Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
2.314
Cevap
42
Favori
165.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • senin benim gibi sakin kullanıcı için problem yok.

Gerçi şey geldi aklıma bak şimdi. Bu sene Ankaradan otoyolda 194'e çıkmıştım. ve çektiğim video dikkatli incelenirse çok rahat 200-210 yapardı.

Sonuçta motor yeterliki buralara çıkabilmiş...

anlatmak istediğim şey biraz farklıydı. Sonuçta 150yle giden o hızlarda makas yapan biri değilim.

demek istediğim 1.5 ne kadar yeterli olsada boşu 1530, dolusu 2100kg'lara ulaşabilen bu aracın tam hakkı bence 1.6

ben "kendi kullanımımda" 1.6 için 5000TL farkı veririm. çünkü bunu hergün kullanıyorum arkadaş hergün... senede 10.000 yapsam sadece, yani kendi özel kullanımımı yapsam sadece, hanım ben ve çocuk olduğumuz için 1.5'i tercih eder, 5000 TL'yi de uzun zaman yakıt parası yapardım.

Yazarken bazen sanki genel konuşuyomuş, kesin budur diyormuş gibi algılanıyorum sanırım

• Aslında senin gibi kullanan biri için 2.0 motor seçeneği bile olmalı... Parasıyla değil mi? iş için eski Fransız sömürgesi bir ülkeye gidiyorum arada sırada.. Kısmetime de hep renault düşüyor kiralık olarak. Oradaki araçlarda en az 2.0 ve araba kullandığını anlıyorsun, Scenic'teki gaza basma oranımla gaza bastığımda arabanın burnu havaya kalkıyor resmen. Ama orada benzin ucuz, vergi yok denecek kadar.

Yakın gelecekte motorlu taşıtlar vergilerinde değişiklikler yapılacak.. Emisyona göre vergi alınacak o zaman isteyen istediği motoru seçebilecek. Belki 2.0 motor 1.6 benzinli bir araçtan daha az emisyon üretecek. Seçenekler sunulacaktır karşımıza o zaman.
  • 2.0'da aynı arabanın satış fiyatına kafadan 20.000TL koyun

ondan sonra yıllık MTV kazığı başlıyor

ve tabi tüketim farkı...

mevcut vergi, yakıt fiyatı sisteminde 2.0 benim için lüks bile değil, daha üstü. ama işin sırf keyif alma kısmına bakarsan mutlaka doyurucu olacaktır
  • Şu anki vergi sistemine göre evet epey pahalı ama dediğim sisteme geçildiğinde belki aralarında bir fark olmayacak...
  • arkadaşımda 2010 model 1.3 astra var...

vergisini 180TL ödeyecek... benimki 400 küsür...

adaletli mi şimdi bu...

hayır yani, onun CO2 salınımı benden ne kadar düşük, yada düşük mü gerçekten???

uyduruk uyduruk sistemler...
  • 2013 scenic cross

RENAULT GRAND SCENIC 3  & SCENIC 3
  •  RENAULT GRAND SCENIC 3  & SCENIC 3
  • buda scenic 4

RENAULT GRAND SCENIC 3  & SCENIC 3
  • ben bu scenic'i sevemedim nedense. "bu" derken Grand olmayanı anlamında. Malzemeden çalınmış kopyası gibi sanki

Hani modus vardıya bi ara...
  • Oransız duruyorda ondandır. ScenicII için değil ama ScenicIII grand olarak tasarlanmış sonra kuyruğunu kesip "işte Scenic!"demişler gibi duruyor.

Ben aynı zamanda orjinal ingiliz Land Rover Defender sahibiyim. 110'luk diye bilinen kasadan. Genelde askeriyede kullanılır. Onun birde kısası var 90'lık.. aynı onun gibi oransız işte..
  • olanı kadın ayakkabısına benziyo
  • Scenic 4, clio 4, yeni fluance dekiön logo rezalet. manda gözü gibi kocaman.
  • dezir'i ilk gördüğüm anda sevmiştim. çok vahşi bi duruşu vardı. o yüzden bu yenileri de seviyorum. bence amblem aracın çizgileri içinde sırıtmıyor.

görüş tabi. Bizim eski broadway'in amblem geldi aklıma da şimdi )))))))))

bundan 20 tane çıkartırsın heralde :)))))
  • Yeni Grand Scenic tecrubelerimi aktarmaya devam ediyorum:)
    Aracı 300 km dir sehirici kullanıyorum ortalamam 7.7. Araç henüz 2500 devir üzerini görmedi diyebiliriz . Bu kadar gaza az basarak yokuslari ve isiklari takip ederek arabada ekstra yuk yokken min fren min gaz kullanımı ile bu ortalama bana yüksek geldi. Önceki aracım Corsa 1.3 cdti easytronic sanzimandi ve aynı kullanımla sehiricinde 4,9 lt yakıyordum. Tamam araçların kilosu arasında 400 kg fark var ama yakıt tüketimi katalog degerinden suan için çok uzakta. Kitapçıkta motorun gercek performansına 6000 km den sonra ulaşacağı yazıyor. Benim beklentim bu denli dikkatli kullanımda ortalamanın 6,5 i geçmemesi. Bakalım 3-4 ay sonra performans ne olacak. Corsa ile çok agresif bile kullansam en kötü dur kalk trafiklerde bile 5,9u geçemedim. Ancak corsa da nano bor power yağ katkısı kullanıyordum ve faydasını gormuştum. İlk yağ degisiminde nano eklemeyi düşünüyorum. 6000 km den sonra performansının değişeceğine inanan var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lighthouse34

Yeni Grand Scenic tecrubelerimi aktarmaya devam ediyorum:)
    Aracı 300 km dir sehirici kullanıyorum ortalamam 7.7. Araç henüz 2500 devir üzerini görmedi diyebiliriz . Bu kadar gaza az basarak yokuslari ve isiklari takip ederek arabada ekstra yuk yokken min fren min gaz kullanımı ile bu ortalama bana yüksek geldi. Önceki aracım Corsa 1.3 cdti easytronic sanzimandi ve aynı kullanımla sehiricinde 4,9 lt yakıyordum. Tamam araçların kilosu arasında 400 kg fark var ama yakıt tüketimi katalog degerinden suan için çok uzakta. Kitapçıkta motorun gercek performansına 6000 km den sonra ulaşacağı yazıyor. Benim beklentim bu denli dikkatli kullanımda ortalamanın 6,5 i geçmemesi. Bakalım 3-4 ay sonra performans ne olacak. Corsa ile çok agresif bile kullansam en kötü dur kalk trafiklerde bile 5,9u geçemedim. Ancak corsa da nano bor power yağ katkısı kullanıyordum ve faydasını gormuştum. İlk yağ degisiminde nano eklemeyi düşünüyorum. 6000 km den sonra performansının değişeceğine inanan var mı?

Benim araç 5 kişilik. Km 4700 civarında. Yakıt ortalama 10 lt. Merakla 6000 km nin dolmasını bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: typhoone

Aslında senin gibi kullanan biri için 2.0 motor seçeneği bile olmalı... Parasıyla değil mi? iş için eski Fransız sömürgesi bir ülkeye gidiyorum arada sırada.. Kısmetime de hep renault düşüyor kiralık olarak. Oradaki araçlarda en az 2.0 ve araba kullandığını anlıyorsun, Scenic'teki gaza basma oranımla gaza bastığımda arabanın burnu havaya kalkıyor resmen. Ama orada benzin ucuz, vergi yok denecek kadar.

Yakın gelecekte motorlu taşıtlar vergilerinde değişiklikler yapılacak.. Emisyona göre vergi alınacak o zaman isteyen istediği motoru seçebilecek. Belki 2.0 motor 1.6 benzinli bir araçtan daha az emisyon üretecek. Seçenekler sunulacaktır karşımıza o zaman.

Dostum, bizde yıllardır hükümetlerin tek amacı oldu: Vatandaşı severek vergi toplamak. Hiç bir hükümet bu Sevgi sonucu bu kadar zevk alıyorken bizim 2.0 motor ihtiyacımızı düşünmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lighthouse34

Yeni Grand Scenic tecrubelerimi aktarmaya devam ediyorum:)

Bosuna beklentiye grimemenizi tavsiye ederim. Gs lerde tam sehirici kullanimda degeri 7lt nin altina dusurmeniz neredeyse imkansiz. Ben okadar dikkat ediyorum ki aracim 28.000 km de 7,5 lt ortalamam var(kullanim %70 arac isinmadan sokak arasi %30 e-5 trafigi)( bu arada arac manual)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.