Şimdi Ara

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB 1.5dci EDC @@ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.466
Cevap
40
Favori
138.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Oncelikle hayirli olsun araciniz
    Sahsi gorusumdur bunlar
    Reno symboll ile basla clio ile biter otesi yok
    Talisman tutmadi meganda fazla satmadi
    Gelelim arabaya sacma sapan trim sesleri sacma sapan soyulmalar mutlaka olacak bunlara hazirlikli olun derim ben
    1 sene sonra reno belli eder kendini

renault u bilmem ama şunu rahatlıkla söyleyeyim istediğin bmw modelini getir hiçbir zaman mercedes in iç kalitesine ulaşamaz aynı sınıfta olması kaydıyla elbette ayrıca bak bakalım 90 model mercedes ve bmw lere içilerine bin en temiz kullanılmışlarından bahsediyorum bak bakalım trim sesi , yıpranması hangisinde daha iyi

Konu ile bunun ne ilgisi var onu anlamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şu an sedan astra J kullanıyorum
    bunun sözleşmesi bitince ya yeni astra hb ya da bu megane 4 hb'i düşünüyorum
    tabi ben 130 dan aşağısını kiralamam , bir de oldukça ilgimi çekti megane hb olmasına rağmen bagaj 400lt
    muhtemelen hb ler arasında en geniş bagaj hacmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

şu an sedan astra J kullanıyorum
    bunun sözleşmesi bitince ya yeni astra hb ya da bu megane 4 hb'i düşünüyorum
    tabi ben 130 dan aşağısını kiralamam , bir de oldukça ilgimi çekti megane hb olmasına rağmen bagaj 400lt
    muhtemelen hb ler arasında en geniş bagaj hacmi

Evet, c segmenti hb araçlar arasında en geniş bagaj hacmi 434lt ile Megane 4 e ait. Biz geçtiğimiz bayram izninde ilk defa aracın arka koltuklarına eşya koymadan yolculuk yaptık. Bagaj bizi gayet memnun etti.

Bazı arkadaşlar özelden Astra K ile Megane 4 arasındaki en dikkat çeken farkı sormuş. Ses yalıtımı olarak Megane 4 daha iyiydi. Özellikle motor ses yalıtımları arasında ciddi fark vardı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 29 Eylül 2016; 23:26:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yildiz kullanıcısına yanıt
    evet 434 hatta 400 kalmış aklımda
    bir önceki aracım MPV Altea idi , onun bile bagajı 430lt idi
    gerçekten HB için çok iyi bir bagaj
    muhtemelen sedan focus dan daha geniştir
  • Bu sabah işyerinde bir arkadaşıma ait Megane 3 e yeniden binip test ettim ve bariz farkı yeniden gördüm. Arada çok fark var Golf 5 ile Golf6 arasindaki fark gibi asla değil.. Uçurumlar var.. Sanki Megane 4-5-6 yı üretmiş bunuda Megane 7 olarak çıkarmış kadar var. Bunu bizzat gördüm. Demek Renault digerlerinin cok farkli noktalara geldiğini görünce kollari ciddi anlamda sıvamış.. Sonuç olarak yeni Megane ortaya çıkmış..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 30 Eylül 2016; 13:35:20 >
  • cihanair kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, diğer aracım olan Megane 2'de dediklerinizi yaşıyorum. 2003 yılında sıfır olarak aldığım aracımda 1-2 yıl önce kapı kollarında soyulmalar başladı, 6 ay kadar önce de trim sesleri çok az olsa da başladı. Megane 4'te de bu sorunlar 10-15 yıl sonra yaşanmaya başlarsa bence kabul edilebilir. Diğer araçlarda benzer sorunlar ortalama kaç yıl sonra ortaya çıkıyor merak ettim. Bir süre önce 6-7 yaşlarında temiz bir focus'u kullanmıştım, trim sesleri çok fazla idi. Bu örneğe göre 13 yaşındaki bir araçta yeni başlamış olması normal geliyor bana.
  • megane gözümde hep farklıdır, farklıydı.. bu farkı bu modelde bariz ön plana çıkardılar, diğer renault'lar bir yana Megane4 bir yana..

fluence şirket aracının 50.000 km'de neler yaşattığını görünce şahsen renault'tan soğudum, ancak 1-2 yıl önceki aynı hataları megane4'te tekrarladıklarını düşünmüyorum.

trim sesi konusu sarımsak misali, kokusu 1-2 yıldan önce çıkmaz.. kullanıma ve sürdüğünüz yol koşullarına bağlıdır. Ama tabiiki araba tutkunlarını sinir eden, ele WD-40 ve tornavida alıp sağa sola müdahale ettiren iç gıcıklayıcı bir durumdur.

bu kasanın kendisini ispat etmesi gerekir, bu da biraz zaman alacaktır. 2-3 yıllık aracın direksiyonun veya döşemesinin soyulması kabul edilemez.

bugüne kadar bir araç ile ilgili açılmış en verimli ve saygılı konulardan birtanesi.. güzel olmuş, zaman zaman kaç km'de olduğunuzu ve değişik yol koşullarındaki değişik deneyimlerinizi paylaşırsanız seviniriz.

iyi forumlar..

• Megane 2 ye bindigine eminmisin...

Köpekbalığı anten takmayı düşündünüz mü? Renault aksesuar olarak saçma bir fiyat belirlemiş, herhangi bir alışveriş sitesinden 50-60 TL'ye almak mümkün. Ben o şekilde yaptım, radyonun çekişinde bir düşüşe rastlamadım.
  • yirthan kullanıcısına yanıt
    13 yıldır kullanıyorum neden emin olmayayım ki? Megane 2 authentique 1.4 sedan. Umarım aynı sorunsuzluğu Megane 4'te de yaşarım.
  • Aynı aracın 2006 model faz 2 sine 10 senedir biniyorum ön göğüsten gelen trim sesinin lada samaralarda bile yok.
    Ayrıca aracım 110 binde kapı kolu 2. Soyulusu.
    Start stop düğmesinin orası soyuk.
    Direksiyon soyuk berbat durumda.
    İkinci sahibiyim ben 17 binde aldım.
    Aracı benden başka kimse sürmez.

• Arkadaşlar bu yepyeni bir araç ne olduğunu zaman gösterecek. Ben 2001 yılında sıfır VW Bora'ya bindim 1 yıl dolmadan heryeri soyulmaya başladı arac 10bin km ye gelmeden Ön takım ve kapıların ayarları bozuldu. Hiç unutmam henüz ilk hafta daha 220km deyken arka kapiyi otururken biraz sert kapadim döşeme açıldı camla döşeme arasına elimi soktum bu bizi vw den soğuttu resmen. Golf 4 deseniz herkes arızalarından neler çekmiştir.

Eskiden bir ara 77model Renault 12 TS vardi çocuktum araba kullanmayı onda öğrendim diyebilirim ozaman babam Mercedes i bize vermezdi küçüktük ama lisede kaçırır yine o muazzam duyguyu tadardım her hafta. Haberi yok sanardık ama km saatine bakıp anlarmış sonradan ögrendik

W126 balina kasa 300 SEL vardı bizde 82 model lacivert. gemi gibi gelirdi bize.. Gerçek otomobil oydu.. suyun üzerinde gider gibi süzülürdü hastaydim her gördüğümde dönüp bir daha bakarım..

Amcam'da 2009 BMW 320i vardi kapi kollari dahil yumuşak heryeri erimiş hamur gibi soyuluyordu. Ondan önce VW Passat vardı 2 kez DSG mekatronik arızası sebebiyle sattı şuan babamın lafina geldi Mercedes Benz aldı rahatladı..

Bizde Ailece yillardır 87 model Mercedes Benz W124 kasa 300E kullanıyoruz hiçbir yerinde böyle bir sorun yok araç 2017 de 30 yaşına girecek..

Her şeyi zaman gösterir siz rahat olun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 30 Eylül 2016; 17:14:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: liebermann

megane gözümde hep farklıdır, farklıydı.. bu farkı bu modelde bariz ön plana çıkardılar, diğer renault'lar bir yana Megane4 bir yana..

fluence şirket aracının 50.000 km'de neler yaşattığını görünce şahsen renault'tan soğudum, ancak 1-2 yıl önceki aynı hataları megane4'te tekrarladıklarını düşünmüyorum.

trim sesi konusu sarımsak misali, kokusu 1-2 yıldan önce çıkmaz.. kullanıma ve sürdüğünüz yol koşullarına bağlıdır. Ama tabiiki araba tutkunlarını sinir eden, ele WD-40 ve tornavida alıp sağa sola müdahale ettiren iç gıcıklayıcı bir durumdur.

bu kasanın kendisini ispat etmesi gerekir, bu da biraz zaman alacaktır. 2-3 yıllık aracın direksiyonun veya döşemesinin soyulması kabul edilemez.

bugüne kadar bir araç ile ilgili açılmış en verimli ve saygılı konulardan birtanesi.. güzel olmuş, zaman zaman kaç km'de olduğunuzu ve değişik yol koşullarındaki değişik deneyimlerinizi paylaşırsanız seviniriz.

iyi forumlar..

Değerlendirmeniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Aracımız şuan itibariyle 2450km de ve çok memnunuz. Motor sesi yok denecek kadar az ve Ankara içi ortalama yakıt tüketimi 4.8lt

ilerleyen zamanlarda neler olup bittiğini burada paylaşmaya çalışacağım şuan eleştirebileceğim pek birşey yok ama aracı yıkadığımda arka tamponun bagaj kapağı ile birleştiği yerde su birikmesi bagaj kapağını açınca akıp gitmesi ilginç aslında bu sorun değil ama 1 derece eğimli yarım cm açık yapilsa o su orda birikmez akar gidermiş neyseki orada heryer termoplastik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 30 Eylül 2016; 17:47:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dentul

Çektiğiniz Fotoğraflar birbirinden güzel olunca haliyle katalog çekimiymiş muamelesi yapılıyor.

Kazasız belasız binin.Son dönem Hb araçlar içersinde en iddialı tasarımlardan.

Tasarım konusu göreceli bende C segment araçların içinde en çok bunu beğendim.
    Ancak bazı insanlara konsept havasında, biraz sıradışı ve ilginç gelebiliyor.
    Zamanla gözler alışıp herşey yerli yerine oturacaktır.

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB  1.5dci EDC  @@
    @@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB  1.5dci EDC  @@

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Oncelikle hayirli olsun araciniz
    Sahsi gorusumdur bunlar
    Reno symboll ile basla clio ile biter otesi yok
    Talisman tutmadi meganda fazla satmadi
    Gelelim arabaya sacma sapan trim sesleri sacma sapan soyulmalar mutlaka olacak bunlara hazirlikli olun derim ben
    1 sene sonra reno belli eder kendini

o kadar kötü mü yani renaultlar amcamda 2011 fluence var sadece vites topunun derisinde hafif siyahlaşma var oda bakmadığından fazla ses falanda yok yani bide fluence abi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bomi01 -- 1 Ekim 2016; 11:13:45 >
    kendini kandır bakalım nereye kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: adurgun

13 yıldır kullanıyorum neden emin olmayayım ki? Megane 2 authentique 1.4 sedan. Umarım aynı sorunsuzluğu Megane 4'te de yaşarım.

Aslında Megane 2 sorunludur derler bazı kullanıcılarda sizin gibi çok memnun demek birazda şans meselesi.
    Eskiden bir arkadaşımda 2003 model vardı sorunları yüzünden sıfır aldığı aracı 1 sene sonra satmak zorunda kalmıştı.

Buna benzer durumlar daha öncede bahsettiğim gibi farklı markalarda'da var ancak kullanıcılar nedense babasının firmasıymış gibi toz kondurmuyorlar.
    Rahatsız olduğu konuları dile getirmiyorlar buda farklı algılara yol açıyor ve VW de olduğu gibi ilginç sonuçlar ortaya çıkarıyor. DSG sorunlu ama bile bile herkes sırada örneğinde olduğu gibi.

Zaman herşeyin ilacıdır. Gün geçtikçe neler çıkacak, neler çıkmayacak hep birlikte göreceğiz.

quote:

Orijinalden alıntı: adurgun

Köpekbalığı anten takmayı düşündünüz mü? Renault aksesuar olarak saçma bir fiyat belirlemiş, herhangi bir alışveriş sitesinden 50-60 TL'ye almak mümkün. Ben o şekilde yaptım, radyonun çekişinde bir düşüşe rastlamadım.

Bu anten olayına fazla takılmıyorum ama aerodinamik açıdan Golf te olduğu gibi arka cam içine gizlenmiş anten tarzında daha mantıklı çözümler üretilmeliydi. Renault aksesuar fiyatları konusu benide rahatsız etti, o kadar antenin fiyatı neredeyse üzerindeki 8.7'' tablet ekrandan daha pahalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 1 Ekim 2016; 20:21:54 >

• arabayı beğendim , oyak indirimi ile süper olmuş bence arabaya dikkat eden biri olduğunuz belli satarken zorlukda olmaz. Kazasız belasız hayırlı yolculuklar ..
    Megane 2 çıktığı dönemde çalıştığımız şirkette 5-6 arkadaş aynı dönemlerde almıştık. Sadece 1 arkadaş direksiyonla ilgili sorun yaşamıştı, o da bir süre sonra aracını sattı. Dediğiniz gibi biraz şans meselesi, 13 yıldır bir defa bile beni üzmediği için alternatifleri araştırmaya gerek duymadan yine kararımı megane olarak verdim. Ben 1.2 benzinli versiyonunu aldım, aracın sessizliği gerçekten takdir edilesi. Megane 2'de hızım 100 km/s'e çıktığında 3000 devire ulaşır ve motor sesini duymaya başlarken, megane 4'te 120km/s hızda 2000-2500 devir civarı ve en ufak bir motor sesi olmaması çok güzel. Markacılık olayını sizin de dediğiniz gibi anlayamıyorum, örneğin Renault Symbol ve Kangoo kullanmak durumunda kaldığımda hiç beğenmemiştim, yol tutuşu ve malzeme kalitesi bu kadar kötü araçlar olamaz diye düşünmüştüm. Anten olayında bence de gizli anten kullanılması çok daha iyi olurmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: 40karakule40

Megane IV ü beğenip Talisman ı beğenmeyen ilginç bir kitle var. Eğer bu kitle vücuttan atılırsa daha sağlıklı bir forum olacak. Şu sabit fikirli insanlarda bazı şeylerin değiştiğini anlarlarsa mesela (Renault) gibi... ufukları açılacaktır.

Ne saçma bir yorum.Ben de golf'ü beğeniyorum passat'ı beğenmiyorum.Bunda ne var yani?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.