Şimdi Ara

Renault Clio HB - Ekrandaki Su işareti nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
22.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar Renault Clio HB 1.5 dCi 2009 sahibiyim, cok yakın zaman içinde aldım ekranda benzin göntergesinin tam karşısında suya benzeyen bir simge var ilk aldıgımda doluydu ancak suan arabayı ilk calıstırdıgımda sıfıra düşüyor bazen de 2 de kalıyor. Bu simgenin anlamına kitapcıktan baktım hararet göstergesi vs yazıyordu tam olarak anlamadım. Bunu nasıl arttırabilirim? Servise götürmek istemiyorum eger biyere su koymam gerekiyorsa koyayım :) Teşekkürler şimdiden.

(Burda ilk aldıgımda yaklasık böyleydi, suan 2 ile 0 arasında oynuyor)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Renault Clio HB Ekrandaki Su İşareti

Renault Clio HB ve diğer bazı Renault modellerinde, gösterge panelinde bir su damlası işareti görüntülenebilir. Bu işaret, araçtaki çeşitli sıvı seviyelerinin düşük olduğunu gösteren bir uyarıdır.

Su damlası işareti, aşağıdaki sıvı seviyelerinin düşük olabileceğini gösterir:

• Motor yağı seviyesi
    • Soğutma sıvısı seviyesi
    • Fren hidroliği seviyesi
    • Cam yıkama sıvısı seviyesi

Su damlası işareti Renault Clio 3, Renault Kangoo, Renault Master ve diğer Renault modellerinde görünebilir. İşareti gördüğünüzde, aşağıdaki adımları uygulamanız önerilir:

• Aracınızı güvenli bir yere park edin.
    • Motoru kapatın.
    • Sürücü el kitabını kontrol ederek, su damlası işaretinin hangi sıvı seviyesinin düşük olduğunu gösterdiğini belirleyin.
    • Düşük olan sıvıyı üreticinin önerdiği sıvı türüyle doldurun.
    • Sıvı seviyesi doğru olduğunda, su damlası işareti otomatik olarak kaybolacaktır.

Su damlası işaretini görmezden gelmek, aracınızın ciddi hasar görmesine neden olabilir. Bu nedenle, bu uyarı işaretini gördüğünüzde derhal harekete geçmeniz önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hocam o hararet göstergesidir.motor ısndıkça o da yükselir..ilk çalıştırınca motor soğuk olduğundan düşük olması,biraz gidince motor ısınacağından biraz yükselmesi gayet normaldir,ve herşey yolunda demektir.ama çok çok yükselirse arabayı yakarsın..ortalarda kalması normalidir..tabi gidişine göre değişiklik gösterebilir..sıkışık trafikte sürekli dur kalk yapınca yükselir yol açılınca gazlayınca düşer...amaan dikkat et gözün arada orda olsun,sona kadar yükselirse(zaten o zaman kırmızı hararet uyarı lambası da yanacaktır) hemen kenara çek.. kaputun içinde radyatör su deposu vadır..onu arada kontrol etmelisin su seviyesi normal sınırlar arasında olmalı..araban yeni zaten servise gidince onlar kontrol eder...kazasız sürüşler....
  • aliuygun cok teşekkür ederim cevabın ilaç gibi geldi :) ben onun alçaldıkça zararlı oldugunu düşünüyordum ancak yükseldikce zararlı dogru anlamısmıyım?
  • hocam bunu vücut ısısı gibi kabul edersek...normal vücut ısısı 36.5-37 demi..bunun altına düşerse yaşam yok olur.. ısı 39 a doğru çıkarsa problem vardır..hele hele 40,41 olursa aman aman.....arabadaki hararet göstergesi de bunun gibidir. ilk araba çalıştığında motor soğuk olduğundan araba tam performans vermez ama biraz gidince motor ısnır ve araba çoşar...yani ideali göstergenin ortalarda olmasıdır...zaten dikkat edersen normal trafikte kullanırken hep aynı yerlerde kalır gösterge....sadece sürekli dur kalk yaparsan hararet artar,yine de problem değildir...
    quote:

Orijinalden alıntı: buisimmusaitmi

aliuygun cok teşekkür ederim cevabın ilaç gibi geldi :) ben onun alçaldıkça zararlı oldugunu düşünüyordum ancak yükseldikce zararlı dogru anlamısmıyım?
  • Çok teşekkür ederim bu iyi bi açıklama oldu.
  • Aracınız hayırlı olsun...
  • Merhabalar bende 2009 model clio 3 1.5 dizel 85 hp almak üzereyim araçtan memnun musunuz? biraz bilgi verir misiniz tecrübelerinizden?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • spyky cok teşekkür ederim.

Yeshil zeytin, bende 70 hpsi var emimki 85 i cok daha güçlüdür, cekişi, hızlanması vs cok güzel kullanımı cok rahat, içi eski clio hb lere göre daha geniş, şehirler arası ortalama 4.5 yakıyor (Ankaraya 100-120 km/h hızla gittiğimde bu sekildeydi) , şehir içi de ortalama 5, yani yakıt tüketimi muazzam az. Ben de kısa süredir kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim memnunum.
  • öncelikle cevapladığın için teşekkür ederim, alıyorum ama reno olduğu için biraz tedirginim kötü diyorlar çok sorun çıkartıyor diyenler var, bir de ilk dizel arabam ondan da tedirginim kullanım açısından, yalnız yakıt tüketimini kullanan birinden duyunca sevindim doğrusu :) eski model(sanırım 2007) bir araçla test sürüşüne çıktım bugün reno mais yetkilisinin, araç 60binde gayet iyi çalışıyor yalnız debriyajı biraz fazla titreme yapıyordu sanki, onun dışında hızlanması gayet iyi geldi bana, öyle söylendiği kadar da çok ses vermiyor da içeriye.
  • 140 ın üstünde biraz ses yapıyor onun dısında zaten okadar ses tüm dizel araçlarda oluyor bindiğim, bende değer. Debriyaj titremesi o araça mahsus bir mekanik aksam hatası olabilir onun benim 2009 model alalı 2 ay oldu hiç öyle bi rahatsızlık hissetmedim.
  • hmmm. çok soru soruyorum ama kusura bakma malum yeni geliniz :) Servisler nasıl bilmiyorum hiç gittin mi yada bilgin var mı? Yoluyorlar mı gidince? ilgileniyorlar mı sakatlık oluyor mu? Artı garanti olayı da kalktı bu arada ben yaptıramıyorum 3 yılla yetinicem.
  • Servise park sensörü taktırmak için götürdüm, birde panele navigasyon taktım. Garmin Müvi marka navigasyon piyasadaki fiyatına taktılar, kabolları falan biyerlerden sokup çakmak şarjına taktılar sonucta bi işçilik vardı ama işçilik parası almamıslar. Park sensörünü de yanlıs hatırlamıyorsam 75 e takmıslardı. Sabah bıraktım, aksama aldım bide arabayı yıkamıslar yagını falan değiştirmişler bunlara da ücret almamıslar (İstinye Renomais) Bir tek bunun için götürdüm onun dısında götürmedim hiç, ama reno servisleri cok yaygındır diye biliyorum özellikle yol yardımı 40 dk içinde nerde olursan ol geliyoruz diyolar :)
  • valla gitgide rahatlatıyorsun beni :)istiyordum ama park sensörünü filan taktıramadım mali açıdan biraz rahatlayayım hem de acil lazımdı bu sefer geç teslim edeceklerdi, artık sonra bakıcam navigasyon nasıl bu arada ? onda çok kararsızım gerekir mi acaba diye?
  • Yeni sora sora bagdat bulunur ben hevesimden aldım :) Istanbulda yasıyorum ama Ankaraya kız arkadasımın yanına gidiyorum orada yolları bilmediğimden cok yararlı oluyor. Google maps üzerinden gitcegim yerin kordinatlarını buluyorum, sonra navigasyona giriyorum saga dön sola don götürüyor. Park sensörü bence önemli arka tamponu değiştirmeye kalksan çarpınca daha pahalı o nedenle güvenlik için lazım olabilir arkada sürekli gel gel gel hooop diyen birisi olmuyor çünkü. :)
  • haklısın ;) navigasyon bekleyebilir ama park sensörü olayına bir daha bir eğileyim bakayım.
  • bir sürücü onun hareret göstergesi olduğunu anlıyamıyosa bence derhal ehliyetini iptal ettirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: novalgine_plus

bir sürücü onun hareret göstergesi olduğunu anlıyamıyosa bence derhal ehliyetini iptal ettirsin

Ya o kişiye danışıp da araba alma niyetinde olanlara ne demeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: rahan35

quote:

Orijinalden alıntı: novalgine_plus

bir sürücü onun hareret göstergesi olduğunu anlıyamıyosa bence derhal ehliyetini iptal ettirsin

Ya o kişiye danışıp da araba alma niyetinde olanlara ne demeli

• :) Evt arkadaşlar eminim biçok kişi bu mesaja yuh bu kadar da olmaz diyodur, ama gerçekten de bunlar oluyo, bi tanıdığım radyo frekansını(89.5) hız sabitleyicinin değeri sandıktan sonra ki, baya eğitimli biridir, bunlar normal gelmeye başlıyor ama tabi ilk başta kullanma kılavuzuna bakmak daha yararlıdır bence :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.