Merhaba arkadaşlar 1.5 ay önce renault clio 1.5 dci 2015 touch model araba aldım. Aracımda park sensörü veya kamera yok o yüzden park ederken zorlanıyorum. Geri görüş kamerası için clio yetkili merkezini aradım 1250 tl dedi başka kameralar falan takılmaz dediler sadece orjinal kamera olur dediler ama youtubeda falan izlediğim videolarda başka kamera takanları gördüm. Nasıl halledebilirim arkadaşlar yardımcı olur musunuz? İzmirde geri görüş kamerası takan bir yer var mı uygun fiyatlı? (max 500 tl olsun istiyorum) |
Renault clio geri görüş kamerası
-
-
"Clio yetkili merkezi" ni bilmem ama Renault yetkili servisine bir danışın derim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
st olsa anlarım da o minnacık araçta geriyi görmek için bu mesarife ne gerek var
-
renault yetkili servisini aradım işte kafa gitmiş :D
-
park sensörü yok arabada acemi şöforüm vururum diye korkuyorum
-
Dikiz aynasına takılan geri görüş kamerasından alırsan işini görür. Yıllarca kullandım herhangi bir problem yaşamadım.
Buna benzer bir üründü, çinden almıştım.
-
Clio ya sensör ne gerek. Aç kapıyı geri geri gelirken öyle bile yanaşırsın. Zaten dokunduğunda çat diye ses geliyor al sana sensör.
Yanlız orjinali varsa orjinal taktır. Ben olsam çakma çukma birşey taktırmam.
güzelmiş bu ürün beğendim teşekkürler
-
doğru diyorsun da orjinal de çok pahalı be hiç taktırmam daha iyi
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-CE39D2262doğru diyorsun da orjinal de çok pahalı be hiç taktırmam daha iyi
Sonradan delme olacaksa a101, bimde satılan park sensörlerinden alın gitsin. 100 lira sensör 100 lira da işçilik olur. Totalde 200 liraya mal edersiniz. Hepsi aynı mantıkta çalışıyor zaten.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-CE39D2262doğru diyorsun da orjinal de çok pahalı be hiç taktırmam daha iyi
kamera değilde yetkili serviste sadece park sensörü fiyatı sorun, eğer fiyat uygunsa sadece park sensörü taktirin yetkili serviste, yeterli gelecektir. kamera sistemi sensörden pahalıya geliyor, ucuza halletmeniz zor görünüyor. birde kamera karda-yağmurda-çamurda çok fazla kirleniyor ve görüş alanı kapanıyor, özellikle kışın onu sürekli silmeniz lazim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 24 Nisan 2021; 16:7:33 >
Yerinizde olsam orjinal olan sensör ve kameranın uygulamasını yaptırırdım.Astra J sedan aracıma sanayide cüzi bir miktara oto elektirikçi aksesuarcı vb biryerde takdırdım adam dedi bu aracın arkası yüksek alt taraftaki plastiğe takarsam yere örter aralıksız orta kısma takacam e kaldırırım görür mü yok dedi dedim daha kalitelisi varsa onu tak bir farkı yok dedi şimdi var ama mesafe iyice kısalınca ötmeye başlıyo yani hızlı şekilde geri gelirseniz iş sıkıntı kaldırım görmüyor çarpazdaki nesnelerin bir kısmı aracın hizasında olsa bile görmediği oldu ama bu dediğim tabi motorsikletin araç hizasındaki kısmı tekeri ve direksiyonudur öyle söylim ama araba yağmurlu hava vs daha görmemezlik etmedi stabil şekilde çalışıyo diyebilirsiniz yağmurlu havada ne olsun ama insan tereddüt ediyo yine kamera mevzusundada o dikiz aynasına takılan kameradan arkadaşımın annesinin arabasında vardı bu dediğimde dikiz aynasına ek bir ayna daha takılıyodu tırnakları vardı kendi aynasının üstüne tutturuyoduk gündüzleri eh pehti akşmaları görüş hiç yoktu birşeye yaramıyodu bi kere aynayı düzeltmeye kalk yerinden çıkardı iki saat onu takmayla uğraşırdık ha tabi o belki kalitesizidir eğer uzun süre binecekseniz aracınızı bence taktırın sensör çok önemli bazen cmlik manevralar yapmamız gereken anlar oluyor kazasız belasız sürüşler
-
Bununla alışana kadar arkadan dokundururdun sürekli biryere park sensörü taktır bence kardeşim
Yetkili servise sorcam uygunsa orjinal park sensörünü taktırcam herkese teşekkür ederim.
-
Park sensörü geceleri bir işe yaramıyor. Göstergesi yoksa aracın neresinin sürtme potansiyeli var belli olmuyor. Anca ötüyor park sensörü, dikiz aynası olan cihazda park çizgileri var, geceleri ışık sayesinde arkanı çok rahat görüyorsun. İkisini de kullanmış birisi olarak kıyaslamak yanlış olur.
-
Bende 10 yıldır hem ekran hem park sensörlü araçlara biniyorum park sensörünün gece çalışmadığını hayatımda ilk defa duydum sadece ekrana güvenirsen mesafeyi kestiremez sağ ve soldaki kçr noktaları göremezssin, ekran sadece çok az mesafe kaldığında işime yarıyor
Kamera kesinlikle olmazsa olmaz değil...
Çok kötü acemi kullanıcı vs. değilseniz sadece sesli sensör bile sağını solunu bilene yeterli...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi websosyal -- 24 Nisan 2021; 19:57:54 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayatınızda ilk defa duymanız normal, bende çalışmıyor demedim bir işe yaramıyor dedim.
Şöyle anlatayım, karanlık havada aracın camlarıda filmli ise geriyi görmekte sıkıntı oluyor.
Ayrıca park sensörü ötüyor ama sağdan mı, soldan mı yoksa ortada mı bir şey belli olmuyor.
Ondan dolayı dedim geceleri sıkıntı oluyor diye.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X