Şimdi Ara

Renault edc sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
3
Favori
28.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihanair

En azindan dsg vites degistiyor sorunsuz ::))))

Yalnız dikkatini çekeyim, EDC için 8.000 TL+KDV ödemiyorlar galiba. Böyle birşey duymadım henüz. Bir de serviste çay ikram edildiğinde, yanında şekerini de veriyorlarmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

Yalnız dikkatini çekeyim, EDC için 8.000 TL+KDV ödemiyorlar galiba. Böyle birşey duymadım henüz. Bir de serviste çay ikram edildiğinde, yanında şekerini de veriyorlarmış

Dsg hangi parcadi 8000 tl kdv

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Komple şanzuman değişimi. Yoksa yanlış hatırlıyorum da, fiyatı daha mı yüksekti?

• EDC erken patladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

EDC erken patladı.

En azından DSG gibi yolun ortasında patlamayıp yolun başında patladı. Daha nedense bayilerde DSG yok. Alanda herhalde kara kara düşünüp duruyordur ulan kaldı elimde patladı diye.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Komple şanzuman değişimi. Yoksa yanlış hatırlıyorum da, fiyatı daha mı yüksekti?

Ben yazinca kotu oluyorum

Kardesim hayatinda hic dsgli bir arac icin servise gitinmi

3 tip dsg arizasi var

Kavrama mekotronic digeri tam aklimda degil birde komple dag

Kavrama 3000 tl
    Mekotronic 5000 tl
    Komple 18.000 tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar otomatik honda kullanıcısı olarak bir tartışmaya son vereyim edc yi ve dsg yi yapan firma aynı
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

3 tip dsg arizasi var

Kavrama 3000 tl
    Mekotronic 5000 tl
    Komple 18.000 tl

Neden sinirlendin, anlamadım.

Hayır, DSG li bir araçla hiç servise gitmedim ve gitmeyi de düşünmüyorum. Her an arıza çıkaracak diye huzursuz olmamayı, gece rahat uyumayı, 100 km de 2 lt fazla otogaz yakmayı tercih ederim. Servise zaman ayırmaktansa, işimi takip etmek veya o saatleri kızımla geçirmeyi yeğlerim.

Hiç işim olmadığı için DSG arızalarını da takip etmiyorum. Forumda anlatılanlara istinaden takıldım sana.

Neyse, boşver. Takma sen beni kafana.

• iyide uretim, malzeme, dizayn hatasindan kaynaklanan bir sorun icin neden vw musterisi cebinden para vermek zorunda? faydali omru 2 senemiymis bu sanzimanlarin?

bu absurd duruma sasirmak icin muhendis olmaya gerek de yok, %100 arac kontrolundeki bir kavramadan bahsediyoruz burda.

Musteri cok gazlamis diyorlarsa gaz da elektronik kontrollu, guc devir egrilerini yumusatacak sekilde ayarlasinlar puskurtmeyi/vites gecisini, yok bu sefer de arac agir kaliyor diyeceklerse seve seve kalteyi yukseltmek zorundalar.

her sekilde tartisirim yeterki fanatikce yaklasim sergilenmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 14 Mart 2012; 16:03:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Orijinalden alıntı: bağkur_borcu

quote:

Orijinalden alıntı: altunay2

o değilde sırf polemik yaratmak için yeni hesap açıp konu açmaya hiç mi üşenmiyorsunuz ?

madem zorunuz ve rahatsızlığınız var kendi hesabınızla girip yazın ne yazacaksanız.

bu arada bu sorunda yazılımsal yada elektronik bir sorun olabilir.

Bir sorunumuzu burada paylaştık, suçmu işledik ?

benim, siz olduğumu düşünüyorlar sanırım.

Öylesin zaten. bağkur_borcu ve sen aynı kişisin. Ne tesadüf ki dünden beri Renault arızaları ile ilgili konular açıp açıp duruyorsun. Önce DCİ motorla ilgili kronik sorun konusu, sonra EDC sorunu ile ilgili konu açtın. O da ne sorunmuş, bende şanzıman yere indi sandım. Ne tesadüf ki öğlen saatlerinde bir EDC sorunu konusu daha ama bu sefer farklı konsept ile. Ve dikkat çekmemek içinde faklı bir isimle ve yeni üye olmuş, 6 mesajı olan bir isim. Ve ne tesadüf ki iki üyenin de profili kapalı. Bilgiler gizli.

Günahımı alıyorsun, Forum donanımda tek nick im var. @oquzdag

' konu açtım, buyrun kafanıza yatmayan noktaları paylaşın. Ama iftirada atmayın.

ayrıca bahs ettiğiniz şeyi yapsam kırkyıl düşünsem @bağkur_borcu nicki aklıma gelmezdi :)

• Koskoca firmaların bu çağda böyle bir işi çözemeyeceklerine inanmıyorum.

Dsg yada edc ; bu işler servis-vatandaş arasındaki köprüyü koruyor. Biraz keşmekeş göründüğü için ilk etapta özel servisleride diskalifiye ediyor. Otomatik konforu isteyen müşteri ara sıra servise uğrayıp birazcık para bıraksın hesabı.

Ne zaman bu konu açılsa tekrarlıyorum; bu işler giderek ucuzlayacak. İlk etapta servisler biraz para kazanabilir ama sonrasında zibil gibi yan sanayisi çıkacak.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

3 tip dsg arizasi var

Kavrama 3000 tl
    Mekotronic 5000 tl
    Komple 18.000 tl

bende anlatamadım. dsg tek parça bir alet değil...

• Yahu her konuya atlamayın.Bazı çok bilmiş arkadaşlarda komplekslerini kusuyorlar.

BU konuların hepsi tii de dolaştırılacak konular oldu artık...
  • Bırakalım artık EDC, DSG yarıştırmasını, sonuçta bizim insanımız zarar görüyor bu arızalardan sonra.

Beyler artık bence bu işi ciddiye alıp, forum olarak birlikte hareket edip garanti süreleri konusunda yaptırımı olacak işler peşinde koşturmalıyız. Amerikalıya 7-10 yıl garanti, Türke 2 yıl, parasını ödersen 4 yıl. Olmaz böyle saçmalık.

Aman forumun ne etkisi olacak demeyin sakın, bu konulara yazılan yorum sayılarına birde okuma sayılarına bakın ne demek istediğimi anlarsınız belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

Bırakalım artık EDC, DSG yarıştırmasını, sonuçta bizim insanımız zarar görüyor bu arızalardan sonra.

Beyler artık bence bu işi ciddiye alıp, forum olarak birlikte hareket edip garanti süreleri konusunda yaptırımı olacak işler peşinde koşturmalıyız. Amerikalıya 7-10 yıl garanti, Türke 2 yıl, parasını ödersen 4 yıl. Olmaz böyle saçmalık.

Aman forumun ne etkisi olacak demeyin sakın, bu konulara yazılan yorum sayılarına birde okuma sayılarına bakın ne demek istediğimi anlarsınız belki.

Yüzde bin katılıyorum. Konu başlıklarıda bu yönlerde fayda sağlanması için açılmalı...
  • motoru kapatıp açılınca düzeliyorsa yazılım sorunudur
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Demek ki biraz daha fazla yakmasını peşinen kabullenip tam otomatik şanzımanlı, benzinli olursa Honda-Hyundai, dizel olursa da yine Hyundai-Kia grubundan bir araç almak gerekiyor. :)

Konunun özeti: Ne varsa çekik gözlülerde var.

ya da manuel alıp kafan rahat edecek,konfordan da ödün vereceksin haluk abi...

benim anlamadıgım bu araçların hepsi aynı banttan cıkmıyor mu?
    biri diyor arabanın anasını aglatıyorum dsg-edc bana mısın demedi?biri diyor
    arabaya gözüm gibi bakarken dsg-edc elimde patladı?
    Nasıl oluyor bu haluk abi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnz60 -- 15 Mart 2012; 19:58:42 >
  • quote:

Bırakalım artık EDC, DSG yarıştırmasını, sonuçta bizim insanımız zarar görüyor bu arızalardan sonra.

• Aha edc'demi patlıyor? Arabamı seviyorum ya ne zaman biri honda şanzıman arızası diye konu açacak acaba. 3-4 yıldır bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Yüzde bin katılıyorum. Konu başlıklarıda bu yönlerde fayda sağlanması için açılmalı...

Açtığımız konularda , verdiğimiz bilgiler ve belgelerde baltalanıyor ama. Ne düşmanlığımız kalıyor ne fanatikliğimiz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.