Şimdi Ara

Renault Megane Sedan yeni nesil motorlara kavuştu: 1.3 TCe ve 1.5 Blue dCi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
9.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Fredd_35

lpg uyumu açısından soruyorum bu 1.3 tce direkt enjeksiyon mu yoksa mpi mı??
    Şimdi bi baktım, direkt enjeksiyonmuş, tsi gibi yani pahalı kitler olur

Ama megane'da olmasa da 1.0 tce 100 hp çok noktalı enjeksiyon, onun uyumu daha iyi ve uygun maliyet açısından, fabrika çıkışlı lpg'ye uygun üretmişler.
  • kopyalayapıştırhaber den bıktık. Editörler işini böyle yaparak bizi siteden soğutuyor. Motor1 sitesine teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

autodata sitesine göre 1.3 140 hp motorun 0-100 verisi 10.7 saniye, maksimum hızı 190

140 beygir güç 240 nm torku duyunca insan daha fazlasını bekliyor, veriler zayıf. Reanult henüz lütfedip 1.3 motoru broşüre veya siteye eklemediği için ordan bakamadım ama farklı olacağını sanmam.
    Renault Megane Sedan yeni nesil motorlara kavuştu: 1.3 TCe ve 1.5 Blue dCi

• 1.3 140 bg icin 10.7 cok sanki.

Benim 1.2 tsi 90 bg polo Bile 10.8 olmasi lazim. tamam arada agirlik farki var ama 50 beygirin hic mi etkisi yok. Renaultun beygirlerde opelin eski kasadaki beygirlerE benzemis😊
    Edit:9.5 saniyeymis.Gayet yeterli o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperdgal -- 30 Ekim 2019; 11:51:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu motor aslında ama sedan denince bir aracın sağ arka koltuğunda yayılmak geliyor benim aklıma bunlar nasıl sedan? Daracık araçlar, mesela corolla daha da beter. Megane HB versiyonlarını clio'yu yukarı ittirerek hatta bir yandan captur diğer yandan kadjar'la sıkıştırarak bitiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: weneorn

Alıntıları Göster
    Sedan için var mı böyle broşür ?

Baktığım sitede de hb kasa için bu verileri gösteriyordu, sedan ile hb arasında niye böyle fark olur anlamadım

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    İngilterede sanırım sedanı satılmıyor. Ben oradan gördüm broşürü. Yaklaşık aynı değerler çıkar bu broşür ile. Başka sitelere çok itibar etmeyin. Önemli olan resmi broşür. Buldum İrlanda renoda, yine resmi broşürden bu sefer sedan için:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weneorn -- 31 Ekim 2019; 8:55:13 >
  • Şu an hurda sizden 105000Tl

Hurda bayiden 110000Tl ye satılıyor.Otomatik farkı çok ama bayiiden fiyat almak gerek giriş donanım listede 120K ama 110 a veriyorlarmış daha bugün fiyat almışlar.

1.3 tce mercedesle geliştirildi farkı o (1.2tce nissan ile geliştirilmişti,1.5dci sadece renault :) ) düşük devirde yüksek tork düşük tüketim.Bu motorun Spor versiyonu 160Hp dir.

Şu an için B sınıfı fiyatına C sınıfı üstelik neredeyse lpg istemeyen modern motorla geldi..1.6 baz nissan motorunu da kaldırdılarşimdilik başlangıç 1.3 tce 140hp

Birde şu motor 1330cc yerine 1299 gelseydi var ya tadından yenmezdi
  • Bir arkadasimiz için baktık.
    Megane sedan
    Joy paket
    Manuel vites
    Titanyum gri
    Görüş paket
    Hurda bayiden
    113.000 TL fiyat aldık.

• 1.3 TCE henüz yerli test videoları olmadığından ve kullanıcı için gerekli devir ,anlık tüketimi pek çekmediklerinden bu video gayet başarılı ve örnek olsun biraz uzatmış :) ama faydalı.

16.Dk dan itibaren yüksek hızdaki anlık tüketim ve devir verileri görülüyor öncesinde 100km sabit 80km sabit testleri de var.

Bu motoru merak edenler için güzel çalışma.

EDC ile süper olmuş.7.vites 2300 devir 130km/h ve anlık 5.5 lar görülebiliyor.1.5 dci ın euro 4-5 olanları kadar tüketim.Yer romanya buda göz önünde bulundurulsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 14 Kasım 2019; 22:43:45 >

• renault türkiye broşür yayında 1.33 tce manuel ve edc olarak var
    https://www.cdn.renault.com/content/dam/Renault/TR/global-brochures/Megane-Sedan-11.2019-v2.pdf
  • broşürden resim

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    O veriler hatalı. 1.3 motor baya iyi. Daha 5000 devirde maksimum gücünü veriyor. Yazılımla 170+ güçler alınır rahatça. Gerçekten fiyat performans olarak çok iyi olmuş. Lpg takmak isteyenler corolla, takmayanlar megane 4 ile devam eder artık

• 112.5 istiyor bayiler alınır mı bu araç dostlar? Niyetlendim

• Aracı alan var mı motor performansı nasıl ?

• quote:

Orijinalden alıntı: myz1453

112.5 istiyor bayiler alınır mı bu araç dostlar? Niyetlendim
    Düşünülmeden alınır

• quote:

Orijinalden alıntı: lideramca

broşürden resim

Broşüre bakarsak 1.5 Blue dCi için de 7 ileri EDC gelmiş gibi görünüyor. Test eden oldu mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aarmaganozturk -- 27 Kasım 2019; 7:54:12 >
  • manyaksx kullanıcısına yanıt
    kaparo verdim aralık 10 gibi teslim olacak.bayilerde bu araç yok test etme şansıda yok.
  • öncelikle herkese merhaba, 19.11.2019 tarihinden beri aracı kullanıyorum 450 km istanbulda şehir içinde yaptım 317 tl ye depoyu alır almaz dldurdum depo 49 litre bilgisayar 620 km gösteriyordu fakat şuan 570-590 km yapacak gibi görünüyor yani şehir içinde 0,53 kuruş yakacak yani 100 km de 7.7 - 7.8 yakacak önceki aracım 2014 1.5 dci fluenceb di ortalama yakıt tüketimi 6.5 di yakıt performansı için çok erken ama başlangıç için bence kötü değil. motor performansı olarak düşük devirlerde yüksek performans veriyor 1600-1800 devirde vites geçişi yapılıyor 130 km hız sonrası yakıt tüketimini artırır araba full doluyken çekişinde hiçbir zorluk yok yokuş kalkış çok iyi ama start stobun bukadar iyi olacağını hiç düşünmemiştim ayrıca benzinli motor olduğu için ve ses izalasyonu iyi hiç ses yok gibi sormak istediğiniz birşey varsa cevaplayabilirim.

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    bu yakıt değerlerini nasıl bir trafik seyrinde elde ettiniz?
    ortalama süratiniz kaç km/saat acaba? start stop hareket halindeyken devereye giriyormu mesela 4 - 5 km gibi neredeyse durmak üzereyken stop ediyormu? yoksa km tam sıfır oluca mı devreye giriyor?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.