Şimdi Ara

Renault Fluence Orjinalliğini Bozmadan Ses Sistemi Olurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
21.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Aranızda Yeni Katıldım. Bir Takım Konuda Tecrübenize Ve Bilginize İhtiyacım Var, Şimdiden Çok Teşekkür Ederim.

Renault Fluence Marka Bir otomobilim Var. Navigasyon Sistemine Çok İhtiyacım Olduğundan Servis Necvox HD 9944 Modelini Tavsiye Etti Taktırttım Montajını Yetkili Servis Yaptı Orjinal Teyibinde Gayet Güzel Ses Veriyordu Basslar Kuvvetli Fakat Necvox Sistemi Yaptırınca Orj. Teyip Sökülüp Yerine Saatin Oraya Ekran Ve Ona Uyumlu Alt Teyip Bölümüne Necvox Cd Ünitesi Takıldı Ve Ses Sistemi Sizlere Ömür :) :( Bassdan Eser Yok Bol Bol Tiz Ve Mid Aracımda Müzik Dinlemek İçimden Gelmiyor Hatta Telefondan Çalsam Daha İyi Sesi Var :) Ben Subwoofer tesisat Falan İstemiyorum Sadece Bana Fordlardaki Gibi Volvolardaki Gibi Kısık Seste Tatlı İyi Bir Basslı Çalsın Yeter Kendi Hoparlörleri Fena Değil Orjinal Teyibinden Biliyorum Tahminim Sadece Amfi Gerekiyor Necvoxun Çıkışı zayıf Olduğu İçin Fakat Amfi Tesisatı Konusunda Endişeliyim Aracım Çok FAzla Sökülsün İstemiyorum Bagajı Açtığımda Kablo Karmaşası Görmekten Çekinirim Ben BU Amfiyi Nereye Koyabilirim, Söküm Takım Kolaymı, Sizce Servis Bunu Yaparmı, Komple Komponent Takımı Alsam Nasıl Olur?? Uzun Lafın Kısası Orjinalliği Bozmadan Amacım Volvolardaki Gibi Ses Almak :)))) Lütfen Bana Yardımcı Oldun...

• quote:

Orijinalden alıntı: aa.erc

Merhaba Arkadaşlar Aranızda Yeni Katıldım. Bir Takım Konuda Tecrübenize Ve Bilginize İhtiyacım Var, Şimdiden Çok Teşekkür Ederim.

Renault Fluence Marka Bir otomobilim Var. Navigasyon Sistemine Çok İhtiyacım Olduğundan Servis Necvox HD 9944 Modelini Tavsiye Etti Taktırttım Montajını Yetkili Servis Yaptı Orjinal Teyibinde Gayet Güzel Ses Veriyordu Basslar Kuvvetli Fakat Necvox Sistemi Yaptırınca Orj. Teyip Sökülüp Yerine Saatin Oraya Ekran Ve Ona Uyumlu Alt Teyip Bölümüne Necvox Cd Ünitesi Takıldı Ve Ses Sistemi Sizlere Ömür :) :( Bassdan Eser Yok Bol Bol Tiz Ve Mid Aracımda Müzik Dinlemek İçimden Gelmiyor Hatta Telefondan Çalsam Daha İyi Sesi Var :) Ben Subwoofer tesisat Falan İstemiyorum Sadece Bana Fordlardaki Gibi Volvolardaki Gibi Kısık Seste Tatlı İyi Bir Basslı Çalsın Yeter Kendi Hoparlörleri Fena Değil Orjinal Teyibinden Biliyorum Tahminim Sadece Amfi Gerekiyor Necvoxun Çıkışı zayıf Olduğu İçin Fakat Amfi Tesisatı Konusunda Endişeliyim Aracım Çok FAzla Sökülsün İstemiyorum Bagajı Açtığımda Kablo Karmaşası Görmekten Çekinirim Ben BU Amfiyi Nereye Koyabilirim, Söküm Takım Kolaymı, Sizce Servis Bunu Yaparmı, Komple Komponent Takımı Alsam Nasıl Olur?? Uzun Lafın Kısası Orjinalliği Bozmadan Amacım Volvolardaki Gibi Ses Almak :)))) Lütfen Bana Yardımcı Oldun...

evet aracın sesi aslında iyi fakat hoparlörlerin rms değerlerini bilmesekte 22 watt rms yani orjinal teyp çıkışı bu güçte olduğunu düşünüyorum amfi takılırsa takan tesisatçıya göre değişir bana kalırsa ön koltuk altına takılması en sağlıklı olanıdır

teybe kadar orjinal kablolar sonuçta geliyor oradan ek kablo çıkarıp kapıları sökmeden hemen ön koltuğun altına gizli bir şekilde getirelebilir ve amfiye bağlanır

aynı şekilde aküden amfiye kablo çekilir

bana kalırsa kompenant takımı falan alıpta aracınızı söktürmeyin

http://www.aktepesound.com/?urun-1992-KICKER-DX-200-4-4-KANALLI-AMPLiFiKATOR.html

bu amfi sizin işinizi görücektir. fakat takan servisi arayıp kaç adet rca amfi çıkışı olduğunu sorun 2 adet rca amfi çıkışı gerekir bu amfiler için

tek 1 tane varsa 2 kanalı çalıştırır 2 tane varsa 4 kanalı çalıştırır buda bizim işimizi görür

• bygamer B kullanıcısına yanıt
    Aramızda Renault Servisinde Çalışan Olabilir Okuyabilir Söz Gerçekten Anlayanların Haricinde Bir Söz. Renault Servisinde Çalışanlar Çok Boş Adamlar Hiç Bir Şey Bilmiyorlar Sökme Takma Başkada Bir Şeyden Anladıkları Yok Arızalı Parçayı Sök Yerine Yenisini Tak Bunu Bende Yaparım Zaten :) Neyse Dicem Şu Ki Hani Dediniz Ya Servisi Arayıp RCA Amfi Çıkışının Kaç Adet Olduğunu Sorun Diye :) Servise Bunu Sorsam Küfürmü Ediyorsun Kardeşim Diyecekler Yani öyle Bir Tarzları Var Bu GÜne Kadar Ne Sorsam Bilemediler de :) RCA Değilde Bunu Başka Nasıl Anlatabilirim Açıkcası Bende Bilmiyorum Ya Da Oto Ses Sistemleri İle Uğraşan Birine Götürsem Sökmeden Anlaşılabilcek Bir Şey mi? Birde Araçta 4 Adet Kapı Hoparlörleri Var Birde Ön Göğüste İki Tane Tiz
  • quote:

Aramızda Renault Servisinde Çalışan Olabilir Okuyabilir Söz Gerçekten Anlayanların Haricinde Bir Söz. Renault Servisinde Çalışanlar Çok Boş Adamlar Hiç Bir Şey Bilmiyorlar Sökme Takma Başkada Bir Şeyden Anladıkları Yok Arızalı Parçayı Sök Yerine Yenisini Tak Bunu Bende Yaparım Zaten :) Neyse Dicem Şu Ki Hani Dediniz Ya Servisi Arayıp RCA Amfi Çıkışının Kaç Adet Olduğunu Sorun Diye :) Servise Bunu Sorsam Küfürmü Ediyorsun Kardeşim Diyecekler Yani öyle Bir Tarzları Var Bu GÜne Kadar Ne Sorsam Bilemediler de :) RCA Değilde Bunu Başka Nasıl Anlatabilirim Açıkcası Bende Bilmiyorum Ya Da Oto Ses Sistemleri İle Uğraşan Birine Götürsem Sökmeden Anlaşılabilcek Bir Şey mi? Birde Araçta 4 Adet Kapı Hoparlörleri Var Birde Ön Göğüste İki Tane Tiz

ürünü aldığın yeri ara sor o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: bygamer

quote:

ürünü aldığın yeri ara sor o zaman
    sanırım bunda tek rca çıkış var. anaünitenin arkasındaki rca çıkış sayısına bakınca anlaşılır. siz hangi şehirdesiniz? bütçeniz ne kadar?

• Ürünü renault servisi sattı :) en çok bu yüzden öfkelendim zaten dandık bir ürünü nie müşterilerine tavsiye edip satıyor anlamış değilim...

Kardeş ukalalık olarak anlama özür dilerim şimdiden ama bütçe önemli değil yeterki subwoofer olmadan fazla söküm takım kurcalama olmadan ( kapı içi hoparlörleri değiştirebilirim 13 cm çapında ama tizler göğüste o mecbur orjnal kalacak amfi taktırabilirim) yani lafın kısası volvolardaki hi fi sound performansı olsa beni tatmin eder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barishrocker

sanırım bunda tek rca çıkış var. anaünitenin arkasındaki rca çıkış sayısına bakınca anlaşılır. siz hangi şehirdesiniz? bütçeniz ne kadar?

Alıntıları Göster
    Bu arada manisadayım ama sürekli şehir şehir dolaşıyorum iş gereği

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiorino'ya Müzik Sistemi...
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Servistekiler ses sistemlerinde usta olmadıkları için ne biliyorlarsa onu önerirler. Cogu ses sistemi ustasi da bu isi bilmiyor ki;) arabanı mahvedebiliyorlar..istanbul, Samsun veya Trabzon'da olsan önereceğim yer vardi ama Manisa'da yok..renolarin kapıları cok düzgün olmuyor. İyi bir hoparlor takınca da kapılar cok ses yapıp rahatsız edebilir. İyi bir usta bulmadan hic girme bu ise bence;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barishrocker -- 28 Ağustos 2013; 10:39:41 >
  • Çok haklısın barış işte benim amaç kısık seslerde tatlı bir müzik dinlemek bunun için kapılara abartı hoparlörler takmama gerek yok diye düşünüyorum iyi bir amfi belki orjinal hoparlörlerinde bile işimi tam anlamıyla görür diye düşünüyorum ama dediğin gibi iyi bir usta bulmam şart

• quote:

Çok haklısın barış işte benim amaç kısık seslerde tatlı bir müzik dinlemek bunun için kapılara abartı hoparlörler takmama gerek yok diye düşünüyorum iyi bir amfi belki orjinal hoparlörlerinde bile işimi tam anlamıyla görür diye düşünüyorum ama dediğin gibi iyi bir usta bulmam şart

ya ustaya ne gerek var arkadaşım sana en başta yazdım bidaha da yazmıcam bu konuya yorum vs.

yapılcak iş çok basit 1 adet ible rca çıkışı olsa yeterli olur zaten dediğim afiyi 4 kanal çalıştır koltuk altına taktır zaten kablolar teybe kadar geliyor oradan ek yaptır amfiye uzatsınlar işte bu kadar

bunun için ustaya gerek yok servisine götür amfiyi buna bağlayın her kanala da 1 hoparlör bağlayın de işte bu kadar

yapıcakları 4 ga kablo amfiye aküden elektrik çekicekler ve 40-60 amper sigorta takıcaklar arasına daha sonra teybe ince bir elektirik kablosu ile bağlıyacaklar amfiy daha sonra teybe giren hoparlör kablolarını çıkarıp ucuna ek yaparak amfiye bağlanıcak

son olarak 2 adet 2 metre rca to rca kablo teypten amfiye takılacak işte bu kadar

dediğim işlem 20-30 dk max sürer hatta bunlar servis oldukları için nerelerden söküp takıcaklarını biliyorlardır bu yüzden 15 dk bile sürebilir hem aracının kapısı falan oynanmaz hem ses daha kaliteli bir şekilde çıkar

• Tek rca ile 4kanal amfi bağlıyorsun yani hımm anladım, ondan evet..

• quote:

Tek rca ile 4kanal amfi bağlıyorsun yani hımm anladım, ondan evet..

bak şimdi aşşağıdaki kabloya 1 adet rca çıkışındaki L ve R kablo uucundan 1 tanesini bağlarsın ve 2 kanal çalışır sonra diğerinide bağlarsın 4 kanal çalışır.

bir konu hakkında bilgi sahibi değilsen fikir sahibide olma

http://images.gittigidiyor.com/8222/2-RCA-Erkek-1-RCA-Disi-30cm-Ara-Kablo__82221930_0.jpg?_=1365453164

teybin rca çıkış sinyal gücü düşer fakat 4 kanallı amfi çalışmış olur zaten kişi de çok yüksek pro bişey istemiyor sadece eski kalitesini istiyor ki buda amfi ile çözülebilecek bir mesele

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bygamer -- 28 Ağustos 2013; 23:37:14 >

• Teyp zaten güçlü değil ve rca böl diyorsun. Çalmaz mı çalar. Ama yaptığı masrafa değmez;) senden fazla bilgim olduğu kesin..2v çıkışı bölüyorsun ve 1volt oluyor, sonra 4v 4kanal bağlıyorsun. Gaine yüklenip ses kalitesini düşüreceksin. O zaman niye amfi bağladık ki. Yapmışken iyi bir şey olsun..

• quote:

Teyp zaten güçlü değil ve rca böl diyorsun. Çalmaz mı çalar. Ama yaptığı masrafa değmez;) senden fazla bilgim olduğu kesin..2v çıkışı bölüyorsun ve 1volt oluyor, sonra 4v 4kanal bağlıyorsun. Gaine yüklenip ses kalitesini düşüreceksin. O zaman niye amfi bağladık ki. Yapmışken iyi bir şey olsun..
    Arkadaşlar Çok Teşekkür Ederim Bilgileriniz İçin Fakat Benim Buradan Anladığım Sonuç Şimdi Rca Dediğiniz Olay Teyibin Arkasında Kırmızı Ve Beyaz Yani İki Kanal Stero Çıkış Bir Nevi Aux Doğrumudur? Eğer Öyleyse Zaten Bu İki Kanallı Stero Çıkış Fakat Araçta Tizlerle Beraber 6 Adet Hoparlör Mevcut Burada Bir Uyumsuzluk Var Bende Çok Az Da Olsa Elektronik Bilgim Var Şimdi Bir Prize 4 Adet Klima Takıp Çalıştırırsan Tesisat Yanar, 3e Düşürürsen Sigorta Kaldırmaz Atar 2ye Düşürürsen Düşük Voltaj Olayı Olur Cihaz Yanabilir Yani Bir Prizin Kapasitesi Bir Klimadır Daha Çok Bağlayabilirsin Ama Yukarıda Sıraladıklarım Olur Şimdi İki Kanallı Çıkışa 4 Hoparlör Bağlanması Bir Uyumsuzluk Yaratabilir Ama Amacım Yüksek Ses Değil Kaliteli Bir Ses Ve Tatmin Edici Bass Şiddet Olarak Bunu iki Kanal Kaldırabilir Ama Ses Kalitesinde Bozukluk Olacağını Tahmin Ediyorum Fakat Amfiyi Niçin Takıyoruz Bu Problemi Çözsün Diye İki Kanalı 4 Hoparlöre Yaymak Zaten Amfinin İşi Değilmi? Benim Anladığım Amfilerde. Şimdi Benim Aracımda 6 Adet Hoparlör Var 2si Tiz Diğerleri Kapı Hoparlörü Benim Alacağım Amfinin 6 Tane Girişi Ve 6 Çıkışı Toplamda 24 Hoparlör Portu Olması Gerekir+ ve - kutuplarıyla beraber 2 Portta Elektrik İçin Toplam 26 Şimdi Elektrik Portunu Bağladık Sonra giriş portlarına; Hoparlörlerin Teyibe Bağlandığı Noktalardan Hoparlör Kablolarını Söküp Aynı Bağlantı Pinlerinden Amfiye Tak Tek Doğru Noktaları Bağlamalıyızön sağ arka sağ ön sol ve arka sol sonrasında sağ ve sol tizler Sonra Amfinin Çıkışlarınada Hoparlör Kablılarını Takıp Sistemi Tam Düzgün bir Bağlantı İle Yapmış Oluruz Yani Benim Bildiğim Amfi Böyle Yanlış Biliyor Olabilirim Tabi Bu Tahmini Bir Düşünce. Sizin Söylediğiniz Amfiden Anladığım Rca Çıkışından Gelen iki Kanal Sesi Düzenli Olarak Yayan Bir Sistem Yani Tek Bağlantıyı 6 adet Çıkışa Düzenliyor...

• quote:

Teyp zaten güçlü değil ve rca böl diyorsun. Çalmaz mı çalar. Ama yaptığı masrafa değmez;) senden fazla bilgim olduğu kesin..2v çıkışı bölüyorsun ve 1volt oluyor, sonra 4v 4kanal bağlıyorsun. Gaine yüklenip ses kalitesini düşüreceksin. O zaman niye amfi bağladık ki. Yapmışken iyi bir şey olsun..

çok iyi bir sistem istemiyor zatne bende aracın orasını burasını sökmeden nasıl yapabilir diye düşündüm ve en temiz yol bu diye bende bunu yazdım

1v çıkışı olsun bir sorun olmaz amfi zaten sesi düzgün vericek 2v olsa evet daha iyi olurdu ama teybi değiştiremiyecek ve daha yüksek bir sesi bu şekilde elde edebilir

• Bu sistem işlerinde anaünite çok önemlidir, ama hep onu es geçiyoruz. Anaünite kaliteli değilse araya audison bit ten koyulabilir ve düzgün bir sistem yapılabilir ama araçta tadilat olması ve maliyetin artması durumu var.

• Yanlış anlamayın arkadaşlar özür dilerim ama inan maliyet önemli değil çünkü müzik araçta sürüşten sonra ikinci kullandığım en önemli şey rica etsem bana şunları şunla alın deyin kapı hoparlör çapı 13 cm aracın teyibi necvox 9944 HD teyibi değiştiremem çünkü üst navigasyon ekranına bağlı ama çıkışı kaç w bilmiyorum

• Müzik sistemleri işinden çok anlamam ve ne alacağımı bilmiyorum

• Ön kapılara kaliteli coaxial alıp 2kanal amfiyle beslenebilir. Audison bit ten ile aktif sistem de kurulabilir. Ama ikinci seçenekte iş ustada bitiyor..

• quote:

Müzik sistemleri işinden çok anlamam ve ne alacağımı bilmiyorum

ben sana gerekli bilgileri yukarıda verdim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.