Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.314
Cevap
42
Favori
165.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: msaltik

candiroglu81

gittiniz mi servise, gidecek misiniz?

Servise başvurdum önce kabul ettiler daha sonra vaz geçtiler değiştirmekten ben de bunun üzerine müşteri hizmetlerine başvurdum şu anda cevap bekliyorum müşteri hizmetleri görüşmemde herşeyin normal olduğunu herhangi bir sıkıntı olmadığını söylediler bana ancak benim hoşuma gitmiyor bu yüzden kesinlikle degismesini isteyecegim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değişimin çözüm olacağını pek sanmıyorum. Çünkü sorun ekranda değil yazılımda..

Makyajlı kasada artık eski fonlar olmadığı için her hangi bir hatada yok.. Eğer söküp takma olmadan yazılımla falan bir güncelleme yapılabiliyorsa oraya doğru yönelin.. Yeni takılanda da olmayacağını garanti edemezler..
  • yaw arkadaş bunlar bomba gerçekten

sorunu hallet işte kardeşim, ya değiştir, ya yazılımını tekrar yükle...

ya dostum bak, istersen bizimkilerin görüntüsünü çekip gönderelim sana. Yada bi zahmet servisten showroom'a çıksınlar da ordakilere baksınlar 2 dakka...

garanti süresi içinde ne yapılması gerekiyorsa yaptır bence.

ancak bencede donanımsal bi sıkıntı yok... çünkü orda görüntü var... hani ölü piksel gibi bi durum olsa o zaman sabit bi renk verir ekran. öyle bişe değil...
  • arkadaşlar sizce ben gerizekalı mıyım? bana gerçeği söyleyin. Renault'a sormuş olduğum soruya gelen cevabın ilgisiz, gereksiz, konu dışı, okunmadan cevaplanmış ve dalga geçer nitelikte olduğunu düşünüyorum çünkü...

işte sorum

"dün tarafınızdan Renault Avantaj sistemini anlatan bir e-mail aldım. e-mail içindeki e-broşürü incelediğimde, bakımların yetkili servislerinizde yaptırılması şartıyla yıllar geçtikçe artan oranda verilen bir servis
    indiriminden bahsediliyor. Ancak bu sistemin aracın şasesiyle ilişkilendirildiğinden bahsedilmiş. O nedenle benim için çok önemli sayılacak bu indirim özelliğini kullanamamış oluyorum. Renault'dan 2006 yılında Clio3 1.4 benzinli, sonrasında 2009 yılında Clio3
    1.5 dizel, 2010 yılında Fluence 1.5 Privilege ve son olarak 2011 yılı sonunda Grand Scenic 1.5 dizel privilege olmak üzere toplam 4 araç satın aldım. bu araçların birincisini 22.000km'de, ikincisini 40.000 km'de, üçüncüsünü 90.000km'de sattım ve dördüncü aracımı
    hala kullanıyorum ve 54.000km'dedir. Bu araçların tüm periyodik bakımları günü gününe yetkili servislerinde yapılmıştır. Ve kayıtları mevcuttur. Özetle 6 senede 4 araç satın almış ve tüm bakımları servisinizde yaptırmış olmama rağmen, Renault Avantaj sisteminizi
    kişinin kendisiyle değil araç ile ilişkilendirmiş olduğunuz için aslında 6. sene için verilen %25 indirimden yararlanmam gerekirken yararlanamamaktayım. 4 yada 5 ay gibi sürelerde bakıma gid"

bu da yıllardır mücadelesini ettiğimiz firmamızın cevabı

"Satış sonrası ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili yöneltmiş olduğunuz sorularınıza, servis uzmanlığı kapsamında yanıt verilmesi gerekmektedir.
    Bu doğrultuda başvuru konunuzla ilgili olarak yetkili bir Renault servisine danışmanızı tavsiye ederiz........................"

yaw ben adamın genel prensibiyle ilgili soru soruyorum, beni servis yönlendiriyor.

Hayır işin ilginci, bu durumu servise sorsam, "O normal" diyecekler...

• Yeni araç alarak "cezalandırılıyoruz" demek oluyor bu..
  • yaw adam gibi yok kuralımız budur, istisnası yoktur dese tamam... servisle ne alakası var benim sorumun...

Şimdi Renault'un kendi "Renault Kasko" diye bi kaskosu var... Detayını bilenimiz var mı? yok... çok kaba biliyoruz. niye?

e böyle cevaplar gelirse bilemeyiz...

yaw 6 senede 4 sıfır araç almışım senden... senin beni sıkıştırman lazım... gel bak bu da var, bunu da al... Satışlar iyi gidiyo demekki
  • sayaç ayarı bugün yapıldı. bozuk olan arka sis lambasının değişiminden sonra. ancak usta 25 - 30 TL gibi bir cihaz ücreti olacağını söylemişti neyse ki servis danışmanı bu seferlik benden olsun dedi.

şimdilik böyle ama ben 17 likleri takınca da tekrar ayarlatmayı düşünmüyorum.
  • quote:

yaw adam gibi yok kuralımız budur, istisnası yoktur dese tamam... servisle ne alakası var benim sorumun...

Şimdi Renault'un kendi "Renault Kasko" diye bi kaskosu var...

Detayını bilenimiz var mı? yok... çok kaba biliyoruz. niye?

e böyle cevaplar gelirse bilemeyiz...

yaw 6 senede 4 sıfır araç almışım senden... senin beni sıkıştırman lazım... gel bak bu da var, bunu da al...

Satışlar iyi gidiyo demekki

Walla Üstadım ben bildiklerimi yazayım sen payını çıkar.

Ben aracımı ilk aldığımda PEUGEOT KASKO yaptırdım.

Mini Onarım yok

2 Hasara kadar hasarsızlık muafiyeti yok.

Bunların yanında orijinal parça kullanım garantisi veriyorlar. (daha iki yıldır piyasada olan aracın yan sanayii üretimini nereden bulacaksalar)

Sonuca gelir isek.

2. kasko poliçemi ANADOLU dan yaptırdım.

2 mini onarım klozu ve 2 hasara kadar hasarsızlık garantisi var.

Yakın arkadaşımın WOLKSWAGEN KASKO su da PEUGEOT KASKO ile aynı durumda.

Sen aldın mesajı; bu veriler ışığında SERVISI bir eskit bakalım.

İyi forumlar...

• anlaşılmıştır :)))))

servisimle bi problemim yok. yardımcı oluyorlar sağolsunlar.. bu yazdığım konunun onlarla hiçbi alakası yok...

ben bi daha bi mesaj yazacam müşteri hizmetlerine dalga mı geçiyosunuz diye.
  • arkadaşlar arabanın iç ısıtmasından memnunsunuz değil mi

yokuş aşağı bile gidiyorum 2 dakkada ılık geliyor, 5 dakkada işlem tamam
  • Tabi canım GS III'te ısıtma ile ilgili bir problem yok.. ScenicII'de neler çektim ben.. 15 km yol giderdim motor halen ısınmazdı.. Bununla 3 ila 5. km arasında motor ısınıyor.. Tabi yinede benzinli gibi değil :)
  • Doğan'ların da kaloriferi iyiydi :))

hakkaten haa
  • Değerli arkadaslar,

Dün oturdum bütün forumu bastan sona okudum. Forumun bu yeni basligi gayet seviyeli, samimi paylasimlarla dolu. İvir zi ir yok. Grand Scenic kullanıncilarinin belli bir çıta üzerinde olduğu hemen belli oluyor. Hepinize paylaşımlarınız için öncelikle teşekkür ediyorum.
    28 Aralık 2012 cuma gunü imza attığım satış sözleşmesiyle ben de artık Grand Scenic sahibi oldum. 

Aracım 0 km Grand Scenic 1.5 dCi Euro5 110 bg EDC şanz. + Bi-Xenon Farlar + Sunroof Yeni makyajı Yildizli Siyah kasa. Kismetse Ocak 4 gibi teslim alacağım.

Forumları okumadan 5008, C-Max veya  C4 Grand Picasso ile mukayeselerini kendim yaptım ve fiyat karlılık endeksi en yüksek olan Grand Scenic i tercih ettim.

Biraz ters oldu ama forumları aracı aldıktan sonra okuma fırsatım oldu. Silecekten gostergedeki ucgene kadar her detayi sayenizde ogrendim. Okuduktan sonra da doğru secim yaptığımı düşünüyorum. 

Kismetse 4 Ocak'ta aracı teslim almaya gideceğim. Aşağıdaki konularda tecrübelerinize ihtiyacım var. 4 Ocak'a kadar cevaplarsanız cok sevinirim.

1- Teslimatta özellikle dikkat etmem gerektiğini düşündüğünüz birşey var mı?
    2- Araca Kasko yaptıracağım, İstanbul plakalı olacağından diğer illere oranla pahalı olacağını farkındayım. Ancak Kasko için tavsiyeleriniz ve ödediğiniz  ücretleri benimle paylaşabilirseniz sevinirim.
    3- Boya koruma ve kumaş koruma yaptırmalı miyim yaptırıp faydasını gören veya görmeyen var mıdır?
    4- HGS kullanan var mı? Var ise nereye yapistirmami önerirsiniz?
    5- Araca almam gereken aksesuar önerileriniz (Paspas, bagaj koruma, vb.) nelerdir?

Aracı teslim aldıktan sonra ben de sizlere paylaşımlarda bulunmaya başlayacağım.

Herkese iyi seneler diliyorum.

Lighthouse = Denizfeneri -> Maksat birbirimizi aydınlatalım ve karaya oturmayalım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Doğan'ların da kaloriferi iyiydi :))

hakkaten haa

Alet sürekli hararet halinde olduğu için kalorifer doğal olarak güzel çalışıyordu

GSIII'ün kalorifer sistemine gelir isek; muhtemelen havalandırma sisteminde motor ısıtmasına ilave olarak rezistans olması muhtemel.

Kendi aracımdan biliyorum

İyi forumlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: melodramm
    Alet sürekli hararet halinde olduğu için kalorifer doğal olarak güzel çalışıyordu

GSIII'ün kalorifer sistemine gelir isek; muhtemelen havalandırma sisteminde motor ısıtmasına ilave olarak rezistans olması muhtemel.

İyi forumlar...

ilk cümle müthiş :)))))))

Clio3 varken o zor ısınıyodu... Fluence'i de kış ayında almıştım, direk farketmişti, ohhh beee demiştim. Scenic de aynı...

güzel gelişmeler...

bide yaz için soğutmalı koltuk yapsalar :)))

• quote:

quote:

İyi forumlar...

Clio3 varken o zor ısınıyodu... Fluence'i de kış ayında almıştım, direk farketmişti, ohhh beee demiştim. Scenic de aynı...

güzel gelişmeler...

Bide yaz için soğutmalı koltuk yapsalar :)))

Koltuk soğutma sizin araçlarda olmazsa olmaz.

Kardeşimde MST var; klimadan yüzüne soğuk hava gelir iken, sırtından akan ter ile yaz ve kışı aynı anda yaşıyorsun.

Deri koltuk olması bu bağlamda çoook kötü.

Yada deri koltuk ile koltuk soğutmayı beraber sunmaları gerekiyordu.

Bu arada MST de sanırım elektrikli rezistans takviyeli ısıtma sistemi yok.

Havalandırma sistemi ancak motor ısındığı anda sıcak üflüyor.

İyi forumlar...

• deri kısımda problem yok ki...

kumaş olan kısımlar sıkıntı oluyor...

orası da sırta ve şeye denk geliyo işte :)
  • lighthouse, mesajn onayda bekliyor... ama gelen mail'den ben cevaplamaya çalışayım...

aha senin mesajın

quote:

"Degerli arkadaslar,

Dün oturdum bütün forumu bastan sona okudum. Forumun bu yeni basligi gayet seviyeli, samimi paylasimlarla dolu. Ivir zi ir yok. Grand Scenic kullanincilarinin belli bir çita üzerinde oldugu hemen belli oluyor. Hepinize paylasimlariniz için öncelikle tesekkür ediyorum.
    28 Aralik 2012 cuma gunü imza attigim satis sözlesmesiyle ben de artik Grand Scenic sahibi oldum.

Aracim 0 km Grand Scenic 1.5 dCi Euro5 110 bg EDC sanz. + Bi-Xenon Farlar + Sunroof Yeni makyaji Yildizli Siyah kasa. Kismetse Ocak 4 gibi teslim alacagim.

Forumlari okumadan 5008, C-Max veya C4 Grand Picasso ile mukayeselerini kendim yaptim ve fiyat karlilik endeksi en yüksek olan Grand Scenic i tercih ettim.

Biraz ters oldu ama forumlari araci aldiktan sonra okuma firsatim oldu. Silecekten gostergedeki ucgene kadar her detayi sayenizde ogrendim. Okuduktan sonra da dogru secim yaptigimi düsünüyorum.

Kismetse 4 Ocak'ta araci teslim almaya gidecegim. Asagidaki konularda tecrübelerinize ihtiyacim var. 4 Ocak'a kadar cevaplarsaniz cok sevinirim.

1- Teslimatta özellikle dikkat etmem gerektigini düsündügünüz birsey var mi?
    2- Araca Kasko yaptiracagim, Istanbul plakali olacagindan diger illere oranla pahali olacagini farkindayim. Ancak Kasko için tavsiyeleriniz ve ödediginiz ücretleri benimle paylasabilirseniz sevinirim.
    3- Boya koruma ve kumas koruma yaptirmali miyim yaptirip faydasini gören veya görmeyen var midir?
    4- HGS kullanan var mi? Var ise nereye yapistirmami önerirsiniz?
    5- Araca almam gereken aksesuar önerileriniz (Paspas, bagaj koruma, vb.) nelerdir?

Araci teslim aldiktan sonra ben de sizlere paylasimlarda bulunmaya baslayacagim.

Herkese iyi seneler diliyorum.

Lighthouse = Denizfeneri -> Maksat birbirimizi aydinlatalim ve karaya oturmayalim :)

1- Aracın etrafında bi dön, indir-bindir sırasında bi terslik olmuş mu diye bak, satış temsilcisinin sana anlatacaklarını iyi dinle, o göstermezse, stepne'nin nasıl takılıp çıkarıldığını sor... Ruhsatındaki şase numarasıyla aracın üstündekinin birebir aynı olup olmadığını kontrol et... Bazı polis arkadaşlarımız 0 yerine O yazabiliyorlar

2- Kasko bilgisi çok net olmaz dostum, bi çok kıstası var... önceden araban var mıydı, hasarsızlığın var mıydı falan 50 tane nedeni var... benim mesela 6 senelik hasarsızlığım var, eşim de bankacı olduğu için diğer arkadaşlarla kıyaslayınca komik bir rakama kasko yaptım. Hepsinden teker teker fiyat al. ve sıkı indirim iste...

3- Ben yaptırmıyorum, hatta aracımı fırçayla yıkıyorum...

4- Allah'tan Trabzon'da öyle şeyler yok :))))))

5- Sınır yok, paran gücün yettiği kadar doldur... bi paspas seti sana veriyolar zaten. Havuzlu modellerden kendin alabilirsin, kış aylarında özellikle can dostudur... Zincir alabilirsin, hepsiuradada var, 10.grup yanlış hatırlamıyorsam bizim lastik ebatında... ne biliyim Ipad kullanıyosan güzel cam tutucu var... ilk sayfayı da okumuşsunda yazmıştım zaten...

hayırlı olsun şimdiden

bu arada ilk cümlen için de teşekkürler başlığımız adına... Hep paylaşımdan yanaydık, bazılarımız bunu anlayamadı, bunu baltalamak isteyenler oldu. Böyle olanların dışında olanlarla ayrıldık ve aynen devam ediyoruz...
    Senin de katkılarını bekliyoruz tabi... 2-3 mesaj atıp kaçmak yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msaltik -- 31 Aralık 2012; 12:48:05 >

• quote:

deri kısımda problem yok ki...

kumaş olan kısımlar sıkıntı oluyor...

orası da sırta ve şeye denk geliyo işte :)

Walla ben MST de resmen piştim.

Hani derler ya bir yanım yanar, bir yanım donar.; o hesap oldu.

Ki MST nin koltukları karma koltuk, sırt kısmı kumaş; kenar kısımlar suni deri.

Seni yazın düşünemiyorum

Hele ki yazın karadenizin yüksek nemli havası OF OFF.

Ancak yeni parti koltuklarda bu durumu revize etmişler ise durum değişir.

İyi forumlar...
  • quote:

quote:

İyi forumlar...

güzel gelişmeler...

bide yaz için soğutmalı koltuk yapsalar :)))

Cuma günü Erenköy Tasiş de sogutmalı koltuk minderi gördüm. Gayet kaliteli malzeme kullanmışlar. Nerede ise Waeco (http://www.eliftuning.com/ELiFTUNiNG-Waeco-Magic-Cool-Klimali-Oto-Minderi_1195.html#0 ) ayarında. Fiyatları da 50 TL idi. 10-15 tane vardı. Tavsiye ederim konfora düşkün arkadaşlara.

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.