Şimdi Ara

Renault Megane 2-Fiat Linea-Ford Focus-Opel Vectra(C Kasa) Benim Durumuma Göre Hagisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • palio1.6 Bagaj lazım bana hocam. 3 çocuk birde biz. E çocukların bir yığın eşyası e bizimkiler falan derken yetmeyecektir bile bir sedan bagajı ama yapacak başka da bir şey yok. Ekonomi ortada :(
  • ihtiyaç ve beklentilerini belirlemek ve o yolda ilerlemek gerekir.Her markanın önceliği farklıdır.Öncelik sıralamanızı yapın ve ona göre hareket edin.
    Örnek verecek olursak:
    Öncelik sıralaması
    1.Güvenlik
    2.Yakıt
    3.Konfor
    4.Yol tutuş
    5.Donanım
    6.Sorunsuzluk
    7.Kaliteli iç mekan
    8.Ferahlık
    9.Piyasası

Başka bir kullanıcı için sıralama şöyle olabilir:
    1.Yakıt
    2.Sorunsuzluk
    3.Ferahlık
    4.Güvenlik
    5.Yol tutuş
    6.Donanım
    7.Konfor
    8.Piyasa
    9.Kaliteli iç mekan

Başka birisi için de şöyle olabilir:
    1.Yol tutuş
    2.Kaliteli iç mekan
    3.Konfor
    4.Güvenlik
    5.Sorunsuzluk
    6.Yakıt
    8.Donanım
    9.Ferahlık

Her birey beklentilerini be seçeneklerle kendine göre sıralayabilir hatta bunlara ek beklentilere sahip olabilir.Bun durumda her üretici marka da modellerini üretirken bu beklentileri kendi hedeflediği pazara göre bir sırlamaya koyar.Fakat biz bireyler olarak kendi beklentilerimizi şekillendirdiğimiz araçları birbirimize üstünlük kurma aracı olarak görmeye başlarsak kısır bir döngü içinde birbirimizle dalaşır dururuz.

Bizler fikir alış verişi yaparken şu bakış açısını yakalayabilmeliyiz:
    -Benim beklentilerim ve öncelik sıralamam şu şekilde olduğu için bu aracı satın aldım ya da almayı düşünüyorum ne dersiniz?

Bu soruya aklı selim bir diğer bireyin cevabı da şu şekilde olabilirse:
    -Tercihinde haklı olduğun yerler bulunmakta ama şu beklentilerini şu öncelikte bulundurman sebebiyle şu marka modele yönelmeni öneiririm.

Eğer bu anlayışı benimseyebilirsek bu platformlar çok daha verimli olacaktır.

• ototube Hocam fikir güzel ancak bu o kadar basit olmuyor diye düşünüyorum. Mesela kim aracının sorunsuzluğunu ve güvenliğini sona koyar ki? Benimde bir sıralamam var. Ama isteklerle bütçe tutmayınca olabildiğince uygun fiyata olabildiğince iyi bir araç almaya çalışıyorsunuz. Bunun için bir çok araca bakıyorsunuz. Buda fazla alternatif fazla kafa karışıklığına sebep oluyor. Nasıl? Bir araç sağlam donanımlı ferah güvenli olabiliyor ama km'si 250.000-300.000 de. Motor gitmiş, ama bir diğer araç 100.000 de ama onda da güvenlik yok donanım yok sorunsuzluk yok ekonomiklik yok oda olmuyor. Bu tamamen bütçe ile ilgili bir sorun. Param olsa sizce bu kadar dert eder miyim. Mesela gider mondeo, astra, jetta, passat vs vs alıveririm. Daha donanımlı daha geniş daha temiz araçlar da alabilirim. Ne istediğimi biliyorum ama 25-26 BİN max bütçe ile alabileceklerim arasında en iyisini almaya çalışıyorum. Buda uygun olduğunu gördüğüm araçların eksilerini artılarını karşılaştırarak fikir alarak olacak birşey diye düşünüyorum.

• atesvesugibi17 kullanıcısına yanıt
    O fiyat bandında Vectra C tavsiye etmiyorum hocam, düzgünü sıkıntı. Eğer 2.2 kabul ederseniz o kasaya çok uygun bir motor. Ama yakıtı da göz önünde bulundurmak lazım.

Laguna 2'lere bir göz atın derim. Privelage en dolusu oluyor. F/P olarak Megane'dan daha iyi bir araç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • createemir Bu gün onlara da bakmaya başladım hocam ama benim bütçeye oda fazla geliyor. Km'ye 160.000 ve fiyata 26,500 TL yazınca bütün araçlar çil yavrusu gibi dağılıp kaçıyor :) Ama araştırıcam bakalım biraz daha. Megan 2 kullanan bir abi yanımda oturuyor. O megan 2'den çok memnun olduğunu söylüyor. Olmadı Megane 2 bakacaz muhtemelen.
  • Kilit nokta fiyat. Temiz düşük km li, sedan ve mümkünse hasarsız olacak bütçe ise 25.000 tl ye aradığınız kriterlere sahip tek araç linea. Hb işinizi görecek olsaydı megan2 düşünülenilirdi.

• tunc52 Hocam hala Megane 2 diye diretmeye çalışıyorum ama duruma göre bakacağız. Aslında benzin+LPG den bu kadar kaçmasam belki farklı modellerde bulunabilir ama tamam bakıcam diyorum bakmaya başlayınca araçlarla ilgili araştırma yapmaya kullanıcı yorumlarını okumaya başlayınca yok arıza ışığı yok LPG'ye geçişte sıkıntılar, teklemeler, çalışmamalar, her yıl muayene, kapalı alanlara girememe vs vs görünce yaa boşver yaa ne gerek var diyorum 3 kuruş fazla olsun 1-2 parçası daha boyalı olsun dizel olsun. Güçlü torklu bastın mı dağ bayır dinlemez akar gider. Ekonomik. Yakıtı aldın mı bir önceki yakıtı ne zaman aldığını unutursun. Vs. 1.3 mjet linea da iyi hanımda olsun diyor beğeniyor ama ben o bomboş active yada active plus modellerinden Allah biliyor almak istemiyorum. He gidiş aslında görünen oraya doğru ama. Olabildiğince megan 2 privilage-Dynamiq'i zorluycam. Olmazsa zaten her yer linea...
  • Bu bütçelere alacağınız Megane 2 sizi çok üzer. Vectra C'de o şekilde. Bence öncelikli olarak temiz, LPG'li bir Focus'a yönelmeniz. İyi montaj yapılmış LPG'li bir focusta kesinlikle sorun yaşamazsınız. Çok iyi araçtır, parçası bulunur, sağlamdır, çok konforlu ve zevklidir. 2000-2004 arası. Sonra ise Dizel olması açısından dizel Albea ve Linea olabilir. Albea'nın oldukça temizini bulursunuz, işinizi de görür, ancak konfor ve estetik beklemeyin. Linea'da Albea'nın bir tık üstü, daha fazlası değil. Onun haricinde 1.3 MJet hem yakıt hem sağlamlık açısından kendini kanıtlamış bir motor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atesvesugibi17

tunc52 Hocam hala Megane 2 diye diretmeye çalışıyorum ama duruma göre bakacağız. Aslında benzin+LPG den bu kadar kaçmasam belki farklı modellerde bulunabilir ama tamam bakıcam diyorum bakmaya başlayınca araçlarla ilgili araştırma yapmaya kullanıcı yorumlarını okumaya başlayınca yok arıza ışığı yok LPG'ye geçişte sıkıntılar, teklemeler, çalışmamalar, her yıl muayene, kapalı alanlara girememe vs vs görünce yaa boşver yaa ne gerek var diyorum 3 kuruş fazla olsun 1-2 parçası daha boyalı olsun dizel olsun. Güçlü torklu bastın mı dağ bayır dinlemez akar gider. Ekonomik. Yakıtı aldın mı bir önceki yakıtı ne zaman aldığını unutursun. Vs. 1.3 mjet linea da iyi hanımda olsun diyor beğeniyor ama ben o bomboş active yada active plus modellerinden Allah biliyor almak istemiyorum. He gidiş aslında görünen oraya doğru ama. Olabildiğince megan 2 privilage-Dynamiq'i zorluycam. Olmazsa zaten her yer linea...

2006 dan sonra üretilen makyajlı faz2 olarak bilinen megane2 ler makyajsızlara nazaran daha sorunsuz. Faz2 megane fiyatları biraz yüksek.

Bir önceki mesajımda bahsettiğim gibi aryırdığınız bütçe ile. Focus ve vectra modeli düşük olmasının yanında yüksek km li ve pek temiz olmayacaktır.

Linea da ise dolusunu alamasanız bile modeli diğer araçlardan yüksek olacaktır. Enazından parça ve bakım maliyeti düşük olur. Aile aracı olarak kullanılmış denk getirirseniz pek üzmez.

Linea bu forumda pek beğenilmez. Fakat belirttiğiniz bütçe ile kafanızı ve cebinizi yormayacak araç linea gibi görünüyor.

• bence linea'yı daha kolay yürütürsünüz
  • Hocam piyasa böyleyken ancak vectra b alınır o bütçeyle.
    Bence benzin+lpg yi düşünün yoksa dizel sevdasına döküntü bir araç alacaksınız.
    Bende memurum kredi + aracın masrafı belinizi büker.
  • tunc52 Hocam - 2006 dan sonra dediğiniz 2006 dahil mi?

Master_Evil

Scarlet. Hocam - Herhalde benim halimden en iyi sen anlarsın :)

Şimdi arkadaşlar. Bilmiyorum bu araçların şuan ki fiyat piyasasını ne kadar biliyorsunuz ya da ne kadar baktınız. Ben 15-25 gündür araştırıyorum ve emin olun sıyırmak üzereyim. Uzatmadan anlatmaya çalışayım. Linea diyorsunuz tamam ama benim bütçeme göre linealarda 150.000 civarı km'ye sahip boyalı hasar kayıtlı değişenli. Aynı özellikler Focus, megan 2 içinde geçerli olduğundan sormak istedim. Hani zaten aynı özellikteler bari sevdiğim bir araca bineyim düşüncesiyle onlara bakıyorum. Kiii tercihlerimde en son Linea vardı. Evet ekonomik 1.3 az vergi uygun bakım masrafları ancak yinede sona kalıyor bende. Biraz dar olacağını düşünüyorum ve tipi çokta hoşuma gitmiyor. Zaten dediğim gibi de bu fiyat aralığında bakacağım linea da 150.000 civarı km de olacak. Tek artısı daha yeni bir araç hepsi bu.

Peki Kia cerato dizeller için ne dersiniz. Oda aynı bunların ayarında. Belki daha az vuruklu kırıklı hasar kayıtları daha makul. hatta bazısı sadece 1-2 boyalı parça dahi var. Onada ara ara bakıyorum.

Cerato için ne düşünürsünüz?

• Hocam Vectra B güzel araç ancak iç hacim olarak Vectra A, Vectra C ve Megane II'den daha küçük. Hele Megane II cidden ferah geliyor Vectra B'den sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi createemir -- 3 Mart 2016; 23:43:56 >
  • Mesela Bu Kia Cerato'ya bir örnek:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-kia-cerato-1.5-crdi-advance-102-hp-277547360/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-sahibinden-orjinal-kia-271132680/detay/

Bu Renault Megana örnek:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ilhanlar-oto-galeriden-megan-dynamigue-232240820/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-megan2-dinamik-orjinal-273421880/detay/

Bu Ford Focus Örnek :

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-2006-focus-272351501/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-titiz-den-uygun-fiyata-bakimli-ford-focus-tdci-ghia-278592829/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-pinar-auto-dan-2007-model-temiz-focus-1%2C6-tdci-trend-278303619/detay

Bu fiyatlara alınabilecek olabildiğince güncel ve güncel görüntülü olabildiğince ekonomik araçlardan benim seçtiklerim. Bunda şukadar hasar kaydı var bunda şukadar boya var bu alınmaz demeyin. Bu fiyata bu araçlar var arkadaşlar bakabilirsiniz. Bütçe düşük olunca da bunlara mecbur kaldık. Keşke almasam para biriktirsem de daha iyi bişey alsam diyorum ama hanımım hamile zor yürüyor. Onun için biran önce almam gerek. Ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım. Zaten vuruklu kırıklı olacak bari az donanımlı sevdiğim yada sevebileceğim bir araç olsun diye uğraşıyorum. Fikir verirseniz memnun olurum arkadaşlar.

• Eğer gerçekten temizse 1. Sıradaki kia ceratoyu hemen al hocam

• Stilo tek gecerim paranın bir kısmı da cebinde kalır.simdi sana herkes parçası pahalı yok parçası bulunmaz falan diyecek ,satemazsin elinde kalır diyecek ama bugün piyasada 20 bin TL civarında arabanın kralıdır.yeterli daha önceden anası aglatilmamis olsun.

• Boyaları ve hasar kaydı var ama dediğim gibi bu paraya zaten boyasız hasar kayıtsızı yok. Ama bagajı biraz küçükmüş o düşündürdü bu seferde. Hangine baksam bireksiği var ne biçim iş bu ya. 345 LT bagaj hacmi mi konulur la bu arabaya. Hatcback araçlarda 370-380 LT bagaj hacmi var.
  • RaptorFX kullanıcısına yanıt
    Kaç km megan kullandınız ? Ben 4 bin de aldım 280 bin de muayenesini yaptırıp sattım km düşürürlerse
    belli olsun diye , satarken turbosu halen orijinal turboydu sadece 200 bin km de enjektör iç takımları değişti
    800 tl ye 4 tanesi. Rutin bakımı düzenli ve iyi parçalar ile yapılmış olan bir DCİ sahibini üzmez.
    ama siz bakım yaptırmazsanız araba ne yapsın. Yüksek km araç alcak olsam
    Renault (65 'lik clio hariç) , ford , bmw(2009 ve üzeri) ilk tercihim olur
  • Megane II Faz 1 2003-2006 en problemli araçlardan biridir. Renault forumlarına bakın başlıca sorunları görürsünüz.
    Keşke bir de japon alternatifi olsaydı.
  • Hocam Cerato olabilir temiz gözüküyor araçlar baya da yakışıklı.
    O Focuslar çok ucuz yaklaşmayın bence Focus 1 lpg li 20-25 arası satılıyor zaten piyasası da odur bunlar fazla ucuz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.