Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.314
Cevap
42
Favori
165.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kanarya19

Evet Atılgan mış...Ama yarıyıl tatilinden sonraya kaldı...

kötülemek gibi olmasın da, o servise (daha doğrusu tüm o binaya) pek güvenemiyorum, aklında olsun... dikkat et

bakımdan sonra işin bitince kuruma da beklerim çay içmeye
  • quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

quote:

Orijinalden alıntı: typhoone

Yaaa içime dert olan bir sorum var:

Renault'un bütün araçlarında Klima kontrolleri yukarıda Radyo aşağıdayken neden Scenic'te bu tam tersi?

doğrusunu scenic'te uygulamşılar hiç karıştırma...

diğer şeklini Fluence'te kullandım biliyorsun. Bizim başlıkta hep konuşmuştuk yerlerini değiştirebilir miyiz diye

Tam olarak şikayetci olduğum söylenemez. Yinede birisinin farklı olması akıl karıştırıcı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_ari

quote:

HillHolder'ın devreye girebilmesi için aracın tam olarak durmuş olması gerekiyor. Yani siz frene iyice basacaksınız araç tamamen durmuş olacak. Yani hafif yokuşta yanlışlıkla devreye girmemesi için ince bir nokta var diyebiliriz.

Bizim burada bahsettiğimiz yokuş yukarı yani arabanın burnu yukarı doğruysa bir problem yaratmıyor. Araç geri geri yokuş yukarı çıkmak istediğinde "özellikle geriye doğru yokuş yukarı park ederken" hillholder'ın aracı bırakmaması durumundan bahsediyoruz.

Ben böyle bir durumda balatayı hiç zorlamadan vitesi D'ye alıp sonra tekrar R'ye alıyorum ve %99 bırakıyor.

Sorun farklıymış, evet. Benim rastladığım durum ise, araç tam olarak durmuş ve göstergede eğimde duran araba şekli gözüktüğü durumda, frenden çekince aracın geri kayması. Bu sorunu kimse yaşadı mı?

Buna benzer bir duruma, bir arkadaşımın Fluence'ında şahit olmuştum. Oldukça dik bir yokuşta, arabanın burnu yukarı vaziyette park ederken, freni bırakıp D ile kalkacağı sırada hillholder devreye girmemişti.

Evet bende oldu. Hatta sonra el frenini de çektim fakat kalkarken yine geri kaçtı. Sonuç: Arkamdaki araca çarparak durabildim. Kötü bir tecrubeydi. Passat'la bu gibi durumlarda milimetrik park yaparken, o gün bu gündür dik yokuşlarda 2 araç arasına park etmiyorum.

• Ben olsam HillHolder'ın devreye girdiğini ekranda görmeden ayağımı frenden çekmezdim. Yokuşta geri giderken normalde devreye girer zaten ama park esnasında biraz ileri biraz geri yaparken araç tam durmayınca devreye girmediği oluyor. Öyle bir durumda iyice frene basın ve aracın tam olarak durmasını bekleyin, ekranda işaretin çıktığını görün. Yoksa el frenini kendiniz devreye alın. Durduk yere çarpmayın bir yere.

Bu dedikleriniz benim başıma da geldi ama hillholder ile ilgili ilk başlarda çok tecrübesizdim. Yinede hiç bir yere çarpmadım.
  • Haftasonu bakım için randevu aldım.

60'a dayandık, vay bee

403TL dedi
  • quote:

Haftasonu bakım için randevu aldım.

60'a dayandık, vay bee

403TL dedi

Kazasiz belasiz hayirla kullanalim insallah...

• amin amin, tabi ki...

servise gittiğimde sordurmak istediğiniz bişeyler varsa yazın arkadaşlar
  • quote:

amin amin, tabi ki...

servise gittiğimde sordurmak istediğiniz bişeyler varsa yazın arkadaşlar

2012 model 5 koltuklu EDC Scenic şehir içinde 100 km de 10 lt yakıyor. KM dayandı 5000'e. Aracın tanıtımına s.içi 5,4 lt.yi neye dayanarak yazdıklarını sorar mısınız lütfen.

• hocam o sorunun cevabı belli

"normal" :)

ya bugün cam balkon yaptırdığımız firmayı çağırdım eve, kanatın kapanması sırasında gacuuuuuuuurt diye bi ses çıkıyo. Belliki sıkışıyo zorlanıyo. Telefonda anlattım adama durumu, dediki abi o ses normal, lastik var orda gelir.
    ya dedim birader Renault servisi gibisin, nesi normal, ilk yaptığınızda yoktu, yeni başladı.

:)))))) Renault devamlı aklımızda gördüğünüz üzere...
  • Aracımla 5000 km'yi geçtim. Genel olarak oldukça memnunum. Şimdiye kadar yaşadığım tek sıkıntı geri viteste hill holder'in zor bırakması. Bunun için bugün geçerken mais'e uğradım. Daha önce de bu problemle karşılaşmışlar. Haftaya bir şeyin beynini değiştirecekler. Çözüm oluyormuş. Bakalım haber veririm size.
    Bu arada benim tuketimim şehir ici ve çevre yolları karması olarak 6 lt. ortalamasında. Kullanım keyfinin yanında 3/5 kuruş fazla yakması canımı sıkmıyor doğrusu.

• quote:

hocam o sorunun cevabı belli

"normal" :)

ya bugün cam balkon yaptırdığımız firmayı çağırdım eve, kanatın kapanması sırasında gacuuuuuuuurt diye bi ses çıkıyo. Belliki sıkışıyo zorlanıyo. Telefonda anlattım adama durumu, dediki abi o ses normal, lastik var orda gelir.
    ya dedim birader Renault servisi gibisin, nesi normal, ilk yaptığınızda yoktu, yeni başladı.

:)))))) Renault devamlı aklımızda gördüğünüz üzere...

+1

Güzel yurdumun kendini akıllı sanan, aptal insancıkları

İyi forumlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sierre34

Aracımla 5000 km'yi geçtim. Genel olarak oldukça memnunum. Şimdiye kadar yaşadığım tek sıkıntı geri viteste hill holder'in zor bırakması. Bunun için bugün geçerken mais'e uğradım. Daha önce de bu problemle karşılaşmışlar. Haftaya bir şeyin beynini değiştirecekler. Çözüm oluyormuş. Bakalım haber veririm size.
    Bu arada benim tuketimim şehir ici ve çevre yolları karması olarak 6 lt. ortalamasında. Kullanım keyfinin yanında 3/5 kuruş fazla yakması canımı sıkmıyor doğrusu.

haber bekliyoruz
  • quote:

Aracımla 5000 km'yi geçtim. Genel olarak oldukça memnunum. Şimdiye kadar yaşadığım tek sıkıntı geri viteste hill holder'in zor bırakması. Bunun için bugün geçerken mais'e uğradım. Daha önce de bu problemle karşılaşmışlar. Haftaya bir şeyin beynini değiştirecekler. Çözüm oluyormuş. Bakalım haber veririm size.

benim aracın beyni değiştikten sonra vites geçişleri hissedilir oldu.aracı performanslı değilde konforlu kullanıyorum. gaza çok yumuşak basmaya çalışıyorum.eskisine göre vites değştirirken gecikiyor gibi.misal hızlanırken yüksek devirde değiştiriyor.yavaşlarken de yine manuel bir arabada yüksek viteste debriyajsız yavaşlarsın vites küçültmekte gecikirsen araba vuruntu yapar bunun gibi.geciktiği için kısa aralıklarla vites değiştirmesi gereken yavaş hızlarda kararsız hissiyatı veriyor.buna bir dikkat et bakalım.servise gittim bugün (aracın 2. servisini de ücretsiz aldım çizikten dolayı) düzelecek gibisine konuştu usta.nasıl düzelecek yapay zeka mı var bunda benim sürüşümü öğrenecek dedim.evete yakın cevap verdi :).ha bu arada ilk sözlerinden biri de forumlara inanma oldu. okuyorsa selam olsun ama bunun sorun olduğuna kanaat getirirsem düzelene kadar değştiririm parçayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: cimboli

ha bu arada ilk sözlerinden biri de forumlara inanma oldu.

okuyorsa selam olsun ama bunun sorun olduğuna kanaat getirirsem düzelene kadar değştiririm parçayı.

Neyi okuyacak daha bilgisayarı kullanmayı bilmiyordur.

FORUM gibi paylaşım sayfaları cahil ustaların işine gelmez.

Yıllardır müşterilerine normal gibi algılattıkları çoğu problem artık gün yüzüne çıkıyor.

Kullanıcılar bilinçleniyor ve USTA ların zeka seviyeleri sınırlı.

Bu durumda doğal olarak FORUM lara inanma diyorlar

İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melodramm -- 30 Ocak 2013; 11:06:43 >
  • quote:

quote:

benim aracın beyni değiştikten sonra vites geçişleri hissedilir oldu.aracı performanslı değilde konforlu kullanıyorum. gaza çok yumuşak basmaya çalışıyorum.eskisine göre vites değştirirken gecikiyor gibi.misal hızlanırken yüksek devirde değiştiriyor.yavaşlarken de yine manuel bir arabada yüksek viteste debriyajsız yavaşlarsın vites küçültmekte gecikirsen araba vuruntu yapar bunun gibi.geciktiği için kısa aralıklarla vites değiştirmesi gereken yavaş hızlarda kararsız hissiyatı veriyor.buna bir dikkat et bakalım.servise gittim bugün (aracın 2. servisini de ücretsiz aldım çizikten dolayı) düzelecek gibisine konuştu usta.nasıl düzelecek yapay zeka mı var bunda benim sürüşümü öğrenecek dedim.evete yakın cevap verdi :).ha bu arada ilk sözlerinden biri de forumlara inanma oldu. okuyorsa selam olsun ama bunun sorun olduğuna kanaat getirirsem düzelene kadar değştiririm parçayı.

O zaman ben bu işlemi biraz askıya alayım. Ben de sizin gibi yumuşak kullanan biriyim. Vites geçişlerinin hissedilir hale gelmesi en son isteyeceğim şey olur. Geri geri bir yerden kalkmak kırk yılda bir ihtiyacim olan bir hareket. Gözardı edebilirim doğrusu. Birde bu beyin icin konsolunuzdan bir yeri söktülermi acaba? Genelde orada yerleşik olur diye biliyorum.

• Ben ABS beyninin vites geçişi ile ne gibi bir alakası olduğunu pek anlayamadım?

Diyelimki komple bütün ECU değişti. Vites kutusununkide bir şekilde bundan etkilendi. Bu demek oluyorki yazılımda bir değişiklik olmuştur. O zaman ilk akla gelen kullanıcı şikayetlerini dikkate alıp 6-5 arasındaki geçiş için bir güncelleme mi yapıldı? Bunu test ettiniz mi?
  • quote:

Ben ABS beyninin vites geçişi ile ne gibi bir alakası olduğunu pek anlayamadım?

Diyelimki komple bütün ECU değişti. Vites kutusununkide bir şekilde bundan etkilendi. Bu demek oluyorki yazılımda bir değişiklik olmuştur. O zaman ilk akla gelen kullanıcı şikayetlerini dikkate alıp 6-5 arasındaki geçiş için bir güncelleme mi yapıldı? Bunu test ettiniz mi?

usta bütün veriler silindi dedi.burdan büyük çaplı bir tekrar yükleme olduğunu çıkartıyorum. güncelleme yapıldı mı bilmiyorum.ama dediğim vuruntu düşük viteslerde daha fazla hissedilir.biraz daha kullanayım bakalım ne olacak.
  • quote:

Ben ABS beyninin vites geçişi ile ne gibi bir alakası olduğunu pek anlayamadım?

Diyelimki komple bütün ECU değişti. Vites kutusununkide bir şekilde bundan etkilendi.

Bu demek oluyor ki yazılımda bir değişiklik olmuştur.

O zaman ilk akla gelen kullanıcı şikayetlerini dikkate alıp 6-5 arasındaki geçiş için bir güncelleme mi yapıldı?

Bunu test ettiniz mi?

Doğru diyorsun hocam.

Muhtemelen ABS beyni değişmiş; EDC beyni ise yazılım ile güncellenmiştir.

İyi forumlar...
  • Aslında benim geleceğim konu EDC'nin beyninde bir değişiklik olduysa bu bizlerede bir şekilde yansımalı. Servisten arayıp güncelleme için çağırmalılar. Olmadıysa bu bahsedilen sarsıntılar vites kutusundan kaynaklanmıyor olabilir?
  • quote:

quote:

quote:

O zaman ben bu işlemi biraz askıya alayım. Ben de sizin gibi yumuşak kullanan biriyim. Vites geçişlerinin hissedilir hale gelmesi en son isteyeceğim şey olur. Geri geri bir yerden kalkmak kırk yılda bir ihtiyacim olan bir hareket. Gözardı edebilirim doğrusu. Birde bu beyin icin konsolunuzdan bir yeri söktülermi acaba? Genelde orada yerleşik olur diye biliyorum.

Alıntıları Göster
    Vites geçişlerinin hissedilir hale gelmesi en son isteyeceğim şey olur. Birde bu beyin icin konsolunuzdan bir yeri söktülermi acaba? Genelde orada yerleşik olur diye biliyorum.

değişmeden önce hissedilmiyordu şimdi de aman aman sarsıcı vites geçişleri yok.ama daha önce hissedilmeyen niye şimdi hissediliyor.faturada fren hidroliği sök tak ücreti yazıyordu.konsolu sökseler onu da sök tak olarak fatura ederlerdi diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimboli -- 30 Ocak 2013; 13:33:59 >

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.