Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.314
Cevap
42
Favori
165.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

60.000 bakımıma 59.500 km'de girdim. Forumdaki Grand Scenic rekorunu almış oldum mu bilmiyorum. 3. bakıma km üzerinden giren var mıydı başka :))))))

403 TL, indirim ile 362'ye geldi. devamlı müşteri indirimi aldım, afedersiniz de :)

- 52.000'de yeni satın aldığım sileceklerimi, göz hizasındaki süpürmeme (klasik sorun) ve ses yapma şikayeti ile garantiden değiştirdim
    - Standart 60.000 bakımı yapıldı
    - 2. sıra koltukların en sağdaki kaldırılınca emniyet kemeri hatası veriyordu, yazmıştım da buraya... koltuk normal durumda iken "1 emniyet kemeri takılı" uyarısı çıkıyordu ekranda, bazen kendiliğinden kafasına göre "0" oluyodu seyir anında, sonra hemen "1......." oluyodu... onu söyledim. parça değişimi olacak sanırım, emniyet kemerinda aşınma var dediler. Pazartesiden sonra belli olacak

Debriyajım çok sert gelmeye başlamıştı, onu söyleyecektim unutmuştum, bakım sonrası bi baktım ki yumuşamış. Neden ve nasıl oldu anlamadım, dönüp de sormadım bi daha. Bu şekilde hoşuma gitti, olmadı telefonla soracam, bi işlem mi yapıldı diye.

Ayrıca bugüne kadar farklı araçlarla kaç defa bakıma girdim çıktım, ilk defa bir bakım sonrası çekişin arttığını ve tüketimin düştüğünü gördüm. Net değerleri haftaiçi göreceğim tabi...

• Debriyaj nasil yumuşak hal aldi bende merak ettim. Acaba Nasıl bir islem yaptilar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaw o değilde, ön yolcu emniyet kemerin bozulmuş heralde. nasıl olduysa artık. bugün arkadaş oturdu öne, kemeri taktı ama bip bip ötüyo susmuyo...

gıcık oldum, koltuğun altında maltında neresini çıkartabiliriz, ötmesin diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

gıcık oldum, koltuğun altında maltında neresini çıkartabiliriz, ötmesin diye.

Koltuğun altında çift kablolu bir soket olacak.

1- Onu sökeceğiz
    2- Koltuktan gelen kablonun uçlarını ÖLÇÜ ALETİ ile ölçeceğiz.
    - Koltukta kimse yok iken soket kısa devre değil ise; soketi çıkarmak yetecektir.
    - Koltukta kimse yok iken soket kısa devre oluyor ise koltuktan söktüğümüz soketin iki ucunu kısa devre etmemiz yeterlidir.

İyi forumlar...
  • koltuk boşken ötmüyor, bugün farkettim, hanım bebekle arkada olduğu için dün farkedemedim demekki

ben direk sökeyim soketi olmaz mı :)))))))

melodramm, o kadar Sony aletini doldurmuşsun eve bi PS3 mü almadın dostum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msaltik -- 3 Şubat 2013; 20:06:56 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozzie9619

herkese merhaba
    msaltik aracı servise götürdün mü daha götürmediysen bir sorum olacak
    araca mazot alırken pompacı otomatiğe alınca bir kaç litre aldıktan sonra tak diye tabanca atıyor depoyu fullemem için 7-8 kez doldurmaları gerekiyor
    internette baktım biraz yakıt deposu hava valfinde sorun olabilir diye düşünüyorum
    forumda bu tip bir sorunla karşılaşan var mı?

ozzi mesajını görmedim nasıl olduysa... melo'nun alıntısında fark ettim...

o konu şöyle kardeşim, 155 kere pompaya girdim bu araçla şimdiye kadar :) servise sormaya gerek yok :)

bizim yakıt ağzının yapısında bi sıkıntı var sanırım, eğer pompanın hızlı ayarı ile doldurursan daha sadece 1lt bile yakıt doldurmuşken atabililiyor.

Özellikle Opet'te yaşadığım bir sıkıntıdır.

çok detaylandırmadan çözüme geleyim, pompanın yavaş ayarıyla ve pompa ucunu tam içine kadar sokmadan doldurtacaksın. Hatta pompayı iyice daldırtırsan, Opet ve Total'de pompa ucu sıkışması da yaşayabilirsin.

bundan hiç bahsetmemiştik iyi oldu...

bir de melodramm'ın yazdığı gibi, "full'leme" işini böyle taşarcasına yapılmasına ben de karşıyım, dediğim şekilde yaptırarak, attığı yerde bırakın. Ben ondan sonraki pompanın fırt fırt ekstra basılmasının yakıtı da göründüğü kadar basılmadığını düşünüyorum. Orda bi hile oluyor gibime geliyor...

ben de servise gidip ustalara soracaktım nasılsa garantiden değişir diye derdimi tam anlamışsın teşekkürler bir de ucundan azcık sokup deneyeyim olmazsa zaten servis baksın :)

• quote:

koltuk boşken ötmüyor, bugün farkettim, hanım bebekle arkada olduğu için dün farkedemedim demekki

Soketi sök dene.

Ama güvenlik sebebi ile ters mantık yapmış olabilirler.

Soketi söktüğünde sürekli ötme yapmaz ise öyle kalsın.

Ama sürekli ötme moduna girerse sokete gelen iki ucu kısa devre edersin

PS3 alırız da kiminle oynayacaz be yaw

Yoksa 3. kat tam PS3 lük 4 metreye 2 metre projeksiyon ses sistemi var

İyi forumlar...

• Renault Scenic RX4′ün mirasçısı: XMod

RENAULT GRAND SCENIC 3  & SCENIC 3

XMod’ özel ön ve arka tamponları, eşik korumaları, krom kaplı tavan rayları ve artırılmış yüksekliği ile ilk bakışta kardeşlerinden ayrılıyor.

Kabin içinde ise standart Scenic’e ek olarak çekiş kontrol sistemini kontrol eden çevirmeli bir düğme ve daha sportif hava katan alüminyum pedal seti bulunuyor.

RENAULT GRAND SCENIC 3  & SCENIC 3  RENAULT GRAND SCENIC 3  & SCENIC 3  RENAULT GRAND SCENIC 3  & SCENIC 3

Ayrıntılar:http://otomobilist.me/2013/02/04/renault-scenic-rx4un-mirascisi-xmod

• quote:

Orijinalden alıntı: melodramm

quote:

koltuk boşken ötmüyor, bugün farkettim, hanım bebekle arkada olduğu için dün farkedemedim demekki

Soketi sök dene.

İyi forumlar...

internet üzerinden oynayacaz tabi :)

Pejocu Renocu kapışması :)))

bu arada az önce arkadaş koştu geldi yanımda. Opel'cidir kendisi, opel'in dizel konusunda durumu malumunuz... Heyecanla geldi yeni kral geliyo diye... bi baktım 136bg, 320nm :)))

e bu bizimkinin aynısı dedim, sonra biraz google yapınca bi baktım ki 1.6DCI 172bg bi motor çıkaracakmış bizimkiler... hakkaten böyle mi... Zaten kraldı şu an, hepten kral mı olacak

• quote:

quote:

quote:

Soketi sök dene.

İyi forumlar...

internet üzerinden oynayacaz tabi :)

Pejocu Renocu kapışması :)))

bu arada az önce arkadaş koştu geldi yanımda. Opel'cidir kendisi, opel'in dizel konusunda durumu malumunuz...

Heyecanla geldi yeni kral geliyo diye... bi baktım 136bg, 320nm :)))

e bu bizimkinin aynısı dedim, sonra biraz google yapınca bi baktım ki 1.6DCI 172bg bi motor çıkaracakmış bizimkiler...

hakkaten böyle mi... Zaten kraldı şu an, hepten kral mı olacak

Yaw zaten önümüzde 2~3 yıl dizeller zirve yapacak.

Sonrasında tekrar BENZINLI TURBO motorların devri başlayacak.

Tabii HYBRID leride unutmamak lazım.

Malum tüketim ekonomisi.

Bir 15 yıl sonra da tekrar yeni bir şey bulurlar onları satarlar

İyi forumlar...

Not: Madem kapışacaz alayım bi dene PS3

Opel zaten 1,3 leri FIAT dan alıyordu; 1,6 larda RENAULT dan gelecek anlaşılan.

Motoru teneke ile kaplayıp satıyolar yani

• Konya - Amasya arası yakıt değerlerim...

• quote:

süper :)))))

bupepe

ben daha yakıt değeri yazmıyorum abicim, o nedir öyle. bu mevsimde hemde, 4.2 mi yaptın, nasıl oldu bu iş yolun bi kısmında çekici mi çekti seni :)

Ben 4.5-4.6 yaparken gülüyolardı bana. sen hepten uçmuşsun. Gerçi benimki 7 kişi ama...

Pekiiiiiiii amasya-Konya ne kadardı ?
  • http://www.turkeycarblog.com/2013/02/2013-renault-scenic-grand-scenic-cenevrede-tanitilacak/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAKUT -- 6 Şubat 2013; 22:34:20 >
  • daha yen, makyajlandı, bi daha mı makyajlanacak

yaw bıraksınlar makyajı da 1.6'yı koysunlar bi an önce
  • quote:

quote:

süper :)))))

bupepe

ben daha yakıt değeri yazmıyorum abicim, o nedir öyle. bu mevsimde hemde, 4.2 mi yaptın, nasıl oldu bu iş yolun bi kısmında çekici mi çekti seni :)

Ben 4.5-4.6 yaparken gülüyolardı bana. sen hepten uçmuşsun. Gerçi benimki 7 kişi ama...

Pekiiiiiiii amasya-Konya ne kadardı ?

amasya-Konya ne kadardı derken tam anlayamadim.
    Tamami uzun yol değeri. .. Ortalama hiz 82 civarında gösteriyordu.

• Konya'dan Amasyaya dönüşün sanırım... 600 küsür km... orda elde etmişsin...

Peki Amasya'dan Konya'ya nasıl gittin, ordaki değerleri merak ettim
  • Amasya konya daha once bir 4, 5 yapmistim. Ama bu sefer gidisim 5.0 ile oldu.yolcularim hep ayni.
    2 yetişkin 2 çocuk tam dolu bagaj

• haaa iyi iyi... rekor bende o zaman :))))))

senin gidiş dönüş ortalaman 4.6 yapar :)))) hem de 2+2x0.5 = 3 kişi :))

bi an rekoru kaptırdım diye korkmuştum

şaka bi yana başarılı değerler
  • Giderken, gelirken olduğu gibi pek dikkat etmedim acikcasi.

Sehir ici tukerimlerim 10.0 civarinda bu arada. Malum Amasya da yaşıyoruz.

Ayrica şu da ayri bir gercektir ki ; şehir Dışında 90 uzerinde hiz ile 5.0 altinda tuketim bir hayal.

• e mutlaka, 90'ın üzerindeki her hız, kendisi kadar yüzde olarak artırıyor kabaca

120 ile gitsen 120-90 = 30... %30

4.6 x 1.30 = 6lt...

gerçi ben 3500km eskişehir-çanakkale seyahatimde 5.5 ortalama yapmıştım.. 194'e çıkmıştım, 140-150 sabit falan... ayrıntısı diğer başlıkta var
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.