Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.314
Cevap
42
Favori
165.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracımın abs esp beyni değişti.parça 12 cm lik dijital mekanik küp şeklinde.aracı teste sokmuşlar.arızayı fransaya bildirmişler.parçaya yeni yazılım yüklenmediği için yeni parça takmışlar.fransadan yazılım göndermişler. ustayla beraber test ettim normal çalıştı.servisin otoparkında geri gelirken arkamdaki mini coopera çarptım bu arızadan dolayı.tamponda 2 parmak çapında boya söküldü.onu da boyattım.şansıma tam önümde ustalar çay sigara molasına dışarı çıkmışlar hepsi gördü arabanın bırakmadığını :)Servis faturası ekte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimboli -- 19 Ocak 2013; 0:13:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cimboli

aracımın abs esp beyni değişti.parça 12 cm lik dijital mekanik küp şeklinde.aracı teste sokmuşlar.arızayı fransaya bildirmişler.parçaya yeni yazılım yüklenmediği için yeni parça takmışlar.fransadan yazılım göndermişler. ustayla beraber test ettim normal çalıştı.servisin otoparkında geri gelirken arkamdaki mini coopera çarptım bu arızadan dolayı.tamponda 2 parmak çapında boya söküldü.onu da boyattım.şansıma tam önümde ustalar çay sigara molasına dışarı çıkmışlar hepsi gördü arabanın bırakmadığını :)Servis faturası ekte

HOCAM ARAÇ NEYİ BIRAKMADI,,HİLHOLDER ARIZASIMI BU,,FRENİMİ BIRAKMADI GAZI MI BIRAKMADI,,,

• quote:

Orijinalden alıntı: hmtblt

quote:

aracımın abs esp beyni değişti.parça 12 cm lik dijital mekanik küp şeklinde.aracı teste sokmuşlar.arızayı fransaya bildirmişler.parçaya yeni yazılım yüklenmediği için yeni parça takmışlar.fransadan yazılım göndermişler. ustayla beraber test ettim normal çalıştı.servisin otoparkında geri gelirken arkamdaki mini coopera çarptım bu arızadan dolayı.tamponda 2 parmak çapında boya söküldü.onu da boyattım.şansıma tam önümde ustalar çay sigara molasına dışarı çıkmışlar hepsi gördü arabanın bırakmadığını :)Servis faturası ekte

HOCAM ARAÇ NEYİ BIRAKMADI,,HİLHOLDER ARIZASIMI BU,,FRENİMİ BIRAKMADI GAZI MI BIRAKMADI,,,

TAMAM HOCAM GÖRDÜM ŞİMDİ ÖNCEKİ YAZDIKLARINIZDAN,,:) yalnız faturayı görünce ürktüm. garanti dışında başımıza gelse ayvayı yemiş olacağız

• quote:

Orijinalden alıntı: cem_ari

quote:

Aracım daha 1000 km de.yokuşlarda geri viteste hill holder zor bırakıyordu. servise bıraktım.abs ve esp beyni değişecekmiş.

Aracı dün almama rağmen, ben de farkettim bunu. Hatta bazen de yokuşta kalkarken, fren pedalını bırakınca hemen devreye girmiyor.

HillHolder'ın devreye girebilmesi için aracın tam olarak durmuş olması gerekiyor. Yani siz frene iyice basacaksınız araç tamamen durmuş olacak. Yani hafif yokuşta yanlışlıkla devreye girmemesi için ince bir nokta var diyebiliriz.

Bizim burada bahsettiğimiz yokuş yukarı yani arabanın burnu yukarı doğruysa bir problem yaratmıyor. Araç geri geri yokuş yukarı çıkmak istediğinde "özellikle geriye doğru yokuş yukarı park ederken" hillholder'ın aracı bırakmaması durumundan bahsediyoruz.

Ben böyle bir durumda balatayı hiç zorlamadan vitesi D'ye alıp sonra tekrar R'ye alıyorum ve %99 bırakıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: typhoone

quote:

quote:

Aracım daha 1000 km de.yokuşlarda geri viteste hill holder zor bırakıyordu. servise bıraktım.abs ve esp beyni değişecekmiş.

Aracı dün almama rağmen, ben de farkettim bunu. Hatta bazen de yokuşta kalkarken, fren pedalını bırakınca hemen devreye girmiyor.

HillHolder'ın devreye girebilmesi için aracın tam olarak durmuş olması gerekiyor. Yani siz frene iyice basacaksınız araç tamamen durmuş olacak. Yani hafif yokuşta yanlışlıkla devreye girmemesi için ince bir nokta var diyebiliriz.

Bizim burada bahsettiğimiz yokuş yukarı yani arabanın burnu yukarı doğruysa bir problem yaratmıyor. Araç geri geri yokuş yukarı çıkmak istediğinde "özellikle geriye doğru yokuş yukarı park ederken" hillholder'ın aracı bırakmaması durumundan bahsediyoruz.

Ben böyle bir durumda balatayı hiç zorlamadan vitesi D'ye alıp sonra tekrar R'ye alıyorum ve %99 bırakıyor.

güzel paylaşım

• otomatiğin var derdin var işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lighthouse34

2012 makyajı kasa privilage da lastik basınç kontrolü var mı biliyor musunuz?

Bu özellik SCENIC II lerde olan bir özellikti.

SCENIC III lerde malesef sunulmuyor.

İyi forumlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmtblt

quote:

quote:

quote:

güzel paylaşım

Bu problem EDC olan araçların hemen hemen tümünde var.

Bizim MST'de aracın burnu rampa aşağı iken; marş basıp vitesi R konumuna alıp hareket etmek istediğimizde düşük bir olasılık olsa bile, EL FRENI'nı bırakmayı unutabiliyor.

Çok sıklık ile yaşanan bir problem olmaması sebebi ile SERVIS ziyaretlerimizde dile getirmedik.

1 yıllık araçta 2 defa başımıza geldi.

Sorunu vites kolunu D konumuna alıp hareket etmek yada EL FRENI'nı manuel yol ile boşaltmak ile çözebiliyoruz.

İyi forumlar...

• Arkadaşlar aracımı sattım. Scenic konusunda paylaşımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Araçlarınızı kazasız belasız kullanmanız dileği ile...

Bu arada bir noktaya değinmeden geçemeyeceğim. 2. elde aracın pazarı zayıf diyenler çok yanılıyor. Aksine adet olarak az olması ve özel müşterisinin talep etmesi aracın satışını hızlandırıyor. (İstediğim fiyata tam 5 günde sattım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SİBBAT

Arkadaşlar aracımı sattım. Scenic konusunda paylaşımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Araçlarınızı kazasız belasız kullanmanız dileği ile...

Bu arada bir noktaya değinmeden geçemeyeceğim. 2. elde aracın pazarı zayıf diyenler çok yanılıyor. Aksine adet olarak az olması ve özel müşterisinin talep etmesi aracın satışını hızlandırıyor. (İstediğim fiyata tam 5 günde sattım)

Hayırlısı olsun.

Onu diyen zaten Scenic sahibi birisi değildi önümüzdeki yüz yılda da olamazdı. O yüzden yorumlarını dikkate bile almaya gerek yoktu. Doğru fiyat olduktan sonra elbetteki kolayca satarsınız.

Yinede takip etmeyi bırakmayın.. Tecrübelerde araçla beraber satılmadı ya!
  • quote:

Orijinalden alıntı: SİBBAT

Arkadaşlar aracımı sattım. Scenic konusunda paylaşımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Araçlarınızı kazasız belasız kullanmanız dileği ile...

hayırlı olsun, özletme kendini

2. el için yazdığın da moral oldu valla :)
  • forumdaki herkese iyi akşamlar.Rize atılgan servisinde aracımın sağ ön kapı gergi kolu ve sürücü koltuğu deri kısmını garantiden değiştireceklermiş.muhtemelen kapıyı ve koltuğu sökerek değişim yapacaklar.ilerisi için herhangi bir sıkıntı olurmu...
  • quote:

Sorun farklıymış, evet. Benim rastladığım durum ise, araç tam olarak durmuş ve göstergede eğimde duran araba şekli gözüktüğü durumda, frenden çekince aracın geri kayması. Bu sorunu kimse yaşadı mı?

Buna benzer bir duruma, bir arkadaşımın Fluence'ında şahit olmuştum. Oldukça dik bir yokuşta, arabanın burnu yukarı vaziyette park ederken, freni bırakıp D ile kalkacağı sırada hillholder devreye girmemişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_ari -- 23 Ocak 2013; 16:06:16 >

• merhaba arkadaşlar bende 2011 grand scenic alarak aranıza katıldım.aracım 15 000
    Bu araçta usb girişi var mı acaba.var biliyordum bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanarya19

forumdaki herkese iyi akşamlar.Rize atılgan servisinde aracımın sağ ön kapı gergi kolu ve sürücü koltuğu deri kısmını garantiden değiştireceklermiş.muhtemelen kapıyı ve koltuğu sökerek değişim yapacaklar.ilerisi için herhangi bir sıkıntı olurmu...

yok sorun olmaz,

basit bi mantığı var zaten...

ama imkanın olursa ustaların başında dur. Rize bayisinin adı atılgan mı bu arada? önünden geçiyorum adına hiç bakmadım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: entimem

merhaba arkadaşlar bende 2011 grand scenic alarak aranıza katıldım.aracım 15 000
    Bu araçta usb girişi var mı acaba.var biliyordum bulamadım.

2011'in bazılarında bluetooth ve USB yok...

varsa vites kolunun önünde, yaklaşık o hizada olacak zaten. gizli bi yerde değil... yoksa yoktur... Aracında bluetooth yoksa, o da yoktur...
  • Yaaa içime dert olan bir sorum var:

Renault'un bütün araçlarında Klima kontrolleri yukarıda Radyo aşağıdayken neden Scenic'te bu tam tersi?
  • Evet Atılgan mış...Ama yarıyıl tatilinden sonraya kaldı...
  • quote:

Yaaa içime dert olan bir sorum var:

Renault'un bütün araçlarında Klima kontrolleri yukarıda Radyo aşağıdayken neden Scenic'te bu tam tersi?

doğrusunu scenic'te uygulamşılar hiç karıştırma...

diğer şeklini Fluence'te kullandım biliyorsun. Bizim başlıkta hep konuşmuştuk yerlerini değiştirebilir miyiz diye
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.