Şimdi Ara

''' RENAULT 9 KULÜBÜ ''' (244. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.047
Cevap
21
Favori
734.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 242243244245246
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TURKCE

Arabanın egzostundan mavi duman çıkmıyor. Hatta rolantide denedim; 4000-5000 devirdeyken bile egzosttan bariz bir duman çıkmıyor. Arabayı aldığımdan beri özellikle dikkat ediyorum, her sabah park ettiğim yere bir damla yağ damlatıyordu. Dün tanıdığım bir ustaya götürdüm. Küçük bir bilezik gibi beyaz bir halka (yanlış anlamadıysam krankla ilgili bir parça) değiştirdi (Parça 5 tl) ve eksiltmenin nedeninin bu olduğunu söyledi. Karter kapağı feci şekilde yağlıydı. Dün akşam kerterin altına, yere serdiğim gazete kağıdına bu sabah baktığımda yağ damlamadığını ama LPG beynine giren hortumlardan birinden su damladığını gördüm. Bu gün LPG hortumlarının ikisini de değiştirdim (2 metre hortum, 4 metal kelepçe ve bir kaç platik kelepçe 20 TL + 10 TL işçilik). Eğer yarın sabah damlamış bir sıvı görmezsem yağ damlamasını kesmiş olacağım. Dün arabanın yağ ve yağ filtresini de değiştirdim (Castrol 3 litre yağ + yağ filtresi 35 TL). Usta, her 3.000 kilometrede yağ ve yağ filtresini; bujileri de her 10 bin kilometrede bir değiştirmem gerektiğini söyledi. İnşallah araba bir daha yağ eksiltmez. Cevap için teşekkürler...

3 bin km de yağ değişmez.kimine göre 5 bindir bu kimine göre 7.500.
    ama daha çok 7.500 de değişilir.

• Merhaba arkadaşlar,
    Bosch'un internet sitesinden LPG/CNG bujisinin kodunu bulup bugün taktırdım.Gerçekten düşük devirlerde arabanın kavraması, toparlaması düzeldi.Yakıtta değişiklik yapacak mı bakalım, onu da test edip yazarım buraya.İyi günler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForzAras

Merhaba arkadaşlar,
    Bosch'un internet sitesinden LPG/CNG bujisinin kodunu bulup bugün taktırdım.Gerçekten düşük devirlerde arabanın kavraması, toparlaması düzeldi.Yakıtta değişiklik yapacak mı bakalım, onu da test edip yazarım buraya.İyi günler...

çift tırnaklımı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozorhan1

sprinlerde 1 lt gaz ile araç kaç kilometre civarında gider bilen varmı acaba

bakımı yapılmış spring de 7-8benzin ile 10 11 km tabiki hava şartlarına göre farklılık gösterir
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIRAZLI

quote:

bakımı yapılmış spring de 7-8benzin ile 10 11 km tabiki hava şartlarına göre farklılık gösterir

benzin ile 10km gaz ile 7?? tam açıklarmısın
  • Merhaba arkadaslar ben de 99 rl sahibiyim yaklasik 1 aydir..sukur cok memnunun ama anlamadigim vr cozemedigim bi kac sorun var
    1..uzun yolda kisa farlarda sorun yok ama uzun farlara gecmiyor ama uzun yol gidersem.kisa yolda sikinti yok uzunlara geciyor 5ila 10kmde sorun yok...sanirim araba ısınınca degisiyor.
    2...arabanin arka buz cozucusu hic calismiyor gibi dugme isigi yaniyir ama buzu falan cozmuyor...nedendir....arkada film cekili etkiler mi...
    3...En onemlisi.......sehirlerarasi 180krs...sehirici 400krs...arada ucurum....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

quote:

benzin ile 10km gaz ile 7?? tam açıklarmısın

tabikide gazla yapılacak kilometre 1 lt ile 7-8 km benzin ile yapılacak kilometre 1lt ile 10 11 km(yazdığım değerler kışın),bu dediğim gibi hava şartlarına göre değişir soğuk havalarda jikle çekili hareket etmek gerekiyor yaklaşık 2 km motor ısındıktan sonra kapatılıyor buda yakıt sarfiyatını artdırıyor,yazın yakıt sarfiyatı daha da düşer,90 100 km ile brodway 760 km de uzun yolda 170 tl yakıyor,4 gün önce ölçüm yapıldı

• quote:

Orijinalden alıntı: gökbey37

Merhaba arkadaslar ben de 99 rl sahibiyim yaklasik 1 aydir..sukur cok memnunun ama anlamadigim vr cozemedigim bi kac sorun var
    1..uzun yolda kisa farlarda sorun yok ama uzun farlara gecmiyor ama uzun yol gidersem.kisa yolda sikinti yok uzunlara geciyor 5ila 10kmde sorun yok...sanirim araba ısınınca degisiyor.
    2...arabanin arka buz cozucusu hic calismiyor gibi dugme isigi yaniyir ama buzu falan cozmuyor...nedendir....arkada film cekili etkiler mi...
    3...En onemlisi.......sehirlerarasi 180krs...sehirici 400krs...arada ucurum....

anladığım kadarı ile yardımcı olmaya çalışacağım
    1.far roleni kontrol ettir role arızalı olabilir
    2.benimde başıma geldi arka hoparlörleri değiştiriken rezistansın bagaj kısmınında olan kabloyu soketinden çıkartmışım,ışık yanar fakat rezistans devreye girmez,yada filimi çekerken rezistansın ızgaralarından birine zarar vermiş olabilirler.(olasılık küçükde olsa)rezistans baglantı uçlarına 12 volt luk bir ampulü bağlayıp ampulün yanıp yanmadığına bakın,yanıyorsa elektrik geliyor demektir o zaman tek şüpheli rezistans kalıyor.
    3.şehirler arası yakıt değerlerin çok güzel,ortalama 200 240krs arası yakıyor,şehir içinde ise 300krs dan aşağı çok zor kim nederse desin lpg lt si 2,7tl,hava filtresini değiştirip,bujileri kontrol edip,karbiratör temizliğini yaptırın,ben bakımı yaptırmadan önce inanmazsınız hemen hemen sizin değerlerinize(şehir içi)yaklaşmıştım araç 1 senedir bende 92 model brodway gte
    inşallah en kısa sürede cebinizden fazla bir ücret çıkmadan halledersiniz...

• bu arada arkadaşlar benimde aklıma takılan bir soru var aracım bakım yaptırmadan önce jikleyi çekmeden çalışıyordu tabiki havalar soğumadan önce fakat bakım yapıldıkdan sonra,jikleyi mutlaka çakmem gerekiyor,sıcak havalarda dahil neden olabilir rolanti ayarınıda yaptırmıştım ama yine aynı neden olabilir?
  • quote:

bu arada arkadaşlar benimde aklıma takılan bir soru var aracım bakım yaptırmadan önce jikleyi çekmeden çalışıyordu tabiki havalar soğumadan önce fakat bakım yapıldıkdan sonra,jikleyi mutlaka çakmem gerekiyor,sıcak havalarda dahil neden olabilir rolanti ayarınıda yaptırmıştım ama yine aynı neden olabilir?

Motoru besleyen hava yolları bakım esnasında açılmıştır
  • quote:

quote:

bu arada arkadaşlar benimde aklıma takılan bir soru var aracım bakım yaptırmadan önce jikleyi çekmeden çalışıyordu tabiki havalar soğumadan önce fakat bakım yapıldıkdan sonra,jikleyi mutlaka çakmem gerekiyor,sıcak havalarda dahil neden olabilir rolanti ayarınıda yaptırmıştım ama yine aynı neden olabilir?

Tirazli dostum farlar ve arka rezistans olayina katiliyorum ama yakit olayi kafama yatmadi cunku araci yeni aldik ve filtreler vs degisti gaz ayarinda tut herseyini gosterdim motor bolumunden...yakitin sehirici ve sehirlerarasi bu kadar etkilemesi ilginc...ama pozitif bakiyirum..demek jip alsam binebilecem...bi de cok amatirum bu arka buz cozuculerib tamiri ici video link falan varsa paylasiver de yapayim...malum kis geldi sabahlari arka cam buzz...aynalar bile buz oluyo..zar zor aynalari cozup gidiyorum işe..tsk.

• quote:

quote:

teşekkür ederim,hafta sonu sanayi yolu gözükdü desenize
  • quote:

quote:

quote:

Tirazli dostum farlar ve arka rezistans olayina katiliyorum ama yakit olayi kafama yatmadi cunku araci yeni aldik ve filtreler vs degisti gaz ayarinda tut herseyini gosterdim motor bolumunden...yakitin sehirici ve sehirlerarasi bu kadar etkilemesi ilginc...ama pozitif bakiyirum..demek jip alsam binebilecem...bi de cok amatirum bu arka buz cozuculerib tamiri ici video link falan varsa paylasiver de yapayim...malum kis geldi sabahlari arka cam buzz...aynalar bile buz oluyo..zar zor aynalari cozup gidiyorum işe..tsk.

kardeşim pazar günü müsayitim kendim çeker eklerim

• bu arada arkadaşlar avatarımın altında 4 adet kare renkler eklenmiş nedir o?(beyaz yeşil sarı ve kırmızı ilk defa gördüm bilen varmı?
  • quote:

bu arada arkadaşlar avatarımın altında 4 adet kare renkler eklenmiş nedir o?(beyaz yeşil sarı ve kırmızı ilk defa gördüm bilen varmı?

Eyv dostum merakla bekliyorum

• quote:

bu arada arkadaşlar avatarımın altında 4 adet kare renkler eklenmiş nedir o?(beyaz yeşil sarı ve kırmızı ilk defa gördüm bilen varmı?

ceza almışsın
  • quote:

quote:

quote:

Kopuk yeri bulabilirsen kömür kalemler vardır bununla iletkenleri bir edersen çalışacak

• quote:

quote:

ceza almışsın

bilgilendirmen için teşekkür ederim
  • quote:

quote:

quote:

ceza almışsın

bilgilendirmen için teşekkür ederim

Pazar demistin arka resistans....bekliyorum : )

• 
Sayfa: önceki 242243244245246
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.