Selamün aleyküm. Renault araca sahip olup teybinde usb ve bluetooth özelliği olmayan arkadaşların bu konudan şikayetçi olduğunu sürekli gözlemliyorum. Bende 2007 model Renault kangoo araca sahibim ve bu konudan şikayetçiydim. Sonunda aracıma Renault'un daha üst model araçlarda kullandığı usb ve bluetoothlu teybi kendi aracıma hiçbir kablo kesmeden tamamen orjinal bir şekilde montajını başarı ile gerçekleştirdim. Direksiyon kumandası ve mikrofon dahil tüm özelliklerini en iyi şekilde kullanıyorum. Daha sonra oluşan talep doğrultusunda bu teybi bizim araçlara montajlayabilmek için gereken dönüştürücü soket setinin temini ve üretimini gerçekleştirip isteyen arkadaşlara yardımcı oldum ve oluyorum. Bu soket setinin içeriğinde şunlar bulunuyor; 1 Hoparlör ve güç bağlantını bizim araçlarda bulunan iso soketine dönüştüren bir soket 2 Yeni teybin direksiyon kumanda soketi 3 Anten çevirici soketi 4 Mikrofon modülü Bu konuda yardım isteyen arkadaşlar bana mail adresimden de ulaşabilirler. Mail adresim: h.abdullahyilmaz@hotmail.com Bu çalışmayı Makine mühendisi olan Ufuk KIZILKAYA Youtube'daki kanalında inceleyip tanıtımını yaptı. Daha sonra uzun kullanım sonrası fikirlerini paylaştı. Teybimiz bu: ![]() Bazı örnek resimler: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Renault Megan, Clio ve Kangoo Modellerinde USB ve Bluetooth Özellikli Orijinal Teyp Bağlama
Renault Megan, Clio ve Kangoo araçlarında USB ve Bluetooth özellikli orijinal teyp bağlamak, hem bağlantı kolaylığı hem de müzik dinleme deneyimini geliştirmek için faydalı bir yükseltmedir. Bu kılavuzda, bu araçlara orijinal teyp bağlama adımlarını açıklayacağız.
Gerekli Malzemeler:
- Renault Megan, Clio veya Kangoo aracına uygun USB ve Bluetooth özellikli orijinal teyp
- Uygun araçlar (tornavida, pense vb.)
- Ortam bağlantı kablosu (USB ve Bluetooth için)
Kurulum Adımları:
- Eski Teybi Çıkarın: Aracın ön konsolunda bulunan teybi, ilgili vidaları gevşeterek ve dikkatlice çıkararak çıkarın.
- Kabloları Bağlayın: Yeni teybin arkasındaki kabloları, aracın ilgili kablolarına bağlayın. Genellikle, renk kodlaması bağlantı sürecini kolaylaştırır.
- Teybi Takın: Yeni teybi, ön konsoldaki boşluğa yerleştirin ve vidalarla sabitleyin.
- Anteni Bağlayın: Radyoyu kullanmak için, anteni teybin arkasına taktığınızdan emin olun.
- Ortam Bağlantı Kablolarını Takın: USB ve Bluetooth özelliklerinden yararlanmak için, ortam bağlantı kablolarını teybin ilgili girişlerine takın.
- Cihazlarınızı Bağlayın: USB üzerinden müzik çalmak için cihazınızı USB kablosuna takın. Bluetooth özelliğini kullanmak için, cihazınızı teyp ile eşleştirin.
Renault Kangoo'ya Özel Not: Renault Kangoo'nun bazı modellerinde, orijinal teyp kurulumu için ek bir bağlantı kablosu veya adaptör gerekebilir. Aracınızın özelliklerini kontrol etmeniz ve gerekirse uygun bileşenleri satın almanız önerilir.
Bu adımları takip ederek, Renault Megan, Clio veya Kangoo aracınıza USB ve Bluetooth özellikli orijinal bir teyp bağlayabilir ve böylece sürüş deneyiminizi geliştirebilirsiniz.