Şimdi Ara

Renault Flash S (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
44.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 8 ay once acele satmak isteyen birisinden 4000ytl ye aldim. 89 klimali flash 1,7. gencim yasim 25 gonul isterdiki golf veya seat leon gibi bir otomobilim olsun ama mümkün degil:)
    cokta uzulmuyorum cunku istedigim normlara uygun bir araç. lpg ile 1000km yolda 110ytl , sehiriçin de 170ytl yakiyor. ayni 1000km yolu 150-160km/sa hizla geri geldigimde ise 140ytl yakmişti. ayrica bakimini samsunda yaptirmadan önce 140km/sa hızda bile direksiyonu zangirzangir titriyordu. virajlara girerken korkuyordum.ama bakimdan sonra 160km/sa ten sonra hafif titriyor.ve virajlarda hicte söylendigi gibi tehlikeli degil.onemli olan bakimini yaptirmak.bakimsiz olan hangi arac olursa olsun bir tabuttur:) ki bu araclar 10 yaslarinda araclar... ortalama 100km/sa hizinda normal bir yolda ilerlerken yanimda babam farketmiyor bile o hizda gittigimizi. ayrica kirmizi isiklarda avantajli bir konumdasin daha ne diyim:))

bence bu paraya bu araba alinir kardesim...:))

he sunlarida unuttum modifiyeye cok yatkin bir arac ne taksan yakisiyor:) arazide de golften seatten kat kat iyi:) kar kiş demiyor onden çekiş :) (ve bu arabanin motor arizasina pek rastlamadim pek bilgim yok kesin konusmak istemem) eger modifiyeni agir yaparsan makam arabasi gibi oluyor..:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canozcan -- 5 Mart 2007; 15:57:55 >

• neydi o flaslar zamanin da buun kizlarin donupte baktigi bizimde ah bir flash im olsa diye icimizden gecirdigimiz ama mecburen babamin torosu kullandigim yillar
    hala daha icimde bir sempatisi vardir flash in dengesiz mengesiz ama hala guzel gozumde

simdi almis olsam biraz suspansiyon modifiyesi ve arkaya biraz agirlik takviyesi o kadar anlamiyorum modifiyeden ama guzel yol tutus saglanabilir bence
    nitekim zamanin da ralli lerde de kullanilan bir araba idi
  • iyi araba ya bana görede we sunu kesinlikle belirtiyim ilk sayfada arkadaslar broadway le karsılastırmıs bu kesinlikle yanlıs flash brodwaydan bana göre kat kat üstündür
  • Flash tabiki dengesiz bir araba. Suspansiyonlar cok yumusak, agirlik merkezi gereginden daha fazla onde, sonra ruzgar direnci cok yuksek.
    Bu eksikler bir arabayi rahatlikla tabut yapar.

Tatmin olmayan bir flash bulup 30-35km gibi makul bi hizla seri bicimde direksiyonu saga ve sola slalom yapar gibi dondursun. Araba asiri bi bicimde saga sola yatacaktir. Mubalaga yapmadan soyluyorum ki Renault Toroslarin yol tutusu bu araclardan daha iyi.

Yalniz ben bu araci sehir icinde kullanirim oyle uzun yol falan yapmam diyorsaniz iste bu arac o teneke sasisine karsilik guclu motoruyla size haz verebilir. Orasi da ayri bir konu.
  • 2008 e geldik hala konuşulur mu flash bence konuşulur;enjeksiyonlu araç nedir bilmezken gaz pedalının 2. kademesindeki çılgınlığına aşık olmuştum..11 sene bindim 3 sene kullandım.2 kere su soğutma hortumunu patlattım 2.vites kaç yapar diye,1 kazam oldu malum virajlardan.ağırlık merkezi sorunu olduğu,yüksek ve dar olduğu doğru.her aracın sınırları vardır bilmek tecrübe etmek gerekir diyorum,süspansiyon durumu var lastiklerin cinsi-durumu önemli.hesapladığımda şu an sıralı sistem lpg ile çalışan 2.0 mondeo ile aynı şartlarda tüketiyordu benzini.o ikinci kademe dedimya karbüratördeki 2. benzin püskürten boğaz..basarsanır kamyon gibi yakar.motoru iyi diyebilirim,kapalı sistem soğutur biraz hava yapsın fan açmaz dikkat etmek lazım''dı'' o zamnlar.
  • selam arkadaşlar söz konusu aracı 6 yıl kullanmış biri olarak kesinlikle söylüyorum brodvayle kıyaslanmaz her yönü ile yol tutuş,yakışıklılık,yükleme avantajı,yakıt brodvaye değil çok arabaya 5 basar reno bir daha öyle bir araç çıkarmadı clio bile flasın tipini bence yakalayamamıştır. Ayrıca keçilerin gittiği patikaları kışın arabayla çıkmış bir insan olarak flash benim için efsanedir
  • Küçükken bu flash ların hastasıydım ben ufak bir oyuncağı bile vardı.Dünyaya 10 15 yıl önce gelseydim yani benim gençlik yıllarımda çıksaydı kesinlikle almak isterdim o zamanın şartlarında.
  • 1.7 motor o kasaya çok bile ama 1.4 motor olanda var Rainbow diye geçiyor galiba aslında bu arabalara bir nevi boradway hb de diyebiliriz temelde hepsi aynı
  • Rainbowlar 1.6 motordur fairway motoru var onlarda.Renault 11'ler 1400 motor.
  • İlk arabam 89 model reno 11 tx idi 2 yıl kullandım.Hala o tadı unutamadım.Mükemmel şehir içi ve şehirdışında yakıtı brodway le hemen hemen aynı şimdi temizini bulursam eşime diye alacam ama kendim daha çok binerim bu kesin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

Rainbowlar 1.6 motordur fairway motoru var onlarda.Renault 11'ler 1400 motor.

düzeltme için teşekkürler
  • + yönleri:süper performansı vardır,tipi fena deildir az yakar..
    - yönleri:yol tutuşu az,frenler çok yeterli deil

renaultların genel özellikleri parça fiyatları ve parçalarının heryerde;tabiri caizse-bakkallarda-bile bulunmalarıdır..parça yönünden sıkıntı yaşamazsın..
  • Merhabalar ben 4 gün önce 1994 model renault Flash Aldım.Ruhsatta Renault 11 Flash S yazıyor Motor ise 1397 cc. hp ise yanılmıyorsam 72 idi.acaba yanlışlıkmı yoksa bu modellerde 1400 motor varmı genelde 1700 olarak geçiyorda.....
  • Eğer orjinalini koruyacaksanız ve temizini bulabilirseniz kaçırmayın derim. Karmen kırmızı olursa düşünmeden atlayın. Şimdi 30-35 yaşına gelenler üniversite yıllarında bu araçların hayallerini kurardı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MR.CorsaiN

Merhabalar ben 4 gün önce 1994 model renault Flash Aldım.Ruhsatta Renault 11 Flash S yazıyor Motor ise 1397 cc. hp ise yanılmıyorsam 72 idi.acaba yanlışlıkmı yoksa bu modellerde 1400 motor varmı genelde 1700 olarak geçiyorda.....

hocam bu işte bi yanlışlık var..flash s denilen araç,1.7 litre 92 hp'dir.sen bu işi bi takip et derim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: BX4TC

Eğer orjinalini koruyacaksanız ve temizini bulabilirseniz kaçırmayın derim. Karmen kırmızı olursa düşünmeden atlayın. Şimdi 30-35 yaşına gelenler üniversite yıllarında bu araçların hayallerini kurardı.

Walla tam olarak dediğin aracı aldım galiba. Değişeni yok Sadece Eteğinde boya var.

AHANDA RESMİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MR.CorsaiN -- 19 Mart 2008; 0:11:24 >

• quote:

quote:

Eğer orjinalini koruyacaksanız ve temizini bulabilirseniz kaçırmayın derim. Karmen kırmızı olursa düşünmeden atlayın. Şimdi 30-35 yaşına gelenler üniversite yıllarında bu araçların hayallerini kurardı.

Walla tam olarak dediğin aracı aldım galiba. Değişeni yok Sadece Eteğinde boya var.

AHANDA RESMİ

Resimdeki araba flash s 94 model motoru 1721cc.1400 motor olması imkansız 1.4 olanlar renault 11gts ve 92 yılında üretimi durdu.Sizin arabaya az vergi ödemek için ruhsatta bir hile yapmış olabilirler.Ben flashların hastasıyım ama bazı parçaları broadwaye göre aşırı derece pahalıymış.

• quote:

quote:

AHANDA RESMİ

Fotoğraf için teşekkür ederim. Sonunda temiz bir tane bulabildim. Piyasada çoğunun sonu hazin bir şekilde bitmiştir. Gerçekten çok sevindim.

• Ama bir sorunum var.aracım tüplü 1700 motor flash s.4-5 gün oldu alalı ve 80-90 km yol yaptım 50 ytl lik tüp yaktı bunun nedeni ne olabilir motorun ayarlarıyla oynanmış olabilirmi yoksa kaçak filanmı var bayaa bir anormal durum...

NOT:Egsoz değişmiş bağıran egsozlardan takılmış bununda etkisi olurmu tşk...
  • quote:

Ama bir sorunum var.aracım tüplü 1700 motor flash s.4-5 gün oldu alalı ve 80-90 km yol yaptım 50 ytl lik tüp yaktı bunun nedeni ne olabilir motorun ayarlarıyla oynanmış olabilirmi yoksa kaçak filanmı var bayaa bir anormal durum...

NOT:Egsoz değişmiş bağıran egsozlardan takılmış bununda etkisi olurmu tşk...

Bulunduğunuz şehirde gazın litre fiyatını bilmiyorum ama Ankara ile birbirine yakın olduğunu tahmin ediyorum.

Egzozun etkisi olabilir ama bu kadar abartılı olacağını sanmam. İlk çalıştırmada zorlanma durumu da önemli. Kompresyonu ölçtürün. Kaçak yoksa supap ayarını tekrar yaptırın. En kötü ihtimali ilk sıraya yazdım.

Aşağıdaki adreste sorunlarınıza daha iyi cevap bulabilirsiniz.
    http://renault9-11kulubu.forumotion.com/

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.