Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.314
Cevap
42
Favori
165.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakıt tüketim değerinin düşmesini bekleyenler hayal kırıklığı yaşarlar. Amasya trafiğinde 10 lt civarı yakit tüketimim var. Ama şehir dışı 4.5lt civarında. Bu sonuçlar yumuşak kullanımlarda alınan rakamlar. Bizim Amasya da otoban falan yok. Has ve has şehir içi. Yani vites kolay kolay 3-4 demez. ortalama hıza geçenlerde bakmistım 27 km/h .tabi kış şartlarında tüketimi arttırıyor. Saygılar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kitapçık 6000 desede benim 4 aracımda da tecrümen 10.000km civarında bi fark oluyor.

yakıt için ise şu an kış koşulları olduğu için müthiş fazla...

Ben normalde 4.6-4.9 değerler yakalarken şu ara 5.3-5.5 seviyesinde, hatta geçen kar ve buzun üstünde seyahat ettim 6.2 oldu. iki farklı günde.
  • Cevaplar için teşekkürler, anladığım kadariyla benim sehiriçi 6,5 yakma olasılığım yok:) Bu arada müzik sistemi gercekten çok geri teknolojide, parçaları liste halinde görememe, direksiyondaki kumandadan bir sonraki şarkıya atlama ve ses kismadan başka hiçbir fonksiyonun adam gibi yapılmaması illaki konsoldaki kumanda üzerinden ayar ve kumanda yapmak gibi sinir bozan özellikleri var. Sürümümüm güncel mı diye kontrol etmedim henüz. Programlanabilir fm kanal sayısı 12 :) lutfetmisler :) ayrıca direksiyondan kumanda dan bu ayarlı kanallar arası geçiş bile yapılmıyor:( kolon kalitesi de orta :(

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Cevaplar için tesekkürler, anladigim kadariyla benim sehiriçi 6,5 yakma olasiligim yok:) Bu arada müzik sistemi gercekten çok geri teknolojide, parçalari liste halinde görememe, direksiyondaki kumandadan bir sonraki sarkiya atlama ve ses kismadan baska hiçbir fonksiyonun adam gibi yapilmamasi illaki konsoldaki kumanda üzerinden ayar ve kumanda yapmak gibi sinir bozan özellikleri var. Sürümümüm güncel mi diye kontrol etmedim henüz. Programlanabilir fm kanal sayisi 12 :) lutfetmisler :) ayrica direksiyondan kumanda dan bu ayarli kanallar arasi geçis bile yapilmiyor:( kolon kalitesi de orta :(

Valla benim kumandada her türlü detayı yapıyorum, sadece "ayarlar" düğmesine basıyorum teyp üzerinde ve bence de ses yeterli.

Arabada film falan seyrederken, patlama sahneleri falan yetiyo. e sinema yada konser salonu değil sonuçta, ki bindiğim diğer birçok aradaban kat kat iyi

tabi farklı beklentiler varsa, duptıs duptıs bas vursun gibi :))))) ona yapacak bişe yok. arkaya alcaksın bi sub...

bu arada 6.5 yapanlar var :))))))))) hep yapamayanlar konuşuyo yaw :)))))))))))

• quote:

Orijinalden alıntı: emrullah bozlak

quote:

Orijinalden alıntı: typhoone

Aslında senin gibi kullanan biri için 2.0 motor seçeneği bile olmalı...

Parasıyla değil mi? iş için eski Fransız sömürgesi bir ülkeye gidiyorum arada sırada..

Kısmetime de hep renault düşüyor kiralık olarak.

Oradaki araçlarda en az 2.0 ve araba kullandığını anlıyorsun,

Scenic'teki gaza basma oranımla gaza bastığımda arabanın burnu havaya kalkıyor resmen.

Ama orada benzin ucuz, vergi yok denecek kadar.

Yakın gelecekte motorlu taşıtlar vergilerinde değişiklikler yapılacak..

Emisyona göre vergi alınacak o zaman isteyen istediği motoru seçebilecek.

Belki 2.0 motor 1.6 benzinli bir araçtan daha az emisyon üretecek.

Seçenekler sunulacaktır karşımıza o zaman.

Dostum, bizde yıllardır hükümetlerin tek amacı oldu: Vatandaşı severek vergi toplamak.

Hiç bir hükümet bu Sevgi sonucu bu kadar zevk alıyorken bizim 2.0 motor ihtiyacımızı düşünmez.

Aslında getirtecen SANDIK MOTOR takacan 2.0 LİTRE DCI yada 2.2 DCI sürecen keyfini

Nasıl olsa TUVTURK muayene istasyonlarımız MOTOR ŞASI numaralarını okumaktan aciz.

İyi forumlar...

• forum hiç ilerlemiyor mu,,,kullananların paylaşımda bulunacağı hiç birşey olmuyor mu,,,demek sorun sıfır. keyifte mi sıfır ????
  • Arkadaşlar , yatırım amaçlı severek kullandığım arabamı satışa çıkardım. İlgilenenler olursa fiyat konusunda yardımcı olurum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-hatasiz-full-1.5-dci-renault-grand-scenic-3-7-kisi-109309008/detay

• ilerliyor da işte zaman darlığı vs. sebeplerle fazla bşr şey yazılmıyor sanırım.

araca da alıştık hani. 1 yıl geçti 17 bin km. kayda değer bir şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmtblt

forum hiç ilerlemiyor mu,,,kullananların paylaşımda bulunacağı hiç birşey olmuyor mu,,,demek sorun sıfır. keyifte mi sıfır ????

daha ne yazalım dostum, aklımıza gelenleri, tecrübeleri paylaşıyoruz zaten

senin eksik gördüğün, aklına takılan bişeyler varsa, söyle tartışalım...

sonuçta artık makyajlısı çıkmış, nerdeyse oturmuş bi araçtan bahsediyoruz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

quote:

forum hiç ilerlemiyor mu,,,kullananların paylaşımda bulunacağı hiç birşey olmuyor mu,,,demek sorun sıfır. keyifte mi sıfır ????

daha ne yazalım dostum, aklımıza gelenleri, tecrübeleri paylaşıyoruz zaten

senin eksik gördüğün, aklına takılan bişeyler varsa, söyle tartışalım...

sonuçta artık makyajlısı çıkmış, nerdeyse oturmuş bi araçtan bahsediyoruz...

hocam sizi uzun zamandır takip ediyorum, paylaşımlarınızı da beğeniyorum ama fluence deki motive olmuş paylaşım heycanınızı bu modelde göremedim. ilk göz ağrısı herhalde ona yorumladım,,,ha bu arada fludaki paylaşımlarınız da devam ediyor,,,sonuçta o da makyajlısı çıkmış oturmuş bir araç,,,okurunuz olduğum için beklentimde yüksek olabilir bir parça,,, iyi forumlar

• Katalogdan fazla yakıyor, medya sistemi çok başarılı değil diyoruz aynı sayfada sorun yok herhalde diye yorum geliyor :) güzel taraflarını yazalım: araç çok geniş ben fuarda denemedik araç bırakmadım ici bu kadar geniş, ferah, yol görüşü bu kadar açık başka bir araç göremedim. Boyum 2m civarında oldugundan geniş araba benim için çok önemli kriter:) EDC şanziman suan için sorunsuz, gayet sessiz ve geçişleri hissetmek imkansız. (şeytan kulağına kursun) Bu araç teknolojik donanım bakımından gercekten rakiplerinin önünde. Saklama gözleri ise inanılmaz derecede tatmin edici. Döşemeler teflon kaplı bunu her marka veremiyor. Yeni makyajı kasa 2013 e uygun havada. Çok reklam gibi oldu ama bunlar gercekler. İnsanoğlu kötüleri cımbızla çeker bulur bu forumlarda daha çok kötüler yazılır durur, şimdilik şikayetim çok yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lighthouse34

Katalogdan fazla yakıyor, medya sistemi çok başarılı değil diyoruz aynı sayfada sorun yok herhalde diye yorum geliyor :) güzel taraflarını yazalım: araç çok geniş ben fuarda denemedik araç bırakmadım ici bu kadar geniş, ferah, yol görüşü bu kadar açık başka bir araç göremedim. Boyum 2m civarında oldugundan geniş araba benim için çok önemli kriter:) EDC şanziman suan için sorunsuz, gayet sessiz ve geçişleri hissetmek imkansız. (şeytan kulağına kursun) Bu araç teknolojik donanım bakımından gercekten rakiplerinin önünde. Saklama gözleri ise inanılmaz derecede tatmin edici. Döşemeler teflon kaplı bunu her marka veremiyor. Yeni makyajı kasa 2013 e uygun havada. Çok reklam gibi oldu ama bunlar gercekler. İnsanoğlu kötüleri cımbızla çeker bulur bu forumlarda daha çok kötüler yazılır durur, şimdilik şikayetim çok yok.

Teşekkür ler verdiğiniz bilgiler için. Şikayetim çok yok demiştiniz ya bu şikayetler sadece yakıt ve ses sistemiyle mi sınırlı? İyi forumlar

• arkadaslar benim bir sıkıntım var aslında arka koltuk ta oturan yolcuların emniyet kemeri tokaları yolcuları rahatsız ediyormuş bu konuda şikayeti olan oldumu ve herhangibir çözüm yolu bulabildinizmi. tokalar braz koltukarın üzerinde çıkıntılı duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: candiroglu81

arkadaslar benim bir sıkıntım var aslında arka koltuk ta oturan yolcuların emniyet kemeri tokaları yolcuları rahatsız ediyormuş bu konuda şikayeti olan oldumu ve herhangibir çözüm yolu bulabildinizmi. tokalar braz koltukarın üzerinde çıkıntılı duruyor

Evet bunun çözümü var. Koltuklarinizi kaldırın yani orta koltuğu. Ve dışarıda olan kemer başlıklarını içeri doğru itin. Bu kadar artık kimseyi rahatsız etmeyecek ınşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: candiroglu81

arkadaslar benim bir sıkıntım var aslında arka koltuk ta oturan yolcuların emniyet kemeri tokaları yolcuları rahatsız ediyormuş bu konuda şikayeti olan oldumu ve herhangibir çözüm yolu bulabildinizmi. tokalar braz koltukarın üzerinde çıkıntılı duruyor

Lastik bölgesindeki gurultuler de rahatsız edici bir faktör mesela ince kum veya kucuk çakıllar olan bir asfalt yolda zerreciklerin camurluk icine çarpmasının sesi araç icinden rahatça duyuluyor. Bagaj ust surgulu örtüyü yerine kolayca takamiyorsunuz çünkü örtü çok ince. örtüyü çektikten sonra üzerine gazeteden daha ağır birşeyler koyamazsiniz. On koltukların altındaki çekmeceler her model paspasa takılıyor, haliyle kullanılamıyor, yerden biraz daha yüksek olmalıydı. :) bende + da çok - de :) daha 15 gün oldu bu kadar yazabiliyorum:)

• Torpido gözü sogutma özelliğini test eden oldu mü? Ne kadar soğutuyor?

• quote:

Torpido gözü sogutma özelliğini test eden oldu mü? Ne kadar soğutuyor?

torpidoda soğutma mı varmış???? neresinde hocam??? bayidekilerin içine baktım havalandırma kanalı görmedim,,,,,sadece grant olan versiyonda mı var acaba
  • Air quality sensor ne işe yarar?
    Ben hiçbir kokuyu önlediğini görmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: medonk

Air quality sensor ne işe yarar?
    Ben hiçbir kokuyu önlediğini görmedim.

Var mı var, işte.

Bizim araçlarda da var ancak bende bir işe yaradığını görmedim.

Önümdeki araca yaklaşmadan evvel havalandırma tipini iç hava dolaşım moduna alıyorum.

Bazen almayı unuttuğumda içerisi LPG ile doluyor, ama bizim sistem hala dışarıdan hava almaya devam ediyor.

Fonksiyonelliğini yerine getiremeyen, insan burnundan çok daha az hassasiyete sahip bir donanım.

Sonuç olarak araç özelliklerine +1 olarak ilave edilmiş

İyi forumlar...

• quote:

quote:

Torpido gözü sogutma özelliğini test eden oldu mü?

Ne kadar soğutuyor?

torpidoda soğutma mı varmış???? neresinde hocam???

bayidekilerin içine baktım havalandırma kanalı görmedim,,,,,

sadece grant olan versiyonda mı var acaba

Soğutmada ziyade, soğuk tutuma olarak dikkate alınması daha gerçekçi olacaktır.

Soğutma yapan buzdolaplarımızın kaç derece hava üflediğini düşünürseniz, sadece soğuk tutma özelliğini başarabileceğini görebilirsiniz.

İyi forumlar...

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.