Şimdi Ara

Renault Sabit Fiyat Rezaleti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

O, o zamandı. Ben de 2019 Aralık ayın da Dacia Duster aldım, takasa verdiğim aracıma "Aracınız gelinceye kadar teslim almayalım, istediğiniz gibi kullanın" dediler, araca bir sürü hediye verdiler (Park sensörü, 1 Yıl ilave garanti, havuzlu paspas ve Cam Filmi) üstelik hiç ihtimal bile vermediğim indirim yaptılar (İzmir Renault Mais Bölge Bayii). O zaman ne zammı? Ne sabit fiyatı? İmzayı attığınız anda, araç sizin oluyordu araca gelecek zamdan hiç bir şekilde etkilenmiyordunuz. Hatta insanlar Aralıkta teslim alabileceği araçları Ocakta teslim alıp MTV yi Bayii ye ödetmek için anlaşma yapıyorlardı, ne güzel günlerdi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tefennili -- 23 Şubat 2022; 15:50:10 >
  • Sözleşmeye bakmak lazim arada resmi bir sözleşme ve şartları varsa oradan mahkemeye gidilir fakat böyle büyük firmalar sözleşmelerde açık kapılar bırakıp kendini siyirir. Mahkeme kullanıcı yanlısı bir karar verirse sizin adınıza bir kazanç olabilir. Bildiğim kadarıyla Reno mais bu konu hakkında yaptırdığıniz TL parayı o günün doviz kuru kaçsa aynı döviz miktarı olarak bugün ödemeyi teklif etti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konudaki yazılanları okumadan yine akıl verenler, kardeşim bunun olacağı belliydi diyenler, tek suçlu bizi ilan edenler gelmiş; hoş gelmiş.

Tekrar edeyim, birlikte hareket etmek isteyen arkadaşları bekliyorum.

• tefennili kullanıcısına yanıt

ekonomi bozuldukça ticaret ahlakıda bozuluyor

• Ortak dava açabilmek için Facebook üzerindeki gruba da bekliyorum.

• Biz aldık sorun yaşamadık.

2020 Ocak ayında ödemenin yarısını yaptık. Araç Nisanda geldi.

Araya pandemi girdi. Türkiye'de covid vakaları arttı. MB başkanı görevden alındı. Kurlar fırladı vs bir sürü olay oldu.

Sorun yaşamadan aracı Ocak ayında anlaştığımız fiyattan teslim aldık.

• atade28 A kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun, güle güle kazasız belasız kullanın. Sizin aldığınız tarihlerde sorun yaşayana denk gelmedim henüz ancak sizden bir yıl sonra alanlarda Renault açıkcası kazık attı.

• Şimdi eğer zaten ortada anlaşma-sözleşme tarzı bir şey varsa, ki var görünüyor, yasal yollara başvurmak en büyük hakkınız tabi ki.

Ha sözleşme-anlaşma maddelerini incelediğinizde mücbir sebep, bilmemne olursa şu olur bu olur tarzı bir şey yoksa, yine haklısınız demektir.

Sonuç olarak böyle bir anlaşmaya yanaşan, teklifi yapan zaten onlar. O yüzden bunun aksi yönündeki saçma mesajları dikkate almayın.

"Basiretli tüccar olmak" diye bir tabir vardır. Piyasayı okuyup buna göre hareket etmek, risk almak ya da almamak senin elindedir.

Sen bu sabitlemeyi ne için yapıyorsun, pazarlama için... Eh, riski de sana ait kardeşim.

Ha kendini korumak için ek madde yaparsın, bi yere bir şey eklersin, dersin ki fiyat şu kadardan fazla artarsa, aradaki farkın yarısını müşteri verir dersin, müşteriye de söylersin, kabul edilirse anlaşma imzalanır. Bunun haricindeki her şey fasa fiso. Adam sözünü vermiş, yerine getirmemiş. Bitti.

Size bununla ilgili benzeyebilecek bir örnek ve kazandığımız davayı anlatayım.

Zamanında bir AVM ile babamlar dükkan açmak için sözleşme imzaladı, inşaat yapıldı, dükkan yeri ayarlandı kabası bitti, içine geçilirken AVM yönetimi çıktı dedi ki biz burayı outlet avm yapıyoruz. Babamlar da itiraz etti, biz outlet diye girmedik, outlet mağazamız da yok, malımız da yok, borcu ödemiyoruz dedi ve mahkemelik oldular.

Hakime bulduğum çok güzel bir örnekle durumu açıkladık, Fiat bayi bana Doblo satıyor, ben işlemleri yapmışım paramı vermişim, kredisini ödemeye devam ediyorum, ruhsatı hususi olacak, ben bunu dilediğim gibi kullanacağım, 1.köprüden de geçecek... Fiat, araba geldiği sırada bana diyor ki, kusura bakma kardeş senin Doblo camlı değil panelvan olarak geldi, ruhsatı da hususi değil ticari olarak çıkacak, köprüden de geçemeyeceksin. Hakim bu örneği çok beğenmiş ve bizi haklı bulmuştu.

Bir de buna o zamanın parası ile 100.000 TL tazminat istemişlerdi. Bir güzel girdi bi taraflarına  

• Ormanci kullanıcısına yanıt

Hocam teşekkür ederim destekleyici mesajınız için.

Yazılı bir sözleşme olmasa da fiyat teklifi bulunuyor ve belirttiğiniz gibi fiyat sabitleme teklifi Renault'dan geldi. Olaylar çıkmaza girince Renault, büyük bir ayıp daha ediyor ve geçmişe yönelik bize bildirmediği bir sözleşmeyi; sanki bildirmiş gibi önümüze koymaya çalışıyor. Bu sözleşmenin tarihi ne tesadüftürki, dolar kurunun 18'e yükseldiği tarih.

Aslında her şey açıkça ortada. Bazı arkadaşlar farklı bayilerden 30 bin TL fark vererek araçlarını almışlar. Biz direkt Renault-Mais şubesiyle işi yürütüyorduk. Biraz da ne tutturabilirsek durumu hakim gibi.

Ben yasal yollara başvuracağımı belirtmiştim ve bugün dava açılıyor. Benim isteğim, benim gibi mağdur arkadaşlar burayı görürse birlikte hareket etme isteği.

Size de desteğiniz için tekrardan teşekkür ederim

• oguz58 kullanıcısına yanıt
    Renault ile karşılıklı bir anlaşma sözleşme imzaladınız mı imzalamadınız mı orayı tam anlayamadım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 5 Mart 2022; 2:5:27 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bizim depozito ödediğimiz ogs lerde iptal oluyormuş depozitoyu ödemiyorlar,memleket çiftlik bank gibi olunca herkes birbirini kazıklıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.