Şimdi Ara

RENAULT LAGUNA OTOMATİK ŞANZIMAN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
27.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

yapılan işlem doğrudur.şanzımanın 4 litre yağ kapasitesi aslında 5,5 litredir ama 5,5 litreyi boşaltmak ancak şanzıman tamamen dağılırsa mümkün olur.daha doğrusu inerse diyelim.çünkü 1,5 litre yağ şanzımanın içindeki derinliklerde ve kontrol beyninde(valve body) kalacaktır. bu kısımı boşaltmanız dediğim gibi şanzıman inmeden mümkün olmaz. bu yüzden 4 litre koyp 1 litre alması eski yağ ile yenisi karışsın diyedir..

ayrıca 1 litre ile beraber bir kısım eski yağ da boşalmış olacaktır ama ikisi karışacağı için anlamanız zordur..
  • valla şu an bir sıkıntı yok sadece motor ve şanzıman soğukken biraz sarsıntılı geçiyor ısınınca sarsıntı kesiliyor,birde geri vitese geçerken 1-2 sn bekleme oluyor bunlarda normaldir herhalde diyorum yaza bir posta yağ değişmi daha yaptırıcam iyice yenilensin diye ama bu sefer özelde yaptırıcam servise enayi gibi 200 tl verdik şaşmazda 80-100 tl ye değiştiriyorlar...
  • bu arada maise sorduğum şanzıman yağı değişmelimidir sorusuna gönderdikleri mail aşşağıda..

Başvurunuz ile ilgili olarak belirtmek isteriz ki aracın vites kutusunda
    "ömür boyu kullanım" yağı vardır. Periyodik olarak değişim gerektirmez.

Renault Mais ve şebekesi olarak markamıza göstermiş olduğunuz ilgiye
    teşekkür eder, her zaman yakınınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz.

Saygılarımızla,
    RENAULT MAİS A.Ş.
    Müşteri Hizmetleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: guvenxoca

valla şu an bir sıkıntı yok sadece motor ve şanzıman soğukken biraz sarsıntılı geçiyor ısınınca sarsıntı kesiliyor,birde geri vitese geçerken 1-2 sn bekleme oluyor bunlarda normaldir herhalde diyorum yaza bir posta yağ değişmi daha yaptırıcam iyice yenilensin diye ama bu sefer özelde yaptırıcam servise enayi gibi 200 tl verdik şaşmazda 80-100 tl ye değiştiriyorlar...

hocam ankarayı tam bilmiyorum onun için tarif edemem ama orda öztürk şanzıman diye bir yer var. benim şaznımanı orda tamir ettirmiştim. Yağ değişimini falan orda yaptır. Sadece şanzımanla uğraştıkları için kafanda bir şüphe kalmaz.
  • quote:

birde geri vitese geçerken 1-2 sn bekleme oluyor bunlarda normaldir herhalde diyorum yaza bir posta yağ değişmi daha yaptırıcam iyice yenilensin diye ama bu sefer özelde yaptırıcam servise enayi gibi 200 tl verdik şaşmazda 80-100 tl ye değiştiriyorlar...

Normal değil. Yağ seviyesinde biraz hata olabilir, otm. şanzımanlar yağ seviyesine çok duyarlıdır ve ideal halde ayarlamak biraz zordur. Belirli ısı aralıklarında kontrol edilmesi gerekebilir. Bence aynen bu problemle geri gidip problemi söyleyin, muhtemelen onlar da son bir ayarlamayı daha dikkatli yaparlar.

Bence yağı tekrar değiştirmeye gerek yok. Yağ değişimi öneren arabalarda da zaten bu içerde kalan yağ göz önünde bulundurularak değişim aralıkları veriliyor. Sonuçta motor yağı gibi yanmaya, eksoza maruz kalan bir yağ değil. Kötü bir şey de dışardan şanzımana karışabilecek bir pislik olabilir, bu nedenle her yağ değişimi aynı zamanda da potansiyel bir risk... ara yolu bulmak lazım.

• quote:

bu arada maise sorduğum şanzıman yağı değişmelimidir sorusuna gönderdikleri mail aşşağıda..

Başvurunuz ile ilgili olarak belirtmek isteriz ki aracın vites kutusunda
    "ömür boyu kullanım" yağı vardır. Periyodik olarak değişim gerektirmez.

Renault Mais ve şebekesi olarak markamıza göstermiş olduğunuz ilgiye
    teşekkür eder, her zaman yakınınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz.

Saygılarımızla,
    RENAULT MAİS A.Ş.
    Müşteri Hizmetleri

öyle bir dünya yok.. sonra komple şanzıman kösüyorlar...
    bmw de aynısını yapıyor... hatta mercedeste lifetime yazan modelleri var.... 200 bini bulur belki dokunmasanızda ama yazık günah hem verimsiz çalışıyor hemde sorun çıkma olasılığı artıyor...

• gerçekten otomatik şanzuman sorun bu arada şanzuman sogukken sarsıntı yapması normal ancak bence özel servise gitmeyin şanzuman tehlikeli iş yetkili servis en azından yaptıgı işe garanti veriyor
    imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutech -- 13 Ocak 2010; 3:00:32 >
  • öncelikle herkese selam. foruma yeni üye oldum.
    Arkadaşlar benim 1998 model, otomatikvites , 115bg lik lagunam var. Araçta hiç bir problem yokken şöyle bir problem vermeye başladı. Aracım sabah kalkınca hiç sorunsuz gidiyor vitesler çalışıyor. belirli bir yol aldıktan sonra duruyorum. tekrar hareket ettiğimde aracım sanırım vites atmıyor. yokuşları çıkmıyor, kalkerken çok zorlanıyor. şanzuman yagı değişecek dediler değiştirdim sorun yine aynı. Çok sevdiğim aracımdan soğudum. Sevdiğim aracımdan soğumamam için bu işten anlayan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
  • 2006 Laguna II 2.0T sahibiyim. Şanzıman yağı çubuğu var. Radyatör arkası, ön bölümde, çok aşağı kısımlarda! Bir çok servis farkında değil, yani bilmiyorlar bile!!!
    Mutlaka fabrika çıkışı kullanılan yağ aynen kullanılmalı!
    Yağ 60 dereceye gelince incelir, vites atma ve kavrama sıkıntısı yaşanabilir.
    Yanı ısınınca kıvamını değiştirmemeli, yoksa basınç Valfları doğru zamanlama verselerde, madde değişikliğinden dolayı, doğru tepki alınmaz.

Bu paylaşımın iş görmesi dileğiyle.
  • Konuyu tekrar canlandırıyorum :)
    Şanzıman yağı ömürlük derken kiminömrü kadar benim ömrüm kadar mı şanzımanın ömrü kadar mı ?? (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: aceka

Konuyu tekrar canlandırıyorum :)
    Şanzıman yağı ömürlük derken kiminömrü kadar benim ömrüm kadar mı şanzımanın ömrü kadar mı ?? (:

hocam iyi hort yapmışsın..

ne uğraştırmıştı o laguna beni...

ondan sonra fransız araçlarına tövbe ettim...

lanet bir arabaydı...

konuya gelecek olursak şanzıman yağı ömürlük filan değil... 60binde değiştirmekte fayda var...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.