ahanda bu dedim arabadaki kullanım kitapçığnı açayım istersen göstereyim arıza lambasının bu olduğunu dedim sonra yok yok dedi.ardındanda ayın 17 sinde toplantıları varmış orada bu konuyu ve renix emilatörü dile getireceğini söyledi ve ayın 20 sinde ara beni dedi bende tamam dedim sonrada dedim hani usta bunlara otomatik komitatör olmuyordu bak onuda öğrendim oluyormuş dedim dediki kaç depo lpg bitirdin dedim 2 depo 4 depo lpg bitince gel komütatörü otomatik takalım dedi bunu arabana emanet taktık dedi ayın 20 sinde bakalım komütatörü değiştirteceğim bakalım renix i de taktırabilecekmiyim
    Dallama usta yahu ama işcilikleri ve sistemlerinden memnunum ne yalan söyleyeyim adam ada hak veriyorum bizim gibi R21 leri araştıracak deyil ya bilgisi olmaması normaldir diye düşünüyorum

Hocam, bu tip ustalar Türkiye'de çok, ben bunlara ustayım diye geçinen "öküzler" diyorum. Gerçek anlamda işinin ehli ve hakkını verenleri tenzih ederim. Bu tip insanlar müşterileri çileden çıkartan, yolunacak kaz gözüyle bakan ve çoğunlukla da işi kendileri de bilmediğinden müşteriyi yoran, üzen ve gereksiz masrafa sokan insanlardır. Arıza lambasına rezistans diyen aynen benim lpg'yi taktırdığım yerde emülatöre basit bir röle diyen ustanın mantığı ile aynı.

Komütatörü değiştirmeme sebebi elinde olmamasıdır. Ya tutarsa misali size ucuzundan takmış ama uyanmanıza da pek sevinmemiş açıkçası. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp! Siz araştırıyorsunuz o ki bu işin içinde hayli hayli araştırıp soruşturması gerekir, mesleği bu çünkü! R21'lerin sistemini bilmiyorsa sorup öğrenebilirdi. Bence ayın 20'sinde de sizi oyalayacak mazeretleri de olacaktır. Allah sabır ve kolaylık versin ne diyeyim....

Atkadaşlar bu renix emülatörün iç yapısı lazım içinin resmini veya devresini çekerek gönderecek varmı ? Elektronikten anlarım klasik emülatörler enjektörü susturur ve ecu enjektör çıkışları boşta kalıyor , renixde muhtemelen ecuya yük olarak direnç vb. Gibi yük bindirilerek ecu kandırılıyor
    Renixlere
    38 euro gibi paralar çok devreyi kendimizin yapabileceği düşüncesindeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mendel50

quote:

quote:

Bu sabah aldım benim kızı lpg taktırdığım yere götürdüm renix emilatörle değiştirsinler diye işyeri sahibi renix diye bişey duymadım öyle bişey yok ben bulamam zart zurt demeye başladı heralde sabah sabah karısıyla kavga etmişdi yüzü sirke satıyordu herifin bende tabi dersimi çalışmış vaziyette gittim renix emilatörleri yükledim laptop a hepsini gösterdim bunu takınca dedim bu problemler halloluyor falan dedim.ben bulamam ben takamam demeye başladı bu seferde de dedimki ben bulurum takarımda ama ben buraya 600 lira verdim bu hizmeti senden almak istiyorum sen yapacaksın dedim sonra bda arıza lambasını gösterdim herif bu sefer demezmi bana sen hastamısın bu dedi rezistans lambası dedim yaw usta bu arıza lambası rezistans dedim diğer tarafda ahanda bu dedim arabadaki kullanım kitapçığnı açayım istersen göstereyim arıza lambasının bu olduğunu dedim sonra yok yok dedi.ardındanda ayın 17 sinde toplantıları varmış orada bu konuyu ve renix emilatörü dile getireceğini söyledi ve ayın 20 sinde ara beni dedi bende tamam dedim sonrada dedim hani usta bunlara otomatik komitatör olmuyordu bak onuda öğrendim oluyormuş dedim dediki kaç depo lpg bitirdin dedim 2 depo 4 depo lpg bitince gel komütatörü otomatik takalım dedi bunu arabana emanet taktık dedi ayın 20 sinde bakalım komütatörü değiştirteceğim bakalım renix i de taktırabilecekmiyim
    Dallama usta yahu ama işcilikleri ve sistemlerinden memnunum ne yalan söyleyeyim adam ada hak veriyorum bizim gibi R21 leri araştıracak deyil ya bilgisi olmaması normaldir diye düşünüyorum

Hocam, bu tip ustalar Türkiye'de çok, ben bunlara ustayım diye geçinen "öküzler" diyorum. Gerçek anlamda işinin ehli ve hakkını verenleri tenzih ederim. Bu tip insanlar müşterileri çileden çıkartan, yolunacak kaz gözüyle bakan ve çoğunlukla da işi kendileri de bilmediğinden müşteriyi yoran, üzen ve gereksiz masrafa sokan insanlardır. Arıza lambasına rezistans diyen aynen benim lpg'yi taktırdığım yerde emülatöre basit bir röle diyen ustanın mantığı ile aynı.

Komütatörü değiştirmeme sebebi elinde olmamasıdır. Ya tutarsa misali size ucuzundan takmış ama uyanmanıza da pek sevinmemiş açıkçası. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp! Siz araştırıyorsunuz o ki bu işin içinde hayli hayli araştırıp soruşturması gerekir, mesleği bu çünkü! R21'lerin sistemini bilmiyorsa sorup öğrenebilirdi. Bence ayın 20'sinde de sizi oyalayacak mazeretleri de olacaktır. Allah sabır ve kolaylık versin ne diyeyim....

Atkadaşlar bu renix emülatörün iç yapısı lazım içinin resmini veya devresini çekerek gönderecek varmı ? Elektronikten anlarım klasik emülatörler enjektörü susturur ve ecu enjektör çıkışları boşta kalıyor , renixde muhtemelen ecuya yük olarak direnç vb. Gibi yük bindirilerek ecu kandırılıyor
    Renixlere

Bu arada megane2 dci aracım vardı ekonomik nedenlerden sattım temiz ve uygun bir concorde veya manager 2000 aramaktayım formu dikkatlice inceledim rölanti rd devresinin problemlerini rahat çözümleyebileğimi , klima rölesinin arızalarını filan giderebilirim transistörlerini değiştirme işleri filan elimden gelir motor ve kasa düzgün olsun gerisi teferruat

• Arkadaslar aracim sehir icinde kalariforu cok guzel isitiyo uzun yoldo soguk ufluyo termostati degistirdim arac optima onune gazete koydum uine olmadi

• quote:

Orijinalden alıntı: mendel50

quote:

quote:

Renixlere

burada aradığınızdan daha fazla detay(cut-off devresi...vs) mevcut.
    Amcamda vardı concorde o sıralı sistem taktırmıştı o yüzden emülatör..vb ihtiyaç duymadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t_i_t -- 14 Aralık 2015; 10:54:14 >

• Merhabalar arkadaşlar benim 1993 model bir Renault 21 maneger arabam var ve problemim şu şekilde ; arabamın teybi aküyü boşaltmıştı başka bir arabanın aküsünden takviye yaptım sonra 1 saat civarı akü kendine gelsin diye yüksek devirde arabayla dolaştım sonra Kontağı kapatıp tekrardan bi çalıştırayım dedim ; Kontağı çevirdiğimde motorda hiç bir hareketlenme olmuyor ve kapı mandalları yukarı doğru kalkıyor 😞 Neden böyle olur bilginiz varmı acaba. Cevap verecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: concorde2000

Malesef bilgimiz dışında, fakat akünüzü ölçtürdünüzmü ? akü kaç yıllık ortalama ömrü en fazla 5 yıl. veya alternatörünüz yani şarz dinamonuzda sorun olmasın şarz yapıyormu acaba ?

Cevap için sağolun hocam 👍 Problemi buldum sonunda ; marşa giden elektrik kablosu yerinden hafif çıkmış ; onu tekrar taktım problem ortadan kalktı...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar 93 model concordum var gecen gun yokus cikarken gaza fazla yuklendim sanirim. hava filtere kazaninda kucuk capli bir patlama oldu ve ust kapagi kirildi filtrede delinme oldu filtre ve ust kapagi bulabilecegim bir yer varmidir bildiginiz İstanbulda bir kac yere sorduk parcalar bulamadik.

• Kaile alip cevap verdigin icin cok sagol en yakin zamanda gidip bakacagim tesekkurler

• merhabalar
    ben aranızda yeniyim reno 21 optima 1993 bu araç hakkında fazla bilgim yok kayınpederimden kaldı bana ama neylersinki masrafı çok fazla kayınpeder hiç bakmamış arabaya bende deyim yerinde ise bu araba ile ögrendim şöförlüğü şimdi bir nevi maneviyat oluştu aramızda araçla
    bakıma veriyorum her defasında bir masraf çıkıyor ön taraf baata motor vs bakım istiyormuş
    parçasını bulmakta zorlanıyorum internet üzerinden parça aksesuar vs gibi şeyler sipariş edebileegim ir site varmı
    ayrıca bu araç için kimisi hidroik direksiyon diyor orjinalinde nedir hidrolikmi benim arabayı kulananlar direksiyon için kazık gibi diyor
    kısaca bu araç için yeterli bilgi sahibi arkadaşlar bana bigi verebilirmi teşekkürler
  • Arkadaşlar merhaba 92 model concorde aldım bu hafta araba kaporta boya orjinal bursada oturuyorum bildiğiniz concorde dan anlayan usta var mıdır bursa da yardımcı olabilecek? Ayrıca debriyaj ayarı yapılıyor mu bu arabalar da benim debriyaj çok yukarda kavrıyor ortaya aldırmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

• concorde2000 kullanıcısına yanıt
    cevabın için teşekkürler concordo iznin ve zamanın olursa genel sorunlarda sana danışıp ilgierinden faydalanmak isterim
  • BU SABAH HAVA SOGUKTU ARACIM LPG Lİ AKÜSÜNÜ VS YENİ ALMIŞTIM BUGÜN BİNDİM ÇALIŞTIRRDIM İLK MARŞTA ADI 2 METRE GİTTİ STOP ETTİ
    NEDEN ACABA SONRADA HİÇ ÇALIŞMADI
  • Paylasimlariniz icin tesekkurler burada sorunumun kaynagini bulacagimu dusunuyorum. Benim sorunum su. 92 concorde rolantideyken devir ibresi cikip iniyor bazen stop ediyor yolda giderken bile ara ara viteste stop ediyor. Ekleyecegim resimde devir gostergesinin sag altinda bulunan gosterge yandi yanali bu sorun olustu. Resmide bi arkadas paylasmis ordan aldim. Umarim sorunumum kaynagini bulabilirim burda kibrista oldugum icin ustalar cok iyi degil gosterdim anlamadi ne gostergesi oldugunu yardimci olabilirseniz cok mutlu olurum simdiden tesekkurler.
     RENAULT 21fan club 21ciler BURAYA!!!! efsane araç 21 optima-manager-concorde-turbo-quadra RENAULT 21fan club 21ciler BURAYA!!!! efsane araç 21 optima-manager-concorde-turbo-quadra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hturksoy -- 2 Ocak 2016; 23:11:00 >

• Bazen surekli bazende yanip yanip sonuyor. 1.2. Viteste benzin almiyor gazi koklememe ragmen.

• 92 model bi manager 1.7 almayı düşünüyorum
    Kuzenimde almış ama lacivert düne renginde
    Ben beyaz düşünüyorum kliması vs var ama motor karbüratörlü mi elektronik ateşleme mi nedir ne değildir bilmiyorum
    Tavsiye verebilirseniz nelere bakayım bu araçta
    Daha önce çok fazla araç deneyimim var boyadan anlarım ama dedim ya kronik sorununu kullanan bilir var mı tavsiyeniz ?

• bu aracın dilinden anlayan en iyi usta kimdir concorde 2000 aracımı sana sürdürsem kusurlarını ve tamir edebilecek ustasını bana gösterebilirmisin yıldım ezbere iş yapan ustalardan güzelim arabamı mafediyorlar adam bu lüzumsuz diyip parçayı atıyor. Ustanın biri aracın %50 si sibob ayarıdır dedi ben elleme dememe rağmen elledi 5.vitesle çıktığım yokuşu 3 le zor çıkıyorum bana usta lazım ama gerçek usta concorde ustası

• driverg kullanıcısına yanıt
    Concorde veya manager çıkma hidrolik direksiyon kutusu ve pompasını takıyorlar herhalde benim bir arkadaşım taktırmıştı ordan biliyorum

• 
Sayfa: önceki 481482483484485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.