Şimdi Ara

Renault Clio HB - Ekrandaki Su işareti nedir? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
22.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dostm hangi ehliyet kursuna gittin cok merak ettim bütün araba üzerindeki spesifik işaretleri indexleyen :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: buisimmusaitmi

...şehirler arası ortalama 4.5 yakıyor (Ankaraya 100-120 km/h hızla gittiğimde bu sekildeydi) , şehir içi de ortalama 5, yani yakıt tüketimi muazzam az. Ben de kısa süredir kullanıyorum...
    Tabii ki 100-120 Km hızlarda 4.5 normaldir ama o ortalamalar daha da düşecektir emin olunuz. Şehirler arasında 3.9 veya 4'lere kadar inersiniz. Şehir içinde ise yüksek olur ama 4.4 veya 4.1'lere kadar düşersiniz. Aracınızın yakıt cimriliği sizi daha çok defalar mutlu edecektir. :)

quote:

Orijinalden alıntı: YeshiL ZeytiN

...bir de ilk dizel arabam ondan da tedirginim kullanım açısından... ...eski model(sanırım 2007) bir araçla test sürüşüne çıktım bugün reno mais yetkilisinin, araç 60binde gayet iyi çalışıyor yalnız debriyajı biraz fazla titreme yapıyordu sanki...
    İlk defa dizel kullanıyorsanız bir iki tavsiyem olacak:

* Rodaj süresindeyseniz halâ, kitapçığında yazdığı gibi ilk 1500 Km, 2000 devri aşmamaya çalışın ve yüksek süratlere çıkmayın. Özellikle 3000 Km'den sonra motoru zorlayabilirsiniz ama 6bin Km'den önce maximum performans beklemeyin aracınızdan.

* Vites aralıklarını erken anlamaya çalışın. Vites değişimlerinde aracı silkelememeye çalışın, hem motor hem balata hem de şansıman sağlığı açısından.

* Motorunuzun turbo parçasının sağlığı için, hareketten önce yaklaşık 1 dakika aracınızın rölante çalışmasına izin verin. Kışın motor bir nebze de olsa ısınana kadar 2bin devri geçmemeye çalışın. Şehir içi olsun dışı olsun, hedef adrese vardıktan sonra aracınızı o saniye stop etmeyin. Özellikle şehirler arası saatlerce yol yaptıktan sonra, 1-1,5 dakika kadar yine rölantide çalışmasına izin veriniz. Böylece muhtemel turbo arızalarına yakalanma riskinizi düşürmüş olursunuz.

Pedalı titreyen araç 2007 ise "belki" normaldir. Zira bendeki araç 2008, öyle bir problem yok. O problemi ufak bir parçayla fixlediler diye biliyorum.

Kazasız belasız sürüşler diliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devrim75 -- 8 Ağustos 2009; 3:37:54 >

• abi hararetin artmasını istemek nasıl bişeydir yaa? motor dersi de mi almadınız
  • konuyu hortlatıcam ama @buisimmusaitmi yeni taktığınız siyah çelik jantlar ve kırmızı fren balataları arabaya hakikaten bir RS yada Cup havası vermiş gibi geldi, nereden gördüm derseniz sizin blogdaki atla yavrum videosundan :) neyse orayı fazla deşmiyim ama arabanın yeni haliyle çektiğiniz fotoğraflar varsa eklerseniz sevinirim.
  • arka tampondaki sis farlarının ikisi de yanıyormu? yoksa sadece biri yanıyor da öbürü simetri yapmak adına mı konmuş?
  • arkadaşlar eğer Clio ,3 alıcaksanız size tavsiyem 1.2 16 alıp lpg taktırmanız.. çok az yakıyor aklınız hayaliniz durur...
    bide rodaj hikayesine gelince.. rodaj sresinde nekadar bağırttırırsan, nekadar yüksek sürat yaparsan araba okadar tatlı gidiyor.. 2000 devir ne ya arabayı sağır alıştıracanız...
  • Böyle birşey yok ya :) Bu yazıyı yazan kesin araça sahibi degildir, ya sahibinin ogludur yada yigeni felan :)

Onun hararet göstergesini bilmeyen adamın ehliyetide yoktur. Trafige çıkmaya hakkıda!
  • HORT

Bir arkadaşımın 2006 yada 2009 model clio 3 hb aracı var. Hararet ve Benzin göstergesinin arasında aşağıdaki resme benzer, kırmızı ışıklı bir gösterge var. Bunun ne olduğunu bilen var mı?
    Aracın suyu,yağı vs. tamam. Ama ışık sönmüyor. Kendisi daha önce yanıp yanmadığını hatırlamıyor.

Renault Clio HB - Ekrandaki Su işareti nedir?
  • buna cevap var mı

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.