Şimdi Ara

RENAULT MEGANE2 Montaj Resimleri(BRC)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Öncelikle teşekkürler bir sorum olacaktı artık manifold delinmeden montaj yapılıyormuş bu doğrumu?
  • Evet doğru.Bunun için benzin enjektörleri ile motor girişi arasına koyulan,gaz enjektörlerinin girişi içinde müsait olan bir aparat geliştirildi.Yanlız geliştirilen bu aparat tek tip olduğu için tüm motorlara uymamaktadır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayçeotogaz

Evet doğru.Bunun için benzin enjektörleri ile motor girişi arasına koyulan,gaz enjektörlerinin girişi içinde müsait olan bir aparat geliştirildi.Yanlız geliştirilen bu aparat tek tip olduğu için tüm motorlara uymamaktadır.

Teşekkürler
  • bende98 model honda civic 1.6 ies var.benim arabam için uygunmu bu aparat.

marka olarak tavsiyeniz hangisi..

quote:

Evet doğru.Bunun için benzin enjektörleri ile motor girişi arasına koyulan,gaz enjektörlerinin girişi içinde müsait olan bir aparat geliştirildi.Yanlız geliştirilen bu aparat tek tip olduğu için tüm motorlara uymamaktadır.
  • Hocam siz aparatı patent sahibi Faruk Sevgili'ye sorunuz bence
    quote:

Orjinalden alıntı: ayhanjan

bende98 model honda civic 1.6 ies var.benim arabam için uygunmu bu aparat.

marka olarak tavsiyeniz hangisi..

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talfar -- 27 Ekim 2008; 15:24:11 >
  • Sn ayçaotogaz bahsi geçen araca ait garanti belgesi verdiniz mi?Verilmiş ise resmini de buraya atabilirmisiniz.Brc disbiratör firma 2A'nın bayi listesinde sizi göremedim o açıdan soruyorum
  • Arkadaşım göründüğü itibariyle temiz çalışılmış.fakat şunu söylemek istiyorum

üzerinize alınmayın ama bugüne kadar lpg kiti taktırıp çok pişman olan birçok kişi var yeni üye olmuşsunuz ama okumuşsunuzdurda..bence bu iş için BRC yetkili servis açmak isteyen kuruluşların usta ve çıraklarının iyibir eğitimden geçmesi gerekiyor (sadece BRC değil hepsi) bakın biz otomobil bölümünde bu kadar aktif isek sürekli burada araçlarımız ile ilgileniyorsak çok değer veriyoruz demektir inanın benim aracım 96 model olmasına rağmen kız gibi bakarım araca binerken ayağım eşiği çizse içim acır..buradaki birçok arkadaşta aynı düşüncededir emin olun. peki biz bu kadar değer verirken sizlere emanet ettiğimizde resmen aracın kalbine operasyon yapıyorsunuz ve bilgisiz cahil ve kendini bilmez bazı şahıslar o kalbi öldürüyor.böylece o firmanında adını lekeliyorlar..bilmem anlatabildimmi bu nedenle LPG taktırmayı hiç düşünmyorum birçok kişide benim gibi düşünüyor..sabahları aracın çalışmaması LPG den benzine benzinden lpg ye geçmemesi veya üst devirlerde gaz yememe rolanti bozukluğu çok yakması kitin uyum sağlamaması sıcak motorda çalışmaması uzun marş süresi...bunların hepsi birer etken..oysaki kiti iyi bilen bir 2A mühendisi tamamiyle bir eğitim verip belli standartlarda kit uygulamasına izin verse çok daha farklı olurdu ama şimdi yoldan geçeni çevirsen LPG montajı yapacak neredeyse bu durumda bende kimseye güvenmem referans bile görsem inanmam ve bağlatmam....siz üzerinize alınmayın sadece genel bir görüş bildirdim...saygılar...

• Kusura bakmayın,birkaç gündür nete giremedim,yazdıklarınız şimdi gördüm,hemen cevaplayayım:
    Honda Civic e Atiker de olur BRC de ama her zaman dediğim gibi montajın işini bilen,iyi ustalar tarafından yapılması gerekiyor.Sizin aracınıza manifoltu delmeden montaj yapılabilirmi bilemiyorum,motoru görmeden bu soruya kesin cevap veremem.
  • Sayın Talfar,
    AYÇE OTOGAZ ın aparattan haberi olmadığını yazmışsınız,demekki AYÇE OTOGAZ ın neler yaptığını çok iyi biliyorsunuz.Sanırım AYÇE nin yaptıklarından rahatsız olan bir rakibisiniz.Bizi 2A bayi listesinde görememişsiniz,doğrudur.Aynı konuyu Ege bölge baş bayisi de araştırdı.Aydın bey doğrudan ve mertçe gelerek konunun aslını sordu,bizde ona tatmin olacağı tüm belgelerimizi ibraz ettik.2A bayisi değiliz ama BRC nin resmen bayisiyiz.BRC ile ilgili tüm ekipmanları en az 2A bayileri kadar biliriz.O aparattan çoğu 2A bayilerinin dahi haberi yoktur hatta bazılarıda bizden öğrenmiştir.Bizi çok merak ediyorsanız kapımız dosta düşmana her zaman açıktır,buyrun gelin hem bir çayımızı için hem de neyi ne kadar bildiğimizi gözlerinizle görün.
  • 1-Sn Ayça Otogaz size her eleştiri yapanı düşman,rakip veya lpg sektörünün içindenmiş gibi düşünüyorsanız işiniz zor.
    2-Bahsi geçen aparat hakkında hala eksik bilgiye sahipsiniz sanırım çünkü ilgili aparat sizin söylediğiniz gibi brc ekipmanı değil bu forumda konu başlığı olmuştu 2A'nın patentli ürünü dolayısıyla izinsiz kullanmak şuç teşkil eder.
    3-Siz 2A bayisi olsaydınız yukarıdaki ilgili aracın sahibi sizin ile bir sorun yaşamış olsa gidip 2A'ya sorununu iletebilir ve çözüm arayabilir.Siz 2A değil ama biz brc'nin resmen bayisi olduğunuzu söylüyorsunuz kullanıcı sizin ile sorun yaşadığında kime baş vuracak bilgilendirirmisiniz.
    quote:

Sayın Talfar,
    AYÇE OTOGAZ ın aparattan haberi olmadığını yazmışsınız,demekki AYÇE OTOGAZ ın neler yaptığını çok iyi biliyorsunuz.Sanırım AYÇE nin yaptıklarından rahatsız olan bir rakibisiniz.Bizi 2A bayi listesinde görememişsiniz,doğrudur.Aynı konuyu Ege bölge baş bayisi de araştırdı.Aydın bey doğrudan ve mertçe gelerek konunun aslını sordu,bizde ona tatmin olacağı tüm belgelerimizi ibraz ettik.2A bayisi değiliz ama BRC nin resmen bayisiyiz.BRC ile ilgili tüm ekipmanları en az 2A bayileri kadar biliriz.O aparattan çoğu 2A bayilerinin dahi haberi yoktur hatta bazılarıda bizden öğrenmiştir.Bizi çok merak ediyorsanız kapımız dosta düşmana her zaman açıktır,buyrun gelin hem bir çayımızı için hem de neyi ne kadar bildiğimizi gözlerinizle görün.

http://forum.donanimhaber.com/m_23411899/mpage_1/key_//tm.htm#23643035

quote:

Orjinalden alıntı: 2A TEKNİK

Sektörde ilklerin uygulayıcısı 2A Mühendislik' ten bir yenilik daha..
    Bugüne kadar sıralı sistem montajlarındaki emme manifoldunu matkapla delerek gaz giriş nipeli takma uygulamasına son veriyoruz.
    Patenti şirketimize ait bu uygulama ile (PATENT NO: TP2008-00406) artık emme manifoldları delinmiyor. Böylece;
    1- Delme işlemi esnasında silindirlere çapak gitme riski ortadan kalkıyor.
    2- Benzinle aynı yerden gaz püskürtüldüğü için yakıt tasarrufu ve performans artışı sağlanıyor.
    3- Emme manifoldu delinmediği için aracın orijinalliği bozulmuyor.
    4- Montaj süresi kısalıyor.
    Patentli ürünümüz kitlerle birlikte bayilerimize sevk edilmeye başlıyor.
    Farkımızı daha pekiştirecek bu patentli buluşumuzun tüm sektöre ve camiamıza hayırlı olmasını dileriz.
    İyi çalışmalar.
    2A Mühendislik A.Ş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talfar -- 26 Ekim 2008; 22:19:05 >

• sistemi sistem yapan kaliteli bir ustadır yani sanatkar ama buzamanda herkez usta tabir ediliyor
  • Siz eleştiri yapmıyor,doğrudan AYÇE OTOGAZ ın o aparattan haberi olamayacağını söylüyorsunuz,bu eleştiri değil itham dır.Kimseyi düşman görmüyoruz ama iyi niyetli olduğunuza hiç ihtimal vermiyorum.Sizinde otogaz firması olduğunuz bariz şekilde belli.Benim kızdığım Rumuz altına sığınarak ne olduğunu bilmeden birilerini itham etmektir.O aparatı bilen,2A patentli olduğunuda bilir,hala itham a ve karalamaya devam ediyorsunuz.AYÇE yi itham etmek ve bilmemezlikle suçlamak size hiçbir şey kazandırmaz.Biz eleştiriyi bizim ne yaptığımızı ve ne bildiğimizi bilmeyenlerden kabul etmeyiz.Sanıyorum sizin OTOGAZ firması olarak bu sayfalara döküp resimleyebileceğiniz güzel ve doğru bir şey yokki bunu yapanları karalamak gibi bir yol seçiyorsunuz.Zaten isimsiz olarak bunları yazmanızdan bellidir.Bu platform karşılıklı atışma yeri olmamalıdır.Bu konularda yeteri kadar bilgiliyseniz,sizi çay içmeye davet etmiştim.Sanırım bu davetimi dikkate alırsınız.
    Ben her yazdığımın,her resimlediğimin altına gururla firmamızın adını yazıyorum.
    Herşeye rağmen sevgilerle....

• Syn Ayçeotogaz,

aramıza hoşgeldiniz, sizin gibi işini iyi yapanları burada görmek çok güzel.

internet ortamında olduğumuz için maalesef hepimizin (ben dahil) uslubu biraz farklı oluyor, eminim ki yüz yüze konuşmalarımız olsa çok farklı bir düzeyde olur hatta birbirimizi kucaklayıp çayımızı çorbamızı içip uğurlarız, neyse yapcak birşey yok internetin dezavantajları da bunlar.

talfar'ın ismini cismini bilmiyorum, bayii mi değil mi onu da bilmiyorum ama benden çok öncesinde otomotiv bölümünde yazar ve devamlı katkısı olan bir arkadaştır. Yani aslında iyi niyetlidir, bunu demeye çalışıyorum.

Forumlar maalesef çok suistimal edindiği için otomatik bir savunma mekanizması hepimizde gelişmiştir.

ve maalesef bir denetim ve standart geliştirilmediği için ercan_wrc gibi arkadaşlarımız bu işe soğuk bakıyorlar, sadece o değil, birçok insan tanıyorum ki ödü kopuyor.

Yapcak birşey yok, burası Türkiye diyip yola devam etmek lazım.

Saygılarımla,

• Sn SemiSe hakkımdaki düşünceleriniz için teşekkür ederim
    Ben bu forumda 2-3 aydır yazıyorum fakat yaklaşık iki yıldır takip ediyorum çok faydalı bilgiler edindim.Artı aracım yok olursa da lpg'si brc olacak ben aldığım bir üründe ilk önce iyi veye kötü sorun yaşadığım zaman alternatifli muattab bulup bulamayacağıma bakarım sonra diğer kriterlere o yüzden garanti olayını ve muattab olayını sordum ama Sn Ayçe Otogaz'dan hala bir cevap almadım.Diğer konu aparat konusu hakkında ise sizin bu mesajınız ve Sn Ayçe Otogaz'ı gereğinden fazla üzmüş olabileceğinden dolayı özür diliyorum ve ilgili mesajım da gerekli düzeltmeyi yaptım.
    Ayrıca Sn Ayçe Otogaz yeni üye montajcıların bu forumda mesaj yazması oldukca zor çünkü burada çok montajcı gördüm Otogaz kelimesini yazmasını bilmiyor ve burada sadece reklam amaçlı mesajlar yazmaya çalıştırlar bir müddet sonra da kayboldular yani burada uzun süreli mesaj yazabilen ve yazmaya devam eden montajcıların işinin arkasında duran medeni cesareti olan ve bilgisine güvenen kişiler olarak görüyorum isim vermek gerekirse Faruk Sevgili Şafak Otogaz SemiSe Ünal Gedik ac öncel bey gibi sizde inşallah bu arkadaşlar gibi uzun soluklu olursunuz kolay gelsin.
    Not:Sn Ayçe Otogaz Lpg Haber sitesi benzeri burada her montajladığınız aracın resimlerini yeni konu başlığı açıp yayınlamayınız bu forumda bu tip mesajlar silinebilir bilgilendirmek istedim direkt kullanıcıların sorularına cevap yazarsanız daha etkin olacağını düşünmekteyim tekrar kolay gelsin.
    quote:

Orjinalden alıntı: SemiSe

Syn Ayçeotogaz,

aramıza hoşgeldiniz, sizin gibi işini iyi yapanları burada görmek çok güzel.

internet ortamında olduğumuz için maalesef hepimizin (ben dahil) uslubu biraz farklı oluyor, eminim ki yüz yüze konuşmalarımız olsa çok farklı bir düzeyde olur hatta birbirimizi kucaklayıp çayımızı çorbamızı içip uğurlarız, neyse yapcak birşey yok internetin dezavantajları da bunlar.

talfar'ın ismini cismini bilmiyorum, bayii mi değil mi onu da bilmiyorum ama benden çok öncesinde otomotiv bölümünde yazar ve devamlı katkısı olan bir arkadaştır. Yani aslında iyi niyetlidir, bunu demeye çalışıyorum.

Forumlar maalesef çok suistimal edindiği için otomatik bir savunma mekanizması hepimizde gelişmiştir.

ve maalesef bir denetim ve standart geliştirilmediği için ercan_wrc gibi arkadaşlarımız bu işe soğuk bakıyorlar, sadece o değil, birçok insan tanıyorum ki ödü kopuyor.

Yapcak birşey yok, burası Türkiye diyip yola devam etmek lazım.

Saygılarımla,

• Sn Talfar,
    iyi niyetinize teşekkür ederim.Benim kızdığım eleştiriler değil,Ayçe otogaz bunu bilmez diye başlamanızdı.
    BRC bayiliğini 2A dan istediğimizde,sadece BRC montajı yapmak şartını öne sürdüler.Bunu istemediğimiz için Ankara ÜSTÜN otogaz dan bayilik sözleşmemizi yaptık.BRC ile ilgili tüm ekipmanları Ankara dan temin ediyoruz.Bu tarzda çalışan başka bayiler de var.Garanti belgelerini tabikide veriyoruz.Herşey bir yana müşterilerimiz şahittir ki biz malımızın arkasındayız.Hiç bir müşterimizi,bayisi olduğumuz hiç bir markada bırakın distiribütör firmayı bölge baş bayisi ile bile muhattap etmedik.Lütfen yanlış anlaşılmasın,bizim amacımız firmamızın reklamını yapmakla beraber,LPG hakkında sorusu olanlara bilgimiz dahilinde yardımcı olmaktır.Yazılarımızı takip ediyorsanız görmüşsünüzdürki sadece İzmir değil diğer illerden de sorusu olanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.Size tekrar teşekkür ediyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.