Şimdi Ara

hybrid + LPG çoğalıyor Toyota Chr LPG Montajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Corolla hybrid lpg uygulamasının üzerinden çok geçmeden Toyota Chr Hibrit de lpg uygulaması yapmışlar.

LPG konusunda ustalarımız çok yol almış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 19 Kasım 2019; 1:10:11 >

• Bende hibrit araç var, yıllardır kullanıyorum. NECD ortalama tüketim verisi 3.6lt/100km, WLTP ortalaması 4.0lt/100km. Benim uzun dönem ortalamam yazın 3.8lt/100km, kışın 4.2lt/100km. Demek ki WLTP ortalaması kadar yakıt tüketiyorum.

Otomobil kullanmasını bilmeyenler ve çok yokuşlu trafikte kullananlar bu araçlara 6.5lt/100km yaktırırlar.

Türkiye henüz hibrit araçları bilmiyor olabilir fakat hibrit araçlara LPG uygulaması yurtdışında yıllardır yapılıyor. Pek şaşırılacak bir tarafı yok konunun aslında.
  • Akaryakıt fiyatlarının geldiği noktaya bak 100 km de 3,5 lt ( hadi diyelim 4 litre ) yakan araca bile LPG uygulatma peşinde insanlar.
  • km de 20 kuruş, şehir dışı için çok çok inanılmaz bir değer değil sanırım.

arkadaşta 301 var dizel hdi midir nedir en az yakan motorlardan, 21 kuruş yakıyorum diyor pompa hesabına göre, şehir içi bu değer . gerçi onun yolunun çoğu kasabadan şehire çevre yolu gibi ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 19 Kasım 2019; 11:17:8 >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Fark sehir içinde çıkar hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Akaryakıt fiyatlarının geldiği noktaya bak 100 km de 3,5 lt ( hadi diyelim 4 litre ) yakan araca bile LPG uygulatma peşinde insanlar.
    demekki 3.5-4 lt yakmıyor chr hybrid. uzun dönem yol bilgisayar verisi paylaşan olmadı henüz. yurtdışı videolarında 6- 6.5 lt lerde.
  • Milletin benzine nasıl ciddi bir antipatisi varsa hybrid araca bile lpg taktırıyor hybrid zaten az yakmıyor mu yahu?
  • Uzun yıllardır LPG kullanıcısı olarak ben bile Hybrid bir arabaya LPG taktırmaya cesaret edemem.

Hybrid karışık bir sistem. Hybrid sisteminde yarın bir gün sorun yaşasan, yetkili servis "Arızanın sebebi LPG" dese ne yapabilirsin. Sanayide bu hybrid sisteminden anlayacak usta bulunmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BMW 3.20i LPG Dönüşümü
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim için mantık basit.

LPG uyumu varsa takarım.

Araba 10 kuruş yakıyorsa bile takar 6 kuruş yakarak gezerim.

Yılda 35000 km yapıyorum.
  • Hybrit araçlarin nekadar yaktığını en iyi araç sahipleri biliyor demekki fabrika verisi 3,5 yazmasi doğru değil 6.5 LT yi buluyorsa bende takarim aga zaten tasarruf için aliyoruz bu araçladi.
    Ayrica bizim sanayi ustalarina ver uçaği uçağa bile LPG takmazlarsa bende birşey bilmiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende hibrit araç var, yıllardır kullanıyorum. NECD ortalama tüketim verisi 3.6lt/100km, WLTP ortalaması 4.0lt/100km. Benim uzun dönem ortalamam yazın 3.8lt/100km, kışın 4.2lt/100km. Demek ki WLTP ortalaması kadar yakıt tüketiyorum.

Otomobil kullanmasını bilmeyenler ve çok yokuşlu trafikte kullananlar bu araçlara 6.5lt/100km yaktırırlar.

Türkiye henüz hibrit araçları bilmiyor olabilir fakat hibrit araçlara LPG uygulaması yurtdışında yıllardır yapılıyor. Pek şaşırılacak bir tarafı yok konunun aslında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altta pil üstte tüp tam saatli bomba, trafikte bunlardan uzak durmak lazım.Arabalar çok yakmıyor aslında yakıt pahalı arkadaşlar, yakıt pahalı! Şunu bir anlayın artık ya anlayın.

• LPG pişmanlıktır.(LPG kullanıcısı)
  • Dizel dizel dizel, hiç biri dizelin yerini tutmaz. Lpg alıyorsun bir de benzin alıyorsun dizel kadar ekonomik ve performanslı olmuyor, sorunları da cabası.

• Videoyu izlemedim, ama teknik olarak sorun olmadığı sürece bence mantikli.

Benim aklima sadece teknik meseleler takiliyor, lpg ile atkinson çevriminde bir engel var mi? Lpg ayari nasil yapiliyor, motor bir çalışıp bir duruyor, farkli stratejileri var vs vs?

Yoksa şehir içinde 4-5lt lpg tüketimiyle gezmenin tadi başka olur

• ersin310 E kullanıcısına yanıt
    2016 auris hybridlere yapılan videolar nette, özelden mesaj at onlara.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.