Şimdi Ara

Renault Broadway RNI vs Tofaş Doğan SLX ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
28.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bakın arkadaslar akıllı olalım tofaşdan bahsediyoruz bakın maddeleri okuyun
    Madde 1 : broadway herzaman seri ve modifiye nin yakıştıgı arabadır(tofaşın bazılarına)
    Madde 2 : tofaşda klima warmıda broadwaya klimasız dionuz
    bu maddeler yeter sanırım bnm broadway war tofaş şahinde wardı istanbuldan niğdeye gezmeye gittim 2 sene önce tofaşla tofaş dederken şahin-doogan hatırlamıom sanki yolu araba değil ben gittim hmn cvevao yazmaın araba superdi superdi derken modifiye vb. şeyler wardı 2002 model di
    2011 yılının yazındada gittim bu sefer broadwayla 1996 model dikkatinizi çekerim 6 yaş war arada şahin-doganda 120 den sonra araba dagılacak die korkuodum ama 140 bastım sonra basmadı bu sene broadwayla ise kadran 210 zaten 209 a kadar çıktım ama korktuım da xD araba 950 kg uccam ddm :D ama bişe olmadı 5 saat yolda 4 saatte yolda dinlendim gidiş geliş 2500 km araba inanmıcanız 450 TL yaktı(benzin + lpg) buınları dusunun konfordamı haa 2002 model tofaş kırmızı ılıkta duruken titretiodu la çişim geliodu XD ama broadway sessiz bir şeklde mercedeslere fark atıo sallanmıoda bidaha dikkatinizi cekiim boradway:1996 şahin-dogan:2002 şimdi bunu iice dusunun şahinin son modeli ama şimdi mercedes vito alcam xD bunu okuyun....!!!

• Adam broadwayla 209 tapmış dağılın beyler.
  • 2006 yılında aldığım ve 1 yıl kullandığım Broadway 1.4 RNi aracım oldu. Motor gücü kasanın hafifliği sebebiyle fazlasıyla yetiyordu. 100'ün üzerine çıkmamak şartıyla işi görüyordu.

Eksileri: Yüksek süratte gezelemeye başlıyor, yol tutuş zayıf, uzun yoıl konforu rezalet, frenler hiç iyi değil, kalorifer zayıf, rüzgar sesi falan...

Artıları: Parça ucuz, bakım ucuz, az yakıyor, araç LPG'ye uyumlu, ikinci eli oldukça iyi...

Doğan SLX sahibi olmadım, ama 1,5 yıl şahin kullandım ve arkadaşlarımın doğan araçlarını kullandım. Broadwaye göre daha konforlu (özellikle uzun yolda), parçaları bir nebze daha ucuz, kalorifer tesisatı çok çabuk ısıtıyor. Ama LPG bile taksan fazla yakması en büyük eksiği. Sonradan tempraların injeksiyonlu motorlarını koydular ama genede fazla yakıyordu. Arkadaşıma ait 2002 model doğan SLX 1.6 İE LPG'li araçla (fabrika montaj lpg) 2003 yazında birer gün arayla 8'er saat hiç durmadan araç kullandım, fazla bir yorgunluk hissetmedim. Ondan birkaç ay sonra 98 model Renault 19 1.6 RNE aracımla aynı yolu gittiğimde daha çok yorulmuştum.

• Bence Doğan.
  • 5 bine satılan 2000 model şahindede aynı motor parçalar var 97 model 10 11 bin tl ye satılan doğan da da aynı motor var parçası ucuz 2.eli biraz ucuza satınca hemen satılacak araçlar bu yuzdende haketmedikleri fiyatlara satılıyorlar e iyisinde 1.6 ie doğan bence 7 8 binden fzla etmez ama sahibindende o doğanlar 11 12 den aşağı yok yok
  • İlginçtir ki cenin pozisyonunda oturulan renault 9 koltuklarını kuş serisinden daha konforlu sayacak derecede fanatik arkadaşlar var ve daha ilginç olanı diğer arkadaşları fanatik olmakla suçluyorlar :) Tabii arkadaşın boyu 1,65 ve altındaysa ayrı bir olay... Benim boyum 1,83 Renault 9 larda resmen iki büklüm oturup, uzun yolda mahvolmuşluğum vardır...

yıllarca ikisine de bindik. Herkesin belirttiği gibi (aklın yolu bir) :

Renault 9 lar daha ekonomik, seri, ve kuş serisine oranla daha masrafsızdırlar. Ancak iç hacim, konfor, yol tutuş yönünden ciddi eksiklikleri vardır..

Kuşlar ise kesinlikle daha konforlu, yol tutuşu biraz daha iyidir. Ancak çok yakarlar ve arıza potansiyeli yüksektir. Bakımı ve parçası ekonomik olmakla birlikte, son seri enjeksiyonlu doğan motorlarının parçalarından da ciddi bir ucuzluk beklemeyin..

Tercih arabadan ne beklendiğine göre değişiyor tabii. Benim tercihim ikisi arasında doğan olurdu. Alternatif sunmak gerekirse Renault 19 lara da bakmak lazım derim...

• quote:

Orijinalden alıntı: sssdsasda

bakın arkadaslar akıllı olalım tofaşdan bahsediyoruz bakın maddeleri okuyun
    Madde 1 : broadway herzaman seri ve modifiye nin yakıştıgı arabadır(tofaşın bazılarına)
    Madde 2 : tofaşda klima warmıda broadwaya klimasız dionuz
    bu maddeler yeter sanırım bnm broadway war tofaş şahinde wardı istanbuldan niğdeye gezmeye gittim 2 sene önce tofaşla tofaş dederken şahin-doogan hatırlamıom sanki yolu araba değil ben gittim hmn cvevao yazmaın araba superdi superdi derken modifiye vb. şeyler wardı 2002 model di
    2011 yılının yazındada gittim bu sefer broadwayla 1996 model dikkatinizi çekerim 6 yaş war arada şahin-doganda 120 den sonra araba dagılacak die korkuodum ama 140 bastım sonra basmadı bu sene broadwayla ise kadran 210 zaten 209 a kadar çıktım ama korktuım da xD araba 950 kg uccam ddm :D ama bişe olmadı 5 saat yolda 4 saatte yolda dinlendim gidiş geliş 2500 km araba inanmıcanız 450 TL yaktı(benzin + lpg) buınları dusunun konfordamı haa 2002 model tofaş kırmızı ılıkta duruken titretiodu la çişim geliodu XD ama broadway sessiz bir şeklde mercedeslere fark atıo sallanmıoda bidaha dikkatinizi cekiim boradway:1996 şahin-dogan:2002 şimdi bunu iice dusunun şahinin son modeli ama şimdi mercedes vito alcam xD bunu okuyun....!!!

Bu ne diyo lan ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kocatepe

İlginçtir ki cenin pozisyonunda oturulan renault 9 koltuklarını kuş serisinden daha konforlu sayacak derecede fanatik arkadaşlar var ve daha ilginç olanı diğer arkadaşları fanatik olmakla suçluyorlar :) Tabii arkadaşın boyu 1,65 ve altındaysa ayrı bir olay... Benim boyum 1,83 Renault 9 larda resmen iki büklüm oturup, uzun yolda mahvolmuşluğum vardır...

Renault 9 lar daha ekonomik, seri, ve kuş serisine oranla daha masrafsızdırlar. Ancak iç hacim, konfor, yol tutuş yönünden ciddi eksiklikleri vardır..

Kuşlar ise kesinlikle daha konforlu, yol tutuşu biraz daha iyidir. Ancak çok yakarlar ve arıza potansiyeli yüksektir. Bakımı ve parçası ekonomik olmakla birlikte, son seri enjeksiyonlu doğan motorlarının parçalarından da ciddi bir ucuzluk beklemeyin..

Tercih arabadan ne beklendiğine göre değişiyor tabii. Benim tercihim ikisi arasında doğan olurdu. Alternatif sunmak gerekirse Renault 19 lara da bakmak lazım derim...

Abi doğanın neresi konforlu allahaşkına? ben kullandım doğanı bir akrabanın, araba 100 ü geçince, tıpkı broadway gibi oda sallanmaya başlıyor, yemin ederim bir hidrolik direksiyonu vardı hızlandıkça yumuşuyordu, araba şerit çizgileri arasında geziyordu resmen !!

Ayrıca cenin pozisyonu falan baya abartmışsın, tamam çok ferah değil, ama idare eder, benimde boyum 1.83, ben rahatım içinde, en kel alaka durum bunda rahatsızsan kuşlarda nasıl rahat oluyorsun kaç milim fark var?

Yol tutuşmuş bırakın bu işleri, söke ovasını su basar her kış bilirmisin bilmem, ben akıntılı su derelerinin(taşan kanallar) üstünden geçirdim o arabayı, bugün 4x4 arabası olanın bir tarafı yiyemeyeceği sulara daldım, ayrıca setler çekilir ovaya, tarla çukurda kalır, o arabayla setten iniyordum ve tekrar çıkıyordum. traktör harici hiçbişey çıkamaz o sete.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 24 Aralık 2011; 2:23:54 >

• İki araçta konforsuzdur.

95 Broadway sahibiyiz. Araba gerçekten çok basık. Tavan ile taban arası yükseklik Doğan'a göre az. Fakat hakkını yemeyelim çok seri araba. Az da yakar. Kaloriferi Doğan'a göre kötüdür ancak yinede iş görür. Yani üstünüzde sıcak tutacak birşey varsa birde kaloriferi açarsanız hiç sıkıntı çekmessiniz.

Kadran ışıklandırmasına fazla takılmayın. Bunlar düzeltilebilecek kusurlar ve fazla da tutmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

quote:

Orijinalden alıntı: kocatepe

İlginçtir ki cenin pozisyonunda oturulan renault 9 koltuklarını kuş serisinden daha konforlu sayacak derecede fanatik arkadaşlar var ve daha ilginç olanı diğer arkadaşları fanatik olmakla suçluyorlar :) Tabii arkadaşın boyu 1,65 ve altındaysa ayrı bir olay... Benim boyum 1,83 Renault 9 larda resmen iki büklüm oturup, uzun yolda mahvolmuşluğum vardır...

Abi doğanın neresi konforlu allahaşkına? ben kullandım doğanı bir akrabanın, araba 100 ü geçince, tıpkı broadway gibi oda sallanmaya başlıyor, yemin ederim bir hidrolik direksiyonu vardı hızlandıkça yumuşuyordu, araba şerit çizgileri arasında geziyordu resmen !!

Ayrıca cenin pozisyonu falan baya abartmışsın, tamam çok ferah değil, ama idare eder, benimde boyum 1.83, ben rahatım içinde, en kel alaka durum bunda rahatsızsan kuşlarda nasıl rahat oluyorsun kaç milim fark var?

Yol tutuşmuş bırakın bu işleri, söke ovasını su basar her kış bilirmisin bilmem, ben akıntılı su derelerinin(taşan kanallar) üstünden geçirdim o arabayı, bugün 4x4 arabası olanın bir tarafı yiyemeyeceği sulara daldım, ayrıca setler çekilir ovaya, tarla çukurda kalır, o arabayla setten iniyordum ve tekrar çıkıyordum. traktör harici hiçbişey çıkamaz o sete.

Bu kadar fanatik olma hocam.

1.Arkadan itişli araba önden çekişliden daha konforludur.
    2.Doğan'nın koltukları brodway'dan daha konforludur.

• rni dogandan daha seridir.. bu motor enjeksiyonlu oldugu için 83hp dir şehirler arası 5.5 lt yakar. Jikle olmadıgı için tavsiye ederim

ikisini karsılastırsam ki ikisinide kullandım

bi kere dogan broadwayden koltuk bakımından rahattır ama kıcını kaldıramaz kalorifer kapakları cabuk bozulur cogu parcası cabuk bozulur yol tutus vasattır saga donsen solunu bırakır sola donsen sagını bırakır

broadway e gelecek olursak ön koltukları ızdıraptır uzun yolda direksiyonu hidrolik kadar olmasada yumusaktır klima olan modelleri vardır (tofaslarda yok) kaloriferinde hiç sorun yasamadım canavar gibi kaloriferi vardır. Zaten laf soyleyen kullanmamıstır. Cabuk parcaları dagılmaz. 130 dan sonra araba baya hafifler altı yuksek oldugu için yere basarsan sıkıntı cıkarmaz. biz 97 de aldık 80bin kmde idi 2009 da kullanılmıyor çürümesin diye sattık. Bu zamana kadar 2 kere iç kapı kolu degistirdim bi kere cam düğmesini bi kere kalorifer petegini bi kere komple egzost yaptırdım bi kere debriyaj teli 4-5 kere hava filtresi 1 kerede akü okadar. Toplasan 300 lirayı gecmez 12 senede yaptıgımız masraf. Tofas olsaydı vay gele halimize diyorum ( teyzemlerdede tofas vardı ordan biliyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

rni dogandan daha seridir.. bu motor enjeksiyonlu oldugu için 83hp dir şehirler arası 5.5 lt yakar. Jikle olmadıgı için tavsiye ederim

ikisini karsılastırsam ki ikisinide kullandım

bi kere dogan broadwayden koltuk bakımından rahattır ama kıcını kaldıramaz kalorifer kapakları cabuk bozulur cogu parcası cabuk bozulur yol tutus vasattır saga donsen solunu bırakır sola donsen sagını bırakır

broadway e gelecek olursak ön koltukları ızdıraptır uzun yolda direksiyonu hidrolik kadar olmasada yumusaktır klima olan modelleri vardır (tofaslarda yok) kaloriferinde hiç sorun yasamadım canavar gibi kaloriferi vardır. Zaten laf soyleyen kullanmamıstır. Cabuk parcaları dagılmaz. 130 dan sonra araba baya hafifler altı yuksek oldugu için yere basarsan sıkıntı cıkarmaz. biz 97 de aldık 80bin kmde idi 2009 da kullanılmıyor çürümesin diye sattık. Bu zamana kadar 2 kere iç kapı kolu degistirdim bi kere cam düğmesini bi kere kalorifer petegini bi kere komple egzost yaptırdım bi kere debriyaj teli 4-5 kere hava filtresi 1 kerede akü okadar. Toplasan 300 lirayı gecmez 12 senede yaptıgımız masraf. Tofas olsaydı vay gele halimize diyorum ( teyzemlerdede tofas vardı ordan biliyorum)

Tofaş'ında klimalı modeli vardır. (ie)

Yol tutuş olarak brodway'den daha iyidir.

Kalite olarak daha kötü olsada yedek parçasıda bi miktar daha ucuzdur.

• Artık her iki aracın da devirleri kapanmış olsa da burda karşılaştırılan r9 modeli enjeksiyonlu model. Doğan Şahin kullanmadım ama konfor konusunda aralarındaki tek fark koltuklarıdır. R9 rni'de ise r19 koltukları kullanılmıştır. Eski r9 koltuklarına göre daha geniş ve rahattır. Bunun dışında zaten ikisi de çok donanımlı araçlar değil konfor olarak da aralarında bir fark kalmıyor ki r9 izolasyon olarak da test sonuçlarına göre kuş serisine göre daha iyidir.
  • Doğanın koltukları ve iç mekanı daha geniştir.
    Broadway in motoru daha ekonomiktir, önden çekiş ve hafifliği sayesinde daha ataktir.

Ikisi de iyi yol tutmaz.
    Doğanda sert frende korkarım. Nereye gideceği belli olmayabilir.

Broadway in otomatik vitesli, klimalı versiyonları vardır.
    Broadwayde merkezi kilit olmasına rağmen bagajı ve benzin deposunu inip anahtarla açmak zorundasınız.

Doğan'ın parçaları daha ucuz ve daha kolay bulunabilir.
    Bazı plastik parçalarda eski broadwaylerin parçalarını zor bulabilirsiniz. Özellikle orjinal arıyorsanız.
  • Konu hortladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power003 -- 24 Aralık 2011; 12:27:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: power003

Konu hortladı

Kilit...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.