Şimdi Ara

Renault Bayisinde Çalışan Var mı? Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İkinci el bir Renault Clio 4 almak üzereyim. Ancak aracın yetkili servislerden varsa bakım kayıtlarına ulaşmak istiyorum. Sabahtan beri sırayla İstanbuldaki tüm yetkili servisleri arıyorum. Hiç biri bilgi vermiyor.

Forumda renault servis çalışanı/tanıdığı olan var mı?

Yardımlarınız için teşekkürler.

• Bilgi vermiyorlar derken neden vermiyorlar hocam?
  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    Hocam yasak diyorlar. En basitinden bakım kilometrelerini bile vermedi.
  • breux B kullanıcısına yanıt
    iyide onu sahibine sorsana bakımı serviste yaptirdiysa gitsin öğrensin aracın ne ara bakıma girdiğini.servis dökümünü çıakrttır ne zaman hangi işlem yapilmiş gidin servisie satıcıyla.
  • Saçma ama vermiyolar ben geçen sene şuan kullandığım aracı alırken sordum veremeyiz dediler 2 ustaya gösterdim teste soktum aracı öyle aldım.Aradım servisi kardeşim araç artık benim bakımlarını siz yapmışsınız bi mail atıverin diyorum halen veremeyiz diyorlar.Baya bi dil döktüm maili geçtim söyleyinde yazayım,en son bakıma ne zaman girmiş ağır bakımları yapılmışsa değişen neler diye.Kız dayanamadı söyledi bende yazdım.Almaya niyetlenmeyi geçtim kendi aracımın geçmişini söylemiyolar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

iyide onu sahibine sorsana bakımı serviste yaptirdiysa gitsin öğrensin aracın ne ara bakıma girdiğini.servis dökümünü çıakrttır ne zaman hangi işlem yapilmiş gidin servisie satıcıyla.

Araç galeride o sebepten direk birebir servisle muhattap olmak istiyorum
  • Bu tip şeyler yüzünden her şeyi arabanın dosyasında saklıyorum. Bakım faturaları, bakım detayları, garantiden yapılan işlemler, her sene yapılan kasko poliçelerini bile. En ufak bir boya bile olsa öncesinin fotoğraflarını çekiyorum. Alacak insanın kafası rahat olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marmaratic M kullanıcısına yanıt
    Sizden tereddütsüz araba alınır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marmaratic

Bu tip şeyler yüzünden her şeyi arabanın dosyasında saklıyorum. Bakım faturaları, bakım detayları, garantiden yapılan işlemler, her sene yapılan kasko poliçelerini bile. En ufak bir boya bile olsa öncesinin fotoğraflarını çekiyorum. Alacak insanın kafası rahat olacak.

Aynen benim gibisin. İlaveten excel dosyam var ve hangi km'de hangi bakım yapıldığı o dosyada yazar. Hatta her 10 bin km'ye hangi tarih ve nerede girdiğimi yazarım. Misal, 18.11.2010 günü saat 15:40 civarında Sinop yolunda 60 bininci km'ye girdim. Yine misal, 21.04.2012 günü 100 bininci km'ye Sefaköy civarında saat 19 sularında girdim. Ve yine misal, 20.07.2014 günü 140 bininci km'ye saat 16 sularında Kızıltoprak civarında girdim. Ve yine misal, ilk 1000. km'ye 26.12.2004 günü saat 11 civarında Caddebostan da girdim. Yani benim arabamı alacak olan adama ilk arabayı aldığım günden beri tuttuğum bu excel tablosunu da verdiğim zaman servise gidip sormasına dahi gerek kalmaz. Çünkü Her bakımı, silecek lastiğini bile hangi km'de hangi tarihde değiştirdiğimi, her 10 bin km'ye nerede girdiğini, muayene gününü, km sini, vs. yazıyorum. Tabi servis faturaları, lastik faturaları vs. de saklıdır bir dosya da.

• CAD34 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam, ben kilometreleri yazmıyorum çünkü her bakım faturasında km ler mevcut. Bakımıda senede bir yaptırıyorum çünkü bakım km aralığı 20.000 i dolduramıyorum.

Herkes bu şekilde bir alışkanlık edinse km düşüren üç kağıtçıların arabaları ellerinde patlar. Zaten artık 5664 e mesaj atınca araç sahibi engellemişse bilgi gelmiyor. Servislerde bilgi vermiyor ikinci el almak sıkıntılı bayağı.

• Ben geçen yıl kadıköydeki reno servisinden aracımın tüm bakım geçmişini telefonla öğrenmiştim,hiç bir zorlukda çıkarmadılar direk söylediler herşeyi.
  • BuRaK.999 kullanıcısına yanıt
    Hangi servis.Adını hatırlıyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: breux

Hangi servis.Adını hatırlıyor musunuz?

kemal tepretoğlu
  • Servisler onu direk söylemezler expertiz yaptıracağım diyeceksiniz. Expertizin ilk aşaması aracın geçmişine bakmadır. 50 lira bunun için isterler.aracın geçmişini gördükten sonra siz expertize devam etmek arabayı inceletmek isterseniz bi 50lira daha verirsiniz.

• BuRaK.999 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler. Aradım gerçekten de ilgilendiler. Bakımda değişen silecek koluna kadar söyledi arkadaş sağolsun
  • Imzanız aklımda kalmış :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.