Şimdi Ara

renault bradwayla 200 km yapmak ???? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben bır oncekı aracım olanla 170 ekadar cıktım ama daha ustune cıkmaya korktum. yanlıs anlasılmasın daha ustu dedıgım 180 zaten bu suratten daha fazla yapacagınıda zannetmıyorum cunku 170 le gıderken bıle devır saatının ıbresı kırmızı bolgeye cok yakındı.
  • 200 yapılır ya da yapılmaz o kısım ayrı bir tartışma konusu
    ama hangi arabayla olursa olsun kesinlikle yapılmamalı o da kesin bir düşünce.

hesaplama yapmak gerekir.
    200 ile giderken bir arkadaşın dediği gibi 6600 devir çevirmesi gerekir motorun.bunuda düz yolda yapabilmesi sanırım zordur.mekanik sürtünme artacaktır,belki yağlama yetersiz olacaktır ayrıca hava sürtünmeside artacağından zor gözüküyor.

Motora mutlaka zararı olur.
    red line'ı boşuna koymamışlar.
    araçlarımızın motorları ekonomik aile otomobili için tasarlanmıştır.
    bu sebeple yüksek devirde başta hararet olmak üzere ssorunlar baş gösterir.
    denemek isteyenler varsa aracını lifte kaldırsın ve gazı köklesinler:)ibre tur atar 200ü katlar:)
  • gntrl derin bilgilerin için saul
  • bisikleti bilirsiniz değilmi dostlar,ne kadar güzeldir onunla gezmesi,tatlı tatlı pedal çevirirsiniz,etrafı seyredersiniz,ama yokuş aşağı kaptırdığınız zaman yüreğiniz ağzınıza gelir,broadway sürmekte böyle bir şey işte...
  • eğer bu jızları gördüyseniz bi tamirciye uğrayıp bence göstergeleri kontrol ettirin. adamlar 190 km/h fabrika verisi verio sen 210 rahat görür diosun. o zaman bu adamlar salak corsa opc 192 hp motora son sürat 225 diolar. veya 1.6 turbo astra için 223 km/h o zaman o arabalarda bu mantığınla rahat 260 vururlar sonuçta aerodinami renaultdan daha üstün motorlar çok daha üstün bi teknoloji ürünü lastikler 17 inç yani bir turda daha fazla mesafe alıyo senin megane 1 de uygun dediğin fren sistemi arka fren kampana olması lazım bu arabalarda 4 disk fren abs yanında esp si ıvıırı zıvırı var.
    quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

megane-1 1.6 16v 110 beygir normalde zorlanmadan 210 görür, hafif zorlamada 220, biraz iyi yol şartları 235 olur.

araba 16v

son teknoloji motor

çok nokta enjeksiyon

arabada aerodimanik var.

lastik ve jantlar uygun.

abs ve fren sistemi uygun.

vs vs

yani hız için

yeni teknoloji bir motor

daha önemlisi

hızın kontrolü için abs vs

• Arkadaşlar fabrika verisi son sürat değerleri o aracın ulaşabileceği en son nokta değildir,motora minimum zarar vererek en uzun süre gidebileceği en yüksek hız manasında kullanılır.Örneğin Ford un sürekli yüksek devirde kullanılmaya uygun olmayan eski nesil 1.6 90hp lik motorunun fabrika verisi son sürati 175km/h iken anlık ulaşabileceği maksimum hızı 206km/ dir ki bu da kadran hatasıyla 215-220km/h civarı okunur.

Acu_men arkadaşımızın bahsettiği 210km/h rakamı bence doğru.
  • ARKADAŞLAR BENİM ARABAYLA LPG DE MAX 180 GÖRDÜM.AMA ABİMİN ESKİ RNİ İLE LPG DE 195 YAPTIK.SÖYLEDİĞİNDE İNANMAMIŞTIM AMA İNANIN YAPIYOR.

CAN GÜVENLİĞİ MESELESİNE GELİNCE İNANIN O SÜRATTE HEMEN HEMEN HEPSİYLEDE ÖLÜRSÜN.DİĞER ARAÇLARLA YAPMASI KOLAY ÖNEMLİ OLAN BROADWAY LE YAPMAK TABİ
  • benim arabanın fabrika verisi 170, ben en fazla 178 civarı yaptım (hızlanmadı yokuş aşağı sınırlayıcı mı var ne, devir kesiciyede 1000devir vardı daha)

kadran da

250 var ama , 180 yapsan bile açısından diğer arabalardaki 140 gibi oluyor
  • 1.7 motorlu flash yapar da 1.4 motorlu broadway biraz zor
    175 km/h filan...
  • Düz yolda bizzat kendim 190 bastım.1994 broadway ler nedense enjekörlülerden daha hızlı

rampa aşağı da 2-3 km basarsanız 200 e yakın bir hıza çıkıyor.ancak denenmemesinde fayda var.çünkü sağır olabilirsiniz .

artı araç o hızda kuş kadar hafifliyor.

o hızda giderken radara yakalansanız emin olun 180 gibi bir rakam okur.

broadway kadranı bence %10 hatalı gösteriyor.

fabrika da son hızı da 170.
  • BABAMlarda 1,4 RNİ var gecenlerde otobonda bastıdım 170 km vurdu babam yetıversın dedı bende cekıldım artık :)
    daha gıdermı gıtmezmi bılmem
  • size bir soru iki farklı araç önde ki sabit 90km hız yapıyor acaba arkada ki kaç km yapıyor
  • Bence 180'de yapar 200'de.Ama motor nolur bilmem.Resmi çeken arkadaş devir göstergesinide çekseydi gerçekten 200 mü check ederdik..
  • 1- resimde ozellikle dis mekan yani cevreyi ve devir saatini gostermemisler bence resim lift uzerinde veya hiz teliyle oynanarak cekilmis olabilir.
    2- ayni kasaya sahip 93 spring imi 2 yil kullandim 30 bin yol gittim. lpg li idi. 140 zor yaptirdim arabaya ama tabiki hayatiniz kucuk bir tas parcasina bile bagli oluyor o anlarda. gercek su ki hicbir araba 120 nin uzerindeki hizlarda hicbir guvenligi saglayamaz. tamamen kumardir. asla cikmamak gerek. ama ozellikle mavim1974 arkadasimin yorumunda dedigi gibi r9 gurubu araclari surmek bisiklet surmek gibi geliyor bana. hatta oyuncak araba diyorum, bu nedenle bu araclarda daha bi dikkatli olmak lazim. sunu da soylemeden gecemeyecegim, cok kahrimizi cekti bu araclar. yillarca tasidi bizleri. keci gibidir. naz yapmaz. malzemesi isciligi cebinizi uzmez. sifir kilometresi ciksa bugun, kendi arabamin yanina bir tane de ondan koyarim arada pazar gezmesine cikmak icin. nostaljik geliyo artik bana... :)
  • 2004 clio 1,4 16 walf privilage 100 hp.... çok rahat 200 km/h görüyor otoyolda denedim 2 kişi idik boş bagaj zorlasam belki 210-220 dahada artardı fabrika verisi 185/km/h. ancak 170-180 üzeri güven vermiyor. brodway 200 yaparmı derlerse bence eğimli yolda zemin lastik hava uygun ise 1-2 dk gidebilir. sonrası?
  • yukarıdaki resimde aleni fotoşop var..hadi inandık diyelimde hararet hala 90'ı bile geçmemiş kardeşimm yani bana pek inandırıcı gelmedi bu resim madem bastı devir saatinide çekseydi....
  • bu resimde fotoşop var çünkü hararet göstergesi 100 derecede gösteerse bu gösterge daha 25 dereceyi geçmiş yavvv baksanıza 2. çizgiyi geçmişş daha 200 le giden bi broadway böle oluyo....
  • Brodway'le 200km yapmak ölüme davetiye çıkarmaktan başka bir işe yaramaz. Bunu trafiğe kapalı bir alanda yapmak başkalarının hayatını riske atmamak için önemlidir.
  • yeni kasa RNİ modeli faprika verisi 175km rampa aşağı 200km rahatlıkla çıkar
  • 99 yılında çıkan enjeksiyonlu modellerden kullanmıştım 195 km yi gördüm onunla 1 defa . 5 yıl fairway kullandım onu 200 km ye çıkardım ama araba sanki yolda gidrken uçan bir balonu yakalamaya benziyo ama 2 dakika aynı süratte kalamamamışımdır korkudan. çok hızlı gittiğimi zannederken arkamdan gelen bi passata yol vermek için kendimi sağa atıp yavaşladım ondan sonra o arabanın yerinin otobanda sağ şerit olduğunu anladım
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.