zevk amaçlı alınır ama günlük kullanım için olmaz. |
Renault laguna'lar nasıldır? lütfen araca bir kez bile binmemiş kişiler yorum yapmasın!! (2. sayfa)
-
-
Temiz LPG siz initiale bulursan kaçırma -
quote:
Orijinalden alıntı: kıng365
Hayırlı uğurlu olsun hocam güle güle kullanınSağolun, teşekkürler.
-
7 yıldır 2008 model laguna 3 kullanıyoruz. Motor 1.5 dci. Yakıtı güzel tam uzun yol arabası hiç yormuyor fazla da yakmaz. Ancak şehir içine gitmez. Park yeri sorun yaratıyor en sevmediğim huyu o. Aracın sedan görünümlü hb olması da bir avantaj. Koltukları yatırıp çok yük taşıdık. Bizdeki sunroof harici full previlege. Koltuklar deri, elektrikli, ısıtmalı. elektronik el freni bixenon farlar. Piyasası şuan 80-90 bin civarı. Bu fiyata bırak bu özellikleri b sınıfı boş araç bulamazsın. Piyasada tutmadığı için az paraya dolu araba sahibi oluyorsunuz.
Bugüne kadar yaşından dolayı eskiyen parçalar harici masraf çıkarmadı. Ancak orijinal parça takmak istersen ithal araba oldugu için biraz tuzlu oluyor. Babam satmayı hiç düşünmediği için iyi bakar. 230 bin kmde şuan performansında hiç sorun yok.
-
test sürüşüne çıkıp beğendiğim araçtır kendisi
şimdi ben içine binmiş grupmu oluyorum
test sırasında sahip oldum sayılır araca.
-
2008 laguna derken hangisini kastediyorsun.
aynı yıl laguna 2 faz 2 de var, laguna 3 de var.
laguna 2 faz 2'de kronik ön göğüs kalkması vardır. çok arabada gördüm araştırırken. onun dışında elektronik olarak kibar araçtır çünkü çok özelliği var.
laguna 3 ise başka bir dünya. piyasadakilerin neredeyse tamamı 1.5 dizel. çok güzel bir araç. tasarımı ve içi ile beni çok etkilemişti.
bol donanımldır. benim duyduğum kronik bir sorunu yok. ama tabiki iç trim parçalarını bulmak her zaman sıkıntıdır.
az kullanılmış olanını almakta fayda var. zamanında istanbul laguna club buluşmasına katılmıştım. kullananlar oldukça memnundu.
fakat pek oynamaya gelmeyen bir arabadır. dolayısıyla bu yaşta temizini bulmak çok zor olacağı için ben olsam almazdım.
-
Belki parça bulmada sorun yaşarsınız. Parçaları da biraz pahalı olabilir. Laguna parasına "D" sınıfı araç bulmanız çok zor. Gayet te güzel araçtır. 1.6 olanı serilik anlamında rampalarda sizi üzebilir. Fakat 2.0 iyi gider. Yorulmamış ve fazlaca işlem görmemiş araç bulmaya bakın. Allah muhafaza işlemli araçlar dirençsiz oluyor. Bir kaza anında olmadık şekilde bükülü veriyor.
-
laguna 1 ve laguna 3 alinabilir ancak laguna 2 yi renault ustalari dahi önermiyor. alinacaksa 1.5 dci alinmali -
Couplelarini yillardir cok beğeniyom adamlarin o zamanki arka yüz tasarimini şimdi c e s coupe yapti -
Enistemde vardi 2004 1.6 expression. Bir kez bobin bir kez de yakit sistemindeki ariza yuzunden yolda kalmisti. Daha sonra sinirlenip satmisti. Birkac kez kullandim suspansiyonlarini cok begenmistim cok konforluydu. Motor kalkislarda biraz hantaldi ama yuksek devirlerde iyi gidiyordu. Bir de yola oturusunu sevmistim tank gibi gidiyordu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Her araç arıza yapar alırken temiz alırsan başın ağrımaz ama ne yaparsan yap masraf çıkaracak yaşlı araç göze al.
alırken tavsiyem kaportaya bak temiz olsun.
-
5 sene Laguna 1 2.0 rxt kullandım şuan 2 yıldır yaklaşık 60 bin kmdir Laguna 3 1.5dci kullanıyorum. Çok memnunum Laguna 3de nerdeyse rutin bakımları hariç sanayiye gitmedim. Facebook ta Laguna 3 grubumuz var çözülmeyen sorun yok. 1.6 benzinlileri atmosferik oldugu için hantal kalıyor alırsanız dizel 1.5 2.0 veya benzinli 2.0t leri öneririm.
Fiyat performans olarak mükemmel bir araç anahtarsız giriş ten elektronik el freninden tutun aklınıza gelebilecek her türlü özellik var ve sürüş dinamikleri çok üst düzey
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-12B15DEEBzevk amaçlı alınır ama günlük kullanım için olmaz.
7 yıldır günlük kullanıyorum senelik 30bin km yapıyorum çokta memnunum neden alınmaz açıklar mısınız? Zaten bi bizim ülkede kaliteli araç tutulmaz. Megane tutulur Laguna kötülenir. Corolla yok satar avansis az. Civic yok satar Accord az. Bu sayede kaliteli otomobile ucuza biniyoruz. D segmentte Passat ve premium markalar hariç diğer markaların kaderi ne yazık ki bu .
Laguna 2 mi Laguna 3 mü?
-
Laguna'nın kısmen tutmamasının sebebi Megane ile karoseri dışında aynı olmasıdır.
Zamanında Laguna daha pahalıya satıldı çünkü Megane'ın önü açılsın istendi ve istediklerini de aldılar.
özetle parçalar aynı, alt yapı aynı = sorunlar aynı ama piyasası/satılma oranı megane'a göre çok daha düşük bu yüzden fiyatlar daha makul
-
elektronik ve yürüyen aksam olarak aşırı hassas.
parçaları gereksiz pahalı, küçük yerlerde ustası yok.
D segmentine göre kalitesi düşük. (ömürlük araç değil)
-
Bütün lagunalar donemine göre Hissiz ama konforlu bir sürüş sunar
2.0 litrelik 140 beygirligi 3 seneyi geçkin kullandım 2001 modeldi.Araç yol tutuşu yolda yormamasi virajlarda güven vermesiyle aklımda yer etti deri koltuk ve koltuk ısıtma başarılıydı.Bendeyken yaşadığım iki sorun rölanti motoru arızası olmuştu ufak bı temizleme işiyle halloldu.Digeri ise gaz kelebeği sorunuydu sansima aynı aracın birebir çıkmasını buldum aynı gün küçük problemler yaşadım ama tatmin ediciydi benim için -
Rolanti motoru arızası nasıl bir arızaydı? Nasıl anladınız?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X