Şimdi Ara

Renault Mais ve Hedef otomotiv'e teşekkürler (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
320
Cevap
1
Favori
21.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Alfisti159

Hatalı araç renault mais tarafından fatura bedeli karşılığında geri alındı , üzeri tarafımızdan tamamlanarak , full 2.0 dci privilage laguna 3 teslim alındı.
    quote:

Orjinalden alıntı: Drifter_Soldier

Sonuç ne oldu bu konuda ben bişe anlamadım

Sizin aracınız kaç km deydi?Baştaki yazı silindiğinden unutttum kusura bakmayın.Bu arada yeni aracınız hayırlı olsun

• 500 km ye gelmemişti , 0 sayılır yani. hayırlı olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.
    quote:

quote:

Hatalı araç renault mais tarafından fatura bedeli karşılığında geri alındı , üzeri tarafımızdan tamamlanarak , full 2.0 dci privilage laguna 3 teslim alındı.
    quote:

Sonuç ne oldu bu konuda ben bişe anlamadım

Sizin aracınız kaç km deydi?Baştaki yazı silindiğinden unutttum kusura bakmayın.Bu arada yeni aracınız hayırlı olsun

• quote:

Orjinalden alıntı: _Maxy_

Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun.Renault Türkiye'yi hassasiyetinden dolayı tebrik ediyorum.Ancak lagunanın çıkardığı sorunlardan dolayı lagunadan soğuduğunuzu belirtmiştiniz.Yeni aracınıza rahat rahat binebilecek misiniz?

Katılıyorum, ayrıca konun başında yazdıklarınız silmeniz hoş bir davranış değil, otomobil şirketine karşı bizi kamuoyu oluşturmak için kullandığınız ve işiniz görülünce de benden sonra ne olursa olsun dediğiniz anlamına geliyor, yanlış anladıysam düzeltin, Hedef Otonun ve Renault Mais'in davranışı olayı değiştirmiyor sadece sizin mağduriyetinizi gideriyor.
  • Renault tarafından resimlerin kaldırılması ve ilk mesajımın silinmesi rica edilmişti , bu çerçevede o mesajları düzenledim. Ne olursa olsun deseydim hala burda yazıyor olmazdım. Renault hatalı üretime bağlı sorunumuzu çözdüğü ve rica ettiği için konuyu düzenledim , bu kadar basit bir durum.

Kimseyi kullanmadım , sadece bilgilendirdim. Hedef otomotivin davranışı olayı değiştiriyor , hatalı üretim varsa müşteri memnuniyeti çerçevesinde sorunu çözme meselesi ... Her araçta hatalı üretim olabileceğini hepimiz biliyoruz. Benim aracımdaki direksiyon problemine ilişkin olarak zaten forumda hala mevcut yazılarım var. Düzenlemelerim sadece ilk mesaj ve resimli mesajlar üzerindeydi. Bu hata benim ailemin canına maloluyordu. Ve renault bir üretici olarak tüm iyi niyetiyle gerekeni yaptı. Bu hata affedilebilir bir hata mıdır ? değildir. Ancak ne yazık ki hata tüm üretimlerde olabiliyor. Ve bazılarımızda bu yüzden ölebiliyor.
    Yaptığım hareketi " kendi işini halletti , sonrada çekti gitti" şeklinde yorumluyorsanız , bu yanlış bir bakış açısı. Eğer böyle olsaydı hala burda yazmazdım. İşim halledilmiş olurdu , tüm mesajlarımı silerdim , direksiyon problemini ağzıma almazdım.
    quote:

Orjinalden alıntı: Umit

quote:

Orjinalden alıntı: _Maxy_

Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun.Renault Türkiye'yi hassasiyetinden dolayı tebrik ediyorum.Ancak lagunanın çıkardığı sorunlardan dolayı lagunadan soğuduğunuzu belirtmiştiniz.Yeni aracınıza rahat rahat binebilecek misiniz?

Katılıyorum, ayrıca konun başında yazdıklarınız silmeniz hoş bir davranış değil, otomobil şirketine karşı bizi kamuoyu oluşturmak için kullandığınız ve işiniz görülünce de benden sonra ne olursa olsun dediğiniz anlamına geliyor, yanlış anladıysam düzeltin, Hedef Otonun ve Renault Mais'in davranışı olayı değiştirmiyor sadece sizin mağduriyetinizi gideriyor.

• Alfisti yeni aracınız hayırlı olsun. neden 2.0 dizel aldınız aynı aracın yenisini alsaydınız sizin için daha iyi olmazmıydı.
    2.0 laguna ve 1.6 lagunayı iki sene sonra satışa çıktığı zaman iki aracın birbirine çok yakın bir fiyatla satıldığı görülecektir. 2-3 sene sonra bugün verdiğiniz farkın büyük bir kısmınınıda ne yazıkki kaybedeceksiniz.
  • Hayırlı olsun. Bu arada 2.0 dizeli siz mi almak istediniz onlar mı teklif etti ?
  • Sevindim sorununuzun çözülmesine..

Çok şükür bu olay kimseye bir şey olmadan kapandı..

Yeni aracınız hayırlı olsun..Kazasız belasız inşallah..
  • vay be adamlar bu forumu takip mi ediyorlarmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

vay be adamlar bu forumu takip mi ediyorlarmış

takip etmişlerdi çünkü asilx bu topiğin bir kopyasını mais e iletmişti
  • mesaj orjinal kalsaydı da altına teşekkür mesajı yazsa idin daha iyi olurdu arkadaşım. şimdi senin durumunda olupta kara kara düşünenler bu foruma girip...
    aaaa bak adama başına gelenlere rağmen hakkını aramış ve durumun düzeltilmesini sağlamış idyecek idi.
    sana yaptıklarını binlerece kişiye yapıyorlar emin ol.(bu tüm firmalar için geçerli) yarın yine yapacaklar. ama bu forum da yazılanlar kalsa idi.
    çoğu kimse bilgi sahibi olacak belkide bu forum örnek gösterilerek, bak adamın mağduriyetini gidermişsniz benimkinide düzeltin diyecekti.
    ben sizin iyi niyetli olduğunuzu biliyorum fakat. karşınızdaki firmalar iyi niyetli değil. bu forumdan bazı şeylerin silinmesi onların milyonlarca ytl kar etmesine sebep olmuştur.
  • Her araçta olabilecek şeyler. Hiç mercedes te olmadı mı bmw de olmadı mı audi de olmadı mı? Tekrar geçmiş olsun..
  • yeni aracınızın resminide isteriz
  • +1 ben de çok istiyorum yeni resimleri bu arada eski Hedef Otomotiv'deki resimler nerede? URL'sini bana atarsanız çok sevinirim..
    quote:

Orjinalden alıntı: serdar1646

yeni aracınızın resminide isteriz
  • ???
  • quote:

Aracın direksiyon pompası yağ kaçırmış ve pompa devre dışı kalmış , tamamen üretimden kaynaklanan bir hata olduğu servis tarafından da kabul gördü. Aracın direksiyon pompası için parça bekleme süresi minimum 1 ay , Renault Mais ile görüştüm , para iadesi talebi incelemeye alındı.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim.

Laguna III'u inceleyebildigim kadariyla ve kullanim kitapcigina gore, aracta direksiyon sistemine ait bir hidrolik rezervuardan bahsedilmiyor. Direksiyon sistemi eger hidrolik ise bu sistemin sivi seviye kontrolu vs. nasil yapiliyor? Kullanim kitapciginda, direksiyon sisteminde bir ariza oldugunda, direksiyon simidinin yine de dondurulebilecegi, ancak daha agirlasacagina dair bir uyari konulmus. Tasarima gore, sistemde bir ariza oldugunda da yol bilgisayari ekrani araciligiyla "direksiyon sistemi arizasi" gibi bir uyariyla surucuyu haberdar etmesi ongorulmus.

Acaba, direksiyonu kilitlenen arac orneginde, on aski siteminde, rot kollarinin calisma bolgesinde, tekerleklerin serbest donus acilarina denk gelen bosluklarda bir yabanci cisim vs kacmasi ve buna muteakiben on duzenin yabanci cisme dayanarak donmesinin mekanik olarak engellenmis olmasi gibi bir durum mu olusmustur? Bu tip uç orneklemeler haricinde, elektriksel sistem veya direksiyon destegini saglayan komponentlerden bir veya birkaci arizalanmis dahi olsa, normal bir insanin (halterci veya sporcu olmayan ) kendi cabasiyla direksiyon simidinin dondurulebilir olmasi beklenir.

Ilave bilgi olarak, asagida ekledigim teknik dokumanlara gore ise farkli versiyonlarda farkli direksiyon teknolojilerinin uygulandigi goruluyor. Ornegin;

1.6 16V benzinli : Sabit hidrolik direksiyon
    1.5 dci / 2.0 dci dizel : Elektro-pompa gruplu hidrolik direksiyon
    2.0 turbo benzinli : Degisken hidrolik direksiyon.

Buradan, versiyonlar arasinda direksiyon sistemi uygulamalarinda farkliliklar oldugu anlasiliyor. Laguna III sahipleri, kendi araclarinda gercekten bir hidrolik rezervuar olup olmadigi konusunda fikir sahibi midir?

Bu 3 farkli sistem arasinda, hangisinin en guvenilir veya guvenilmez oldugunu sorgulamak da uzerinde dusunulmesi gereken bir nokta olabilir. Herseye ragmen, gelistirme sureci boyunca 6 milyon km yol testi yapildigi seklinde referanslar veren bir imalatci icin, meydana gelen vaka ciddi bir sorumluluktur. Neticede, makinalar insan hayatini kolaylastirmak icin icad edilseler de, her kosulda bir emniyet unsuru gerektirdigi goz ardi edilmemelidir. Iyi surusler. Gecmis olsun

/>

• Sorunun çözülmesinde internetin faydasını unutmamak lazım. İnsanlar bilinçlendikçe tepkilerini internet gibi herkesin ulaşabileceği yerlere taşıması sonuca etki ediyor. Ayrıca bende otomobil alsam büyük ihtimal reno alırım olayı markaya bağlamamak lazım diğer çok kaliteli otolarda da böyle sorunlar olabiliyor.
  • Hak aramak oldukça önemli birşey.
  • quote:

Orjinalden alıntı: UrbanRacer

Hak aramak oldukça önemli birşey.

sen bir ara forumu bıraktım diye konu açmıştın sanırım bundan jastın yeni topicleri bırakmakmış. Eskileri hortlatmaya devam
  • Hazır konu hortlamışken yeni nickimide burdan duyurayım , mail hesabımdaki sorun nedeniyle artık Alfisti159 yerine Sobre nickini kullanıyorum ,
    Direksiyon sorunu yaşayan lagunanın , serviteki ve çekiciye yüklenirken ki fotolarını isteyenler pm den ulaşabilirler. Yeni verilen 2.0 dci laguna şu ana kadar hiçbir sorun çıkarmadı , gerçi çokta kullanmadık hala araca karşı bir ön yargımızı kıramadığımızdan , temmuz sonu teslim edilen araç henüz 2400 km de , nerdeyse 1 sene dolmak üzere.
  • c5 derim bende hiç kullanma fırsatım olmadı ama dedesi bende, dışardanda hoş duruyor
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.