senin hesabına göre aracın 17 kuruş yakıyor. Bende springten başka 2004 ford fiesta var lpg li uzun yol o bile 17 kuruştan fazla yakıyor. Aracının muazzam bir yakıtı var bence. Kışın benim spring şehir içinde 32 kuruş yakıyordu.Lpg ciye gittim kış ayında bu rakam çok değil normal dedi. senin araç neredeyse benimkinin yarısı kadar yakıyor. Şu an ki fiyatlarla 17 kuruş yakan lpg li veya dizel başka bir araç varmı bilemiyorum.
hocam şehir içi ölçmüyorum. aldığımda uzun yolda 100 km mesafede 90-110 km hızla 10 litre civarı gaz tüketiyordu. sırf şehir içi binersem bu aralar 10 litre yakıyo usta önce lpg beynini değişti mimgaz marka. yakıt hiç düşmedi. sonra tartarini beyin taktı artı buji ve buji kabloları. değişti artı bende internetten e101 yakıt tasarruf cihazları var ondan alıp taktım. şimdi uzun yolda 100 km de 7,5 litre civarı gaz tüketiyo. bence yeterli. en son 170 km yola 30 liralık gaz aldı.
quote:
Orijinalden alıntı: crepis
hocam şehir içi ölçmüyorum. aldığımda uzun yolda 100 km mesafede 90-110 km hızla 10 litre civarı gaz tüketiyordu. sırf şehir içi binersem bu aralar 10 litre yakıyo usta önce lpg beynini değişti mimgaz marka. yakıt hiç düşmedi. sonra tartarini beyin taktı artı buji ve buji kabloları. değişti artı bende internetten e101 yakıt tasarruf cihazları var ondan alıp taktım. şimdi uzun yolda 100 km de 7,5 litre civarı gaz tüketiyo. bence yeterli. en son 170 km yola 30 liralık gaz aldı.
çok çok iyi
Bende fairway'cilere katıldım 4-5 gün önce...Daha önce 4 yıl brodway kullanmıştım,93 model ama 1,4 motoru çok yetersiz kalıyordu ve koltuklarıda çok konforsuzdu...rengi maviydi ve yaklaşık 3-4 ay önce çürükleri ve masrafları artmaya başladığından elimden çıkardım...clio,opel corsa derken ev alma durumu olduğundan tekrar 6-7binlik bir arabaya yönelmek durumunda kaldık..Daha önce kayınbiraderin 93 fairway'ı vardı onunla tatile bile gitmiştik ve çok hoşuma gitmişti...Kayınbirader hala o arabayı sattığına pişman...Bende kafaya 1,6 Fairway almayı koydum ve yaklaşık 20-25 gün internetteki hemen hemen işe yarar tüm fairway lere baktım...Sonunda güzel bir fairway yakaladım...Aracım 91 model...91 model fairway mi olur demeyin...Önce bende şaşırdım çünki internette çok araştırdım ve bu araba sadece 93-95 yılları arasında üretilmiş..sahibi bu arabanın 91'de örnek olarak çıkarılan ama piyasaya sürülmeyen fairway modelinin ilk arabası olduğunu söyledi...onada aldığı kişi söylemiş...Araba kastamonudaydı ve hem sahibinin söylediklerinden hemde fotolarından orjinal fairway olduğuna ikna oldum...Arabanın orjinal ve çalışır durumda kliması bile var...Arka camda renault'un orjinal amblemli''Air Conditioned' yani klima etiketi bile mevcut...Arka camda ayrıca "16 valve Fİ"ibareli bir etiket daha var ama sanmıyorum 16 valf olduğunu.Aldığım kişi 92 beygir dedi ben 80 diye biliyorum ruhsatta motor gücü yazmıyor ama ruhsatı elime aldığımda tam ikna oldum orjinal fairway olduğuna...araba 97 piyasaya çıkışlı..Araba beyaz ve yaşına göre oldukça temiz...Sadece 3-4 noktada deniz kenarında olmanın verdiği doğal hafif korozyanlar var... onlarda ufak rutuşlarla ve ufak maliyetle halledilecek şeyler...Araç 245binde ama yaklaşık 205binde sıfırlanmış...Şuan motor çok iyi durumda...bugün kaliteli bir motor yağı ve motor silk katkısı yaptım...brodway'imden biliyorum bu motor sil hakikaten güzel bir şey...3-5 gündürde ufak tefek elektrik işlerini hallettim...Aldığım kişi elektronikçi ve reklamcı olduğundan aracın göstergelerini manyak bişey yapmış...rakam yerleri turkuaz ışıklandırmış ve ibreleri kırmızı ledle yeni arabalarınki gibi yapmış...klimasıda canavar gibi çalışır durumda..Aracı 5.900 tl'ye aldım ama şimdiden 7 veren var ama ben bu aracı kullanmak için aldım..ancak çok reddedemeyeceğim bir teklif olursa o zaman satarım yoksa bu makineye binerim...Aracı alan kişi 3 yıldır hiç tüp ayarı yaptırmamış ben yeni yaptırdım ve yarısı ayardan önce yarısı ayardan sonra olmak üzere 20tl ile 80 km gitti...yani şehir içi 25 kuruş...buda 1.6 araba ve Gaziantep gibi kalabalık bir trafik için mükemmel bence...yağ ve motor silk ile de bu oran 22-23 kuruşa düşer diye tahmin ediyorum...93 brodwayden çok konforlu 1100 km yol geldim çok rahattı koltuklurı brodwayden farklı...Bu araç brodwaylardan daha üstün ama sanırım çıktığı yıllarda lpg olayı olmadığından,yakıttan dolayı 1,4 motorun cazibesine yenik düşüp adı tutulmuyan arabaya çıkmış...daha az paraya daha güçlü motor,konfor,+ klimalı araba daha ne olsun :) Aracın resimlerini çekip buraya koymaya çalışacağım...Allah herkese daha iyilerini nasip etsin....
hayırlı olsun. klimalı olması ilginç.
bende bugün 93 model Renault 9 Fairway imi almış bulunmaktayım
Arkadaşlar elimde 1996 model beyaz broadway var 170.000 Km'de ve malum yaşı gereği biraz tadilat gördü ve 1-2 kez denyolar sağına soluna çarptı ama hep sigorta vasıtasıyla değişim oldu şimdi onu satmayı düşünüyorum kaça gider acaba ?
Ve yerine aklımdan Fort Focus geçiyor ama Focusun birsürü çeşidi var siz hangisini önerirsiniz yani demek istediğim Focusların içinde hangi seri rağbet görüyor ?
Bu arada yer Ankara !
benimde 93 broadwayim var çook önceden beri almak istiyordum sonunda aldım arabam benzinli değerleri: 0.700 dü çook yakıodu , ayar yaptırdım sıfıra düştü olması gerekende zaten sıfırmış . sibop ayarı yaptırdım öncekine göre yakıt düştü şu an gene çook yaktığını düşünüyorum eksozdan zaman zaman çiğ benzin kokusu gelior . BU NORMAL MİDİR ? YOKSA NE YAPIPTA DÜŞÜREBİLİRİM . ortalama şehiriçi ne yakması lazım lütfen tavsiyelerinize ihtiyacım var tavsiyelerinize güveniyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: Broadway_Lee
benimde 93 broadwayim var çook önceden beri almak istiyordum sonunda aldım arabam benzinli değerleri: 0.700 dü çook yakıodu , ayar yaptırdım sıfıra düştü olması gerekende zaten sıfırmış . sibop ayarı yaptırdım öncekine göre yakıt düştü şu an gene çook yaktığını düşünüyorum eksozdan zaman zaman çiğ benzin kokusu gelior . BU NORMAL MİDİR ? YOKSA NE YAPIPTA DÜŞÜREBİLİRİM . ortalama şehiriçi ne yakması lazım lütfen tavsiyelerinize ihtiyacım var tavsiyelerinize güveniyorum...
aracınız hayırlı olsun. 97 model rn benzinli kullanıyorum. Şehiriçi 0.37 kuruş yakıyor.
Selamlar.
1996 model broadway yukarıda bahsettiğim gibi şu an kaça gider bir bilgisi olan varmı ?
ssekerS
kullanıcısına yanıt
teşekkürler...
MERHABLAR 1997 MODEL BEYAZ RENK BİR PARÇA BOYALI YENİ KASA BROADWAY RL MODEL ARAÇ NE KADAR EDER ? DEĞİŞEN VE KAZASI YOK MOTOR DURUMU İYİ AMA UFAK TEFEK MASRAFLARI VAR 1. SINIF BİR ARAÇ DEĞİL
arkadaslar broadway arıyorum 4-5 tl arası tavsiyeniz varmı hangileri daha iyidir bunların ilan lınk pm atabılırsınız begendıgınız araclar varsa
Arkadaşlar, 92 model Broadway'im var. Yaklaşık üç haftadır şöyle bir sorunum var: Araba giderken tekliyor, tekleme sırasında hem motordan hem de egzozdan patlama şekline bir ses geliyor. Bu patlama sırasında sanki frene basılmışçasına araba yığılıyor gibi oluyor. İşin tuhafı bu problem her zaman olmuyor. Mesela Mersin'den Adana'ya gidip geldim yapmadı; ama evden okul giderken 12 kilometrelik mesafede defalarca yaptı. Arabanın sabahları çalışmasında, çekişinde, gaz yemesinde, rölantisinde hiç bir sıkıntı yok. Bujileri, buji kablolarını, tevzi makarasını, distribütör kapağını, hava filtresini komple değiştirdim olmadı. En son gittiğim usta sorunun bobinden kaynaklandığını söyledi, kablosuyla beraber 58 TL'ye onu da değiştirdim ama sonuç aynı. Yarın gidip yeni bobini çıkartıp eskisini taktıracağım. İnşallah yedek parçacı insaflıdır da bobini geri alır. Bu can sıkıcı sorunun sizce nedeni ne olabilir? Acaba elektrikle ilgili bir sorun mu var? Konu hakkında bilgi veya tecrübesi olanlar varsa lütfen yardım etsin. Şimdiden teşekkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: TURKCE
Arkadaşlar, 92 model Broadway'im var. Yaklaşık üç haftadır şöyle bir sorunum var: Araba giderken tekliyor, tekleme sırasında hem motordan hem de egzozdan patlama şekline bir ses geliyor. Bu patlama sırasında sanki frene basılmışçasına araba yığılıyor gibi oluyor. İşin tuhafı bu problem her zaman olmuyor. Mesela Mersin'den Adana'ya gidip geldim yapmadı; ama evden okul giderken 12 kilometrelik mesafede defalarca yaptı. Arabanın sabahları çalışmasında, çekişinde, gaz yemesinde, rölantisinde hiç bir sıkıntı yok. Bujileri, buji kablolarını, tevzi makarasını, distribütör kapağını, hava filtresini komple değiştirdim olmadı. En son gittiğim usta sorunun bobinden kaynaklandığını söyledi, kablosuyla beraber 58 TL'ye onu da değiştirdim ama sonuç aynı. Yarın gidip yeni bobini çıkartıp eskisini taktıracağım. İnşallah yedek parçacı insaflıdır da bobini geri alır. Bu can sıkıcı sorunun sizce nedeni ne olabilir? Acaba elektrikle ilgili bir sorun mu var? Konu hakkında bilgi veya tecrübesi olanlar varsa lütfen yardım etsin. Şimdiden teşekkürler...
broadwaydan anlamam ama okuduğum kadar sorun ateşlemede olduğunu düşünüyorum zamanlamadada olabilir sübap ayyarı yaptınızmı
Ateşlemedeki sorunu yukarıda saydığım parçaları değişerek halletmiş olmaz mıyım? Ateşlemede sorun varsa başka ne yapmalıyım? Subap ayarı yaptırmadım. Dediğim gibi arabanın normalde hiç bir sıkıntısı yok. Arada bir bu sorunu yapmasa arabam çok güzel...
TURKCET
kullanıcısına yanıt
gaz kelebeği?
arkadaşlar Sizce Lumia 520 mi yoksa samsung ace 2 mi kaç gündür bu iki telefon arasında kaldım.