|
Renault'nun fabrika çıkışlı ikinci el araç sistemi 2023'te Türkiye'ye geliyor
-
-
Geri dönüşüm açısından güzel bir gelişme ancak ülkemizin bu tarz yatırımlara cazip hale gelmiş olması düşündürücü.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
En az 10 yıl önce başlanması gerekliydi bu işlere.
-
Bu olay sadece ülkemizde değil, Avrupa'da da yaşanıyor. Olay alım gücünün düşmesinden çok Avrupa Birliğinin benimsediği "Yeşil Mutabakat" politikası yüzünden.
Çevreyi ve kaynakları koruma adına tüketim mallarının uzun ömürlü hale gelmesi, enerji tüketiminin düşürülmesi, karbon salınımın azaltılması adına birçok yeni uygulama ile tanışacağız. Bu da onlardan bir tanesi.
Bu sektörden bağımsız olarak örneğin cep telefonları için de AB 7 yıl kullanım ömrü şartı koşan düzenlemeler yapıyor. Ekonomiden ben de memnun değilim ama bu olay sadece eknominin bozulması yüzünden olmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halilowich -- 24 Ekim 2022; 09:55:03 >
-
Bu iş tutar bence güzel bişey. Aracımda tek çizik olmamasına rağmen 2 buçuk aydır ispark kapalı otoparkında yatırıyordum. Bugün bir bakayım dedim ki ne göreyim hayvan oğlu hayvanlar duvara sıfır parkettiğim tamponu bile çizmişler. Yani ülkemde bu kadar davar yaşıyorken ben neden sıfır araç alayım? Umarım aynı olayı Apple’da yapar ve yaygınlaşır. Ancak sıfır araç ile arasında fiyatta dağlar kadar fark olmalıki tutsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gowlet -- 24 Ekim 2022; 9:56:4 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bizi bu hale getirenler utansın diyicemde varmı öyle bir huy....
-
kuba gibi eski arabalari tamir edip tamir edip kullanacagiz. kubada ambargo var, bizde ne var.
-
Ulan adamlar kendi ülkesinde de kullanıyor bu sistemi. piyasada çürük çarık her an bozulacak binlerce araç var. bir çoğu da kazaya ölüme sebep olabilecek türden kusura sahip olabilir. adamlar yenileyecek kusurlarından arındıracak 2. el olarak yeniden satacak. potansiyel müşteriler de reno dökülüyo yigenim demeyecek negatif algı oluşmayacak.
-
bitmiş çökmüş fransadaki uygulamayı bize getirmeleri akıllara biz de fransaya mı dönüyoruz sorusunu getiriyor!
belki böyle ironik yazınca düşünürler biraz, boş boş yazmadan önce.
-
yeni araba kıtlığı var, avrupada da olduğu gibi.
-
Umarım ikinci el piyasasının içinden geçer.
-
banttan dusenlenlermi satilcak :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bir kaç video izledim de yaptıkları iş kurumsal galericilik gibi bir şey, fren balata-disk, kaporta, yıkama yağlama gibi birşey. re factory denebilecek bir şey değil.
fitilleri, hortumları, rulmanları, contaları, keçeleri, burçları, kelepçeleri, sıfırlasalar, iç aksamda koltukların döşemesini, direksiyonu, çizilen dökülen plastik aksamları değiştirseler, araçlar gerçekten büyük oranda sıfır gibi hissettirir ve değer yaratmış olurlar. Hatta amortisör ve alt takımdaki esneyen elemanlar da dahil edilebilir, yay viraj demiri gibi.
Çünkü bunları son kullanıcı ya değiştiremiyor ya da çok yüksek maliyet çıkıyor oysa ki fabrika ortamında firmanın tedarik imkanlarıyla çok hızlıca çözülebilecek şeyler.
6 yaşına kadar dediğine göre, filodan dönenleri süsleyip son kullanıcıya galeri yerine biz gazlayalım kafasındalar.
-
Araba kıtlığı varken mantıklı 2yıl da garanti veriyolar daha ne olsun
Bizi ikinci el kurtarmaz fiyatları yüksek olur, beşinci el felan getirin Türkiye'ye
Sıfırdan pahalıya satarlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdi elektrik li araçlara 7ooo bin eu kadar teşvik var Fransa'da, ab,us, Kuzey eu ülkelerinde refah ve medeniyet fersah fersah ileride içten yanmalı araçları defteri dürülmüs bitmiş.yeni bir seviyeye geçmişler.
batık ülkelere gelişimi zayıf yada olmayan ülkelere ticari gelirleri ni devamı için uydurdukları konsept.olay bu!bunami sevinelim şimdi kaldı ki bu ülkede hiç Bir şey ucuz ulaşılır olmayacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxx1 -- 24 Ekim 2022; 11:49:21 >
-
Piyasanad ucuza satacaklar mı? asıl onu sormak lazım. Yoksa ikinci el piyasasında 100 liraya satılan aracı, yağını suyunu değiştirip fabrika çıkışlı el diyerek 110a mı satacaklar?
bir kaç video izledim de yaptıkları iş kurumsal galericilik gibi bir şey, fren balata-disk, kaporta, yıkama yağlama gibi birşey. re factory denebilecek bir şey değil. fitilleri, hortumları, rulmanları, contaları, keçeleri, burçları, kelepçeleri, sıfırlasalar, iç aksamda koltukların döşemesini, direksiyonu, çizilen dökülen plastik aksamları değiştirseler, araçlar gerçekten büyük oranda sıfır gibi hissettirir ve değer yaratmış olurlar. Hatta amortisör ve alt takımdaki esneyen elemanlar da dahil edilebilir, yay viraj demiri gibi. Çünkü bunları son kullanıcı ya değiştiremiyor ya da çok yüksek maliyet çıkıyor oysa ki fabrika ortamında firmanın tedarik imkanlarıyla çok hızlıca çözülebilecek şeyler. 6 yaşına kadar dediğine göre, filodan dönenleri süsleyip son kullanıcıya galeri yerine biz gazlayalım kafasındalar. |
Bu olay sadece ülkemizde değil, Avrupa'da da yaşanıyor. Olay alım gücünün düşmesinden çok Avrupa Birliğinin benimsediği "Yeşil Mutabakat" politikası yüzünden.
Çevreyi ve kaynakları koruma adına tüketim mallarının uzun ömürlü hale gelmesi, enerji tüketiminin düşürülmesi, karbon salınımın azaltılması adına birçok yeni uygulama ile tanışacağız. Bu da onlardan bir tanesi. Bu sektörden bağımsız olarak örneğin cep telefonları için de AB 7 yıl kullanım ömrü şartı koşan düzenlemeler yapıyor. Ekonomiden ben de memnun değilim ama bu olay sadece eknominin bozulması yüzünden olmuyor. |
Bizi ikinci el kurtarmaz fiyatları yüksek olur, beşinci el felan getirin Türkiye'ye
|
Bu iş tutar bence güzel bişey. Aracımda tek çizik olmamasına rağmen 2 buçuk aydır ispark kapalı otoparkında yatırıyordum. Bugün bir bakayım dedim ki ne göreyim hayvan oğlu hayvanlar duvara sıfır parkettiğim tamponu bile çizmişler. Yani ülkemde bu kadar davar yaşıyorken ben neden sıfır araç alayım? Umarım aynı olayı Apple’da yapar ve yaygınlaşır. Ancak sıfır araç ile arasında fiyatta dağlar kadar fark olmalıki tutsun.
|
marketlerde çıkma meyve sebzeler etiketin yarı fiyatına satılıyor zaten. daha dün gördüm. yerli muz 25 tl yazmış yanında yarına çıkmayacak muzu tüketim tarihi yaklaşan ürün adı altında 19,90 satmaya çalışan market var. yahu versene onu 1 gün önceden yarı fiyatına da millet nasiplensin. ucuz diye çürümüş muz mu yiyelim.
|
Ulan adamlar kendi ülkesinde de kullanıyor bu sistemi. piyasada çürük çarık her an bozulacak binlerce araç var. bir çoğu da kazaya ölüme sebep olabilecek türden kusura sahip olabilir. adamlar yenileyecek kusurlarından arındıracak 2. el olarak yeniden satacak. potansiyel müşteriler de reno dökülüyo yigenim demeyecek negatif algı oluşmayacak.
|
Naber kanka? Beni hatırladın mı? 😎 Hani ağzının payını alıp cevap veremediğin Türk, Osmanlı torunu, Atatürk gençliği... Hatırlama yaptığıma göre konumuza dönelim... Yenilenmiş, yani uzun senelerdir bilinen evrensel tabiri ile "Refurbished" ürünler dünyanın her yerinde bilhassa alım gücünün ve ekonominin iyi olduğu ABD'nin başı çektiği ülkelerde bulunmaktadır. Bu sistemin ülkemize gelmesi demagojini yaparak algı yaptığın konu ile alakası yoktur. Üzücü olan ne biliyor musun? E sen bunların hepsini zaten biliyorsun |
Bolca koyunumuz var ambargoya ne gerek... |
Benzer içerikler
- whatsapp kullanıcı adı
- youtube arka planda oynatma iphone
- afk nedir
- instagram okundu bilgisi kapatma
- instagram giriş yap google
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X