Şimdi Ara

Renault'dan ÖTV muafiyetine giren modeller hakkında açıklama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Normalde bile yılbaşındaki limit ile yıl ortası ya da yıl sonunda düzgün araç alınamaz hale geldiği için otomobil firmaları yılın başında engellilere fazladan fiyat döşemesi yapıyordu. Şimdi fazla seçenek de kalmayınca kalan alınabilecek üç-dört firma keyfince engelliyi soyabilir.

• Hasan07-36 kullanıcısına yanıt

Siz yanlıs biliyorsunuz çok eskiden motor hacmi sinirida yoktu . İnsanlar alabildiği en yüksek motor hacmine sahip araçları almaya çalışıyordu . Ve evet gayet iyi biliyorum Mercedes s serisi alanları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1990 larda 1.6 sınırı yoktu. Ben 2.0 avensis almıştım. Daha sonra 1.6 sınırı geldi. Sonra para sınırı geldi.

• Renault duster Türkiye de üretilmesine rağmen yerlilik oranını karşılamasını beklerdim ama daha %19 umarım en kısa zamanda %40 oranını karşılar

• Herkez tutturmuş "engellilerin kullandığı araç-gereç vb. şeyler nasıl sığsın bu minik arabalara" goy-goyu yapıyor. Size tek soru madem o ithal güzel yakışıklı ve sizce GENİŞ BAGAJ lı Alman-Amerikan-Fransız-Kore-Japon-Çin SUV lara sığıyor da neden "DOBLO , Connect, CADDY vb " araç almıyorsunuz. Donanımda donanım full , genişlikse Allah için tüm SUV lardan daha geniş. Peki sorun ne? Neden bu araçları hiç engelliler almıyor? Neden tüm engelliler SUV aldı????

Vallahi çok merak ediyorum benim bilmediğim ne var bu işin içinde???

• fiat2001brava F kullanıcısına yanıt

Doblo gibi bir hurdayı neden alsınlar ? Adam babanın parasını yemiyor ki kendi parası ile alıyor.

Devlet aracı bedava verecekse doblo da alırlar. Otomatik vites de en iyi araçlar suv az problem çıkartır. Ayrıca çoğu engelli için doblo uygun değil çünkü Kör Nokta gibi özel tertibatlar doblo da yok.

Adam tertibatı dobloya eklettirirse garanti dışı kalır o yüzden suv almak mantıklıdır.

kıskanmayın oğlum milleti gücünüze bu kadar gitmesin, senden daha aşağılık gördüğün insanlara bunu mu reva görüyorsun ?

Engelliler için özel tertibat kodları var örnek olarak kör nokta sistemi bu tertibat çoğu aracın üst modellerinde olur. Artık doblo da alamıyor engelliler merak etme :)

• TulparHAN kullanıcısına yanıt

Yani diyorsun ki engelli olmayan bu ülke için üreten, çalışan milyonlarca insan senin tabirinle " hurda dobloya" binsin. Çalışan üreten milyonlar (sence) kötü araçlara üstelik ÖTV , MTV ödeyerek binsin öyle mi?

Yazık gerçekten çok yazık düşünce tarzı diyeceğim ama ortada düşünce diye birşey yok ki. Sığ bir kör bakış açısı var sadece.

• cnyttt kullanıcısına yanıt

bu dediği 10-15 sene önce falandır hocam. ben de 2 kapılı bmw alanı görmüştüm ötv siz olarak engelli indirimiyle vs. sonradan motor hacmi 1.6 yı geçemez dendi, sonra fiyat limiti geldi, sonra da yerlilik sınırı konuldu. bence iyi oldu, oluyor.

• fiat2001brava F kullanıcısına yanıt

Sanırım yazılanları anlamakta güçlük çekiyorsunuz.

Engelli bireylerin ihtiyaçlarına uygun araç tertibatları genellikle sıradan araçlarda bulunmaz ve bu tür özellikler sonradan eklenemez. Ayrıca, bu tür eklemeler yapıldığında araç garanti kapsamından çıkar. Kör Nokta Uyarı Sistemi gibi hayati önem taşıyan güvenlik özellikleri buna iyi bir örnektir. Sağlık komisyonu bu özellikleri zorunlu kıldığı durumlarda Engelli birey araçlarında bu özellik yok ise trafiğe dahi çıkamaz ehliyetsizmiş gibi işlem görür. Ancak, bu özellikler sadece mevcut araçların en üst paketlerinde bulunur ve bu da araç fiyatını ciddi ölçüde artırır. Örneğin, Hyundai Tucson'un temel modeli yaklaşık 1.850.000 TL iken, Kör Nokta Uyarı Sistemi içeren üst paketi 2.470.000 TL’ye kadar çıkar. Yani, engelli bireyler için bu sistemlerin bulunduğu araçları almak daha da zorlaşır.

Engelli bireyleri aşağılamaya çalışmadan önce, bu insanların Devletin bağışlarıyla değil, kendi kazançlarıyla bu araçları aldığını anlamalısınız. Topluma yük olarak gördüğünüz bu bireylerin haklarını savunmak yerine, onları hedef göstermek insanlık dışıdır. Toplumdan tamamen dışlayıp “köpek uyutur gibi” uyutalım mı? Bu ifade, insanlık adına utanç verici bir bakış açısıdır.

Engelli bireylerin yaşadığı zorluklar bununla sınırlı değil. Normal bir birey, basit bir aile hekimine giderek hiçbir muayene olmadan beş dakika içinde sağlık raporu alabilirken; engelli bireyler, aynı hak için aylarca süren zorlu bir süreçle karşı karşıya kalmaktadır. Şehir hastanelerinde her bölüm için 1.250 TL, araştırma hastanelerinde ise 500 TL gibi ücretler ödemek zorunda kalıyorlar. Üstelik, itiraz ettiklerinde iki farklı şehirdeki komisyonlara sevk ediliyor ve yol, yemek, otel gibi tüm masrafları kendileri karşılamak zorunda bırakılıyorlar.

Engelli bireylerin sürücü olmasında yasal bir engel bulunmasa bile, sık sık sürücü belgelerinin komisyonlarca iptal edildiği vakalar yaşanmaktadır. Ehliyeti ve hatta arabası olan bir engelli birey bile, hiçbir mantıklı gerekçe olmadan sürücü belgelerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalmaktadır. Bu durum, engelli bireylerin zaten zorlu olan hayatını daha da çekilmez hale getirmektedir.

Ayrıca, engelli bireyleri "dobloya layık" görmek, bu insanların yaşadığı gerçeklikten bihaber olduğunuzu gösterir. Doblo tarzı araçlar otomatik vites olduğunda ciddi şekilde arıza yapar ve konfor açısından çok yetersizdir. Zaten hareket kabiliyeti kısıtlı olan bu bireyler, bir de sanayi sanayi dolaşıp araçla mı uğraşsınlar?

Sizi vicdan ve empatiye davet ediyorum. Devlete veya topluma olan öfkenizi, engelli bireyler gibi sizinle hiçbir suçu ve ilgisi olmayan gruplara yönlendirmekten vazgeçin. Eleştirilerinizi daha yapıcı bir zeminde dile getirmeyi öğrenmelisiniz.

Son olarak, engelli bireyleri aşağılayıcı veya hedef gösteren ifadeler, Türk Ceza Kanunu (TCK) kapsamında suç teşkil etmektedir. TCK 122. Madde’ye göre “Bir kimseyi ırkı, dini, dili, mezhebi, cinsiyeti, engelliliği veya farklı bir nedenle aşağılamak, hakarete uğratmak veya dışlamak” suç olarak tanımlanmış olup, 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile sonuçlanabilir. Ayrıca, TCK 216. Madde’ye göre “halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya engellilik nedeniyle alenen aşağılamak” da suçtur ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Lütfen ifadelerinize dikkat edin ve yasalarla belirlenen sınırların dışına çıkmamaya özen gösterin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 24 Ocak 2025; 10:35:54 >

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

reis bu maueson troll kırk yılda bir doğru bile söylese inanmayız

ayrıca ben hiç mercedes S serisine binen engelli görmedim duymadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.