Şimdi Ara

RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39.626
Cevap
153
Favori
3.273.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yok biliyorum daha 130 piyasada yok....bu motoru meganda planlıyolar...lagunada ise sölenti bile yok..11o bg 1400 kg devam...

megande sanırım dci 106 olucak 110 değil ama torku sayesinde rahat hareket ettirebilir heralde aracı...laguna dci 110 kullanıcıları bayağı memnun o kasada bile....
    full bir dci mantıklı olur..başta getirdiklerinde sunulan donanımlara aldanmamak biraz beklemek lazım diye düşünüyorum..bakarız piyasa cok daha kötüye gider direk oto şanzımanla bile girebilirler piyasaya bellide olmaz.....kızdığım nokta motorlar limitlerde hiç düşük hacimde performans düşünülmüyo hep limit hep limit..kasayı kaldırsında yeter mantığı (ki hiç hızlı kullanmayı sevmem ama aracımda bastımmı gidebilsin rahat rahat).....kia bile 116 bg dizeller hatta yeni ceratoda(forte olucak) 1.6 136 bg dizel konması düşünülüyormuş...yani amerika pazarına girebilse toyota ve GM ibile geride bırakabilecek renault hep limitlerde..ülkemizdeki vergilerde başka bir boyut tabi

• Merhabalar. Ben vergilerden geçtim artık. Bence hangi donanımda ve motorlarla üretiliyorsa Türkiye'ye de o gelmeli. Parası olan alır. Ben şahsen 150 Hp dci BVA (otomatik vites) almayı düşünüyorum. Ağustos'a kadar bekleyeceğim. Ağustos'ta da en donanımlı Megane 3 Coupe'yi de alacağım. Ben her hafta farklı isimlerle Renault'a e-mail atıyorum. Böyle sıkıştırsak, her türlü seçenekli arabaları getirirler sanırım. E-mail çekmeye devam......:)))))
  • quote:

Orjinalden alıntı: egunns

yok biliyorum daha 130 piyasada yok....bu motoru meganda planlıyolar...lagunada ise sölenti bile yok..11o bg 1400 kg devam...

megande sanırım dci 106 olucak 110 değil ama torku sayesinde rahat hareket ettirebilir heralde aracı...laguna dci 110 kullanıcıları bayağı memnun o kasada bile....
    full bir dci mantıklı olur..başta getirdiklerinde sunulan donanımlara aldanmamak biraz beklemek lazım diye düşünüyorum..bakarız piyasa cok daha kötüye gider direk oto şanzımanla bile girebilirler piyasaya bellide olmaz.....kızdığım nokta motorlar limitlerde hiç düşük hacimde performans düşünülmüyo hep limit hep limit..kasayı kaldırsında yeter mantığı (ki hiç hızlı kullanmayı sevmem ama aracımda bastımmı gidebilsin rahat rahat).....kia bile 116 bg dizeller hatta yeni ceratoda(forte olucak) 1.6 136 bg dizel konması düşünülüyormuş...yani amerika pazarına girebilse toyota ve GM ibile geride bırakabilecek renault hep limitlerde..ülkemizdeki vergilerde başka bir boyut tabi

Ayrıca Avrupa'daki internet sitelerini inceleyince şunu gördüm: Megane 3 Coupe (Megane HB düşünmediğim için onu bilmiyorum) dizel de iki motor seçeneği ile satılıyor şu anda: Birisi 1.5 dci 105 hp, diğeri de 1,8 dci 130 hp.
    2.0 dci 160 hp ve 2.0 dci 150 hp BVA daha satılmıyor. Umarım ülkemize hepsi de gelir. Benim verdiğim bilgiler dizeller içindir. Benzinli seçeneklerle ilgilenmiyorum......

• hm 1.8 de mantıklı bi motor ama bizim şu meşur vergi olayları 1.8 i kaldırmaz...1.8 ile 2.0 dilimi aynı olduğu için firmalar daha cazibeli 2.0 i getiriyor....2.0 cc yi getirmeleri lazım hatırlarsanız güncel sedanda bile başta 2.0 getiriyolardı sonra piyasaya sunmadılar...bu coupe un heybetli silueti zaten 2.0 i çok hakkediyor...evet bu adamlara mail döşemeye devam:)....bu arada katılıyorum...stoklu çalışmasınlar isteyen istediği motor seçeneğini alabilsin..bmw merc audi gibi...hatta adamlarda bekleyebilirsen binbir türlü sipariş ediyosun aracının üretim aşamasını bile gösteriyolar sana..galiba iyi hizmet = money....renault bi nebze bu donanım seviyelerinde çeşitli sunumlar yapıyo aslında..eski düz mantalitelerinde değiller çok fazla
  • 1.9 dCi 130 hp (FAP)
  • quote:

Orjinalden alıntı: egunns

hm 1.8 de mantıklı bi motor ama bizim şu meşur vergi olayları 1.8 i kaldırmaz...1.8 ile 2.0 dilimi aynı olduğu için firmalar daha cazibeli 2.0 i getiriyor....2.0 cc yi getirmeleri lazım hatırlarsanız güncel sedanda bile başta 2.0 getiriyolardı sonra piyasaya sunmadılar...bu coupe un heybetli silueti zaten 2.0 i çok hakkediyor...evet bu adamlara mail döşemeye devam:)....bu arada katılıyorum...stoklu çalışmasınlar isteyen istediği motor seçeneğini alabilsin..bmw merc audi gibi...hatta adamlarda bekleyebilirsen binbir türlü sipariş ediyosun aracının üretim aşamasını bile gösteriyolar sana..galiba iyi hizmet = money....renault bi nebze bu donanım seviyelerinde çeşitli sunumlar yapıyo aslında..eski düz mantalitelerinde değiller çok fazla

Sana katılıyorum. Coupe dedin mi en azından 2.0 motor olmalı. Ama ne yaparsın, vergi olayına Renault bile girmeye korkuyor sanırım. "Getir arabaları arkadaşım. Ben seçip alacam ya" demek lazım. Ben zaten Yaz mevsimine kadar bekleyeceğim. Yaz mevsimine otomatik gelir mi bilemeyiz dedi renault bana. Otomatikten vazgeçtim de, en azından donanımlı olsa bari. Navigasyon-DVD, jant seçenekleri.... falan filan. Canım çekti şimdi. Şu renaulta bir mesaj daha atayım..........

NOT: Fotoğraflar tekrar gibi oluyor. Foruma renk gelsin diye yüklüyorum............

RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü]

• quote:

Orjinalden alıntı: xradiancex

1.9 dCi 130 hp (FAP)

motor süper hem perfonmanslı hemde 1.5 motordan 1 litre fazla yakıyor keşke vergi sistemimiz değişik olsada 2000 tl fark ile alabilsek ama malum biliyorsunuz aracın fiyatı katlanıyor,bu motoru megane II araçlarda gördüm ender
    geçen gün haseki hastanesinin megane III gördüm ama yinede tam emin değilim hava karanlıktı
  • quote:

Orjinalden alıntı: emregulec_1905

quote:

1.9 dCi 130 hp (FAP)

motor süper hem perfonmanslı hemde 1.5 motordan 1 litre fazla yakıyor keşke vergi sistemimiz değişik olsada 2000 tl fark ile alabilsek ama malum biliyorsunuz aracın fiyatı katlanıyor,bu motoru megane II araçlarda gördüm ender
    geçen gün haseki hastanesinin megane III gördüm ama yinede tam emin değilim hava karanlıktı

Sana katılıyorum. Keşke 1900-2000 motorlar gelse de uygun fiyatlara satılsalar. 60000 TL bile veririm ben 130 hp dizel için...........

• quote:

quote:

1.9 dCi 130 hp (FAP)

Ama zor olur. Demin renaultun sitesine baktım. 1600 benzinli Megane II Cabrio Coupe'yi 65000 TL civarına satıyor. Bunu emsal olarak kabul etsek, 1900-2000 motor dizelleri de en az 70000 TL'ye satarlar. O zaman da kimse almaz bunu. 70000'e megane alacağına D sınıfı Lüx donanımlı bir araba alır. Kanunların değişmesi lazım. Böyle giderse, 1,5 dci 106 hp dizel Coupe'ye talim edecez sanırım. O da avrupadakiler gibi donanımlı olsalar bari........

• fiyatta renault'un suçu olsa yüklensek eyvallah ama unakıtana(zehir akıtana) yüklenmek gerek oda şimdi kalp ameliyatı olacakmış narkozun etkisiyle umarım şu vergilerin fazlalığı kabus olarak gelirde düzeltir bu adaletsizliği vergiyide eksoz değerleriyle değerlendirilir avrupa gibi...
  • Türkiye Koyoto Antlaşması'nı imzaladı,bu antlaşma çerçevesinde ve de AB de kendi kriterleri konusunda zorlarsa emisyon değerleri üzerinden vergi alınması konusunda,işte ozaman belki bir ihtimal 2-3 sene içerisinde vergi sistemimiz değişebilir.

Ya da oturup dua edelim RTE'nin ya da Zamakıtan'ın çocuklarından birisi oto galeri veya distrübütorlük işine girsin diye,ozaman vergiler istediğimiz gibi düşer işte

• quote:

Orjinalden alıntı: cat33

quote:

quote:

1.9 dCi 130 hp (FAP)

Ama zor olur. Demin renaultun sitesine baktım. 1600 benzinli Megane II Cabrio Coupe'yi 65000 TL civarına satıyor. Bunu emsal olarak kabul etsek, 1900-2000 motor dizelleri de en az 70000 TL'ye satarlar. O zaman da kimse almaz bunu. 70000'e megane alacağına D sınıfı Lüx donanımlı bir araba alır. Kanunların değişmesi lazım. Böyle giderse, 1,5 dci 106 hp dizel Coupe'ye talim edecez sanırım. O da avrupadakiler gibi donanımlı olsalar bari........

Coupe Cabrio ve Coupe tipi kasaların fiyatları arasında çok fark var,sizin almayı düşündüğünüz 1.5 dCi Coupe'nin fiyatı maksimum 50.000 olacaktır,opsiyonlarla birlikte 55.000-56.000'yı geçmez,buraya yazıyorum araç geldiğinde tekrar okuruz

• quote:

quote:

quote:

quote:

1.9 dCi 130 hp (FAP)

Coupe Cabrio ve Coupe tipi kasaların fiyatları arasında çok fark var,sizin almayı düşündüğünüz 1.5 dCi Coupe'nin fiyatı maksimum 50.000 olacaktır,opsiyonlarla birlikte 55.000-56.000'yı geçmez,buraya yazıyorum araç geldiğinde tekrar okuruz

İnşaallah sayın arkadaşım. Öyle olsa çok güzel olur. Opsiyon olsa da tüm donanımları avrupa standartlarında olsun, 60000 TL olsun. Otomatik vitesten vazgeçtim zaten de. DVD-Navigasyon, deri koltuk, koltuk ısıtma, 17-18'' jant seçenekleri opsiyon olsun. Ben alırım. DVD-Navigasyon sanırım opsiyonda olacak. Geçen ay Renault'a attığım e-maile gelen cevapta: "DVD-Navigasyon için çalışmalarımız sürüyor" demişlerdi. Daha arabalarla tanışmamıza 2 ay var. Bekleyecez artık. Yeni gelişmeler olduğu zaman haberimiz olsun arkadaşlar..............

• Başka bir siteden aldığım yazı:

Yeni Mégane Hatchback ve Coupe iç mekânlarında, önceliği ergonomiye ve konfora veriyorlar. Araç, renkli animasyonu okumayı kolaylaştıran, analojik ve dijital ekranlı bir sayaç grubuna sahip. Yeni Renault Mégane hidrolik park freni, sürücü araçtan uzaklaştığında kapıları otomatik olarak kilitleyen eller serbest anahtar ve motor çalıştırma kartı ve Carminat Bluetooth® DVD navigasyon sistemi gibi üst segmentten gelen çok sayıda donanımı da miras olarak aldı. Aynı zamanda özel tasarımlı « 3D Sound by Arkamys® » audio sistemi de ilk kez bu modelde sunuluyor.

Genişletilmiş dCi ve TCe motor yelpazeleri. CO2 salınımlarının azaltılması yönündeki girişimlerin yoğunlaştığı ve sürekli artış gösteren yakıt maliyetlerini düşürme arayışlarının ön planda olduğu günümüz koşullarında, Yeni Renault Mégane tutumluluk ile sürüş keyfini bir arada sağlayan iki motor ailesi sunuyor.

2009 baharından itibaren satışta olan TCe 130 (1.4 l turbo) motor, 1.8 l motorların gücünü (130 hp) ve 2.0 l motorların torkunu (190 Nm) sunarken, aynı zamanda 1.6 sınıf motorların düşük CO2 salınımları sergiliyor.

4.295 m’lik büyük bir hatchback için 120g CO2/km salınım değerine sahip dört dCi motor… Performans ve sürüş keyifleri nedeniyle büyük beğeni kazanan dCi 85 ve dCi 105 motorlara dCi 90 ve partikül filtreli dCi 110 motorlar eklenmiş. Bu dört dCi motor 120 g/km’ye eşit veya düşük CO2 emisyonları sergiliyorlar. Bu yelpazeye öncelikle sadece 135g CO2/km yayan yeni dCi 130 ve ardından gelecek yıl güçlü dCi 160 ve dCi 150 BVA6 motor seçenekleri dahil olacak. Daha büyük ve daha geniş iç mekânlı Yeni Mégane Hatchback ve Coupe kendi öncülerine kıyasla ortalama 8 kg daha hafifler

• İnşallah tüm donanımlar gelir de herkes gönlüne göre alır,aracına keyif alarak biner.
    Bu arada navigasyon seçeneği gelse bile minimum 5.000 TL olacak gibi gözüküyor diğer markaların opsiyon fiyatları ve meganın avrupadaki opsiyon fiyatlarına bakılırsa...
  • quote:

İnşallah tüm donanımlar gelir de herkes gönlüne göre alır,aracına keyif alarak biner.
    Bu arada navigasyon seçeneği gelse bile minimum 5.000 TL olacak gibi gözüküyor diğer markaların opsiyon fiyatları ve meganın avrupadaki opsiyon fiyatlarına bakılırsa...

5.000 lira çok fazla o farkı verecek %1 bilemedin %2 diye düşünüyorum bu opsiyonu alacaklarda megane hastasıdır ama kokpitin havası çok değişiyor
  • quote:

quote:

İnşallah tüm donanımlar gelir de herkes gönlüne göre alır,aracına keyif alarak biner.

5.000 lira çok fazla o farkı verecek %1 bilemedin %2 diye düşünüyorum bu opsiyonu alacaklarda megane hastasıdır ama kokpitin havası çok değişiyor

Merhabalar. Ben 5000 veririm. Yeter ki gelsin. İnşaallah bir aksilik olmazsa tüm opsiyonlarını alacağım.....

• quote:

quote:

quote:

Merhabalar. Ben 5000 veririm. Yeter ki gelsin. İnşaallah bir aksilik olmazsa tüm opsiyonlarını alacağım.....

@cat33

burdaki gayretlerini renault görmeli ve bence sana 1-2 kalem opsiyonu bedavadan ikram niyetine vermeli

•  RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü]

bunlar da yeni megane III RS resimleri benzete benzete trophy e bu kadar mı benzetmişler
  • quote:

Orjinalden alıntı: orjinalden Çalıntı

quote:

quote:

quote:

@cat33

quote:

burdaki gayretlerini renault görmeli ve bence sana 1-2 kalem opsiyonu bedavadan ikram niyetine vermeli

Keşke öyle olsa arkadaşım. 2 aydır hergün neredeyse e-mail yazıyorum. Forumları geziyorum. Umarım sonu hayırlı olur..........

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.