Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (106. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.314
Cevap
42
Favori
164.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaptırayım yakın bir zamanda. Teşekkürler hocam.
  • Arkadaşlar şu araca ne dersiniz. Scenic ci olmak isteyen biri. 😉 bir de 100 bin km edc şanzıman için risk midir.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-g.scenic-1.5-dci-privlige-edc-dizel-otomatik-107.450-km-2012-7-k-403654733/detay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mechultipo

Arkadaşlar şu araca ne dersiniz. Scenic ci olmak isteyen biri. 😉 bir de 100 bin km edc şanzıman için risk midir.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-g.scenic-1.5-dci-privlige-edc-dizel-otomatik-107.450-km-2012-7-k-403654733/detay

Selamlar. Arabanın iç temizliği,dışındaki çizikler ve eksik xenon kapağı gibi belirtiler bana önceki sahibinin özensiz biri olduğu izlenimini verdi. Makyajsız kasa olması ve km'sininde biraz yüksek olması nedeniyle fiyat fazla bence. Açıklamadaki yapılan işlemler ile tramer kaydı hiç uyuşmuyor. Önceki sahibi sigorta dışı işler yaptırmış demek. Bu da bende biraz şüphe uyandırdı. Bence daha uygun scenic bulabilirsiniz.

Edc için de eğer arabanın bakımları garanti sonrası bile yetkili serviste yapılmaya devam edilmişse hiç korkmayın. Renault sadık müşterilerini üzmüyor. Kendim canlı örneğiyim. Aracının garantisi biteli 1,5 seneden fazla oldu ama elimi cebime atmadan servise girip çıkıyorum.
    Edc diğer yarı otomatikler gibi biraz nazik bir şanzıman. Bizim buyuk sehirlerin agir trafiginde,inisli cikisli berbat yollarinda oldukca zorlaniyor.Bu yuzden ikinci el alırken eğer geçmişini bilmiyorsanız önemli bir risk barındırıyor. Mutlaka servis geçmişi düzenli bir araba arayın. Bu baktiginiz Renault servisinden diye güvenmeyin. 2 gün sonra kolayca çamura yatabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 1 Mart 2017; 15:4:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sierre34

quote:

Orijinalden alıntı: mechultipo

Arkadaşlar şu araca ne dersiniz. Scenic ci olmak isteyen biri. 😉 bir de 100 bin km edc şanzıman için risk midir.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-g.scenic-1.5-dci-privlige-edc-dizel-otomatik-107.450-km-2012-7-k-403654733/detay

Selamlar. Arabanın iç temizliği,dışındaki çizikler ve eksik xenon kapağı gibi belirtiler bana önceki sahibinin özensiz biri olduğu izlenimini verdi. Makyajsız kasa olması ve km'sininde biraz yüksek olması nedeniyle fiyat fazla bence. Açıklamadaki yapılan işlemler ile tramer kaydı hiç uyuşmuyor. Önceki sahibi sigorta dışı işler yaptırmış demek. Bu da bende biraz şüphe uyandırdı. Bence daha uygun scenic bulabilirsiniz.

Edc için de eğer arabanın bakımları garanti sonrası bile yetkili serviste yapılmaya devam edilmişse hiç korkmayın. Renault sadık müşterilerini üzmüyor. Kendim canlı örneğiyim. Aracının garantisi biteli 1,5 seneden fazla oldu ama elimi cebime atmadan servise girip çıkıyorum.
    Edc diğer yarı otomatikler gibi biraz nazik bir şanzıman. Bizim buyuk sehirlerin agir trafiginde,inisli cikisli berbat yollarinda oldukca zorlaniyor.Bu yuzden ikinci el alırken eğer geçmişini bilmiyorsanız önemli bir risk barındırıyor. Mutlaka servis geçmişi düzenli bir araba arayın. Bu baktiginiz Renault servisinden diye güvenmeyin. 2 gün sonra kolayca çamura yatabilirler.

zahmet edip detaylı bilgi vermişsiniz,eksik zenon kapağına kadar dikkatlice incelemişsiniz.
    çok teşekkür ederim öncelikle. açıkçası ben reno servisi diye güvenmiştim biraz. makyajlı kasa hangi modelde oldu.
    almaya karar verdiğimde sizi rahatsız ederim yine. tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechultipo -- 1 Mart 2017; 22:12:18 >

• mechultipo M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne zahmeti. Makyajlı kasalar da 2012'de geldi. Tampon altındaki led gündüz fenerlerinden kolayca anlayabilirsiniz. İçerisinde de koltuk döşemeleri ve havalandımalardaki piano black kaplamalar gibi ufak tefek kozmetik değişiklikler var. Bence onları bir inceleyin.

Aklınıza birşey gelirse cevaplamaktan memnuniyet duyarım. Selamlar.

• mechultipo M kullanıcısına yanıt
    Selamlar. 2012 Edc Grand scenicim 140.000 bakımına Manisa ORDU AŞ de girdi. Aracı teslim alırken şanzımandan yağ kaçağı olduğunu söylediler.Fotoğraflarını da gösterdiler. Devamlı aynı servise gittiğim için tüm yağ ve parçaları ücretsiz verip sadece işçilik ücreti aldılar. İşlem 2 gün sürdü. 6 yaşındaki bir aracın bile arkasında durmaları müthişti. Yani EDC arıza çıkarsa bile kullanıcıları üzmeyecek gibi...

• Hangi servise gidiyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_ari

Hangi servise gidiyorsunuz?

Maltepe deki Güven Altan.

• Merhaba arkadasşlar 2012-2013 model 5 kişilik edc'li ve sunrooflu temiz Scenic arıyorum satacak arkadaşlar var ise talibim. Herkese iyi günler dilerim.
  • Selamlar arkadaslar.Son haftalarda aracımda iki tane onarım yaptım. Önce tıkırtı yapan sunroof bacaklarının plastik pabuclarini değiştirdim. 30TL'ye internetten pabuclari alıp ufak bir uğraş ile kendi başıma değiştirebildim. Pabuclari satan vatandaş başka bir forumda okuduğuma göre 40TL istiyormuş sökme takma için. Yalnız piyasaya göre daha kaliteli olduğu iddiası ile satilan bu pabuclar kısa süre sonra tekrar ses yapmaya başladı maalesef. Wurth'un sunroof sistemleri için ayrı satılan ve toz toplamayan bir sıvı gres'i varmış. Onunla tekrar bir deneyip duruma bakacağım. Eğer aynısı olursa kaziklandigimla kalacağım maalesef.

Bir kaç gün önce de tak tük ses yapan şoför kapısı gergisini değiştirdim. Gergiyi arabanın gövdesine sabitlemek icin kullanilan civata kazık gibi olduğu için çok zorlandım ama sonucu güzel oldu. Ufak bir uğraş ile kapı döşemesi falan sökmek hiç de zor değil. Yalnız içerisindeki tırnakların kırılmasına karşı yedeğini almak gerekiyor. Ben onu da alıp kenara atmıştım. Kapı döşemesi sıkıca yerine oturduğu için sokerken bu tırnakların en az biri kırılıyor. 80TL gergi ve 5TL'ye 5 adet tırnak ile epey ekonomik bu sıkıntıyı da hallettim.

İnternet ortamının güzel tarafı her konuda bilgi bulunabilmesi. Biraz meraklıysanız bu işlere siz de kolayca yapabilirsiniz.

Selametler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 12 Mart 2017; 13:16:52 >

• Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık hocam
    Ben de geçenlerde polen filitresini değiştirdim dediğiniz gibi internette araştırma yapınca her şey bulunuyor. İyi ki de kendim değiştirmişim bir öncekini çıkardığımda ters takıldığını gördüm ayrıca takarlarken de o kısımda ki bütün kablolari birbirine dolaştırmışlar onları da düzelttim.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akoray -- 10 Mart 2017; 18:44:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akoray

Elinize sağlık hocam
    Ben de geçenlerde polen filitresini değiştirdim dediğiniz gibi internette araştırma yapınca her şey bulunuyor. İyi ki de kendim değiştirmişim bir öncekini çıkardığımda ters takıldığını gördüm ayrıca takarlarken de o kısımda ki bütün kablolari birbirine dolaştırmışlar onları da düzelttim.

Edit: İmla

Teşekkür ederim. Filtre değiştirmeyi ben de yapmak istiyorum. Yolcu tarafındaki kapağı çıkardıktan sonra filtre'ye ulaşmak kolaymı acaba?

Biraz zor ama sizin gibi eli yatkın biri rahatlıkla yapacaktır. Aşağıda verdiğim linkte adım adım resimli anlatımı var. Sayfa fransızca ama google translate ile ingilizce yada türkçeye çeviri yapabilirsiniz. Ayrıca aynı linkte aracımızla ilgili bir çok konuya erişimde var :) örneğin hava filtresi değişimi, balata değişimi gibi birçok şey...
    Polen Filtresi değişimi için :
    aide technique auto
    Remplacement du filtre d’habitacle ou à pollen Renault Scénic III
    http://www.auto-technique.fr/fiche-technique/changer-filtre-habitacle-renault-scenic-3-p1-338.html

Diğer işlemler için :
    aide technique auto
    Tutoriels mécanique Renault Scenic III
    http://www.auto-technique.fr/fiche-technique/tutoriels-renault-scenic-iii-1305.html

Umarım faydalı olur...

• akoray A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Bu site çok iyiymiş. Youtube'da arattığımda Doğu Avrupa/Rusya menşeli bir video ilk sıralarda çıkıyor. Adamlar bildiğin torpido gözü dahil arabanın sağ tarafını komple sokuyorlar. Gözüm çok korkmuştu doğrusu.

Bir de filtreyi internetten aldıysanız nereden aldığınızı öğrenebilirmiyim? Karbonlu modelmiydi sizin aldığınız?

Rica ederim
    Orjinal Mais komple filtre seti (hava,polen,yakıt ve yağ filtresi) olarak N11 den almıştım. İsterseniz onların linkini de paylaşırım.

Paylaşırsanız sevinirim. Nereden alacağıma henüz karar veremedim.

Buradan almıştım
    urun.n11.com
    Oto OEM Yedek Parça Fiyatları & Markaları - n11.com
    http://urun.n11.com/filtre-setleri/tum-renault-15-dci-araclar-icin-4lu-filtre-seti-o-P126878536

• Herkese merhaba, geçtiğimiz hafta 2012 model Scenic aracımı alarak aranıza katıldım. Gayet memnunum şu an için. Ancak küçük bir sorun var, sağ gündüz led farı yanmıyor, birkaç gün önce yanıyordu, şuan yanmıyor. Acaba bu parçanın tamamen mi değişmesi gerekiyor, yoksa içindeki led yenilense yeterli olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

İyi forumlar

Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafafurkan

Herkese merhaba, geçtiğimiz hafta 2012 model Scenic aracımı alarak aranıza katıldım. Gayet memnunum şu an için. Ancak küçük bir sorun var, sağ gündüz led farı yanmıyor, birkaç gün önce yanıyordu, şuan yanmıyor. Acaba bu parçanın tamamen mi değişmesi gerekiyor, yoksa içindeki led yenilense yeterli olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

İyi forumlar

Güzel günlerde kullanırsınız inşallah. Fiyat,donanım gibi biraz detay verebilirmisiniz?

Led ile ilgili benim hiç deneyimim yok doğrusu.

• 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.