araç garanti süresi veya 100.000km motor lpg kaynaklı arızalara karşı 7.500tl limitli garantide.Oldu da subap erise dahi masrafı 5,6 bin tutmaz. uzun yolda 45 50 krş ta yakıyor evet ama lpg ile bu kullanımda maliyet 25 krşa düşer. Kıyamet senaryoları veya endişeler bence yersiz, oldu da subap eridi diyelim, neyse masrafı yapar yine lpg ile zevkle binerim, hiç kendimizi kandırmayalım lpg ucuz oldukça yaklaşık %50 tasarruflu, 1000 tl ye gittiğimiz yere 500e gideriz. Ben zaten yıllık 20-25 bin kullanıyorum, benim için çok ekonomik ve keyifli, araba neredeyse her gün çalışıyor. Kendimden örnek işte,330kmde 220TL, 380 kmde 255tl benzin yakan araba aynı sürücü aynı tarz aynı yollarda 303kmde 108tl ,375 km de 119 tl yakıyor, söylenti-mış muş-olabilir veya duyum değil belgeli kanıtlı. Sakın yanlış anlaşılmasın ben lpgci filan değilim bir çıkarım da yok sıradan bir kullanıcıyım,illa da lpg takın gibi bir niyetim de yok, isteyen istediğini takar ve yakar beni ilgilendiren bir durum değil, kendi tecrübelerimi yaşadığımı paylaşıyorum faydası olabilir diye, renault motorları sağlamdır ,motor elden çıkarsa onu da paylaşırım, ama benim inancım bu araba minimum 100.000km t ![]() ![]() ![]() ![]() ık demez, yaşayıp göreceğiz zaten. Motor yeni, karma sistemler yeni olduğu için endişeler de normal, ama çoğu inanın yersiz. Herkese kazasız keyifli sürüşler. |
Renault megane sedan 1.3 tce 140bg motoru yorumları (19. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hocam takibe devam :)
Ben de 1.2 puretech 308 allure ile 3000 kmye geldim. Genel ortalama düşündüğümden düşük olduğu için (7.3 lt) şimdilik gerek görmesem de sırf kullanım zevki için bi gözümle takip ediyorum lpg paylaşımlarınızı.
Yeni araçlarda sübap ve sıkıntılar malum, sizinki gibi gözü karartıp yaptırmadıkça insan şüpheleri kolay aşamıyor. Montaj sayısı arttıkça güven artabilir tabi ki.
Hesabıma göre yol bilgisayarınız 7.4 iken 100 kmde 7.9 litre lpg, 0.65 litre de benzin tüketmişsiniz. Valla gayet başarılı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 17 Mart 2021; 13:18:55 > -
Antalya Uysal Otogaz montajıyla Cangas/Zavoli Master Kit 3. Ölçüm. Katedilen yol 394 km, ort.hız 43km/s, tüketim 18tl benzin+112tl lpg . karma kullanımda 394 km de 120 tl yani kmde 31 krş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
1.2 tce edc candır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1.33 tce hangi yağ kullanıyor?
4300200209 kodlu MOTOR YAĞI
5W40 RN710.
Servis bunu koyuyor.
Bundan daha kaliteli yağ ne konulabilir bu araca ya da en iyisi bu mudur bilginiz var mı? Motul veya mobil marka?
En az rn0710 standardini saglamak kaydiyla kullanabilirsiniz. Mobil, motul, liqui moly, castrol vs gibi markalarin hepsinde bu sarti saglayan yaglar var. Servis elf marka koyuyor mesela.
İyi akşamlar
İş aracı olarak Megane 4 1.3 turbo manuel vites en boş paketi kullanmaya başladım birkaç sorum olacaktı ?
1- start stop iptal edilebiliyor mu ?
2- klimayı tek tuşla kapatabiliyor muyuz ?
3- 6. Vitesi kullanmaya alistiniz mi angarya geliyor mu ?
4- otomatik yanan far var mı ?
5- hız sabitleyici limitleyici konumlarindan memnun musunuz ?
1. Start stop tusundan kapatilsa da motor tekrar calistirilinca geri aciloyor otomatik. Sigortasini sokerek iptal edenler var ama ne derece saglikli bilmiyorum.
2. Tek tusla kapanmiyor. Fani kisma tusuna basa basa kapaniyor. Bilen varsa ben de ogrenmek isterim bunu
3. Ben vites oranlariyla alakali hic sorun yasamadim. Oranlar cok guzel uzun yolda 6 ya atiyorum 100km ve ustundeki hizlarda cikamadigim yokus olmadi su ana kadar. Oyle 6 ileri 1.3 mjetler gibi vitesle oynayip durmak gerekmiyor.
4. Yok.
5. Memnun degilim ama dert degil bir kere actiktan sonra isterseniz hic kapatmayin, cok da kafaya takilacak sey degil bence.
1.3 TCE EDC 140 BG aracımı yeni teslim aldım. 200 km de yol bilgisayarı 6.1 gösteriyordu.
-
Ben de yakıt verilerimi paylaşayım: 2021 1.3 Manuel aracımin ilk 300 km de yüzde 85 i şehir dışı olmak üzere ortalama yakıtı 6.6 lt, 50 kuruşa tekabül ediyor bence gayet iyi
Mtv dezavantajı olmasa çok iyi araba.
güzel bir motor. c segmentine 1.6 daha çok yakışıyor yine de
-
-
K.Maraş-Adana-Konya-Isparta-Burdur-Antalya-Kemer-Tekirova güzergahı gidiş geliş 2120 km.2 yetişkin 1 çocuk bagaj dolu,klima açık,geneli şehirlerarası,yemek işleri için çok az şehiriçi.
81 km ortalama. 5.9 litre.
-
Başkan, Allah'tan artık milletin fikirleri değişti. Senin yazdığın yorumdaki gibi değil artık dünya. Saolsun başımızdakiler sayesinde 1.3 arabaya lpg takmayı düşünmüyoruz. Artık o fakir düşüncelerden kurtardılar bizleri.
başka sorunun vardır kardeş, aynı motor 130 hp. Clio 5 kullanıyorum, aksine düşük devirde aşırı torklu, gaza sert basmaya gelmiyor bile....
-
Sevgili forumdaşlar meraba hayırlı ramazanlar
Megane 4 alma arefesindeyim sizinde tecrübe ve bilgilerinize başvurmak istedim. Alacagim arac 2020 1.3tce manuel megane 8.000 km de aracı istanbulda kullanacagim ev is arasi gidis gelis toplam 10 11 km mesafede.sabah ve aksam col yogun olmasada trafik oluyor dur kalk yapmak gerek. Simdi bu aracin sehirci gercek tuketimi ne kadar.ve araci tavsiye edermisiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X