Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.314
Cevap
42
Favori
165.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: msaltik

quote:

Orijinalden alıntı: cimboli

ton başına düşen beygiri hesap edersek GS:110/1530=72 FLU:110/1320=83
    11 beygir de biraz farkeder ama uçak diyecek kadar farketmez.
    0-100 hızlanmalarına baktım flu=11 sn gs=12.3
    bizde 11 beygir fark bulduk bu da 10 da 1 fark olarak hızlanmalara yansımış.

neyse hocam, tecrübe diyip konuyu çok fazla uzatmayayım.

ama bir 105'lik bir Fluence kullanıp aradaki farkı görmeni isterim. o zaman eminim ki tekrar buraya gelip "msaltik haklıymış beyler" dersin...

Dikkat ettin mi bilmiyorum ama, burda hep "1.6 DCI Scenic'e ne zaman gelecek" yada "neden önce Megane'a koydular asıl Scenic'e lazımdı" tarzında yorumlar yazdım, yazdık...

bir de şunu da unutmaman lazım ki 11 ile 12.3 arasındaki fark oldukça ciddi bir fark... bunun neden ciddi bir fark olduğunu 10-15 dakikalık google araştırması ile bulursun.

kolay gelsin.

bu arada akcakoylu'nun dediği gibi bir de "beygir" yada "sığır" ya da "valiz", "çimento" ya da işte her ne taşıyosan onu da hesap edersen fark hepten açılır gider... sen boşa göre hesaplamışsın...

bir abimizin 2003 cliosu var malum 65 beygir.arabayı kullan bu araba 100 beygir mi dersin.bmw si olan adam bu araba benim bmw gibi hızlanıyıor diyor :)

• kendi tecrübelerim ile konuşmaya devam edeyim o zaman

2009 model Clio3 1.5 DCI 65bg aracım da oldu. o aracımı da 11 ay kullandım ve 40.000km'de sattım.

Torkunun 1700 d/d'da maksimum'a ulaşması nedeniyle ataktır. Ama tabi bu tork 160nm olduğu için, işte o kadar ataktır.

Dediğim gibi, 2 araçtan bahsediyorduk, şimdi 3.yü ekledin. GS'den sonra en azından dediğim gibi Flu'yu kullandıktan sonra bir daha konuşmak isterim seninle.

Şimdi ne yazarsan yaz, havada kalır, bi yere dayanmaz. "Dayanaksız Yorum" dan öteye geçmez. Her iki aracı da uzun süre kullanmış biri olarak bana karşı söylediklerin en fazla inatlaşma falan olur. O da çok bişe kazandırmaz diye düşünüyorum. Ki zaten sonuç benim dediğime gelecek

Araban için hayırlı olsun demiştik heralde, ama tekrarlayalım yine, kazasız belasız sürüşler dilerim

• vatana millete hayırlı olsun. herkesin arabası şahane. inatlaşmayın
  • inatlaşmalık bi durum olmaması lazım zaten.

Elle tutulur tecrübelerimizi paylaşırsak, herkes daha doğru bilgiye ulaşabilir diye düşünüyorum...

Bu arada konuyu değiştirmek açısından, bu soğuk havalar tüketimi aldı götürdü. Ama ben lastikleri de değiştiğim için %100 doğru kıyas yapamıyorum. Sizlerde de tüketim arttı değil mi?

geçen seneki tüketim değerlerime bakıyorum, hemen hemen tutuyor gibi, o zaman da motorun hamlığı vardı gerçi
  • Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak akıl işi değildir...
    frenleri ile bir problemi olan var mı ?
    Yani aracın durmasına yakın sanki diskler eğrilmiş gibi yalpa yaparak durma gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bupepe -- 6 Ocak 2013; 19:11:33 >
  • lastiklerinin durumu nasıl?

bir de hava basınçları tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msaltik -- 6 Ocak 2013; 19:14:33 >
  • quote:

inatlaşmalık bi durum olmaması lazım zaten.

Elle tutulur tecrübelerimizi paylaşırsak, herkes daha doğru bilgiye ulaşabilir diye düşünüyorum...

Bu arada konuyu değiştirmek açısından, bu soğuk havalar tüketimi aldı götürdü. Ama ben lastikleri de değiştiğim için %100 doğru kıyas yapamıyorum. Sizlerde de tüketim arttı değil mi?

geçen seneki tüketim değerlerime bakıyorum, hemen hemen tutuyor gibi, o zaman da motorun hamlığı vardı gerçi

şuan itibari ile tüketiminiz nedir,bende 6.1 tüketim( y.b )ında görünüyor,28km ortalama hıza göre,250 km yol gidimiş 730 kusur km de menzil görünüyor.fakat izmirde zorlu kış şartları yaşamıyoruz,gündüzleri 15 derece akşamları 5-6 derece fakat önümüzdeki günlerde soğuyacak gibi,neticede izmirde yaşamak araç sürücüsü olarak bize avantaj sağlıyor.

• of of of, biz o sıcaklıkları ancak Mayıs'ta görürüz bi daha...

bu ara gündüz 2 ile 7 derece arasında değişiyor gününe göre... Akşamları da 1-4 derecedir muhtemelen.

benim ortalama hızım 60.0 km/h idi bugün... Yaklaşık 3000km'nin ortalaması. 15 Aralıkta sıfırlamıştım, ondan bu yana... ve ortalamam 5.5-5.6 oynuyor
  • benim arkadaki yolcular ayaklarımız üşüyo dedi... niyeki acaba?

siz de var mı böyle bişeler... o havalandırma ağızları mı tıkandı acaba
  • Bu arada Yeni Fluence'e 1.6 DCI koyulmuş...

darısı bizim başımıza... Asıl bizim araçta ihtiyaç var, hep söyledik...
  • quote:

benim arkadaki yolcular ayaklarımız üşüyo dedi... niyeki acaba?

siz de var mı böyle bişeler... o havalandırma ağızları mı tıkandı acaba

Arka paspaslar hava kanalını kapamış olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi bakayım, toz moz bişey de dolmuştur belki

senin frenler ne oldu?
  • quote:

Bu arada Yeni Fluence'e 1.6 DCI koyulmuş...

darısı bizim başımıza... Asıl bizim araçta ihtiyaç var, hep söyledik...

yeni fluencetaki zincirli triger kayışı 2013 model sceniclere konacakmı sevgili msaltık,,bu konuda duyumunuz var mı
  • tarih olarak bilgim yok ama demekki gelecek

bupepe,
    fren dedik de, akşam dönüş yolunda, 15-20km hızla sıkışık trafikte ilerlerken frene bastığımda tır tır tır bi ses geldiğini duydum. Ön panelin ordan geliyor sanki...

böyle bişeye tanık olan oldu mu? frenin tutmasında, yada pedalda herhangi bir fark yok
  • Aracımı (GS + EDC + Elektrikli Acilir Tavan + Xenon Far) bayiinin tüm cabalamamalarina rağmen Cuma gunü trafik tescilini kendi elleriyle yaptırmak suretiyle 05.01.2013 tarihinde teslim aldım.

1- Arabayı bana anlatan teslimattaki arkadaştan daha fazla aracı tanıdığım kesin:)
    2- Aracımda kendiliğinden kararan dikiz aynası var (bazı arkadaşlarda yokmuş)
    3- Kasko yu Gayet uygun fiyata yaptırdım.
    4- Tavsiyeleriniz üzere HGS almadım OGS aldım. HGS kullanıcıları illallah demiş durumda.
    5- Ziebart'tan koltuk döşeme koruması hediye ettiler. Araçta dupontun özel kumaş kaplamasının zaten var olduğunu hatırlattım. Yok yok siz yine de yaptırın dedi bayii deki arkadaslar, çok faydası varmış. Sizlerden yaptıran oldu mu? Bana sanki bu korumayı yaptırırsam terkin korumayı bozacaklarmis gibime geliyor. Görüşünüz nedir?
    6- Kaucuk paspas verdiler ama arka sırada orta koltuğun önünde paspas yok. Arkayı bütünüyle kapatan, on koltuk altlarindaki çekmecelere takılmayan en uygun paspas hangisidir? 3d paspas çekmeceleri engelliyor gibi duruyor.
    7- 140 km yaptım şimdilik ortalamam 7,7 sehiriçi ve inişli yoksulu nispeten boş araçla diyebiliriz.
    8- Bluetooth ile iphonumu bağladığımda müzik listesini göremiyorum sadece çalan şarkının ismi ekrana çıkıyor sonraki şarkıları liste gibi göremiyorum. Bir önerisi olan var mı?

Tecrubelerimi aktarmaya devam edeceğim. Suan için EDC vites geçişlerinden ve arabanın çekişinden memnunum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

tarih olarak bilgim yok ama demekki gelecek

bupepe,
    fren dedik de, akşam dönüş yolunda, 15-20km hızla sıkışık trafikte ilerlerken frene bastığımda tır tır tır bi ses geldiğini duydum. Ön panelin ordan geliyor sanki...

böyle bişeye tanık olan oldu mu? frenin tutmasında, yada pedalda herhangi bir fark yok

Ben geçtiğimiz yaz fren ile ilgili ses ve yalpalanmali durma icin servise uğradım. Tabi ses sizdeki gibi tir tir tir mi yoksa başka bir şey mi dinlemeden bir şey söylemek mümkün değil. Ama servis bana fren sesi ile ilgili yüzeylerin birbirine surtmesinden dolayı çıkan ses dedi. Ben fazla ısrarcı olmadim. 6 ay sonra 2. Bakım var kendimi oraya saklıyorum. Ama adımdan nasıl emin isem problem olduğuna dair de o kadar eminim. Fakat sizin olayla aynı olup olmadığı kestirmek burdan biraz zor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bupepe -- 8 Ocak 2013; 22:39:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yok aynı değil ben de herhangi bir yalpalanma falan yok, direksiyonda falan da tepki hissetmiyorum

bugün oldu neyse... benim dikkatimdan kaçması mümkün değil.

bugün karın üstünde gittim, 90'la falan gidince tabi teker fırlatıyor karı ve boşluğa dolduruyor, onunla ilgili bişey mi kestiremedim.

geçen sene de olmuştu, o boşluk iyice dolmuştu ve direksiyon tam tur atmıyordu artık. düşün...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lighthouse34

Aracımı (GS + EDC + Elektrikli Acilir Tavan + Xenon Far) bayiinin tüm cabalamamalarina rağmen Cuma gunü trafik tescilini kendi elleriyle yaptırmak suretiyle 05.01.2013 tarihinde teslim aldım.

1- Arabayı bana anlatan teslimattaki arkadaştan daha fazla aracı tanıdığım kesin:)
    2- Aracımda kendiliğinden kararan dikiz aynası var (bazı arkadaşlarda yokmuş)
    3- Kasko yu Gayet uygun fiyata yaptırdım.
    4- Tavsiyeleriniz üzere HGS almadım OGS aldım. HGS kullanıcıları illallah demiş durumda.
    5- Ziebart'tan koltuk döşeme koruması hediye ettiler. Araçta dupontun özel kumaş kaplamasının zaten var olduğunu hatırlattım. Yok yok siz yine de yaptırın dedi bayii deki arkadaslar, çok faydası varmış. Sizlerden yaptıran oldu mu? Bana sanki bu korumayı yaptırırsam terkin korumayı bozacaklarmis gibime geliyor. Görüşünüz nedir?
    6- Kaucuk paspas verdiler ama arka sırada orta koltuğun önünde paspas yok. Arkayı bütünüyle kapatan, on koltuk altlarindaki çekmecelere takılmayan en uygun paspas hangisidir? 3d paspas çekmeceleri engelliyor gibi duruyor.
    7- 140 km yaptım şimdilik ortalamam 7,7 sehiriçi ve inişli yoksulu nispeten boş araçla diyebiliriz.
    8- Bluetooth ile iphonumu bağladığımda müzik listesini göremiyorum sadece çalan şarkının ismi ekrana çıkıyor sonraki şarkıları liste gibi göremiyorum. Bir önerisi olan var mı?

Tecrubelerimi aktarmaya devam edeceğim. Suan için EDC vites geçişlerinden ve arabanın çekişinden memnunum.

Koltuk koruma işide yalan.. Burada maksat size hediye diye verilen şeyi almaya gittiğinizde birşeyler daha satabilmekten başka birşey değil.

Pas pas konusunda haklısınız ne hikmetse arka sırada ortayı kapamıyor. 7 kişilik arabaya 5 kişi bile zor bindiğimizden pek önemsemiyorum o kısmını.. Genelde de bebeğin koltuğu denk geliyor zaten oraya.

Ses sistemi özellikle radyo tam bir felaket.. Eller serbestte doğru düzgün çalışmıyor zaten. Sesli aramayı iptal etmeleri yetmezmiş gibi direksiyonun arkasındaki düğmeden yapılacak seçimleride yapamıyorum radyodaki butonları kullanmak zorundayım.

msaltik her ne kadar araç için 110hp'in yetersiz geldiğini düşünsede ben yeterli buluyorum. Kalkışlarda ve benim kullandığım hızlarda (90-120km) hiç bir problem yok.. Sadece 120 ile giderken iyice hızlanayım öndekini sollayayım dediğimde araçta doluysa aslında benim kullandığımın maksimum gücü olduğunu görüyorum, ne kadar bassanda bir yerden sonra daha fazla hızlanmıyor. Bununda aile aracı olduğunu düşünürsek bence yeterli gibi.. Çoluk çocuk 150 ile gidip makas atmaya gerek yok heralde.

• hocam ben 90'cıyım, ne yaptın öyle 150 falan

ben devamlı dolu ve sürekli seyahat ettiğim için, aracın her türlü koşuldaki tepkilerini iyi biliyorum. Bizimki zaten 105bg, 5bg'in aramızda lafı olmaz ayıpsın ama, bence 105bg yada sizdeki 110bg bence Fluence için uygun bir motor...

Scenic için 105 yada 110, hani çok sınırda bi motor, üzmez, ama tatmin de etmez... Şehiriçi falan kullaanıyosanız zaten sizi üzmeyecektir ki. Tepkilerin daha seri olduğu vitesleri kullanıyorsunuz çünkü... 1-2-3 ... ama iş uzun yolda 6. vitese kaldı mı roller değişiyor.

Bugün Scenic'te 1.5 ve 1.6 seçeneği olsa, arada da Fluence'taki gibi 5000TL fark olsa, kesinlikle 1.5'i almam...
  • Evet zaten ortak tespitimiz şehir içinde bir sorun yaratmadığı yönünde. Bence 6. vitesle otoyolda dolu olarak giderken bir yerden sonra daha fazla hızlanamadığını söyledim-ki senin söylediğinle örtüşmekte. Zaten motorda en önemli iki şey var birisi kalkışta verdiği tepki bir diğeri de ara hızlanmalar konusu. Scenic kalkışta başarılı fakat hızlı giderken ara hızlanmalarda pek başarılı değil. Ben yinede normal karşılıyorum nedense. Ama şehir içinde de yavaş kalsaydı o zaman büyük bir sorun olurdu benim için. Galiba içimde "gaza bastığımda ivmeyi hissedeyim" dürtüsü yok. Zaten öyle bir şey isteseydim ikinci kez aynı motoru ve aracı tercih etmezdim herhalde.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.