Şimdi Ara

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB 1.5dci EDC @@ (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.266
Cevap
35
Favori
130.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir solukta 25 sayfa okudum , 1 haftalik 2016 HB icon kullanıcısı olarak devamını okuduğumda da gözlemlerim ve güzel yorumlarınızı bagdastirarak bende konuya bir kaç mesaj atacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

Cevabınızı şimdi gördüm kusura bakmayın 20 gündür Amerika'dayım.

Burada bir çok amerikan ve japon aracınıda test etme fırsatım oldu

hatta Mazda CX-9 test ederken videosunu da çektim.

Benim kullanmadığım araç kalmadı neredeyse Megane 4 HB tüketim yalıtım

gibi konularda sınıfının en iyisi bunu net söyleyebilirim.

Amerikada en çok hoşunuza giden araç hangisi oldu derseniz yine Lexus derim.

Bu arada Dodge RAM ile Philadelphia dan Newyork a kadar gittik oda beklemediğim

kadar hoşuma gitti. Georgia-NY arasını 1120km VW armalı 7 kişilik Chrysler ile

katettik 4.0lt V6 oda konfor ve yalıtım olarak gayet başarılıydı.

Amerika ile ilgili otomobil deneyimlerimi burada ayrı bir sayfada paylaşacağım.
    Hocam lütfen Lincoln Town Car ve Navigator test edin American Dream demek Lincoln demektir benim için.

Megane sedan almaya niyetlendim ama olmadı Sedan ın koltukları çok rahatsızdı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• JNG9O J kullanıcısına yanıt
    Lincoln bende çok istiyorum aklımda bir süredir. Sürekli bayinin yanindan geciyorum ama uğrama fırsatım olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 29 Temmuz 2018; 10:29:33 >
  • Güzel arac fakat tek kusuru biraz agir olmasi ve 150 bin istedikleri bir aracta multimedya ekrani bile standart sunmamalari.otomatigi 1200kg civari tutabilselermis tadindan yenmezmis.
  • Herkese merhaba.

Ben de dün 2016 model hb 1.5dci edc alarak aranıza katıldım 🤗

Aracı Birmot'tan 2.el olarak satın aldım. Aracı teslim alıp yola çıktığımda (düz karayolu,kasis çukur vb yok.kaymak gibi yol)

(El freni tamamen inmiş durumda)

Araba hareket edince bir kaç kez sürtme-gıcırtı sesi geliyor ama hızlanınca kesiliyor. Bu ses neden olabilir? Balatalardan mı? Amortisör veya başka bir alt takımdan mı? Vites kutusundan mı?

• Kimse cevap yazmadı. Konu ölmüş resmen 😔

Ben kendi soruma cevap buldum. Ses sol amortisör takozundan ya da körüğün içindeki sert plastikten geliyor. Haftaya bakıma gidince servis garanti kapsamında bakarız dedi.

• Kullanınca farkettigim 2 husus daha var;

1-Otomatik vites topuzunda boşluk var ve oynuyor. Acaba herkeste bu şekilde mi? Eğer öyleyse, tüm otomatik vites topuzlarında uretimsel bir kalitesizlik var.

2-Şanzıman 1-2-3. Viteslerde düşük hızlarda kararsızlık yapıyor ve vites düşürüp yükseltirken geç tepki veriyor. Bu durum da acaba herkeste var mi? Varsa çözümü var mi?

• excellence E kullanıcısına yanıt
    Size tavsiyem, face guruplarına üye olmanızdır. Sorularınıza daha çabuk ve daha çok sayıda cevap alabilirsiniz.
    Hem de daha sıcak ve yardıma gayretli ınsanların olduğu bir ortam var.

https://www.facebook.com/groups/megane4turkey/
  • Arkadaşlar bir süredir Amerika'daydım konuyla ilgilenemedim kusura bakmayın, şuan Ankara'ya döndüm.

Tayfun ( @DukkHa ) arkadaşımız ile birlikte bu kış yine farklı araçların testlerine gidip burada paylaşacağız.

Elimden geldiğince bu aracı satmadan önce kullandığım 2 yıl zarfındaki tecrübelerimide aktarmaya devam edeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: excellence

Kullanınca farkettigim 2 husus daha var;

1-Otomatik vites topuzunda boşluk var ve oynuyor. Acaba herkeste bu şekilde mi? Eğer öyleyse, tüm otomatik vites topuzlarında uretimsel bir kalitesizlik var.

2-Şanzıman 1-2-3. Viteslerde düşük hızlarda kararsızlık yapıyor ve vites düşürüp yükseltirken geç tepki veriyor. Bu durum da acaba herkeste var mi? Varsa çözümü var mi?
    Aracımı servise götürdüm .

Vites topuzundaki boşluk fabrikasyon üretim. Tüm dizel otomatikler aynı şekilde. Benzinli modelleri nasıldır bilemiyorum.🤷‍♂️

1-2-3. Vites geçişlerindeki kararsızlık, yazılım ile düzelecek birşey değil, DSG,CVT yada ZF şanzıman gibi olmasını beklemeyin dediler. 🤷‍♂️

• quote:

Kimse cevap yazmadı. Konu ölmüş resmen 😔

Ben kendi soruma cevap buldum. Ses sol amortisör takozundan ya da körüğün içindeki sert plastikten geliyor. Haftaya bakıma gidince servis garanti kapsamında bakarız dedi.
    Servis araca baktı. Önce bana torsiyon çubuğunda boşluk var,izolasyon (köpük sıkılması) işlemi uygulanacak,araç 3 gün kalacak dediler. Aracın daha 1,5 yıl garantisi var,parçayı değiştirin dedim. Garanti merkezi öncelikle onarım, eğer olmaz ise değişim yapabilirsiniz diyormuş.Mecburen tamam dedim. Ben de Şikâyet Var.com'a şikayet oluşturdum. Ertesi gün renault merkezden aradılar. Servisle görüşüp gerekeni yapacaklarını söylediler. 3 gün sonra aradılar, ne hikmetse torsiyon çubuğunda işleme gerek kalmadı, ses amortisör keçelerinden geliyormuş, yağlandı ve düzeldi dediler.

Aracı dün akşamüstü aldım bakalım. Şimdilik ses yok, ancak ilerleyen zamanda tekrar ederse,bakalım ne çözüm üretecekler.

• Ön amortisörlerden gelen gıcırtı sesleri geçti.

Ancak araç ilk hareket ederken arkadan gelen gıcırtı sesi halen devam ediyor. Servis tekrar çağırdı getirin bakalım diye. Muhtemelen ilk söyledikleri gibi torsiyon çubuğunun bağlantı yerlerine köpük uygulayacaklar. Umarım işe yarar.

• quote:

Ön amortisörlerden gelen gıcırtı sesleri geçti.

Ancak araç ilk hareket ederken arkadan gelen gıcırtı sesi halen devam ediyor. Servis tekrar çağırdı getirin bakalım diye. Muhtemelen ilk söyledikleri gibi torsiyon çubuğunun bağlantı yerlerine köpük uygulayacaklar. Umarım işe yarar.
    Hocam benimde bu sıkıntım var araba bir süre hareket ettikten sonra durup yine geri yaptığınızda gelmiyor değil mi ses

• Benim amortisörlerden gelen ses yine gelmeye başladı.Ileri,geri,düz yol ya da kasis farketmiyor. Amortisör her yaylandığında gıcırtı yapıyor. Ilk kalkışta da arkadan gıcırtı sesi geliyor, muhtemelen torsiyon çubuğundan. Dün servise gittim,aracı bir kaç gün bırakmam lazımmış, randevu verdiler haftaya salıya. Eğer temizlemekle ve yağlamakla geçmez ise değişim talep edeceklermiş fabrikadan. Bakalım haftaya belli olur netice. Buradan paylaşırım .

• edc deki kararsizlik ve sarsinti yazilimlik bir sey degil aynen dsg de oldugu gibi ariza benim 10 bin bile olmadan ayni sikayetle gittigimde once bunlar boyle yapacak birsey yok dediler en son garip sesler cikarmaya basladi sanziman ve komple degistirdiler .Sanziman tam 35 bin tl bu arada iscilik haric hemde.
    su anda ok gibi oldu arac cok net ve hizli gecisleri var dsg ye yakin .ilk kalkista 1-2 patinaj cekiyor resmen.artik fabrikada nasil bir sanziman takiyorlarsa sifirindan daha iyi oldu degisince.
  • quote:

Kullanınca farkettigim 2 husus daha var;

Şanzıman konusunda her ne kadar uzun ömürlü olsa da diğer kuru tiplere nazaran,dediğiniz gibi kararsızlık ve geç tepki vermesini ben de test ettiğim araçlarda hissettim. Özellikle ışıklarda,ilk hareketlerde yaşadım.Aracınız sedan ise kuru tip şanzımana sahip olma durumu da var.

Umarım uzun süre sıkıntısız binersiniz,güle güle kullanın.

• quote:

Benim amortisörlerden gelen ses yine gelmeye başladı.Ileri,geri,düz yol ya da kasis farketmiyor. Amortisör her yaylandığında gıcırtı yapıyor. Ilk kalkışta da arkadan gıcırtı sesi geliyor, muhtemelen torsiyon çubuğundan. Dün servise gittim,aracı bir kaç gün bırakmam lazımmış, randevu verdiler haftaya salıya. Eğer temizlemekle ve yağlamakla geçmez ise değişim talep edeceklermiş fabrikadan. Bakalım haftaya belli olur netice. Buradan paylaşırım .
    Hocam çok memnun olurum servise gittiğimde balatadan deyip çıkıyorlar yok bunun balata ile alakası işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edsamu -- 5 Ekim 2018; 21:25:10 >
  • quote:

Benim amortisörlerden gelen ses yine gelmeye başladı.Ileri,geri,düz yol ya da kasis farketmiyor. Amortisör her yaylandığında gıcırtı yapıyor. Ilk kalkışta da arkadan gıcırtı sesi geliyor, muhtemelen torsiyon çubuğundan. Dün servise gittim,aracı bir kaç gün bırakmam lazımmış, randevu verdiler haftaya salıya. Eğer temizlemekle ve yağlamakla geçmez ise değişim talep edeceklermiş fabrikadan. Bakalım haftaya belli olur netice. Buradan paylaşırım .
    Metal kutu ezilir gibiyse travers yapabilir,can sıkıcı durum

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0B46CB32A

Metal kutu ezilir gibiyse travers yapabilir,can sıkıcı durum

Alıntıları Göster
    Metal kutu ezilir gibi bir ses değil.

Paslanmış ya da sıkışmış metal birbirine sürter gibi bir ses. Ya da evde kapı gıcırdar ya öyle bir ses.

Servis zaten teşhisi koydu. Amortisör keçesinden ve torsiyon çubuğundan geliyor ses. Bundan sonrası zaten ya tamirat ya değişim olacak.

• quote:

Metal kutu ezilir gibi bir ses değil.

Paslanmış ya da sıkışmış metal birbirine sürter gibi bir ses. Ya da evde kapı gıcırdar ya öyle bir ses.

Servis zaten teşhisi koydu. Amortisör keçesinden ve torsiyon çubuğundan geliyor ses. Bundan sonrası zaten ya tamirat ya değişim olacak.

Alıntıları Göster
    Hocam birebir aynı sesi duyuyorum ,hangi servis size bu teşhisi koydu ?

Megane 4 hb icon 2016 mart gibi çıkışlı şu anda 47.000 de arabayı sattiracak düzeye geldi artık. Şikayetvar falan yazacağım artik

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.